Våre annonser

Sorknesveien 151 2450 Rena Norge

Kort om eiendommen

Velkommen til Rena og Sorknesveien 151!

Her kan vi presentere et innholdsrikt og landlig beliggende småbruk med strandlinje langs Glommas bredde. Eneboligen går over to plan, med blant annet to stuer, kjøkken, to soverom, bad og vaskerom. Boligen har behov for noe oppgraderinger og modernisering. Tilhørende låve, som pr. i dag benyttes som lager. Stor tomt på ca. 46,7 daa med fulldyrka jord og produktiv skog. Egen øy beliggende i Glomma på ca. 90 daa, med både fulldyrka jord og produktiv skog.

Eiendommen er beliggende ca. 5 km nord for Rena sentrum, som har blant annet dagligvare, kirke, bensinstasjon, restauranter, barnehager og skoler.

Velkommen til visning!

Benytt egen knapp for visningspåmelding eller kontakt Hans Petter Carlsson, Eiendomsmegler MNEF på tlf. 911 25 518.

Beliggenhet

Småbruk beliggende i stille og rolige omgivelser like ved Glomma, ca. 5 km nord for Rena sentrum. Her bor du i idylliske omgivelser, omgitt av naturen og stillheten samtidig som det er kort vei til sentrum. Småbruket er godt egnet for dyre- og hundehold. Tilhørende eiendommen er en egen øy ute i Glomma, Koksøya. Fantastiske fiskemuligheter!

Rena sentrum har det meste av det en skulle trenge av fasiliteter i hverdagen, som dagligvare, restauranter, kirke, småforretninger, bensinstasjon, skoler og barnehager. Området i og rundt eiendommen kan by på et variert utvalg av opplevelser gjennom hele året, som for eksempel jakt- og fiske og turer både til fots, på sykkel eller med ski på beina. Glomma og Prestsjøen er ypperlige mål for både fiske og bading. Glomma renner like nedenfor eiendommen. Hvert år arrangeres også Birkebeinerrennet, som går fra Rena til Lillehammer. Til Sorknes Golf er det ca. 3,2 km.

Rena Alpin- og skisenter ligger ca. et kvarters kjøretur fra eiendommen. Her finnes oppkjørte langrennsløyper og et alpinanlegg med 6 nedfarter og 2 heistrekk. Anlegget har en terrengpark beliggende ved den nedre delen av den midtre nedfarten og den har flere rails og hopp. Deler av anlegget er flombelyst, slik at man kan kjøre også etter mørkets frembrudd. Rena har også en hoppbakke beliggende i Heienberget like utenfor sentrum. Her er det to bakker i forskjellige størrelser.

Rena er et læringssted for høyere utdanning. Høyskolen i Innlandet, Campus Rena kan by på flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier, på både bachelor- og mastergradnivå. Forsvaret har sin base på Rena leir, med blant annet befalsskole for hæren.

Skulle det være behov for et ytterligere større servicetilbud, er det kun en liten halvtimes kjøretur til Elverum. Elverum kan by på 2 store kjøpesentre, 2 flotte museer, flere sentrumsforretninger, et bredt utvalg innen spisesteder og puber, samt Høyskolen i Innlandet Campus Elverum. Elverum har også en militærleir, Terningmoen, som ligger i tilknytning til Terningen Arena.

Adkomst

Fra Rena sentrum, følg Rv3 retning Sorknes Golfklubb og kjør ca. 3 km. Ta til høyre inn på Sorknesveien og hold mot høyre etter ca. 400 meter, fortsatt på Sorknesveien. Kjør ca. 1,1 km og ta deretter til høyre, fortsatt på Sorknesveien. Eiendommen ligger så på venstre side etter ca. 100 meter.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Østlandets visningsskilter ved annonserte fellesvisninger.

Standard

Her kan vi presentere en enebolig med normal standard byggeåret og konstruksjon tatt i betraktning. Boligen er normalt vedlikeholdt og har gjennomgått flere oppgraderinger gjennom tidene. Tilhørende eiendommen er en låve, som holder normal standard og som er normalt vedlikeholdt.

Stue & kjøkken
Koselig stue med god plass til sofakrok og tv-bord. Oppvarming med blant annet vedfyring. Adkomst til terrasse.
Romslig kjøkken i 1.etasje fra 1995, med adkomst fra stue. Innredning med profilerte heltre fronter og laminerte skrog. Laminerte benkeplater. Fliser og stående panel på vegger over benkeplater. Godt med skap- og benkeplass. Plass til spisebord og frittstående hvitevarer som kjøleskap/frys og komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator over komfyrplass med avkast til friluft. Montert komfyrvakt, ingen lekkasjesikring. Adkomst til et soverom.

Soverom
Boligen har til sammen to soverom, et i hver etasje. Begge rommene er romslige og med god plass til blant annet dobbeltseng og garderobeskap.

Bad & vaskerom
Bad i 1.etasje fra 1995. Gulv med belegg og oppbrett på vegger bak veggplater. Vegger med våtromsplater. Oppvarming med veggfestet panelovn. Badet er innredet med veggfestet servant, toalett og dusjkabinett. Mekanisk ventilasjon med vifte på yttervegg og med tilluft via spalte i dørterskel.
Vaskerom i 1.etasje fra 1995. Gulv med belegg og oppbrett på vegg bak gulvlist. Vegger med liggende beiset panel. Oppvarming med veggfestet panelovn. Rommet er innredet med garderobeskap og opplegg for vaskemaskin. Veggventil med tilluft via åpen dør.

EL-anlegg & VVS
Vanninntak med PE. Trykkmåler og stoppekran i kjellerrom uten sluk. Øvrige vannledninger med Cu-rør av blandet alder og hovedsakelig åpne koblinger. En del av opplegget er fra 1995. Utekran med stenge/tappefunksjon i kjelleren. Servant på stue i 2.etasje. Bunnledninger fremstår som utført med soil fra byggeåret. Innvendige avløpsrør med en blanding av PVC/plast og soilrør. Deler av nyere avløpsrør med PVC eller PP-plast, antatt fra 1995. Stakeluke i kjellerrom. Mekanisk ventilasjon ved kjøkken og bad, for øvrig naturlig ventilasjon ved veggventiler. Luft/luft varmepumpe fra 2015 montert i stuen i 1.etasje. Varmtvannsbereder fra 1996, med kapasitet på 116 liter plassert i kjellerrom uten sluk. Berederen er vanntilkoblet med Cu-rør og strømtilkoblet med stikkontakt.
Elektrisk inntak med luftstrekk. 230V anlegg med 63A hovedsikringer. Inntak plassert i trapperom i 2.etasje. Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og digital måler plassert i trapperom i 1.etasje. Ujordet skap. Jordfeilvarsler montert ved siden av skapet. Merkede kurser og kursfortegnelse. Hovedsakelig åpent ledningsnett.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Enebolig over to plan samt låve.

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport fra Byggtakst Elverum AS v/ Knut Roger Furuseth, datert 15.02.2023, der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer.

Enebolig: Oppført i ca. 1920, med tilbygg av vindfang og bod mot øst rundt ca. 1970, noe oppussing etter brann i 1966, stor oppussing i 1995 etter flom, og nytt yttertak, takrenner og nedløp i 2012. Byggegrunn fremstår som bestående av jordmasser med høy sand- og siltsortering og sams masser. Opplyst mulig drenering da det er drenskummer på tomten. Synlige grunnmurer i ubehandlet betong. Grunnmur med sparesteinsbetong fra byggeåret. Tilbygg med vindfang med ringmur. Ved tilbygget bod er det åpent kryprom. Saltakkonstruksjon tekket med taksteinsprofilerte stålplater fra ca. 2012. Nedløp til fleksirør ført ned til terreng. Veggkonstruksjon med bindingsverk fra byggeåret, med utvendig stående kledning fra 1995. Opplyst isolert med mineralull. Fasader med etablert lufting med musebånd. Siste utvendig overflatebehandling opplyst til ca. 2012. Saltakskonstruksjon med kaldtloft og raftekott, antatt med uklassifisert skurlast og sperrer lagt over takstoler. Kaldtloft uten tilkomstmulighet. Raftekott med adkomst fra kottdør. Opplyst antatt isolert med mineralull. Ventilering av loft ved utett konstruksjon. Tette raftekasser eller synlige taksperreender mot undertak ved takutstikk. Etasjeskillere mot kjeller og 2.etasje med trebjelkelag, opplyst isolert med mineralull. Gulv på grunn i kjellerrom uten isolering eller fuktsperre under betonggulvet. Vinduer med isolerglass av blandet alder, fra blant annet 2002, 2009 og 2012. Innvendig ett-løps teglpipe. Adkomst til kjeller via lem i kjøkkengulv med påfølgende kjellertrapp. Kjeller uten etablerte risikokonstruksjoner ved gulv og vegger. En veggventil/luke med netting med utløp til området med platting mot øst. Mindre risikokonstruksjoner ved tretrapp mot betonggulv og treverk rundt veggventil/luke. Krypkjeller under hele den opprinnelige bygningen, med unntak av kjellerrom på ca. 13 kvm.

Åpen terrasse mot syd oppført rundt 1995. Antatt understøttet/fundamentert på Lecastein.
Inngangsparti med et lite takutstikk, antatt fundamentert på Lecastein. Platting tilknyttet inngangspartiet, antatt fundamentert på kultet underlag og oppført rundt 1995.

Låve: Oppført rundt 1900. Låve brukt som snekkerbod og bod/lagringsplass. Kjørebane ved loft ikke lenger i bruk da kjørebru er fjernet. Tilkomst med stige. Antatt fundamentert på naturstein eller støpte punkter. Yttervegger i laft til 1.etasjehøyde søndre del og 2.etasje og nordre del med yttervegger i bindingsverk. Utvendig stående kledning. Labankdør mot gårdsplass. Låve uten vinduer, for øvrig enkle vinduer/sjalusier. Saltak tekket med bølgeblikk uten renner og nedløp.

De bygningsdeler som har fått TG1 (mindre eller moderate avvik) på denne eiendommen er: Vinduer, ytterdører, overflater på vegger og himling på badet, sanitærutstyr og innredning på badet, tilliggende konstruksjoner våtrom (ingen tegn til fuktproblematikk ved baderommet, vaskerommet eller tilstøtende bygningsmasse), overflater og innredning på kjøkkenet, avtrekk på kjøkkenet, ventilasjon generelt og varmepumpe.

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som ikke krever tiltak) på denne eiendommen er: Nedløp og beslag, radon, overflater gulv på badet, ventilasjon på badet, varmtvannstank og drenering.

De bygningsdeler som har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak) på denne eiendommen er:
Veggkonstruksjon, grunnet elde.
Innvendige overflater, da det er enkelte gulvflater med slitasje.
Pipe- og ildsted, da det mangler ildfast plate på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Rom under terreng, da det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur og i kjellergulv.
Innvendige dører, da det er gamle dører i 2.etasje med enkelte låsekasser og vridere med noe slark. Enkelte dører med justeringsbehov.
Sluk/membran/tettesjikt på badet, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Innvendige vannledninger, da det er irr på rør, stoppekran er ikke merket, det mangler lekkasjevakt på rom med vanninnstallsjoner og mer enn halvparten av forventet brukstid på innvendige vannledninger er oppbrukt.
Innvendige avløpsrør, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt og det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
Elektrisk anlegg, da det vurderes som underdimensjonert etter dagens anbefalinger. Generell oppgradering bør påregnes.
Utvendige vann- og avløpsledninger, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt og det er manglende dokumentasjon for vann- og avløpsanlegget.

De bygningsdeler som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) på denne eiendommen er:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger, da det er manglende rekkverk ved trapp, gulv med noe vedlikeholdsbehov og for lavt rekkverk ved terrassen.
Utvendige trapper, da det ikke er montert rekkverk ved trapp.
Etasjeskille/gulv mot grunn, da det er målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på to meter. Høydeavvikene gjelder i stue og kjøkken i 1.etasje og i stue og soverom syd i 2.etasje.
Innvendige trapper, da det ikke er montert rekkverk i nedre del av trappen, det mangler håndløper på vegg i trappeløpet, rekkverkshøydene er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper og åpninger i rekkverket er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Innvendig kjellertrapp, da det ikke er montert rekkverk og åpninger i trinn er større enn dagens forskriftskrav.
Vaskerommet, da det må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Branntekniske forhold, da det ikke er plassert brannslukningsapparat i 2.etasje.

De bygningsdeler som har fått TG IU (konstruksjoner som ikke er undersøkt) på denne eiendommen er: Taktekking, takkonstruksjon/loft, krypkjeller, grunnmur og fundamenter samt terrengforhold.

Låven er ikke vurdert med tilstandsgrader.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer feiing, slamtømming, renovasjon og vann.

Tomten

Tilnærmet flat tomt opparbeidet med plen og beplantninger. Tomten var snødekt ved takstmannens befaring og er ikke nærmere beskrevet. Til eiendommen hører det med en øy, Koksøya, som ligger ute i Glomma. Det står en liten, laftet hytte på tomten, som ble flyttet fra Koksøya etter flommen i 1995 og senere renovert. Opplyst fra selger at jorda er forpaktet bort for 2023, og kan forlenges hvis ønskelig.

Eiendommen med gnr 26, bnr 6 består i følge gårdskart fra NIBIO av:
29,9 daa fulldyrka jord.
12,9 daa produktiv skog.
1,2 daa annet markslag.
2,7 daa bebygd areal.
C. 46,7 daa totalt.

Eiendommen med gnr 31, bnr 12 (Koksøya) består i følge gårdskart fra NIBIO av:
68,9 daa fulldyrka jord.
12,1 daa produktiv skog.
8,8 daa annet markslag
0,2 daa bebygd areal.
Ca. 90 daa totalt.

Til sammen utgjør det totale arealet ca. 136,7 daa.

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass med plass for flere kjøretøy.

Energibruk/kostnader

Selger har ikke oppgitt strømforbruk. Strømforbruket vil variere avhengig av bruk og antall personer i husstanden.

Radonmåling

Opplyst fra selger at det har blitt utført radonmålinger på eiendommen. Selger husker ikke tidspunktet, men verdiene var under 100bq. Bygget er ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring. Luft/luft varmepumpe i stuen i 1.etasje.

Barnehage/skole/fritid

Avstand til nærmeste skole/barnehage:
Trollhaugen barnehage, ca. 3 km.
Rena skole, ca. 3,4 km.
Åmot ungdomsskole, ca. 3,5 km.
Elverum videregående skole, ca. 38,4 km.
Høyskolen Innlandet Campus Rena, ca. 4,3 km.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller feiervesen.

Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester.

Visningsliste og visningspåmelding er et hjelpemiddel i salgsprosessen, og det gis ingen garanti for at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen eller melde seg på visning. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om blant annet bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Servitutter

Eiendommen selges fri for heftelser. Det er tinglyst følgende rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Dagboknummer
01.02.1928 - Dokumentnr: 900145 - Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

Dagboknummer 1319, tinglyst 07.03.1989 - Skjønn vedrørende årlig erstatninger gitt i Østerdalsskjønnet.

Dagboknummer 1740, tinglyst 21.04.1999 - Erklæring/avtale om engangsinnløsning av årlig erstatningsbeløp.

Dagboknummer 111058, tinglyst 07.02.2008 - Elektriske kraftlinjer - avtale om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon mellom Eidsiva Nett AS og eier av gnr 26, bnr 6 i Åmot kommune.

Dagboknummer 832751, tinglyst 03.11.2009 - Elektriske kraftlinjer - avtale om rettigheter og pikter ved bygging, drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon mellom Eidsiva Nett AS og eier av gnr 26, bnr 6 i Åmot kommune.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler, med unntak av dagboknummer 900145, da dokumentet er av eldre dato og ikke finnes i Kartverkets digitale database eller er umulig å tyde.

Vederlag

Tilrettelegging kr. 12 500,-
Oppgjørkostnad kr. 6 900,-
Markedsføringspakke kr. 15 800,-
Kommunale opplysninger kr. 9 800,-
Visning pr. stk. kr. 2 500,-
Meglerhonorar 2,5% av salgssum

Regulering

Eiendommen ligger i et LNRF - område. Kommuneplan 2016-2030, planID 20150300 gjelder. For øvrig gjelder Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016-2030, planID 20130500.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver.
Det foreligger byggetegninger av tilbygg vindfang, som ikke er stemplet med kommunens stempel.

Vei, vann og avløp

Adkomst til eiendommen fra Rv3 via privat felles grusvei som deles av flere brukere.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vannanlegg via private stikkledninger. Privat septikanlegg med slamavskiller i betong med overløp til grøft, som tømmes ved behov.

Ansvarlig megler

Hans Petter Carlsson

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 26
 • Bruksnr: 6
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 980 000,-
 • Kommunale avgifter: 12 927,-
 • Ligningsverdi: 110 995,-
 • Primærrom: 107 m2
 • Bruksareal: 200 m2
 • Tomteareal: 136810 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Hage
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Utsikt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
 • Turterreng

Sorknesveien 151 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder

Hans Petter Carlsson
Mobil: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 315606852

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle