Skip to content
Skip to content
Gravbergsvegen 208 2435 Braskereidfoss Norge

Adresse

Gravbergsvegen 208
2435 Braskereidfoss

Matrikkel

Gnr. 51 bnr. 171 i Våler (Innlandet) kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra YX Braskereidfoss, kjør ut på Braskereidsvegen mot sør/øst og følg vegen ca. 180 m. Ta til venstre inn på Gravbergsvegen og kjør over brua. Følg vegen i ca. 1,9 km. Ta til venstre inn på Gravbergsvegen og følg vegen ca. 94 m. Ta første avkjøring til høyre og du er fremme.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset's "til salgs"-plakat, og visningsskilt ved annonserte visninger.

Nærområdet

Eiendommen ligger landlig til på Braskereidfoss!
Nærbutikken som er Joker ligger ca. 2 km unna eiendommen.

Våler kommune ligger i Hedmark fylke med omlag 3900 innbyggere, kommunen ligger lengst nord i distriktet Solør og blir ofte kalt Våler i Solør. Våler er endel av Glomma-dalføret, i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommer halvåret. For fiskeinteresserte egner elva seg godt og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noe. I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Innbyggerne i Våler kan fryde seg over en ny flott kirke som i 2015 fikk prisen for 'Årets bygg', som tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Hvert år arrangeres Vålerdagene, da er det liv i sentrum, tilbud i butikkene og tivoli. Elverum ligger en kjøretur på 30 minutter unna, og har ytterliggere  handelstilbud med sine to kjøpesentre og en rekke kjente kjeder, butikker og spisesteder.

Fritidsaktivitetene i nærområdet er mange, for den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Våler stadion har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som arrangeres flere steder i området på vinterhalvåret. Gjerdrumsbakken (hoppbakke) ligger sørvest for Braskereidfoss på vestsiden av Glomma. Bakken har to hoppsatser.

For de som elsker friluft, jakt og fiske er området et eldorado. Med mange tjern, sjøer og elver kan fiskelykken være lett å finne, samt at det er muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. For å nevne noe kan Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysætra og Blåenga være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Spulsåstoppen er tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes i samhold med familie og venner. Trysilfjellet, et av Norges største alpinanlegg er ca. en times kjøretur unna med hele 66 nedfarter og snø garanti til 1. Mai.

For de som søker fart og spenning er Vålerbanen riktig arena. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF trafikksenter, og Våler har ambisjoner om å bli Nordens beste trafikk og motorkommune. Med kyndig veiledning kan Vålerbanen by på 2,3 km lang racing bane, off-roadløype, go-kart og glattkjøringsbane.

Her kan du sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. Med et topp moderne konferansesenter, kurs og eventer er det rom for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. GATEBIL arrangerer også en av sine årlige festivaler her, med mye fart, spenning og moro.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1990, modernisert i perioden 2018-2019.

Bygninger og byggemåte

Boligen er i henhold til tilstandsrapport oppført i bindingsverk, og kledd med stående kledning. Byggegrunnen antas bestående av jordmasser med høy sand- /silsortering. Boligen er antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer med lecablokk med pussede overflater ved synlige murflater. Støpte kjellergulv. Innvendige kjellergulv med mur med pussede murflater. Terrengmur med betongstein ved inngang til kjeller. Saltakkonstruksjon av W-takstoler tekket med shingel, undertak med bordtak. Vinduer på toalett og boder i første etasje og i kjeller med isolerglass fra byggeår, øvrige vinduer opplyst skiftet i 2018. Malt ytterdør med teakfiner , dør med glassfelt. Renner og nedløp i metall.

Garasje antatt oppført i 1990. Oppført i bindingsverk med utvendig stående kledning. Betonggulv, leca mursokkel pusset utvendig. Innvendig åpent bindingsverk og himling. Saltak tekket med shingel. Malt tredør med glassfelt, vippeport i treverk, 2 vinduer med enkle glass. Saltak tekket med shingel. Renner og nedløp i metall. Innlagt strøm.

Boligen er tilbygget med innglasset terrasse opplyst i 2020. Antatt fundamenter med Lecablokk. Glass i front og øvrige med plexiglass.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at:
TG3:
Innglasset balkong: rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er ikke montert rekkverk på ene siden.
Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens standard. Dette grunnet forventet levetid på overflater.
Brannslukningsapparat må utplasseres ved alle plan. Brannslukningsapparat må byttes ut grunnet alder. Røykvarsler må monteres ved begge plan.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 78 kvm, Sekundærrom: 110 kvm, Bruksareal: 188 kvm

Kjeller: Bra: 79 kvm, S-rom: 79 kvm.
Inneholder 6 boder.

1.Etasje: Bra: 109 kvm, P-rom: 78 kvm, S-rom: 31 kvm.
Inneholder: to soverom, bad, stue, kjøkken, gang, wc, vindfang, 2 boder og innglasset terrasse.

Arealene er hentet fra tilstandsrapport datert: 16.12.2021 utført av Byggtakst Elverum AS v/ Knut Roger Furuseth.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en flott enebolig med landlig beliggenhet på Braskereidfoss. Boligen ble oppført i 1990 og har i senere år fått flere oppgraderinger. Generelt normal standard på boligen med noe oppgraderingsbehov for å tåle en normal bruk etter dagens krav.

Stue & kjøkken
Trivelig og romslig stue med god plass til både spisemøblement og sittegruppe/sofa. Fra de store vinduene får man rikelig med naturlig lys inn i stuen. Vedovn på skiferplate ved spisestuen, med flott teglstein bak. Lysmalte vegger og parkett på gulv.
Kjøkken fra byggeår med profilerte fronter fra 2019 i en lys, grønn farge. Laminerte skrog og benkeplate, med fliser og malt tapet på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr med avkast over tak. Lysmalte vegger og nyere laminatgulv fra 2019.

Soverom
Eiendommen har to soverom av god størrelse. Her er det plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Det ene soverommet er innredet med dobbelt, frittstående garderobeskap. Rommene er malt i lyse farger og har parkettgulv.

Baderom og toalettrom
Flislagt bad med gulvvarme. Innredet med servant på innredning og dusjnisje med glassdør. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk på yttervegg med tilluft via åpen dør. Badet antas å være fra byggeår.

Toalettrom med toalett og servant. Laminatgulv fra 2019, vegger med lys tapet. Naturlig ventilasjon via ventil i himling og i vinduskarm, tilluft via åpen dør.

VVS og El-anlegg
Vanninntak med PEL, inntak med stoppekran. Vannmåler og trykktank plassert i rom i kjeller. Forbruksvann med Cu-rør hovedsaklig med åpne installasjoner. Synlige avløpsrør med PVC. Varmtvannsbereder antatt fra 1990 på 194 liter, tilkoblet med stikk og plassert i rom uten sluk. Luft-til-luft varmepumpe montert i stue i 1.etasje. Sentralstøvsuger med ett uttak ved 1.etasje.
Vegghengt servant i plast i kjellerrom. Utekran med stenge/tappefunksjon.

Utvendig inntakskap ved kjellernedgang. 3-fase 230V anlegg med 63A hovedsikringer. Sikringsskap plassert i innvendig bod i 1.etasje, med automatsikringer. Jordfeilbryter og digital måler i sikringsskapet. Hovedsaklig åpent anlegg. Elektrisk gulvvarme på badet.

Oppvarming

Oppvarming med vedfyring i peisovn og elektrisk oppvarming via luftvarmepumpe og varmekabler.

Parkering

Parkering i garasje. Forøvrig flere biloppstillingsplasser på gruset oppstillingsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 045,5 kvm i følge kommunen. Eierform: Eiet tomt
Arealet er beregnet, og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.


Tomt og hage

Hovedsakelig flat tomt, noe hellende mot syd/øst. Etablert hageanlegg med plen og beplantning, for øvrig noe naturtomt. Heller foran inngangsparti til kjeller, samt terrengmur. Belegningsstein fra garasje/bolig til terrengtrapp.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er i følge mottatte dokumenter fra kommunen tilknyttet kommunalt vann, adkomst fra Fylkesveg inn på privat vei, og tilknyttet privat avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, området er i kommuneplanens arealdel avsatt til LNF-område.

Kontakt megler for mer informasjon.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Eiendommen selges fri for heftelser, med unntak av:
Dagboknummer: 2070, tinglyst 05.06.1989: Bestemmelse om veg. 

Kontakt megler for kopi av dokumentet.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 27.02.1990.
Det foreligger ikke ferdigattest på tilbygg av bolig.
Det er innhentet godkjente byggetegninger av enebolig og garasje, datert hhv. 12.06.1986 og 14.08.1989.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak som er søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Kontakt megler for kopi av dokumenter.

Prisantydning

1 800 000,-

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 270 287,-
Sekundær formuesverdi : 973 031,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene for 2021 er i følge kommunens årsprognose kr. 10 429,47.-
Beløpet gjelder vann, slam, renovasjon, eiendomsskatt og feie- og tilsynsgebyr.
Faste løpende kostnader:
Avgift til veg/brøyting: 5 stk. som deler - ca. kr 3000,- årlig.
Strøm: ca. kr 1650,- per mnd.
Noen av de ovennevnte kostnadene vil variere ut ifra forbruk, og hvilken leverandør man velger.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert: 16.12.2021 utført av Byggtakst Elverum AS v/ Knut Roger Furuseth.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring fra Help
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen.
Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 51
 • Bruksnr: 171
 • Kommunenr: 3419
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 800 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 429,-
 • Ligningsverdi: 270 287,-
 • Primærrom: 78 m2
 • Bruksareal: 188 m2
 • Tomteareal: 1045 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Parkett
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Aircondition
 • Turterreng

Gravbergsvegen 208 2435 Braskereidfoss Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmeglerfullmektig

Bjørnar Aasen Skogheim
Telefon: (+47) 45114779

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 242551776

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.