Skip to content
Øverengsmoen 169 2480 Koppang Norge

Adresse

Øverengsmoen 169
2480 Koppang

Matrikkel

Gnr. 17 bnr. 478 i Stor-Elvdal kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Koppang sentrum kjør ut på Rv3 mot Alvdal, kjør ca. 1,9 km. Sving til høyre inn på Øverengsmoen, kjør ca. 103 m før du igjen svinger til høyre og fortsetter på Øverengsmoen. Etter ca. 319 m sving til venstre. Etter ca. 81 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Koppang sentrum ligger ca. 6 km fra eiendommen med post, bank, flere butikker, kinosal og bibliotek. Tettstedet har omlag 1500 innbyggere og ligger ca. 50 kilometer fra Rena. Rørosbanen førte til stor aktivitet på tettstedet da reisende fra år 1877-1885, måtte gjøre et overnattingsbesøk her. Navnet Koppang er etter Kaupang som er et norsk plassnavn som i sin tid betydde handleplass. Kaupangmart'n arrangeres hvert år i midten av Juli på Koppang, her er det marked, tivoli, aktiviteter for hele familien, gratiskonsert og mange lokale innslag, arrangementet er derfor verdt et besøk.

Eiendommen har en flott beliggenhet, så trenger ikke reise langt for å nyte fine sommerdager i naturskjønne omgivelser. Det er ca. 300 m ned til Glomma hvor man kan bade og prøve fiskelykken. Elven, fugler, elg og rådyr er de nærmeste naboene. Virkelig et sted for ro i sjelen. Er du fiskeinteressert kan du kjøpe fiskekort på de lokale utsalgstedene som bensinstasjoner, campingplasser mm. Med dette fiskekortet kan du fiske fra Atna i nord til kommunegrensen Åmot i sør. Med nesten 90 kilometer med fiskeelv til disposisjon og flere arter som ørret, abbor, sik og harr blir fiskegleden stor. Man har lov til å fiske på en rekke tjern samt Glomma har man fiskekort.

Det er flott turterreng i nærheten til eiendommen, til fots kan kulturstien fra Koppangsentrum til gamle sundstedet sør for Bakkengardene være en fin tur. En tur til Hammarkollen byr på praktfull utsikt over Glomma og Koppangsøyene. For sykkelentusiaster kan Moratråkkløypa på 46 km som går på grus og stier være en fin vår, sommer og høst aktivitet for hele familien. Denne turen er skiltet fra Storstua i Koppang sentrum. Vinterstid er det også oppkjørte skiløyper i nærområdet. Løypene går rundt Trønnesgammelsætra, og videre sørover til Tittelsjøen, og forbi Rundtjønna, Gardåtjønna, Naustertjønna og Øvsttjønna i sør-vest. For de som liker lengre skiturer, kjøres sporene opp over snaufjellet, fordi Trytjønna og frem til Løvåsen. Derfra kan man gå videre til Storfjellseter eller Skjerdingen. Ytterlige turmål i nærheten er Fampenhøgdene og Raudfjellet.

Sohlbergplassen er et utsiktspunkt ved nasjonal turistveg Rondane. Anlegget ligger ved Atnsjøen, langs Fv27.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1973

Bygninger og byggemåte

Byggegrunn antas hovedsakelig bestående av morenmasser. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer i betong, utvendig slemmet. Krypkjeller med tilkomst fra luke i grunnmur. Noe mangelfull ventilering i krypkjeller. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning, liggende kledning i gavlspisser. Vinduer med isolerglass hovedsakelig fra byggeår, diverse glass er skiftet ut. Malt ytterdør med glassfelt, dør av nyere dato. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater, opplyst tekking fra ca. 1998. Opplyst opprinnelig shingeltekking på bordtak under stålplatetaket. Renner og nedløp av metall. Dels mangelfulle nedløp. Ett-løps elementpipe, pipe antas fra byggeår.

Frittstående uthus, antatt fra ca. 1973 og med tilbygg fra ca. 1985. Fundamentert på stein- eller pilarpunkt. Tregulv i boder, gruset gulv i garasje. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Vinduer med enkle glass. Vippeport og tredører. Pulttak tekket med metallplater. Renner og nedløp i metall. Innlagt strøm. Bygg med preg av elde/slitasje, skader og mangelfullt vedlikehold. Råteskader ved kledningsbord. Vippeport med skade.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 112 kvm

Enebolig
1.Etasje: P-rom: 95 kvm, Bra: 103 kvm, Brutto: 112 kvm
Inneholder: stue, kjøkken, bad, soverom, gang/trapperom og vindfang

Uthus
1.Etasje: Bra: 50 kvm, Brutto: 55 kvm, S-rom: 50 kvm
Inneholder: garasje og boder

Arealene er hentet ut fra verditakst utført av Byggtakst Elverum AS datert 15.06.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen til Koppang og til Øverengsmoen 169!
Her finner du en enebolig med tre soverom, romslig stue, kjøkken og baderom.

Stue & kjøkken
Romslig stue med rødmalte vegger og noen vegger med panel. Stuen har store vinduer ut mot terrassen som gir godt med dagslys inn. Vedovn som gir godt med varme er montert i stuen. Adkomst fra stuen ut til terrassen hvor man kan nyte deilige sommerdager!

Kjøkken med gulmalte vegger og laminat på gulvet. Kjøkkeninnredning med heltre og laminerte fronter, skrog og benkeplater. Grå flismønstrete plater på vegger over kjøkkenbenker. Stålbenk med utslagsvask og oppvaskkum. Åpen løsning for hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over komfyr med avkast via yttervegg. Opplyst kjøkkenarmatur fra 2020.

Soverom
Det er tre soverom i boligen, med mulighet for fire.
Et soverom med lysmalt strie på veggene. Rommet er innredet med garderobeskap, skrivepult og vegghyller.
Det andre soverommet med grønnmalte vegger og lyst rutete belegg på gulvet. Rommet er innredet med garderobeskap uten dører. Det tredje soverommet med grønn og blåmalte vegger og mønstrete belegg på gulvet.
Det er et rom innenfor vaskerommet som kan benyttes som soverom om ønskelig. Rommet har blåmalte panelvegger og laminat på gulvet.

Baderom
Baderom med blå fliser på gulvet og lyse fliser på veggene. Badet er innredet med servant i innredning, dusjhjørne og gulvmontert wc. Ventilasjon med mekanisk vifte på yttervegg, tilluft via åpen dør. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Mekanisk vifte er defekt og må skiftes ut.

Vaskerom med spraglete grått vinyl og lysmalte plater på veggene. Badet er innredet med veggmontert vaskekum, og opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel, tilkobling ved kran over vaskekum. Naturlig ventilasjon med vindu, mekanisk avtrekk bør etableres.

El-anlegg & vvs
Strøminntak via jordkabel. 3-fase 230V anlegg, kapasitet 40A hovedsikringer. Sikringsskap i vaskerom med porselensikringer og digital strømmåler, montert jordfeilbryter. Hovedsikring som automatsikring. Antatt fordelingsskap i vindfang, luke lot seg ikke åpne ved befaring. Åpent anlegg hovedsakelig fra byggeåret. Elektrisk gulvvarme på badet.

Opplyst vann fra fellesanlegg med 4-5 brukere. Vanninntak med metallrør og stoppekran på vaskerom. Røropplegg med Cu-rør av noe blandet alder. Bereder av nyere dato plassert på vaskerom, kapasitet på 187 liter. Armaturer av blandet alder.
Opplyst kommunalt avløp. Avløpsrør med PVC. Ukjent vedr. kloakklufting.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med ved og strømfyring.

Parkering

Parkering i garasje og på oppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 962 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Hovedsakelig flat tomt, noe hage med plen og beplanting. Hekk mot vei og nabo. Metalltrapp med rekkverk ved inngang. Terrasse mot vest med tretrapp til terreng.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat veg, privat vann og offentlig avløp. Opplyst vann fra fellesanlegg med 4-5 brukere.

Reguleringsplan

Boligen ligger i et LNF-område med spredt boligbebyggelse. Kommunedelplan Koppang 2003 - 2015 gjelder. Utover dette gjelder Kommuneplanens arealdel Stor-Elvdal kommune 2003 - 2015.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen da dette ikke var påkrevd da den ble bygget.

Prisantydning

850 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 1 071 000,-
Markedsverdi : 850 000,-
Teknisk verdi : 1 071 000,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 12 080 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 17
 • Bruksnr: 478
 • Kommunenr: 3423
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 850 000,-
 • Kommunale avgifter: 12 080,-
 • Primærrom: 95 m2
 • Bruksareal: 103 m2
 • Bruttoareal: 112 m2
 • Tomteareal: 962 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Øverengsmoen 169 2480 Koppang Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 223911469

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.