Skip to content
Håvard Skirbekks veg 21 2414 Elverum Norge

Adresse

Håvard Skirbekks veg 21
2414 Elverum

Matrikkel

Gnr. 31 bnr. 96 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum kjør ut på Rv2 mot Kongsvinger, kjør ca. 1,1 km. Sving til venstre inn på Storgata, sving deretter til høyre igjen med en gang inn på Grøndalsbakken. Kjør ca. 376 m, sving til venstre inn på Margrethe Munthes veg. Kjør ca. 174 m, sving til deretter til høyre inn på Gerhards Munthes veg. Kjør ca. 58 m før du svinger til venstre inn på Grønnmyrvegen. Kjør ca. 80 m, sving til venstre inn på Håvard Skirbekks veg. Etter ca. 75 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Det er ca. 1,9 km til Elverum sentrum med alt av servicefasiliteter. Her kan du handle på et av byens to kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums mange spisesteder, gå på kino/kulturarrangementer på Elverum kulturhus og mye mer. Elverum har to museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma, hvor man kan gå fra det ene museets uteområde til det andre også på kveldstid etter stengetid. I mars arrangeres Grundsetmartn med tivoli, salgsboder og underholdning og i august arrangeres Elverumsdagene og de kjente jakt og fiske dagene på Skogmuseet for de friluftsinteresserte, sammen med Festspillene og Landskytterstevne. Sykehuset Innlandet Elverum ligger i gangavstand fra boligen, ca. 1,6 km unna.
Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar i Ringsaker ca. 40 minutter fra Elverum.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Terningen arena som har et stort fokus på helse og idrett. I tillegg har Elverum en folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer, som gjør det godt både i eliteserien og i Champions League, har hjemmebane på Terningen arena og klubben er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turn/klatrehall, bibliotek, treningssenter og kantine, og blant annet under Festspillene gjøres hallen om til en konsertarena. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger innenfor fotball, håndball, ski, svømmehall mm. Terningen Arena ligger også i tilknytning til Terningmoen militærleir.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 8 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokart senter, Motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet, naturens egen fornøyelsespark, ligger en kjøretur på ca. 1 time fra Elverum. Trysilfjellet er et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser og 67 nedfarter. På sommerstid kan Trysil friste med blant annet sommer-ski skole, og den nylig åpnede bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien. Skagsvola er et yndet sted for topptur entusiaster.

Rena er et lærested for høyere utdanning. Høyskolen Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Forsvarets Rena leir utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena, med befalsskole for hæren.

Østerdalen skisenter ligger kun noen mil unna, hvor det er oppkjørte langrennsløyper og alpinanlegg med 5 nedfarter og 2 heistrekk. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå tur til fots eller på ski i fjellet. Sorknes golf ligger også i nærheten. Det er en fullverdig og populær 18-hulls golfbane. Her er det også en driving range og en 6-hulls kortbane.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1915

Bygninger og byggemåte

Byggegrunnen består av sand. Det opprinnelige bygget er kjellerløs, med unntak av en liten kjeller med adkomst fra lem i kjøkkengulvet i 1.etasje. Det opprinnelige bygget antas fundamentert på kult - ordnet steinfylling, mens tilbygget antas fundamentert på betong sålefundament eller betongbanketter. Kjellergulvet i tilbygget er hugget opp og senket. Det opprinnelige bygget antas å ha grunnmur på terreng av hugget naturstein med utvendig puss. Tilbygget antas ha en grunnmur av Lecablokker med utvendig puss.
Opprinnelig bygg er oppført i laftet tømmer med utvendig malt faspanel og innvendig malte plater. Tilbygget er oppført i bindindsverkskonstruksjon med utvendig malt faspanel og innvendig malte plater. Et takoppbygg for loftstrappen har liggende kledning utvendig. Det opprinnelige bygget har mønet sperretak med hanebjelker, antatt isolert i sperrelivet mellom loftspissen og ytterveggene. Tilbygget har mønet tak av fabrikkfremstilte, frittbærende tretakstoler. Loft isolert med mineralullmatter. Yttertak i hovedsak tekket med lakkerte taksteinmønstrede plater, lagt i 1993. Lakkerte metallbeslag i gradrennene. Ny papptekking over inngangspartiet og vindfanget/kjøkkenet i tilbygget. Renner og nedløp av metall. Koblede trevinduer med isolerglass og sprosser. To piper uten tilkoblet ildsted.

Eiendommen ble malt utvendig i 2014.

Opplyst at det må bygges rekkverk rundt takterrassen for å tilfredsstille dagens krav til rekkverkhøyde. Det samme gjelder for inngangstrappen til den opprinnelige delen av eiendommen samt på den utvendige trappen til kjelleren. Feltet mellom støttemuren ved kjellerinngangen og taket over må sikres med ikke-klatrevennlig rekkverk.
Merkbart planavvik på gulvene i det opprinnelige bygget, da særlig i 2.etasje.
Under besiktigelsen av takstmann ble det observert fukt under gulvbelegget på badet i det opprinnelige bygget. Badet anbefales totalrenovert.

TG - tilstandsgrad. Uttrykker tilstanden til objektet med utgangspunkt i et definert referansenivå. Rapporten angir byggetekniske tilstandsgrader som kategoriseres slik:
TG 0: Ingen symptomer. TG1: Svake symptomer. TG2: Middels kraftige symptomer. TG3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt).
De bygningsdeler som har fått TG 1 på denne eiendommen er: piper og ildsteder, rom under terreng, bad i kjellerleiligheten, bad og vaskerom i tilbygget, kjøkkenet i tilbygget og innvendige overflater. De bygningsdeler som har fått TG 2 er grunn og fundamenter, grunnmur, drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer og dører, takkonstruksjon, renner, nedløp og beslag, etasjeskillere, kjøkken i det opprinnelige bygget, innvendige trapper, vvs og terrengforhold. Følgende bygningsdeler har fått TG3: Taktekking grunnet manglende rekkverk rundt takterrase, terrasse, balkonger og utvendige trapper grunnet manglende rekkverk på trapp ned til gårdsplassen, manglende rekkverk på trapp til kjellerleiligheten, samt manglende rekkverk mellom støttemuren og taket over kjellerinngangen. Badet i det opprinnelige byggets 1.etasje har fått TG3 grunnet indikert fukt under gulvbelegget, da veggplatene er montert på en aluminiumslist hvor platene stedvis stikker et par mm foran listen og er ubeskyttet mot fukt. Det understrekes at standarden forøvrig er meget god på nevnte bygningsdeler med TG3.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapport av Elverum Takstforretning utført av Torbjørn Juliussen 28.10.2021.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har vært noe fuktighet i kjellerrom under kjøkken i hovedbolig og det har blitt montert lufteventil for å forbedre forholdene. Opplyses også om sprekk i grunnmur på fasade mot vest. Takstmannen har ikke vurdert dette som bekymringsverdig. Se forøvrig takstmannens vurdering av dette i tilstandsrapporten.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven og interessentene må sette seg inn i dokumentene før bud inngås.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 8, Bad: 4, Antall rom: 11

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 226 kvm, Bruksareal: 231 kvm, Bruttoareal: 269 kvm
Bruksareal: 231 kvm, bruttoareal: 269 kvm.

1.Etasje opprinnelig bygg: BTA: 59 kvm, BRA: 52 kvm, P-rom: 52 kvm.
Inneholder stue, bad/vaskerom, trapperom og kjøkken. Adkomst til terrasse fra stuen.

2.Etasje opprinnelig bygg: BTA: 53, BRA: 42 kvm, P-rom: 42 kvm.
Inneholder trapperom, gang, og 3 soverom, samt et kott som ikke er måleverdig.

1. etasje tilbygg: BTA: 94 kvm, BRA: 85 kvm, P-rom: 80, S-rom: 5 kvm.
Inneholder vindfang, kjøkken, stue/spisestue, vaskerom, bad og 3 soverom samt gang/bod.

Kjellerleilighet: BTA: 63 kvm, BRA: 52 kvm, P-rom: 52 kvm.
Inneholder stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

De oppgitte arealene er hentet fra tilstandsrapport datert 28.10.2021 utført av Elverum Takstforretning v/ Torbjørn Juliussen.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Dersom hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet eller levetid på disse.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en enebolig på to etasjer samt et tilbygg med en etasje og kjeller. Eneboligen ble bygget i 1915, tilbygget ble bygget på i 1995. Kjelleren i tilbygget er en egen utleiedel i form av innredet kjeller.

Stue & Kjøkken
Stue med åpen løsning i tilbygget, samt plass til spiseplass i åpningen mellom. Stue med åpen kjøkkenløsning også i kjelleren. Stuen i byggets opprinnelige del er av god størrelse, med god plass til sofa og stuebord.

Kjøkkenet i det opprinnelige byggets 1.etasje består av heltre innredning med fem overskap, to gryteskap og ellers åpne hyller. Integrert koketopp og stekeovn. Flislagte vegger mellom benkeplater og overskap. Kjøkkenventilator.
Kjøkkenet i tilbyggets 1.etasje består av IKEA innredning med malte, glatte fronter. Fire overskap og to skuffeseksjoner. Plastlaminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum, integrert stekeovn, komfyrtopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenavtrekk.
Kjøkkenet i kjellerleiligheten består av kjøkkeninnredning fra Sigdal med tre overskap, tre gryteskap og en skuffeseksjon. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og komfyrtopp. Kjøkkenavtrekk. Plastlaminerte benkeplater med avfaset forkant, nedfelt kompositt benkebeslag og to benkeskap.

Soverom
Eiendommen har totalt åtte soverom; tre soverom i 2.etasje i det opprinnelige bygget, tre soverom i 1.etasje i tilbygget og to soverom i kjellerleiligheten. Alle soverommene fremstår som lyse og moderne, med god plass til både seng og garderobeskap.

Bad & Vaskerom
Badet i det opprinnelige byggets 1.etasje består av vinylbelegg på gulvet, plastlaminerte veggplater og malte plater i himlingen. Innredet med servantinnredning med to skuffer og heldekkende servant samt dusjkabinett.
Badet i tilbyggets 1.etasje har keramiske fliser på gulvet og plastlaminerte veggplater. Innredet med toalett og dusjkabinett, samt skuffeinnredning med heldekkende servant. Varmekabler i gulv. Avtrekk via hygrostatstyrt vifte i yttervegg, tilluft over terskel.
Badet i kjellerleiligheten har keramiske fliser på gulvet, plastlaminerte veggplater og takessplater i himlingen. Innredet med dusjkabinett, toalett og skuffeinnredning med heldekkende servant. Opplegg for vaskemaskin. Montert en 200l varmtvannsbereder fra 2017. Avtrekk via vifte i yttervegg, tilluft over terskel.

Vaskerom/dusj i tilbyggets 1.etasje bestående av keramiske fliser på gulvet og plastlaminerte veggplater. Innredet med toalett, dusjkabinett og skuffeinnredning med heldekkende servant. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk via hygrostatstyrt vifte i yttervegg, tilluft over terskel. Varmekabler i gulv.

VVS & El-anlegg
Røropplegg av forskjellige typer. Hovedstoppekran og vannmåler i kjelleren under den eldste delen av eiendommen, hvor det også er montert ny 200l varmtvannsbeholder. Avløp til kommunalt nett via en kum i hagen med kvern og pumpe for å løfte avløpsvannet til komminalt nett. Lagt opp til automatisk vannstopp under kjøkkeninnredningen i den opprinnelige bygget, anlegget er ikke i bruk. Behov for noe utskiftninger av enkelte komponenter grunnet forventet teknisk levetid, spesielt oppmerksom på inntaksledningen for vann.

Elektrisk fordeling i kjellerleiligheten med seks kurser og trefaset inntak sikret med 25 A. Skjult elektrisk spredenett. Fordelingsskap ved trapperommet i 1.etasje, trefaset sikret med 63 A. Hovedsaklig åpent elektrisk spredenett.

Generelle materialvalg
Gulv med vinylbelegg, parkett, laminat og keramiske fliser, samt betong. Vegger med klarbehandlet panel, malt panel og malte plater, samt malt puss. Himlinger med malt panel og malte plater. Overflatene fremstår som pene sett i forhold til rommenes bruk.

Oppvarming

Primært oppvarming med panelovner. Kjellerleiligheten har gulvvarme i gulvene i alle rom. Varmekabler i gulv i begge bad i tilbygget.

Parkering

Parkering for flere biler på egen gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 947 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Flat, eiet tomt på 947 kvm. Hekk mot sør og vest. Delvis inngjerdet tomt med gjerde mot eiendom i sør/vest. Noe skråning med dekkbark og en liten tujahekk mot øst. Ellers består tomten av plen og pent opparbeidet uteareal. Overbygget inngangsparti ved det opprinnelige bygget, trapp av malt antatt trykkimpregnert tre. Adkomst til kjellerleiligheten via trapp på nordsiden av tilbygget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløp via private stikkledninger. Avløpsvann må pumpes opp til kommunal ledning. Det sitter en vannmåler på inntaktsledningen, men kommunen oppgir i sine opplysninger at det ikke er registrert vannmåler på eiendommen per i dag, og at gebyrene regnes ut fra areal.
Gruset adkomst til eiendommen fra Håvard Skirbekks veg. Singelbelagt gårdsplass.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse og er underlagt "Kommunedelplan for Elverum byområde", planid 2018006 fra 28.08.2019, reguleringsplan "Grønnlia og Grønnmyra", planid 24 fra 13.06.1969 og reguleringsplan "Grønnmyra", planid 198107 fra 20.08.1983.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra megler.

1910/900178-2/15 - Bruksrett datert 08.06.1910 - Bruksrett til vei over eiendommen.
1911/900229-1/15 - Elektriske kraftlinjer datert 01.08.1911
1917/900224-1/15 - Bestemmelse om veg datert 07.06.1917
1936/902525-1/15 - Elektriske kraftlinjer datert 12.10.1936
2016/1012696-2/200 - Bestemmelse om vann/kloakkledning datert 03.11.2016 - gnr. 31, bnr 1300 gis rett til å koble seg på stikkledninger til vann og avløp på gnr 31, bnr 96, samtidig gis sistnevnte eiendom rett til å anlegge stikkledning over førstnevnte eiendom.
2016/1012696-4/200 - Bestemmelse om veg datert 03.11.2016 - gnr. 31, bnr. 1300 gis vegrett over gnr 31, bnr 96.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygget datert 04.05.1995 og ferdigattest for bruksendring/registrering av ny boenhet i tilbygget (kjellerleiligheten) datert 07.09.2021.

Prisantydning

4 690 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Elverum Takstforretning
Takstdato : 23.10.2021
Formuesverdi : 915 377,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Eika Forsikring
Polisenummer: 6678125/4

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter


Kommunale avgifter utgjør kr. 26.524,- for inneværende år, og inkluderer renovasjon, eiendomsskatt, vann- og avløp og feiing.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer, kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilket abonnement og avtale man har.

Leieinntekter


Eiendommen er et godt utleieobjekt og gir meget gode leieinntekter. Selger opplyser at mnd leieinntekter er kr. 35.500,-, noe som utgjør en årlig leieinntekt på kr. 426.000,-.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert 28.10.2021 utført av Elverum Takstforretning v/ Torbjørn Juliussen.

Andre opplysninger

- Per dags dato er hele eiendommen utleid på langtidskontrakter, med unntak av et soverom i tilbygget. Alle leiekontrakter ble skrevet i august 2021 og er tidsbestemte leiekontrakter med 36 mnd varighet.

- Siste feiing utført 20.10.2009. Siste tilsyn utført 14.03.2014. Det ble påpekt under tilsynet i 2014 at åpning i skorstein må utbedres forskriftsmessig. Foreligger ingen informasjon hvorvidt det er utbedret eller ikke, da tilsyn i 2020 ikke ble utført.

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning, og det gis ingen garanti for at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 31
 • Bruksnr: 96
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 4 690 000,-
 • Ligningsverdi: 915 377,-
 • Primærrom: 226 m2
 • Bruksareal: 231 m2
 • Bruttoareal: 269 m2
 • Tomteareal: 947 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 8

Håvard Skirbekks veg 21 2414 Elverum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 238941588

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.