Skip to content
Sagåvegen 53 2413 Elverum Norge

Adresse

Sagåvegen 53
2413 Elverum

Matrikkel

Gnr. 32 bnr. 18 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen er beliggende i et etablert boligstrøk i Øverleiret i Sagåvegen 53, med kort vei til Elverum sentrum.

Fra Kremmertorget Elverum, kjør mot vest på Kirkevegen og ta første avkjøring i rundkjøringen ut på Storgata. Følg veien ca. 160 m og sving så til høyre inn på Gamle Trysilveg. Følg vegen ca. 180 m og ta til høyre for å holde deg på Gamle Trysilveg. Følg vegen ca. 800 m og sving deretter til høyre inn på Sagåvegen. Etter ca. 350 m ligger eiendommen på høyre side.

Nærområdet

Eneboligen er beliggende i et attraktivt og familievennlig boområde i Øver-Leiret, med gangavstand til bykjernen.
Området består hovedsaklig av villa- og småhusbebyggelse. Eiendommen har nærhet til Christianfjelds festning, som er en av flere forsvarsanlegg langs Glomma som skulle beskytte veien til Hedemarken mot svenske angrep på 1600-tallet. Idag er området et ypperlig sted å legge turen innom, enten man vil vandre blant ruinene, nyte en medbrakt lunsj ved benkene foran vanntårnet eller rett og slett ta seg en runde frisbeegolf. Banen har forøvrig 12 hull og passer for hele familien.

Nærmeste dagligvare er beliggende i Ydalir, som er en knapp gåtur på en snau km fra eiendommen. Det er ca. 1,3 km til Elverum sentrum med alt av fasiliteter og servicetilbud. Her kan du handle på byens to kjøpesentre, rusle en tur i byen, ta en matbit på byens spisesteder og mye mer. Elverum har to museer, Skogmuseet og Glomdalsmuseet, som er beliggende på hver sin side av elven Glomma. Her kan en gå mellom museene inne på museumsområdet og dette er virkelig verdt et besøk. I mars arrangeres Grundsetmart`n med blant annet tivoli, salgsboder og underholdning, og i august arrangeres Elverumsdagene sammen med jakt- og fiskedagene, festpillene og landsskytterstevnet. Det er 1,8 km til Sykehuset Innlandet HF. Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar ca. 40 minutter fra Elverum.

Elverum har et godt skole- og idrettstilbud. Blant annet Høgskolen på Terningen Arena som har stort fokus på helse og idrett, folkehøyskolen på Søbakken, Elverum VGS og et antall barne- og ungdomsskoler. Elverums håndball herrer spiller håndball på høyt nivå både i eliteserien og i Champions League og har hjemmebane i Terningen Arena. Klubben er et godt forbilde for barn og unge. Arenaen huser også turn/klatrehall, bibliotek og kantine, samt at håndballhallen gjøres om til en konsert/teaterarena blant annet under festspillene. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra flere lag og foreninger innen fotball, håndball, ski, svømming mm.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 8,6 øst for Elverum sentrum finner en blant annet en flyplass med rikssenter for seilflyvning, motor- og modellflyklubb, en 18-hulls golfbane, gokartsenter, motorsenter, travbane med mer.

Trysilfjellet ligger en drøy times kjøretur fra Elverum, og er et av Norges største alpinanlegg. De har alltid velpreppede løyper og ikke mindre enn 31 heiser og 67 nedfarter. På sommerstid kan Trysilfjellet friste med blant annet sommer-ski skole, topptur på Skagsvola og en bike arena hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1917

Bygninger og byggemåte

Eneboligen er opprinnelig fra 1917, med grunnmur som er oppført i naturstein. Støpt kjellergulv. Etasjeskillere med trebjelkelag antatt isolert med sagflis. Påstøp ved dusjrom i 2.etasje. Veggkonstruksjoner i bindingsverk antatt isolert med sagflis, utvendig kledd med eternittplater. Vinduer hovedsakelig med isolerglass, enkle glass i vindfang. Heltre ytterdør med enkelt glass. Saltakskonstruksjon og tekking med metallplater, tekking fra 2018. Renner og nedløp av metall. Takstige/platting til pipe. Helbeslått pipe over tak. Opplyst antatt isolert gulv/yttervegger stue med 10 cm Glava i 1980. Gulv med parkett, vinylbelegg, tepper og tregulv. Vegger med panel, tynnpanel, malte plater og trefiberplater. Himlinger med panel, malte plater og himlingsplater. Opplyst Trysilpanel i stue fra 1980. Opplyst kjøkkenhimling fra 2005. Innerdører med finerte eller heltre dørblad, vindfangdør tidligere ytterdør. Bratt enkel kjellertrapp. Bratt trapp til 2.etasje, ensidig rekkverk. Strøminntak med luftstrekk. Elektriske anlegg av blandet og eldre årgang. Skap med porselenssikringer. Ny måler i eget skap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast og soil. Bereder i kjeller fra 2003. Montert durgoventil. Ny hovedstoppekran i kjeller fra 2009, anlegg med vannmåler. Oppvarming med strøm, ved og parafin. Montert luft/luft varmepumpe i stue, opplyst varmepumpe fra 2018. Skorstein tilkoblet vedovn på kjøkken samt parafinovner på stue og et soverom. Sotluke på kjøkken.

Nedgravd parafintank mot nord. Regler om forbud mot fyring med parafin og fyringsolje fra 01.01.2020 må tas i betraktning. Påkostninger iht fjerning eller sanering av nedgravet parafintank må påregnes. Kommunens retningslinjer for rengjøring og deponering må følges.

Enkel garasje fra 1956 med støpt plate på mark. Mursokler under yttervegger. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning.
Slagport og et vindu. Saltak tekket med bølgeblikksplater, uten renner/nedløp. Bygget er gammelt og har behov for vedlikehold og oppgraderinger.

Bryggerhus fra 1922 med støpte grunnmurer. Støpt plate på mark. Yttervegger i laftetømmer. Ytterdør i heltre, varevinduer. Saltak tekket med bølgeblikksplater, uten renner/nedløp. Skorstein tilknyttet vedtakke. Bygget er gammelt og har behov vedlikehold og oppgraderinger. Det er en trykklufts tank beliggende over himling/innvendig tak, som har tilkobling til en kompressor (usikkert om tilstand på kopmpressoren) inne i bryggerhuset.

Uthus fra 1920 med boder og inntilbygget skur. Fundamentert på steinpunkter, støpt plate på mark ved skur. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Enkle tredører. Pulttak tekket med bølgeblikksplater, uten renner/nedløp. Bygget er har behov for vedlikehold og oppgraderinger.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 104 kvm
Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 104 kvm.

1.Etasje: Stue, kjøkken, gang, toalett, vindfang og bod.
2.Etasje: Bad, 2 soverom, gang og 4 boder.
Kjelleretasje: Teknisk rom.

Arealene er hentet fra takst utført av Byggtakst Elverum v/ Knut Roger Furuseth.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

- Luft-til-luft varmepumpe (ny i 2018).
- Trykklufts tank i bryggerhuset.
- Vedfyrt steketakke i bryggerhuset.

Dersom hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet eller levetid på disse. Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen ligger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Eldre enebolig fra 1917, som fremstår normalt vedlikeholdt. Denne eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Øverleiret i Sagåvegen 53 med kort vei til Elverum sentrum. Bygningsmassen er av eldre standard med noen oppgraderinger i senere tid, så som ny varmepumpe i 2018. Nytt tak i 2018. Arbeid utført av Østlandske Blikkenslagerverksted. Ny hovedstoppekran i 2009. Arbeid utført av YC Rør og Audun Senderud Gravemaskindrift. Bad ble rehabilitert (forsikringssak) i 2005, grunnet vannlekasje. Støpt gulv, nye overflater m.m. Arbeidet er utført av Svensgaard Innstallasjon , Fagflis Elverum, Malermester Stensbye, Ring VVS Hønefoss. Skiftet panel i stue og soverom i 2. etasje i 1980, med Trysilpanel og 10 cm glava isolering i gulv og eventuelt vegger (det er ikke tatt hull i vegg ved befaring av takstmann).

Det gjøres oppmerksom på at bygningsmassen er av en eldre standard og verdi, og har behov for oppussing, oppgradering, rehabilitering, eller er et eventuelt rivingsobjekt, med henblikk på en attraktiv beliggenhet.

Velkommen på visning til Øverleiret!

Kort om eneboligen:

Stuen:
Stue beliggende i 1. etasje. Åpen løsning til spisestuen med adkomst til kjøkkenet. Stuen er romslig, med god plass til møblement. Stuen har luft til luft varmepumpe som ble montert i 2018 og en kombinert ved-/parafin kamin. Parkettgulv og Trysilpanel på veggene.

Kjøkkenet:
Retro kjøkken med vinduer mot nord og øst med et fint utsyn mot nærområdet, beliggende i 1.etasje. Kjøkkeninnredning fra 1980. Stålbenk med vaskekum og utslagsvask. Fliser over benker. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert Husquarna stekeovn i kjøkkenskap og Husquarna platetopp montert på veggen ved siden av skapet. Ventilator over komfyr. Kjøkkenet har tilkomst til spisestuen og stuen.

Badet:
Badet i 2. etasje ble rehabilitert i 2005 med støpt gulv og nye overflater. Badet har dusjrom med dusj på vegg. Gulv med belegg og sluk, vegger med veggvinyl. Ingen ventilering, uten
varmekilde.

Toalettrommet:
Toalettrommet er under trappen til 2. etasje i trappegangen og har wc og servant. Mekanisk bryterstyrt ventilasjon.

Soverommene:
Eiendommen har to soverom beliggende i 2.etasje. Det som betegnes som hovedsoverom er omkranset av to rom på hver side som kan fungere som en slags walk-in closet og ekstra lagringsplass. Trysilpanel på veggene og vegg-til-vegg teppe på gulv. Soverommet har også parafinovn, samt god plass til soveromsmøblement.
Soverom 2 har adkomst fra hovedsoverommet. Innredet med servant og underskap i hjørnet. Soverommet har adkomst til badet og innenfor badet er et ekstra rom som også kan benyttes som ekstra lagringsplass/walk-in closet. Soverommet har også et ekstra rom på andre siden. God plass også her til soveromsmøblement. Flott utsyn fra vindu mot naboer og naturen i bakkant.

Øvrige rom:
Eiendommen består forøvrig av 5 boder og et teknisk rom.

For nærmere opplysninger om boligen, se verditakst vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at verditaksten er utarbeidet etter nye forskrifter i avhendingsloven som er gjeldene fra 01.01.2022, og at denne boligen er å anse som en bolig med oppgraderings-, rehabiliterings- og oppussingsbehov for å tilfredsstille dagens behov til standard. Det finnes originale byggetegninger på boligen og kopi av disse, kan fås ved henvendelse til Eiendomsmegler.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe (ny i 2018), Varme i gulv på bad i 2. etasje, panelovner og vedovn på kjøkkenet.

Parkering

Parkering i garasje, carport til uthus og på gårdsplassen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 225 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen har en tilnærmet flat tomt med et fint utsyn til nærområdet. Tomten er opparbeidet med plen. Oppført gjerde rundt hele eiendommen. Parkeringområder og veier med asfalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Regulert til boligområde. Underlagt reguleringsplan for Øverleiret fra 1998, planid 1996/4. Eiendommen ligger i område angitt som spesialrområde for bevaring av boliger. Underlagt bestemmelser i Byplan 2030 med kommunedelplan for Elverum byområde og Leiret. Det må antas restriksjoner for tiltak ved eiendommen. 3 av bygningene er SEFRAK registrert, selv om de er oppført etter 1900.

Kommunedelplaner: ID: 2018006. Kommunedelplan for Elverum byområde, endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 28.08.2019. Delareal 1 225 m. KPAngitt Hensyn Bevaring kulturmiljø. KPHensynsonenavn H570_14. Delareal 1 225 m. Arealbruk Boligbebyggelse. Nåværende.

Reguleringsplaner: ID: 199604. Øverleiret. Eldre reguleringsplan. Endelig vedtatt arealplan med ikraftredelse 22.06.1998. Delareal 1 225 m. Formål Boliger. Delareal 1 225 m. Formål Bevaring av bygninger. Feltnavn S 7. For ytterligere informasjon, se kommunale opplysninger vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i våre arkiver (ref. Elverum kommune, kommunaleopplysninger).

Prisantydning

2 200 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 03.11.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 250 000,-
Markedsverdi : 2 200 000,-
Teknisk verdi : 2 250 000,-
Formuesverdi : 573 561,-
Sekundær formuesverdi : 2 064 820,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 10 151 pr. år
Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt for 2020.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra verditakst.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti for at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Alternativt så kan du fylle ut budskjemaet bak i salgsoppgaven og sende dette via pc eller telefonen til eiendomsmegler. Det gjøres oppmerksom på at bud må ha akseptfrist tidligst kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lykke til!

Overtagelse

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 32
 • Bruksnr: 18
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 200 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 151,-
 • Ligningsverdi: 573 561,-
 • Primærrom: 86 m2
 • Bruksareal: 104 m2
 • Tomteareal: 1225 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Parkett
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Utsikt

Sagåvegen 53 2413 Elverum Norge

Visning

09.12.2021, 1830 - 1900. Positive tilbakemeldinger fra våre visningsdeltakere, kjøpere og selgere, gjør at vi gjerne fortsett

Kontaktperson

Thomas Tangen
Telefon: (+47) 93826660

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 238625116

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.