Skip to content
Skip to content
Borgenveien 217 1923 Sørum Norge

Adresse


Borgenveien 217
1923 Sørum

Matrikkel

Gnr. 227 bnr. 4 i Lillestrøm kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger landlig og idyllisk til i Sørum, i et stille område omkranset av noen eneboliger men for det meste jordbruk og skog. Flott utsikt ned mot Glomma og meget gode solforhold.

Fra E6, ta av ved Frogner og følg Rv171 mot Sørumsand. Etter ca. 10 km, ta til venstre i Valskrysset og følg Borgenveien mot Rånåsfoss. Etter ytterligere 1,5 km, ta andre avkjøring til høyre etter Rv171. I Y-krysset som kommer, hold til venstre ned til eiendommen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Lillestrøm kommune er, med sine 88 000 innbyggere, den 4. største kommunen i Viken. Kommunen ble slått sammen med Fet, Sørum og Skedsmo under kommunesammenslåingen i 2020.
Sørumsand sentrum med sitt utvalg av butikker og fasiliteter ligger ca. 5 km fra eiendommen. Her finner du det nødvendige innenfor ulike servicetilbud og forretninger. For et større utvalg er det ca. 22 km til Lillestrøm by, som kan friste med sitt yrende idretts- og kulturliv. Lillestrøm huser også Norges Varemesse, i tillegg til Strømmen storsenter, som er et av landets største kjøpesenter med tanke på antall butikker. Lillestrøm Torv er selve bysenteret i byen, som med sine 37.200 kvm har nok av boltreplass og butikkutvalg. Av andre tilbud Lillestrøm har å by på kan det nevnes Texasdalen terrengsykkelpark, Tertitten toget, Åråsen fotballstadion, Alpakkavandring og mye mer.

Det populære området Lørenfallet ligger ca. 5,4 km fra eiendommen. Her finner man blant annet dagligvarebutikker og idrettsanlegg.

Lillestrøm har et stort fokus på næringslivsetablering og det satses mye på blant annet fornybar energi og helse. Kjeller er et av Norges største forsknings-, innovasjons- og teknologimiljøer, både i store deler av Norge og internasjonalt. På Kjeller ligger også en av storbyuniversitet OsloMets avdelinger.

Nærmeste barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i en radius på ca. 4-6,5 km fra eiendommen. Det går skolebuss til skolene. Ellers kan det nevnes at det er ca. en halvtimes kjøring inn til Oslo Lufthavn Gardermoen og ca. 40 min inn til Oslo sentrum.

Idrettstilbudet i kommunen er veldig godt. De har både kommunale idrettsanlegg og selvdrevne anlegg som de enkelte idrettslagene selv har ansvaret for. Kommunen har en avdeling som jobber kun med idrett, og på kommunens nettside kan man lese mer om hvilke idrettshaller, svømmehaller, skiløyper, treningsparker, badeplasser og alt annet som finnes. Lillestrøm gjør det også godt i fotball på øverste nivå, både for damer og herrer.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1988, modernisert i 2014

Bygninger og byggemåte

Ukjent byggegrunn. Mye leire i området, antas at tomten består av leire.


Antas at grunnarbeider er gjort i tråd med de krav som gjaldt på byggeåret. Støttemurer ved inngangsparti, gangsti og mot gårdsplass med flere sprekker. Antatt sprekkdannelser grunnet jordtrykk. Takk dekket med stålplater. Renner og nedløp i plast. Sokkelpipebeslag på to piper. Plastbelagte stålbeslag toppbord. Vinduer fra byggeår, enkelte nye vinduer. Ikke mulig å undersøke takkonstruksjon med undertak grunnet manglende tilgang til loft og krypkott.
Takoverbygg i tre over biovak-rom, med grunnmur i Leca.

TG - tilstandsgrad. Uttrykker tilstanden til objektet med utgangspunkt i et definert referansenivå. Rapporten angir byggetekniske tilstandsgrader som kategoriseres slik:
TG 0 (mørk grønn): Ingen avvik. TG1 (lys grønn): Mindre eller moderate avvik. TG2 (gul/oransje): Avvik som ikke krever tiltak/avvik som kan kreve tiltak. TG3 (rød): Store eller alvorlig avvik.

De bygningsdeler som har fått TG1 på denne eiendommen er kjøkkenet i underetasjen og ventilasjonen.

De bygningsdeler som har fått TG2 gul, som ikke krever tiltak, er: etasjeskillere, rom under terreng, gulvoverflater, sluk/membran og innredning på bad.
Bygningsdeler som har fått TG2 oransje, som kan kreve tiltak er: Taktekking, takkonstruksjon, utvendige dører, innvendige overflater, radonmåling, pipe og ildsted, innvendige trapper og dører, ventilasjon i våtrom, overflater og innredning og ventilator på kjøkken i 1.etasje samt wc, teknisk anlegg, vannledninger, avløpsrør, byggegrunn, drenering og terrengforhold.

De bygningsdeler som har fått TG3 rød, som har store eller alvorlig avvik, er: Takrenne-nedløp og beslag grunnet ukomplett nedløp ved inngangsparti og manglende endeutkast. Forkantbeslag under toppbord/taktekking som fremstår som en merkelig løsning.
Veggkledning utvendig grunnet synlig svertesopp. Påvist råteskader i kledninger på langveggen til uteplass/oppgang til terrasse i 1. etasje over en flat montert sålebenk.
Enkelte vinduer grunnet sprekker i trevirket utvendig og påvist fukt/råteskader.
Terrasse i 1.etasje grunnet påvist fukt/råteskade i konstruksjonen, mer enn halvparten av forventet brukstid er gått på tettesjikt/membran, utettheter i tekking og rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Trapper til inngangsparti og terrasse grunnet tydelig slitasje og det mangler håndløper på begge sider.
Grunnmur biovak-rom grunnet konstatert setninger/sprekker i grunnmuren.
Badet i 1.etasje grunnet skader i selve dusjsonen med buling/fuktindikasjon på baderomsplater. Dusjsone må total rehabiliteres. Tegn til fuktskader i nedkant på våtromsplater og i overflater, samt at våtromsplater er ufagmessig utført. Badet i underetasjen har tydelige fuktskader og stor slitasje. Anbefales at badet totalrenoveres. Vaskerom i underetasjen trenger full oppgradering for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Andre VVS-installasjoner som lekkasje fra flere armaturer og utette pakninger. Opplyst lekkasje fra cisterne fra badet i 1.etasje ned til underetasje ved avløpsrør og det er bygget provisorisk kasse for å hindre flere lekkasjer.
Elektrisk anlegg grunnet en helhetsvurdering av anlegget, dets alder og allmenne tilstand tilsier at anlegget bør ha en utvidet el-kontroll.
Brannslokkingsutstyr grunnet alder. Utstyret er eldre enn 10 år.
Støttemurer ved inngangsparti, gangsti og mot gårdsplassen grunnet sprekker og/eller skjevheter i muren. Manglende rekkverk eller annen sikring. Sprekkene antas komme av jordtrykk.

Garasje/uthus på 38 kvm. Oppført i tre, med sadlet tak og dører. Noe vedlikehold er utført på en vegg, må påregnes vedlikehold på resten av bygningen.

Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapport utarbeidet av GK Takst og Eiendom AS ved Gunnar Kluftødegård, datert 17.11.2021.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har vært en liten vannlekkasje mellom bad i 1.etasje og soverom i kjelleretasje. Dette ble reparert og er i orden. Opplyses i tillegg om at badet i kjelleretasjen er pusset opp.
Det har vært observert mus og ekorn i vegger. Platting utvendig i 1.etasje ble byttet ut sommeren 2018 samt noen mindre endringer ved inngangsparti. Det har blitt laget et eget sikringsskap i den ene kjellerleiligheten.Vannmåler må installeres innen 31.12.2022. Utettheter i muren rundt hagen. Det ble ikke søkt om bruksendring når kjøkken i hybelleiligheten ble installert, og denne leiligheten er heller ikke godkjent som utleieleilighet av kommunen.


Det er to utleieleiligheter i kjelleren, hvorav 1 er utleid pr i dag.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessentene må sette seg inn i dokumentene før bud inngås.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 6, Bad: 3, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 9

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 249 kvm, Bruksareal: 258 kvm
Bruksareal: 258 kvm, P-rom: 249 kvm, S-rom: 9 kvm.

Underetasje: BRA: 100 kvm, P-rom: 97 kvm, S-rom: 3 kvm.
Inneholder entre, stue, kjøkken, bad og soverom i hybelleiligheten. Hovedleiligheten består av entre, bad/vaskerom, wc, bod, stue/kjøkken og soverom.

1.Etasje: BRA: 100 kvm, P-rom: 97 kvm, S-rom: 3 kvm.
Inneholder entre, gang, stue, kjøkken, soverom og bad samt kott.

2.Etasje: BRA: 58 kvm, P-rom: 55 kvm, S-rom: 3 kvm.
Inneholder trapperom og 3 soverom samt bod.

Uthus på 38 kvm med garasje og lagringsplass.

De oppgitte arealene er hentet fra tilstandsrapport datert 17.11.2021 utført av GK Takst og Eiendom AS v/ Gunnar Kluftødegård.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet i 1.etasje, komfyr i hybelleiligheten, samt alle hvitevarer i den andre leiligheten i kjelleren medfølger hvis ønskelig.
Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dersom hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en enebolig med to etasjer samt underetasje med hybelleilighet. Eneboligen ble bygget i 1988. Ble foretatt endringer i underetasjen i 2014 i forbindelse med etablering av hybelleilighet. Hybelleiligheten er ikke godkjent som utleiedel i følge kommunen. Trappen mellom 1.etasje og underetasjen ble i denne sammenheng fjernet, el-anlegget fikk noen oppgraderinger og det ble foretatt enkelte overflatebehandlinger. Generelt normal standard på hele boligen, noe mangelfullt vedlikehold over tid gjør at det må påregnes oppussing av enkelte overflater og installasjoner.

Stue & Kjøkken
Lys og hyggelig stue med god plass til stuemøblement. Installert peis. Lysmalte vegger og tak. Parkett på gulv. Buet åpning mellom stue og spisestue/kjøkken. Trappeadkomst til 2.etasje, samt buet åpning til gang.
Underetasjen har to stuer, en i forbindelse med hybelleiligheten, og en i forbindelse med den andre delen.


Åpen løsning til kjøkken fra begge stuer.

Stort og luftig kjøkken i 1.etasje, antatt fra byggeår. Veggene er malt i en lys blåfarge. Hvit innredning med profilerte fronter. Innredet med frittstående hvitevarer, over- og underskap, hyller og spiseplass. Benkeplate i tre, flislagt gulv. Adkomst til terrasse. Skråtak med vinduer over vask. Gammel vedovn plassert i et hjørne av kjøkkenet, uvisst om den er i bruk.
Kjøkken i underetasjen bestående av trehvit innredning. Over- og underskap, hvitevarer og vask. Laminert benkeplate. Underetasjen har to kjøkken.


Kjøkkenet i hybelleiligheten er brukt, og ble satt inn i forbindelse med omgjøring av arealet til hybelleilighet. Kjøkkenet i underetasjens andre del består av hvit innredning med over- og underskap. Enkelte skap med glassdører.

Soverom
Boligen har 6 soverom, hvorav 1 soverom ligger i 1.etasje, 3 soverom ligger i 2.etasje og 2 soverom ligger i underetasjen. Soverommene fremstår som romslige, og det er god plass til soveromsmøblement. Hovedsoverommet består av to rom med buet åpning i mellom og både vegger, tak og vinduskarmer er malt i en lilla farge. Bod i tilknytning til gangen i 2. etasje er benyttet som walk-in closet.

Bad & Vaskerom
Badet i 1. etasje er opplyst pusset opp/rehabilitert i 2010. Flislagt bad, innredet med dusjhjørne, servant med skuffer under, vegghengt toalett og badekar. Opplegg for vaskemaskin.
Badet i underetasjen antas å være fra byggeåret. Innredet med dusj, servant med underskap og skuffer. Belegg på gulv.
Vaskerommet/badet i underetasjen er innredet med dusjhjørne og servant. Innebygd varmtvannsbereder plassert i rommet. Utgang til biovak - rom.
Toalettrom med toalett og servant.

VVS & El-anlegg
Biovak - rom med tilgang fra badet i 1. etasje.
Synlig vannrør i kobber, antatt fra byggeåret. Synlig avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder stående i innebygd kasse på badet i underetasjen, ukjent alder. Opplyst fra selger om lekkasje fra flere armaturer og utette pakninger.

Åpent elektrisk anlegg, automat og skrusikringer i elektrisk skap. Opplyst at det ble foretatt noen endringer av det elektriske anlegget i forbindelse med arbeider i underetasjen.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Varmekabler i gulv på bad. Det er en nedgravd oljetank på eiendommen. Fra 1.januar 2020 er det ikke lenger tillatt å bruke mineralolje til oppvarming av boliger og bygg, og oljetanker som permanent tas ut av bruk skal normalt tømmes, graves opp og leveres til godkjent mottak. Det er ikke kjent hvorvidt denne tanken er tømt eller ikke.

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass, med plass til flere kjøretøy, samt i egen garasje.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 3 495 kvm i følge Lillestrøm kommune, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor og romslig tomt på 3495 kvm. Tomtearealet er beregnet og avvik kan forekomme ved senere oppmåling. Tomten er delvis opparbeidet med plen og støttemurer. Noe belegningsstein og støttemurer mot gårdsplass og ved inngangen til underetasjen. Platting på mark og terrasse ved inngangspartiet.
Tomten er over 2000 kvm og kjøper må søke "egenerklæring om konsesjonsfrihet" ved erverv av eiendommen. Megler bistår med dette i forbindelse med signering av kjøpekontrakt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Privat avløp med biovak som tømmes flere ganger årlig.
Adkomst til eiendommen vi en privat gruset vei.

I følge et politisk vedtak datert 05.12.2021, skal alle abonnenter som er tilkoblet kommunalt vann og/eller avløp i Lillestrøm kommune installere vannmåler. Endelig frist for installasjon er satt til 31.12.2022. Denne eiendommen har ikke installert vannmåler. Kommunen bekoster måleren, selve installasjonen må bekostes av eier. For mer informasjon, se www.lillestrom.kommune.no/vannmaler.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et LNF-område, og er underlagt kommuneplan 2019-2031, del 2: Arealdel for Sørum kommune. Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.

Eiendommen ligger i følge kommunen innenfor et aktsomhetsområde for flom og kan være utsatt for flomfare.

Eiendommen ligger i et område under marin grense i følge kommunen. Det betyr at muligheten for at eiendommen ligger i et område med marin leire er svært stor.
Kopi av kart og oversikt over eventuell flomfare og marin grense kan fås ved henvendelse til megler. Kommunen tar forbehold om eventuelle feil og mangler i kartdataene.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Eiendommen selges fri for heftelser, med unntak av:

Dagboknummer 3493, tinglyst 11.05.1987 - Erklæring/avtale - byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til bygningsloven.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 02.11.88. I følge selger er kjellerareal som er innredet som hybelleilighet ikke godkjent som utleiedel. Det gjøres oppmerksom på at det er usikkert om hybelleiligheten er godkjent for varig opphold.

Prisantydning

4 730 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Kluftødegård
Takstdato : 17.11.2021
Formuesverdi : 1 309 877,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Forsikring

Tryg
Polisenummer: 7757158

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør, i følge kommunen, kr. 13 972,- og inkluderer renovasjon, feiing, eiendomsskatt og vann- og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer, kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hva slags abonnement og avtale man har. Det påløper i tillegg kostnader til vedlikehold og brøyting på den private adkomstvegen til eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert 17.11.2021, utført av GK Takst og Eiendom AS

v/ Gunnar Kluftødegård.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti for at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

- Leieinntekter pr. i dag på den utleide hybelen beløper seg til kr. 7 500 i mnd. Leier man ut begge leilighetene kan man få en inntekt på kr. 15 000 i mnd.


Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring.
Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell, juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr. 3.900,- til kr. 11.500,- avhengig av boligtype. Les mer om boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon.Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 227
 • Bruksnr: 4
 • Kommunenr: 3030
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 4 730 000,-
 • Ligningsverdi: 1 309 877,-
 • Primærrom: 249 m2
 • Bruksareal: 258 m2
 • Tomteareal: 3495 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 6

Borgenveien 217 1923 Sørum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 240573428

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.