Skip to content
Skip to content
Gaupevegen 19 2406 Elverum Norge

Adresse

Gaupevegen 19
2406 Elverum

Matrikkel

Gnr. 13 bnr. 1093 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

I rundkjøringen RV3/RV25 ved Basthjørnet, ta til høyre og kjør rett frem i neste rundkjøring.
Følg deretter vegen i ca 270 m. Ta til venstre inn på Grønvegen, og følg vegen i ca 140 m. Ta til høyre inn på Gaupevegen, eiendommen ligger på høyre side etter ca 120 m.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Velkommen til Gaupevegen 19!

Denne eiendommen ligger i et rolig, veletablert og barnevennlig boligområde på Vestad, med kun 350 m til barneskole, og kort vei til holdeplass for bybuss.

Umiddelbar nærhet til Grundsetmarka, som er kjent for sine fine turområder og flotte skiløyper som går helt til Budor. Et yndet turmål for mange er Djupmyrkoia.

De nærmeste dagligvarebutikkene ligger på Grindalsmoen, og her finnes det flere nyetablerte forretninger fra de senere år. Her finnes også fritids- og bilrekvisitaforretning, diverse møbelforretninger, bilforhandlere og verksted, byggvarehandel m.m.

Det er ca 2 km til Elverum sentrum, hvor man finner det aller meste av det man måtte behøve av fasiliteter og servicetilbud. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma.

I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning, og i august Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskoleavdelingen på Terningen arena som huser ca 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag, samt folkehøgskolen som ligger på Søbakken med sine 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen Arena og er et godt forbilde for barn og unge. I Terningen arena er det også turnhall, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ski, svømmehall m.m.

Ca 2 -3 km øst for Elverum sentrum finner man Starmoen fritidspark, med bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokartsenter, Motorsenter, travbane m.m.

Avstand til barnehager og skoler:
Vestad barnehage, ca 1,1 km.
Nordmo barnehage, ca 150 m. (gangavstand)
Terningen barnehage, ca 1,2 km.
Vestad skole (1 - 7 kl.), ca 350 m. (gangasvtand)
Elverum ungdomsskole, ca 2,8 km.
Elverum videregående skole, ca 2,6 km.
Terningen Arena, ca 780 m.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Type, eierform og byggeår

Enebolig selveier, oppført i 1964. Hovedsakelig modernisert og oppgradert i perioden 2016 - 2021.

Bygninger og byggemåte

Boligen er i henhold til tilstandsrapport oppført i siporex, fundamentert på grunnmurer av betong og støpte kjellergulv. Overbygd inngangsparti med malt ytterdør med glassfelt - dør opplyst fra 2000. Vinduer med isolerglass, påvist fra 1989 og 2011. Terrassedør mot sør med store glassfelt og skyvedørsfunksjon - dør opplyst fra 2016. Støpt terrasseplatting mot sør med adkomst fra stue. Overbygd terrasse mot vest, med adkomst fra terreng. Saltak tekket med shingel. Solcelleanlegg fra 2018 med paneler på store deler av taket mot sør.

Tilbygd garasje i bindingsverk kledd med utvendig stående kledning, fundamentert på støpt plate på mark. Garasjen har vippeport og et vindu.

Selger har fått utarbeidet en godkjent tilstandsrapport etter avhendingslovens endringer gjeldende fra 01.01.2022.
Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, og angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er gitt følgende tilstandsgrader på de forskjellige bygningsdelene:
TG2: Taktekking, nedløp og beslag, takkonstruksjon, vinduer, dører, etasjeskiller, pipe, krypkjeller, ventilasjon, drenering, grunnmur, terrengforhold, overflater og varmtvannsbereder.
TG3: Balkonger/terrasser, rom under terreng, vaskerom, bad, vannledninger, avløpsrør og brannslukningsapparat.

Selger opplyser at det før hans eiertid hadde vært opplyst om innslag av fukt i kjellerrom. Ved å flytte varmepumpe ned i kjeller og besørge god lufting har dette ikke vært et problem for nåværende eier. Varmepumpe i kjeller blåser kun kald luft, da den er defekt. Selger opplyser at det er montert en ny varmepumpe i stue i 1. etasje i januar 2022. Ved mye regn kan det komme noe vann gjennom tak på garasje. 2 stk parafintanker opplyses tømt og renset. Det er gjort vesentlige oppgraderinger på store deler av el-anlegget i boligen.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Enebolig
Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 170 kvm, S-rom: 61 kvm

P-rom: 109 kvm
Inneholder: Gang, innergang, stue, kjøkken, tre soverom og bad i første etasje. Trapperom og vaskerom i kjeller.
S-rom: 61 kvm
Inneholder: Et bodrom i første etasje. Tre bodrom i kjeller.

Garasje
Bruksareal: 14 kvm, S-rom: 14 kvm
Inneholder: Garasjeplass.

Arealer er hentet fra tilstandsrapport, utført av Byggtakst Elverum AS v/ Knut Roger Furuseth, datert 30.11.2021.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, uavhengig av hva som er byggemeldt og godkjent av kommunen.


Standard

Her har vi gleden av å presentere en pent beliggende, innholdsrik og vesentlig oppgradert enebolig med tre soverom. Vesentlige oppgraderinger i senere tid, er blant annet at det er montert solcelleanlegg i 2018, kjøkken fra 2016, overflateoppgradering og montering av aluthermo i gulv og himling i stue, kjøkken og to soverom. Boligen har tilnærmet alt på ei flate, og er beliggende i et veletablert og rolig boligområde på Vestad. Kort vei til nærmeste holdeplass for bybuss, barnehager og barneskole, samt Grundsetmarka med sine fine turområder og skiløyper som strekker seg til Budor.

Boligen består av en gang med adkomst til et praktisk bodrom, stue med plass til spisestue, kjøkken, tre soverom og bad. Flere rom har gjennomgått vesentlig oppussing og oppgradering i perioden 2016-2021, og fremstår gjennomgående og moderne.

Det er opplyst at det i 2018 ble montert solcelleanlegg med paneler på tak, samt at deler av ledningsnettet i tillegg til sikringsskap og sikringer ble skiftet ut i 2016. Himlinger er opplyst etterisolert med 400 mm blåseull og aluthermo i 2017.

Fra overbygd inngangsparti, kommer du inn i en gang med plass til omkledning og oppbevaring av tøy. Videre adkomst til lys og romslig stue i vinkel, med utgang til en av to terrasser via nyere terrassedør med store glassflater og skyvedørsfunksjon. Nyere og flott peisovn med glassdør og downlights i tak.

Kjøkkenet ligger i tilknytning til stue, og ble oppgradert i 2016. Pen og moderne kjøkkeninnredning med glatte, laminerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har integrert stekeovn, induksjonstopp og kjølehjørne, og ventilator med avkast til over tak. Downlights i tak, og plass til oppvaskmaskin. Montert våtromsplater på kjøkkenveggene som er lette å holde rene. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Boligen har tre soverom, der to har blitt oppgradert med aluthermo i gulv og himling, fått nye overflater og nye ledninger. Downlights i tak på et soverom.

Bad opplyst fra ca 2000 med belegg på gulv, og fliser og malte plater på vegger. Heldekkende servant nedfelt i benkeskap, belyst speil, dusjhjørne og frittstående toalett. Varmekabler i gulv.

Separat og praktisk vaskerom i kjeller, med opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

El-anlegg & Vvs
Inntak via jordkabel. 3-faset 230V-anlegg med 50 A hovedsikringer. Overspenningsvern og jordfeilautomater. Egen utvendig kontakt for elbil-lader. Sikringsskapet er plassert i gang i første etasje. Montert solcelleanlegg i 2018 med paneler på store deler av taket mot sør. Det er opplyst at anlegget har generert ca 16 500 kwh siden 2018.
Luft-til-luft varmepumpe i kjeller. Varmepumpen var opprinnelig montert i stue, men ble flyttet ned i kjeller i 2016. Varmepumpe i kjeller blåser kun kald luft, da den er defekt. Selger opplyser at det er montert en ny varmepumpe i stue i 1. etasje i januar 2022.

Vann og avløp er tilknyttet kommunalt ledningsnett i følge kommunen. 200L vv-bereder fra 2002 plassert i kjeller.
2 stk nedgravde parafintanker som er opplyst renset i 2020. Gjenstående oljeløfter.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 968,8 kvm i følge kommunen. Eierform: Eiet tomt

Arealet er beregnet og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.

Tomt og hage

Åpen, solrik og pent opparbeidet tomt med fin beliggenhet på Vestad. Etablert plen og noe beplantning.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet kommunalt vei, vann- og avløpssystem.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Grindalsmoen, plan nr. 11, stadfestet 22.09.1967.

Eiendommen ligger i et område som i kommunedelplan for Elverum byområde trådt i kraft 28.08.2019, avsatt til boliger.

Kopi av gjeldende plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen.

Det er innhentet godkjente byggetegninger av kommunen, av enebolig, garasjetilbygg og terrassepåbygg, datert henholdsvis 03.04.1964, 07.01.1975 og 07.06.1989.

I følge godkjente byggetegninger av enebolig, avviker planløsningen i første etasje noe fra dagens bruk. Dette gjelder trapperom til kjeller (byggemeldt som toalettrom) og to soverom.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak som er søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Prisantydning

2 550 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 30.11.2021
Formuesverdi : 522 914,-
Sekundær formuesverdi : 1 882 491,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Forsikring

Storebrand

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2021 er kr 16 874,88,- i følge kommunen.
Beløpet gjelder vann etter måler, avløp etter måler, eiendomsskatt, renovasjon og feie-/tilsynsgebyr.

Faste, løpende kostnader:
Strømforbruket i 2020 var 12 982 kwh.
Strømforbruket i 2021 pr november måned var 8 781 kwh, og stipulert forbruk for hele 2021 er 10 013 kwh.
Årlig forsikringspremie er kr 6 756,-
Boligen er tilkoblet fiberbredbånd.

Noen av de ovennevnte kostnader vil variere ut ifra forbruk, og hvilken leverandør av eksempelvis forsikring man velger.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS v/ Knut Roger Furuseth, datert 30.11.2021.

Andre opplysninger

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 13
 • Bruksnr: 1093
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 550 000,-
 • Kommunale avgifter: 16 875,-
 • Ligningsverdi: 522 914,-
 • Primærrom: 109 m2
 • Bruksareal: 170 m2
 • Tomteareal: 968 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Gaupevegen 19 2406 Elverum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF

Mona Bjerke
Telefon: (+47) 92639061

Annen info

Finnkode: 241293900

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.