Skip to content
Prestegårdsveien 24 2450 Rena Norge

Adresse

Prestegårdsveien 24
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 9 bnr. 273 i Åmot kommune

Beliggenhet, adkomst

Når man kommer fra Elverum, svinger man av Rv3 mot Rena sentrum, kjører til venstre ut på Fv215. Kjør deretter til høyre inn på Åsbygdsveien og følg den 706 m. Sving deretter til høyre inn på Skoleveien, og kjør 445 m. Sving til høyre inn på Prestegårdsveien, etter ca. 370 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger 2 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For ytterliggere servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper ligger i nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke ca. 17 minutter nordover samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1970, modernisert i 2014

Bygninger og byggemåte

Byggegrunnen antas bestående av stedbunden jordmasser med høy sand og siltsortering. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpte grunnmurer, noe Lecablokk ved garasje syd. Utvendige grunnmurer hovedsakelig med malt pussbehandling. Grunnmur betong med enkelte mindre sprekker, ved Lecavegger enkelte sprekker. Byggegrop antatt utført uten etablert dreneringssystem, ingen synlige fuktsikringer utvendig ved grunnmurer. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning, liggende kledning ved enkelte vinduer og i gavlspisser. Utvendig fasader opplyst overflatebehandling fra 2020. Vinduer med isolerglass, hovedsakelig fra byggeårene 1970 og 1986. Saltakkonstruksjon med prefabrikkerte takstoler og kaldtloft. Taket er tekket med shingel, opplyst ny tekking fra 2009. Ny tekking lagt oppå eksisterende shingel. Renner og nedløp i metall. Innvendig ett-løps elementpipe ved opprinnelig del fra byggeåret.

Sokkelgarasje med betonggulv. Yttervegger i betong, delvis med pusset og malt Leca. Leddport med automatikk. Vindu mot nord med enkelt glass. Innlagt strøm.

Anneks opplyst fra 1975. Fundamentert på betongpilarer. Veggkonstruksjon med tømmerlaft. Saltak tekket med betongtakstein. Uten renner og nedløp. Malt heltre ytterdør. Opplyst utvendig malt i 2020. Annekset har ikke innlagt strøm.

Frittstående uthus opplyst fra 2007. Betonggulv og upussende Lecasokler under yttervegger. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. 3 ytterdører og innerdører som finerdører. Ett vindu med enkelt glass. Saltak tekket med shingel, renner og nedløp i metall. Uthuset har ikke innlagt strøm.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 272 kvm, Bruttoareal: 300 kvm

Enebolig
Kjeller: P-rom: 49 kvm, Bra: 130 kvm, Brutto: 145 kvm, S-rom: 81 kvm
Inneholder: kjellerstue, vaskerom, toalett, trapperom/entre/gang og vindfang. Bod og 2 garasjeplasser som sekundærrom.

1.Etasje: P-rom: 142 kvm, Bra: 142 kvm, Brutto: 155 kvm
Inneholder: stue, spisestue, kjøkken, bad, 3 soverom og trapperom/gang.

Uthus
1.Etasje: Bra: 22 kvm, Brutto: 24 kvm, S-rom: 22 kvm
Inneholder: 4 bodrom

Anneks
1.Etasje: Bra: 11 kvm, Brutto: 12 kvm, S-rom: 11 kvm
Inneholder: ett rom

Arealene er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS datert 26.09.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Prestegårdsveien 24!
En sentralt beliggende, modernisert og familievennlig enebolig. Boligen har tre soverom, to stuer, modernisert kjøkken og baderom, samt eget vaskerom.

Stue & kjøkken
Lys, romslig stue med parkett på gulvet. Her har man plass til to sofakroker, og det man ønsker av møblement i stuen. Vedovn som gir godt med varme på kjølige dager montert i stuen.
Adkomst fra stue ut til terrasse og terreng. Halvvegg mellom stuen og spisestuen, dette gir rommet en enda større følelse. Spisestuen med åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet er dels delt av med kjøkkeninnredning. Rundt spisestuen kan familie og venner samles til hyggelige stunder.

Kjellerstue med brunmalt panel på veggene og malt tregulv. Rommet er romslig med god plass til det man ønsker av møblement. Rommet kan benyttes som soverom om man trenger et ekstra, eller kanskje trenger man en stue å koble av med en god film. Åpen peis etablert i stuen, denne er god å fyre opp i på kjølige høstdager.

Kjøkken med parkett på gulvet og lysmalte vegger. Kjøkkeninnredning med blåmalte heltre fronter, laminerte skrog og benkeplater. Fronter med demping. Veggflater over kjøkkenbenker med lyse kitchen-boards, overganger med mykfuge. Oppvaskkum i metall. Integrerte hvitevarer som keramisk koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator over koketopp, avkast ført til over tak. Komfyrvakt er montert. Opplyst benkeplate og oppvaskkum fra 2019 og oppvaskmaskin fra 2020.

Soverom
Det er tre soverom i eneboligen, alle rommene i 1. etasje.
Hovedsoverommet med blåtonet malte vegger og laminat på gulvet. Rommet er innredet med skyvedørsgarderobe og er romslig. Adkomst ut til balkong hvor man kan nyte kveldssolen.
Det andre soverommet med gammelrosa malte vegger og laminat på gulvet. Rommet er romslig og passer fint som barnerom eller det man trenger. Det tredje soverommet med grønnmalte vegger og laminat på gulvet. Rommet er romslig.

Baderom & vaskerom
Baderom med hvite fliser på veggene og grå fliser på gulvet. Baderommet er innredet med servant i innredning, speilskap, høyskap, dusjkabinett, veggmontert wc og badekar. Ventilasjon med mekanisk avtrekk via veggventil, tilluft under dørblad. Oppvarming med elektrisk gulvvarme.

Toalettrom med grå våtromsplater på veggene og svarte fliser på gulvet. Rommet er innredet med dusjkabinett, servant på vegg og gulvmontert wc. Oppvarming med vegghengt panelovn. Ventilasjon med mekanisk vifte styrt med lysbryter, tilluft via åpen dør. Åpne rørinstallasjoner. Wc uten lekkasjesikring.

Vaskerom med lyse fliser på veggene og grå fliser på gulvet. Vaskerommet er innredet med vaskekum i metall, metallhyller, bereder og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon med mekanisk avtrekk via veggventil plassert i inntilliggende bod. Opplyst vifte som automatisk starter 2 ganger i døgnet. Oppvarming med elektrisk gulvvarme.

El-anlegg & vvs
Strøminntak via jordkabel. Inntakskap i vindfang, skap med porselensikringer. Sikringsskap plassert i vindfang. Sikringsskap med digital måler, automatsikringer, overspenningsvern og overbelastningsvern. Egen kurs til el-bil lader. Merkede kurser. 3-faser 230V anlegg med 40A hovedsikringer. Stigeskap med porselensikringer i garasje syd. Installasjoner hovedsakelig med åpent ledningsnett. Elektrisk gulvvarme ved baderom i 1.etasje, entre og vaskerom. Opplyst innmat i sikringsskap fra 2019.

Vannforsyning fra kommunalt vannverk. Inntak med jernrør. Inntak, stoppekran, vannmåler og bereder plassert på vaskerom. Røropplegg med Cu-rør samt PEX-rør og forkrommede rør. Åpen fordelingsstokk i garasje nord. Bereder fra 2013 med kapasitet på ca. 200 liter. Utekraner med stenge-tappemulighet. Vannførende installasjoner, armaturer og sanitærutstyr hovedsakelig av nyere dato.
Tilkoblet kommunalt avløpssystem. Synlige avløpsrør av PVC. Bunnledninger antatt fra byggeår. Kloakk luftet over tak.
Frostvakt ved vannførende rør i garasje nord samt ved vanninntak til boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med ved og strømfyring. Luft/luft varmepumpe montert ved trappeløp i 1. etasje. Ildsted i kjellerstue og i 1. etasje. Elektrisk gulvvarme i entre og vaskerom, samt på bad i 1. etasje. Øvrig oppvarming med panelovner.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på oppstillingsplasser for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 218 kvm, Eierform: Eiet tomt

Arealent er beregnet, og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.

Tomt og hage

Noe hellende østvendt tomt med flatepartier. Opparbeidet tomt med plen og beplantning, noe naturtomt. Åpen terrasseplatting mot syd/vest med adkomst fra stue og terreng.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vei, vann og avløpsnett.

Reguleringsplan

Reguleringsbestemmelser for Nordre Kirkeberget Rena - Åmot kommune.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger en ferdigattest på boligen datert 25. oktober 1973. Det foreligger ferdigmelding vedrørende garasje og stabbur som tilbygg til boligbygg datert 25.01.1977. Det er mottatt godkjente byggetegninger av boligen/stabbur og tilbygg datert 27.08.1970, 08.05.1974 og 30.04.1986.
Det gjøres oppmerksom på at rom som benyttes til varig opphold i kjeller ikke er byggemeldt til dagens bruk.

Prisantydning

2 990 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 3 171 000,-
Markedsverdi : 2 950 000,-
Teknisk verdi : 3 171 000,-
Formuesverdi : 603 933,-
Sekundær formuesverdi : 2 174 159,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 23 123 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder vann, eiendomsskatt, avløp, feiing og renovasjon for 2020.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS datert 26.09.2021

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 9
 • Bruksnr: 273
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 990 000,-
 • Kommunale avgifter: 23 123,-
 • Ligningsverdi: 603 933,-
 • Primærrom: 191 m2
 • Bruksareal: 272 m2
 • Bruttoareal: 300 m2
 • Tomteareal: 1218 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Moderne
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk

Prestegårdsveien 24 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 233591921

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.