Skip to content
Birkelymoen 117 2344 Ilseng Norge

Adresse

Birkelymoen 117
2344 Ilseng

Matrikkel

Gnr. 2 bnr. 9 i Løten kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Løten sentrum kjør ut på Kongsvegen mot Oslo, kjør 4,5 km. Sving til høyre og fortsett 2 km på Kongsvegen. Sving til venstre inn på Birkelymoen. Etter ca. 1,2 km får du eiendommen på høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Ilseng er et lite tettsted mellom Løten og Hamar i Innlandet kommune.
Barnehage på Ilseng ligger ca. 7,1 km unna eiendommen, barneskole 5,3 km og nærbutikken som er Coop Marked ligger ca. 6,4 km unna.
Ilseng har flotte turområder, Ilsengstiene er et unikt stinett på over 25 km, kåret til Norges beste turrute. Stiene går gjennom et mangfoldig natur- og kulturlandskap. Det er også egne ride-traseer i umiddelbar nærhet av gården
Ådalsbruk skole og barnehage ligger ca. 6 km unna eiendommen. Her ligger også Joker som er nærbutikken på Ådalsbruk.
Løten sentrum ligger ca. 8 km unna, her er det flere fasiliteter som flere matbutikker, bank, bensinstasjon, treningssenter og mye mer.
Løten er en kommune i Hedmark fylke med ca. 7500 innbyggere. I Løten sentrum har du de fleste fasiliteter du trenger i hverdagen som dagligvareforretning, bensinstasjon, småbutikker, frisør etc. Det er også gode tilbud innen aktiviteter for alle og enhver. Et veletablert treningssenter, fotballbaner i sentrumsnærhet og løtenhallen for blant annet håndball interesserte.

Hamar by ligger 10 km unna eiendommen. Hamar er en by med alt man skulle trenge. Her er det videregående, høyskole, sykehus, museer, butikker i alle varianter og Mjøsa med båt og bademuligheter.
Hamar og omegn har gode forhold for friluftsliv, med turstier og lysløyper på Ankerskogen, Furuberget og Gubbestua. Mjøsa tilbyr flotte rekreasjons- og turmuligheter sommer som vinter. Nydelige badestrender i nærheten (bla. Koigen). Hamar idrettslag tilbyr et mangfold av idrettsgrener bla. bandy, skøyter, fotball, tennis, svømming, friidrett, kunstløp, turn og pistolklubb. OL-Amfien ligger i gåavstand fra leiligheten, her har Storhamar hockey sine hjemmekamper. CC-Stadion er kjøpesenter i byen med mange butikker, kafeér og frisørsalonger, samt helsetorg. Koigen er også en populær plass på sommerstid. Her finner man sandstrand, Norges dyreste stupetårn, basketbane, volleyballbane, utendørs treningsapparater og flott tursti langs Mjøsa.

Hamar har flere kallenavn; mjøsbyen, idrettsbyen, festivalbyen og jernbanebyen. Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994. Hamars bosetningshistorie går nærmere fire tusen år tilbake i tid. Fra 400-tallet var storgården Åker i Vang et maktsentrum og tingsted, Heidsævistinget (Eidsivating) hvor lov og dom for hele mjøsregionen ble satt. Landets andre jernbanestrekning ble åpnet fra Hamar til Grundset. Hamar vokste sterk som by mot slutten av det nittende århundre, godt hjulpet av næringsmiddelindustrien og verkstedindustri tilknyttet det viktige landbruket i distriktet.

Type, eierform og byggeår

Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1936, modernisert i 2020

Bygninger og byggemåte

Eneboligen er oppført på tradisjonell gråsteinsmur. Det er kjeller under den opprinnelige delen med utvendig nyere nedgang. Bindingsverk med utvendig liggende panel, malt i nyere tid. Vinduer av varierende alder og kvalitet. Utvendig tak opplyst med isola powertec takplater på tilbygg, plater på opprinnelig del. Nedløp delvis skiftet.

Stall opprinnelig grisefjøs oppført på 1960-tallet. Støpt grunnmur med gjødselkjeller som ikke har vært i bruk på mange år. Gjødselport mot sør. Yttervegger med utvendig liggende panel. Utvendig tak med plater. Taket mot sør er slitt av sollys. Stallen har innlagt vann, og avtrekksvifte i tak. 5 stallbokser i impregnert treverk, en boks forsterket med metall. Plass til ytterligere 3 bokser. Tilkoblet vann fra brønn, ikke avløp.

Garasje i tradisjonelt bindingsverk med stående utvendig panel og bølgeblikk på taket. 2 mindre hengslende porter samt enkel inngangsdør. Jordgulv.

Uisolert lekestue med utvendig liggende panel.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 4, Bad: 2, Antall rom: 7

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 280 kvm

Enebolig
Kjeller: 0 kvm
Inneholder: lagerrom og teknisk rom

1.Etasje: Brutto: 150 kvm
Inneholder: inngang, trapperom, kjøkken, bad, 3 stuer, 2 soverom, utgang utvendig terrasse.

2.Etasje: Brutto: 130 kvm
Inneholder: trapperom, gang, kjøkken, bad, 2 soverom og kott

Stall
Kjeller: 0 kvm
Inneholder: tidligere gjødselkjeller

1.Etasje: Brutto: 200 kvm
Inneholder: stall med bokser, fôrrom, salrom mv. og lager

2.Etasje: Brutto: 200 kvm
Inneholder: lager, isolert rom

Garasje
1.Etasje: Brutto: ca. 50 kvm
Inneholder: garasje og lagerbod

Arealene er hentet ut fra Landbrukstakst utført av MNLT Takstmann, Morten Torp datert 10.08.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Stall, låve og kjeller blir ikke ytterligere rengjort før overtagelse.
Utstyr til gress og vedproduksjon kan overtas kjøpes av selger for en hyggelig sum. Det samme gjelder for årets produksjon av gress.

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Sønsterud!
Eiendom meg flotte muligheter for hestehold. Eiendommen består av enebolig og driftsbygning/stall med 4 stallbokser.
Eneboligen med tre stuer, to kjøkken, to baderom og fire soverom, fordelt på to etasjer.

Stue & kjøkken
Stue med panel på veggene og tregulv. Rommet er romslig med god plass til det man skulle ønske av møblement. Adkomst ut til terrassen fra stuen. En koselig tv-krok med laft på veggene og tregulv med dels åpen løsning fra stuen. Her kan man plassere sofaen, lage seg en tv-krok eller benytte til noe annet. Vedovn montert i denne delen.
I andre enden har man en spisestue med dels åpen løsning til stuen. Spisestuen har grønnmalte vegger og tregulv. Her kan man samle familie og venner til koselige stunder med god mat. Blir det kjølig kan man fyre opp i vedovnen som er montert i et hjørne.

Romslig kjøkken i 1. etasje med lysmalt panel på veggene og tregulv. Lys kjøkkeninnredning fra Ikea og HTH. Integrerte hvitevarer som komfyr og koketopp. Ventilator montert over koketopp.

Kjøkken i 2. etasje med lysmalt panel på veggene og laminat på gulvet. Kjøkkeninnredning fra Ikea i 2021. Integrerte hvitevarer som komfyr, koketopp, mikro, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over koketopp. Kjøkkenet er romslig med god plass til kjøkkenbord og det man skulle ønske av møblement.

Soverom
Det er fire soverom i boligen, to i 1. etasje og to i 2. etasje. Hovedsoverommet i 1. etasje med lysgrå malte vegger og laminat på gulvet. Rommet har skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng. Det andre soverommet i 1. etasje har tre på alle overflater.
Soverom i 2. etasje med lysmalte vegger, en blågrønn kontrastvegg og laminat på gulvet. Rommet er romslig med garderobeskap og god plass til dobbeltseng og skrivepult. Det andre soverommet i 2. etasje med lysmalte vegger og laminat på gulvet. Rommet har plass til det man skulle ønske og trenge av møblement på et soverom.

Baderom
Baderom i 1. etasje med grå fliser på gulvet og hvite plater på veggene. Baderommet er innredet med servant i innredning, dusjkabinett, wc, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulvet.

Baderom i 2. etasje med svarte fliser på gulvet og hvite fliser på veggene. Baderommet er innredet med servant på hvit innredning, gulvmontert wc og boblebadekar med dusjarmatur. Downlights i taket.

El-anlegg & vvs
Tilknyttet offentlig vann gjennom avtale med Birkelymoen vannlag. Eiendommen eier 1/3. Vedtektene legger opp til uttak til 2 boenheter pr andel.
Privat avløp. Wc til lukket tank, gråvann til synkekum og spredegrøft.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med strøm og vedfyring. Vedovn montert i stue og spisestue, og panelovner i diverse rom.

Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplassen. Det er strømuttak til el-bil på driftbygning

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 71 299 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Fulldyrka 59,2 dekar
Skog 5,2 dekar
Uproduktiv skog 3,8 dekar

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat veg ut til Fv. Privat avtale om vedlikehold, brøyting osv. Fast månedlig bidrag på 400,- til felles kasse.
Tilknyttet offentlig vann gjennom avtale med Birkelymoen vannlag. Eiendommen eier 1/3. Vedtektene legger opp til uttak til 2 boenheter pr andel.
Privat avløp. Wc til lukket tank, gråvann til synkekum og spredegrøft.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et LNF-område med spredt boligbebyggelse. Kommuneplanens arealdel 2015-2026 gjelder.

Konsesjon

Det må søkes om konsesjon for denne eiendommen. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1935/913161-1/11 - Rettigheter iflg. skjøte datert 15.08.1935
1950/102082-1/11 - Erklæring/avtale datert 15.08.1950
2019/1261040-1/200 - Bestemmelser om vannledning datert 24.10.2019

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Prisantydning

4 740 500,-

Takst / tilstandsrapport

Markedsverdi : 5 120 000,-
Formuesverdi : 307 808,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 12 077 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder vann, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, septikktømming og tilsynsgebyr. Prisen er eks. mva.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Eiendommen har allmenningsrett i Løiten Almenning

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 2
 • Bruksnr: 9
 • Kommunenr: 3412
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 4 740 500,-
 • Kommunale avgifter: 12 077,-
 • Ligningsverdi: 307 808,-
 • Bruttoareal: 280 m2
 • Tomteareal: 71299 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Ingen gjenboere
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Lademulighet

Birkelymoen 117 2344 Ilseng Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 228772570

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.