Skip to content
Skip to content
Lynveien 1 2450 Rena Norge

Adresse

Lynveien 1
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 9 bnr. 173 i Åmot kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i etablert boligområde i Søndre Kirkeberget vest for Rena sentrum i Åmot kommune. Ca. 2 km til sentrum med post og dagligvare. Kort avstand til skole og barnehage. Normale solforhold. Utsikt mot øst og nærområdet. Friareal i umiddelbar nærhet.

Fra Rena sentrum kjør ut på Fv215 mot Elverum, kjør ca. 200m før du svinger til høyre inn på Åsbygdvegen. Kjør ca. 570 meter før du svinger til venstre inn på Nyveien. Kjør ca. 950 meter før du svinger inn til venstre på Lynveien. Du vil da få eiendommen på høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger ca. 2 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Det er kort vei fra eiendommen ned til Glomma og Prestsjøen for de som liker å fiske og bade. Skiløyper ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke ca. 20 minutter nord for eiendommen samt skiløyper, Rena skisenter.
Sorknes Golfklubb ligger også ca. 10 min unna eiendommen. Her finnes en av Norges mest populære 18-hulls golfbane. Her er det også en driving range og en 6-hulls kortbane.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Det er mulig å sykle eller gå birken på langrennski. Skiløyper og birkebeinerløypa ligger ikke langt unna eiendommen vinterstid.
Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1957

Bygninger og byggemåte

Byggegrunnen antas av morenmasse med høy andel av sandsortering. Antatt grunnmur er fundamentert på støpte såler til fast byggegrunn.
Grunnmurer oppført med Siporex, utvendig med malt pussbehandling.
Grunnmurer med mindre sprekker uten teknisk betydning. Enkelte avskallinger av puss og maling.
Yttervegger opplyst i Siporex, utvendig utlektet og kledd med stående kledningsbord.

Utvendige fasader opplyst overflatebehandlet 2019. Noe gjenstående ved gavlspiss syd.
Kaldloft med etablert lufting via ventil i nordgavl. Kaldloft med fuktskader på undertak mot raft.
Vinduer med isolerglass, påvist vinduer fra 1983. Utvendig vannbrett dels med metallbeslag.
Saltakkonstruksjon med shingel, tekking opplyst antatt fra byggeår.
Renner og nedløp av metall, installasjoner av ukjent alder.
Tekking må påregnes å måtte skiftes grunnet elde.
Innvendig ett-løps teglpipe med luftekanal.

Garasjen tilknyttet boligen antatt fra 1957. Støpt gulv. Yttervegger med upusset Leca.
Betongdekke med ovenforliggende terrasse, himling med pålimt isopor. Boddør i finer. Vippeport i tre. Tilkoblet strømnett.
Lecavegg mot terreng med jordtrykksskader, gjennomgående vertikale og horisontale sprekker. Vippeport og karm med fuktskader.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 172 kvm

U.Etasje: P-rom: 62 kvm, Bra: 83 kvm, Brutto: 93 kvm, S-rom: 21 kvm.
Inneholder: Kjellerstue, bad, vaskerom, 2 soverom, trapperom/gang og entre/vindfang, og tre boder.

1.Etasje: P-rom: 71 kvm, Bra: 71 kvm, Brutto: 79 kvm.
Inneholder Stue/spisestue, kjøkken, bad, soverom, entre, trappenedgang og vindfang.

Garasje: Bruttoareal 24 kvm, Sekundærrom: 22 kvm

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Delvis modernisert og oppgradert enebolig med sokkelkjeller sentralt beliggende på Rena. Boligen har et soverom, bad/WC-rom, kjøkken og stue i 1.etasje. I sokkelkjelleren har boligen to soverom, bad, stue, vaskerom, bod og garderoberom.

Stue & Kjøkken
Lys, romslig og åpen stue/spisestue i 1.etasje. Stuen har en vedovn plasser midt i rommet som gir god varme, med brannsikring mot gulv med svarte fliser, opplyst fra ca. 2014. Stuen har plass til møbler av eget ønske. Adkomst ut til delvis overbygget terrasse, hvor du kan nyte sommeren for fullt.
Stue i sokkelkjeller med lysmalte vegger og tregulv. Her kan man kose seg med filmkvelder, ungene kan kose seg med venner eller kos deg med fotballkampen i fred og ro.

Kjøkken i 1.etasje med innredning i heltre fronter og skrog, benkeplater i heltre og laminat antatt fra 1970-tallet.
Ventilator med avkast til friluft. Fliser over benker, og opplegg for vaskemaskin. Integrerte løsninger med keramisk koketopp og stekeovn.
Kjøkkenet er uten lekkasjevakt og komfyrvakt. Benkeplater med svimerker og manglede kantlist, innredning forøvrig med normal slitasje ut fra alder.


Soverom
Soverom i 1. etasje med lyse vegger og god plass til dobbeltseng og en pult om man skulle ønske. To lyse soverom i sokkelkjelleren som gjør seg veldig godt som for eksempel barnerom med tilgang til stuen i mellom dem.

Bad & Vaskerom
Bad i 1.etasje opplyst oppusset 2016 med veggmontert WC og servant i innredning. Gulv med fliser og sokkelfliser, og vegger med våtromsplater. Ventilasjon med mekanisk avtrekk, til luft via åpen dør.
Opplegg for dusjbatteri. Oppvarming med elektrisk gulvvarme.

Bad i sokkeletasje opplyst oppusset 2016 med fliser på gulv og vegger. Installasjoner med gulv montert WC, servant i innredning og dusjkabinett med kar og glassdør.
Ventilasjon med mekanisk avtrekk, til luft via spalte i dørterskel. Oppvarming med elektrisk gulvvarme.

Vaskerom i sokkeletasje med flislagt gulv og malte murvegger. Installasjoner med vegghengt vaskekum i plast. Opplegg for vaskemaskin. Støpejerns sluk i gulv.
Ventilasjon med ventil i luftepipe, tilluft via åpen dør. Oppvarming med gulvplassert varmeovn. Vaskerommet er ikke utført med tetthet eller funksjon som tilfredsstiller krav til våtrom.

El-anlegg & VVS
Inntak med jordkabel, utvendig inntakskap. Sikringsskap på vaskerom med automatsikringer, jordfeilbryter og merkede kurser.
3-fase 230 V anlegg med 50 A hovedsikring,
Skap i 1.etasje med automatsikringer, jordfeilbryter og digital måler.
Noen løse ledninger er observert.
Downlights ved bad 1.etasje. Elektrisk gulvvarme ved begge bad.
Ingen opplysninger om tilsyn av el-anlegget. Krav om samsvarserklæring for utførte el-installasjoner etter 1999.
Funksjon og tilstand må forøvrig vurderes av fagmann.

Vannforsyning fra kommunalt vannverk. Inntaksledning, stoppekran og vannmåler på vaskerom. Vannførende installasjoner av blandet alder.
Installasjoner med Cu-rør og PEX-rør tilknyttet baderommene. Åpne fordelerstokker på bod og vaskerom. Bereder påvist fra 2013, volumkapasitet 198 liter plassert på vaskerom.
Frostsikker utekran. Tilkoblet kommunalt avløpsnett. Innvendige avløpsrør med PVC og soil. Lufting for kloakk ført over tak.
Ingen påviste lekkasjer. Ingen opplysninger om frostproblematikk eller problemet med avløpssystemet.
Funksjon og tilstand må forøvrig vurderes av fagmann. Tidligere fyrkjele fjernet.
Opplyst oljetank ligger under betonggulvet i garasjen. Opplyst oljetank tømt for fyringsolje.
Påkostninger i henhold til fjerning eller sanering av nedgravet oljetank må påregnes. Kommunens retningslinjer for rengjøring og deponering må følges.

Oppvarming

Oppvarming med ved- og strømfyring.

Parkering

Parkering i garasje og på biloppstillingsplasser for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 007 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomt med noe skrående terreng mot øst, forøvrig med flatpartier. Avkjøring fra asfalterte kommunale veier. Pent opparbeidet tomteareal med plen og diverse beplantning.
Oppført støttemur mot syd/øst ved sokkelkjeller. Noe gjerde, dels tre- og nettinggjerde.

Støpt plate foran sokkelinngang.
Terrengtrapper fra sokkel opp til metalltrapp foran inngang ved 1. etasje. Hellelagt område foran inngangstrapp.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløpsnett.

Reguleringsplan

Boligen ligger i et område med boligbebyggelse, reguleringsplan Tallmoen gjelder. Utover dette gjelder kommuneplanens arealdel 2016-2030.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.1958.

Prisantydning

1 690 000,-

Takst / tilstandsrapport

Takstdato : 12.07.2021
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 047 000,-
Markedsverdi : 2 000 000,-
Teknisk verdi : 2 047 000,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 19 908 pr. år
De kommunale avgiftene dekker, renovasjon, vann, avløp, feiing/tilsyn, og eiendomsskatt for 2020.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (eventuelt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 9
 • Bruksnr: 173
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 690 000,-
 • Kommunale avgifter: 19 908,-
 • Primærrom: 133 m2
 • Bruksareal: 154 m2
 • Bruttoareal: 172 m2
 • Tomteareal: 1007 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Bredbåndstilknytning

Lynveien 1 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Kontaktperson

Thomas Tangen
Telefon: (+47) 93826660

Annen info

Finnkode: 226441093

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.