Våre annonser

Osensjøen øst 400 2428 Søre Osen Norge

Kort om eiendommen

Velkommen til Søre Osen og Osensjøen øst 400!

Her kan vi presentere en koselig enebolig over et plan med kjeller, samt frittstående låve. Eneboligen består blant annet av stue, kjøkken, fire soverom, tre bad, vaskerom og gode lagringsmuligheter. Låven har blant annet en innredet leilighet med stue, kjøkken, bad og soverom. Det er også garasjer og boder i låven. Stor, solrik tomt på ca. 42,1 dekar med både fulldyrka jord og produktiv skog.

Eiendommen ligger fint til, med utsikt ut over Osensjøen, så her er det kort vei til bade- og fiskemuligheter. Nærmeste dagligvare ligger ved Sjøenden, ca. 4 km fra eiendommen. Til Trysil er det ca. 35 km.

Velkommen til visning!

Meld deg på visning via påmeldingsknappen eller ta kontakt med Hans Petter Carlsson, eiendomsmegler MNEF på tlf. 911 25 518.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til like ved Osensjøen, ca. 4 km fra Søre Osen og Sjøenden, som er en liten grend i Trysil kommune. Her finner man blant annet dagligvare, Søre Osen senter, samfunnshus, skole og flott badestrand, "Playa Sjøenden". Det er ca. 30 km til Osen Vannsport og Camping i Nordre Osen, med enda flere muligheter for bade- og vannsportsaktiviteter. Her ligger en flere kilometer lang sandstrand, "Playa del Osen". Til sentrum i Nordre Osen er det ca. 24 km. For et ytterligere større servicetilbud er det ca. 40 km til Elverum sentrum og ca. 35 km til Trysil sentrum. Det er snøscooterled fra Sjøenden til Trysil og over til Sverige på vinterstid.

Osen-dagene arrangeres siste helgen i juli hvert år, med loppemarked, salgsboder, tivoli, quizkveld og pubaften. Det er båtparade fra Sørlistøa Fløtermuseum som ligger på vestsiden av Osensjøen. Dette er et godt besøkt arrangement, med en blanding av historie, kultur, musikk og mat. Hvert år blir det også arrangert påskequiz, et skirrenn, sykkelløp, løp og padleregatta, alt med start på samfunnshuset i Søre Osen.

Furutangen Alpinanlegg ligger ca. 30 km fra eiendommen. Her finner du et skianlegg med 2 heiser og 4 nedfarter. Barneheisen dekker barnebakken og er en flott bakke for nybegynnere i alle aldre. For skientusiaster er det milevis med flotte langrennsløyper og kunstsnølagte lysløype, og i tillegg til frisbeebane og ballbinge m.m. På Mattisstua er det ulike aktiviteter for hele familien, her tilbys en variert meny når man har behov for et pust i bakken. Ønsker du enda flere valgmuligheter og nedfarter, er det ca. 42 km til Trysilfjellet.

Mulighetene i dette flotte området er mange. Du kan sanke bær, sykle på milevis med grusveier, kjøre med hunder, fiske i en av mange elver, åer eller små sjøer og tjern, eller bare finne roen i naturen. Området er et ypperlig mål for både jakt og fiske. På fisketur er det mulighet for å få både ørret, harr, sik, røye, gjedde, lake og abbor. Av jaktmuligheter nevnes jakt på elg, rådyr, bever og småvilt.

Adkomst

Fra Elverum, følg Rv25 retning Trysil og kjør ca. 34 km. Ta til venstre inn på Fv561 og følg den hele veien ned til Osensjøen. Ta deretter til høyre, fortsatt på Fv561, og til venstre igjen etter ca. 350 meter. Eiendommen ligger på høyre side etter ca. 3,6 km.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Østlandets visningsskilter ved annonserte fellesvisninger.

Standard

Her kan vi presentere en enebolig over et plan med kjeller, med generell standard fra byggeåret. Boligen er holdt greit vedlike gjennom årene. Frittstående låve med gjennomgående lav standard.

Stue & kjøkken
Koselig stue med god plass til sofakrok og tv-bord. Adkomst til solrik terrasse, med utsikt ut over Osensjøen. Oppvarming med blant annet vedfyring. Adkomst til romslig spisestue, med god plass til spisebord.
Kjøkken med innredning av eldre alder. Laminerte benkeplater. Over- og underskap med glatte fronter. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som koketopp og stekeovn, for øvrig åpen løsning for øvrige hvitevarer. Plass til spisebord på kjøkkenet. Kjøkkenventilator over koketopp.

Åpen stue/kjøkkenløsning i leiligheten i låven. Kjøkkenet er av eldre innredning, med heltre benkeplate, over- og underskap, speilfronter og skuffer. Opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator over komfyrplass. Åpen løsning for frittstående hvitevarer.

Soverom
Boligen har til sammen fire, romslige soverom med god plass til det en måtte ønske av soveromsmøblement.
Det er et soverom i leiligheten i låven av god størrelse.

Bad
Eldre bad i kjelleren med gulv av våtromsbelegg og veggoverflater med vinyltapet. Badet er innredet med servant og vegghengt dusj. Ventilasjon gjennom veggventil.
Vaskerom/kjellerrom i kjelleren med støpt gulv og kjellervegger av murte lettklinkerblokker. Rommet har sluk og opplegg for vaskemaskin.
Badstue i kjelleren med gulvflater av korkfliser og veggflater av panel. Ventilasjon gjennom to lufteluker. Badstuen har elektrisk badstueovn.
Toalettrom i kjelleren med gulvflater av vinylbelegg og veggflater med panel. Rommet er innredet med toalett og servant. Ventilasjon gjennom elektrisk styrt vifte. Oppvarming med panelovn.
Bad 1 i 1.etasje med gulvflater av våtromsbelegg og veggoverflater med vinyltapet. Badet er innredet med servant, toalett og vegghengt dusj. Takventil og naturlig avtrekk. Vindusventil og tilluftsspalte. Badet varmes opp med stråleovn. Opplyst fra selger at ovnen over døren er i ustand.
Bad 2 i 1.etasje med flislagte gulv og vegger. Badet er innredet med bidè, toalett, vegghengt dusj og servant. Elektrisk styrt vifte med tilluftsspalte under døren. Oppvarming med stråleovn.

Bad i leiligheten i låven med gulv av vinylfliser med elektrisk gulvvarme og vegger med panel. Badet er innredet med toalett, dusjbad, vegghengt dusj og servant. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk styrt vifte. Det er ikke etablert sluk under dusjbad.

EL-anlegg & VVS
Plastvannledning i inntak, med måler og stoppekran i kjelleren. Vannledninger av kobber og avløpsledninger av PVC (plastrør). Kloakk antatt luftet over tak. Ventilasjon av boligen gjennom vegg- og vindusventiler. Varmtvannsbereder fra 1995 med kapasitet på 287 liter plassert på vaskerom/kjellerrom i kjelleren.
Elskap med skrusikringer (porselenssikringer) og automatsikringer montert på vegg i kjelleren. Merkede kurser. Både åpent og skjult ledningsnett. Montert strømmåler.

Leiligheten i låven har vannledninger av kobber og avløpsledninger antatt av PVC (plastrør). Stoppekran under kjøkkenbenk. Vanntilførsel fra brønn via enebolig, som ikke er i bruk. Varmtvannsbereder på 50 liter plassert under kjøkkenbenk, som ikke er tilkoblet. Ventilasjon gjennom vindusventiler. Elskap med automatsikringer montert på veggen i gangen. Merkede kurser. Åpent ledningsnett. Montert strømmåler.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Bygningsmassen består av en enebolig og en låve.

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport fra Sørlie Takst AS v/ Erik Sørlie datert 24.08.2023, der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer.

Enebolig: Oppført i 1972. Byggegrunn med antatt jord- morenemasser. Fuktsiking med grunnmursplast. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Bjelkelag understøttet med betongsøyler. Utforet kjelleryttervegg i badstue. Eldre oljetank i kjelleren som er tømt og ikke i bruk. Montert dagtank i kjelleren. Krypkjeller under deler av boligen. Det er lagt dampsperre på jordbakken i krypkjeller. Murt ringmur rundt krypkjeller. Takflater tekket med takpanner. Renner og nedløp i lakkert stål. Saltakkonstruksjon. Plassbygget takkonstruksjon. Himling isolert med mineralull. Undertak med duk. Lufting av takkonstruksjonen gjennom ventiler i gavlvegg og ved raft. Overbygget takkonstruksjon over inngang og terrasse, understøttet med tresøyler. Yttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull og utvendig kledd med tømmermannspanel. Kledningen ble sist overflatebehandlet rundt 2008. Kjellervinduer med 1+1 glass. Vinduer med 2-lags isolerglass, observert fra 1972 og 1973. Trebjelkelag i etasjeskiller, antatt isolert med mineralull. Murt teglpipe med to løp.

Terrasse fra 2021, fundamentert på trepilarer. Utført med impregnert gulv, steinheller og rekkverk.

De bygningsdeler som har fått TG0 (ingen avvik) på eneboligen er: Terrengforhold.

De bygningsdeler som har fått TG1 (mindre eller moderate avvik) på eneboligen er: Taktekking, vinduer, etasjeskille/gulv mot grunn, krypkjeller, resultat etter hulltaking på begge bad i 1.etasje, avtrekk på kjøkkenet, ventilasjon i boligen, oppvarmingskilder som strøm og vedfyring,

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som ikke krever tiltak) på eneboligen er: Veggkonstruksjon, ytterdører, balkonger, terrasser og rom under balkonger, utvendige trapper, radon, rom under terreng, innvendige dører, overflater og innredning på kjøkkenet, teknisk anlegg i badstuen, overflater og konstruksjon på toalettrom i kjelleren, innvendige vann- og avløpsledninger, varmtvannstank, elektrisk anlegg, septiktank.

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak) på eneboligen er:
Takkonstruksjon/loft, da det er påvist vepsebol på loft og råteskade i vindski over veranda.
Innvendige overflater, da overflatene har en del slitasjegrad utover det enn kan forvente.
Pipe- og ildsted, da mer enn halvparten av forventet brukstid på pipe er passert.
Innvendige trapper, da åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper og det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Badstue i kjelleren, da det er skader i korkfliser og det er påvist fuktmerker i himling. Ingen unormale verdier ble registrert ved bruk av fuktmåler.
Drenering, da mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet og det er ut fra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmursplast er steder under terreng og det er svakheter i dreneringen noe som vises gjennom saltutslag i kjelleren.

De bygningsdeler som har fått TG3 (Store eller alvorlige avvik) på eneboligen er:
Nedløp og beslag, da det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier og det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var et krav på byggemeldingstidspunktet.
Bad 1 1.etasje, da det er bygget etter byggeforskrifter gjeldene før 1997 og dermed automatisk får TG3 grunnet alder. Det mangler del med fliser i våtsonen, dusjskinne rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer og eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk.
Bad 2 i 1.etasje, da det er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997 og dermed automatisk får TG3 grunnet alder. Det er vindu i våtsonen, rust på skruer i sluk, sprekker i toalettet, skader i vinyltapet og tapet har løsnet i nedre del.
Bad i kjelleren, da det er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997 og dermed automatisk får TG3 grunnet alder. Badet har fuktskader, vinyltapet har løsnet i nedre del og det er dels teipet over skaden, gulvet er ikke tett, det mangler tilluftsspalte under innerdør og det er rust på skruer i sluk.
Vaskerom i kjelleren, da det er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997 og dermed automatisk får TG3 grunnet alder.
Branntekniske forhold, da det ikke er montert røykvarsler og brannslukningsapparatet er eldre enn 10 år.

De bygningsdeler som har fått TG IU (konstruksjoner som ikke er undersøkt) på eneboligen er: Manglende mulighet til hulltaking på bad og vaskerom i kjelleren,

Låve: Antatt oppført på 1950-tallet. I 1.etasje er deler av låven ombygget til leilighet, dette ble gjort rundt 1990/1991. Yttervegger i leilighetsdelen antatt av murte eller støpte konstruksjoner og antatt innvendig tilleggsisolert. Utvendig kledd med stående låvepanel. Trevinduer med koblet glass. I låvedelen er det støpt gulv i gjødselkjeller og støpte kjelleryttervegger. Støpt dekke i etasjeskiller påforet med tilfarergulv i treverk. Fundamentert på støpte fundamenter og naturstein. Yttervegger kledd med låvepanel. Saltakkonstruksjon med takflater tekket med profilerte metallplater. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Del med garasje har yttervegg kledd med tømmermannspanel. Pulttakkonstruksjon, med takflater tekket med profilerte metallplater. Mangler renner og nedløp. Sprekker i støpt gulv. Fuktinnsig i gjødselkjeller. Avskalinger i kjellervegg. Påvist råteskade i panel.

De bygningsdeler som har fått TG1 (mindre eller moderate avvik) på leiligheten i låven er: Vinduer, ytterdører, innvendige overflater, overflater og innredning på kjøkkenet, avtrekk på kjøkkenet, ventilasjon, oppvarming og elektrisk anlegg.

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som ikke krever tiltak) på leiligheten i låven er: Etasjeskille/gulv mot grunn og innvendige vann- og avløpsledninger.

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak) på leiligheten i låven er:
Veggkonstruksjon, da det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Radon, da det ikke er foretatt radonmålinger og bygget heller ikke er utført med radonsperre.
Varmtvannstank, da det er påvist at denne er over 20 år og det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra tanken.

De bygningsdeler som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) på leiligheten i låven er:
Branntekniske forhold, da det ikke er montert røykvarsler.

Resten av låven som ikke omhandler leiligheten er ikke vurdert med tilstandsgrader.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer slamtømming og renovasjon.
Det ble ikke fakturert gebyr fra Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen på eiendommen i 2022/2023.

Tomten

Tomten heller mot vest og har hageanlegg opparbeidet med plen og beplantninger. Innkjøring med grusete hjulspor. Tomten er delvis innhegnet med gjerde. Solrike forhold, med utsikt mot Osensjøen. Kort veg til friarealer og fine turområder.

I følge gårdskart fra NIBIO er det totale tomtearealet på 42 073,08 kvm og fordeler seg slik:
6,4 dekar fulldyrka jord.
6,9 dekar produktiv skog.
25 dekar annet markslag.
3,8 dekar bebygd areal.

Parkering

Parkering i garasje i låven og på oppstillingsplass foran eiendommen.

Energibruk/kostnader

Selger har ikke oppgitt strømforbruk. Strømforbruket vil variere avhengig av bruk og antall personer i husstanden.

Radonmåling

Det er ikke utført radonmåling, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Offentlig kommunikasjon

Det er ca. 1,5 km til nærmeste bussholdeplass på Hagebakken.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring og strøm. Leiligheten i låven varmes opp med strøm.

Barnehage/skole/fritid

Nærmeste skole og barnehage ligger ca. 4 km fra eiendommen, Vestre Trysil barnehage og barneskole.
Trysil ungdomsskole og videregående skole ligger i nærheten av Trysil sentrum.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Ferdigattest

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger fra e-verk.

Det foreligger ingen opplysninger på eiendommen i Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen sitt arkiv.

Det gjøres oppmerksom på at nøkkel til venstre garasjeport mangler.

Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Dagboksnr. 3352, tinglyst 05.06.1984 - Skjønn vedrørende ekspropriasjon. Gjelder Nye Osa kraftverk.

Dagboksnr. 1367, tinglyst 14.03.1990 - Skjønn/Erklæring om engangsinnløsning av årlig erstatningsbeløp fra Glommen og Laagens Brukseierforening.

Dagboksnr. 5712, tinglyst 17.10.2001 - Erklæring/avtale vedrørende engangsinnløsning av årlig erstatningsbeløp.

Dagboksnr. 900097, tinglyst 03.09.1875 - Bestemmelse om beiterett.

Dagboknummer 902526, tinglyst 28.08.1943 - Elektriske kraftlinjer.

Kopi av dokumentene, med unntak av de to sistnevnte, kan fås ved henvendelse til megler.

Vederlag

Tilrettelegging kr. 13 500,-
Oppgjørkostnad kr. 6 900,-
Markedsføringspakke kr. 15 800,-
Kommunale opplysninger kr. 9 800,-
Visning pr. stk. kr. 2 500,-
Meglerhonorar kr. 40 000,-

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse og friluftsområde. Reguleringsplan "Fv561, Vesleossundet, Ifarneset", planid20000500 gjelder, sammen med Kommuneplanens arealdel 2014-2025, planid 20110200.

Ferdigattest

Det foreligger ferdiattest på boligen datert 22.06.1973 samt godkjente byggetegninger i kommunens arkiver.

Vei, vann og avløp

Adkomst til eiendommen via Fylkesvei og privat veg.
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsanlegg. Privat septikanlegg fra eneboligen som føres ut i to kummer. Avløp fra leiligheten i låven er ført til avløpsrørende i hovedhuset. Privat vannforsyning fra privat brønn på tomten. Det er to brønner på tomten, men kun den ene er i bruk. Vann til leilighet i låve er ikke i bruk. Opplyst om tidligere fryst vannledning under jordbakken mellom låve og enebolig.

Ansvarlig megler

Hans Petter Carlsson

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 76
 • Bruksnr: 20
 • Kommunenr: 3421
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 980 000,-
 • Kommunale avgifter: 2 119,-
 • Ligningsverdi: 465 628,-
 • Primærrom: 244 m2
 • Bruksareal: 560 m2
 • Tomteareal: 42074 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Utsikt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
 • Strandlinje
 • Turterreng

Osensjøen øst 400 2428 Søre Osen Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder

Hans Petter Carlsson
Mobil: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 317720349

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle