Skip to content
Østjordet 1 2283 Åsnes Finnskog Norge

Adresse

Østjordet 1
2283 Åsnes finnskog

Matrikkel

Gnr. 26 bnr. 8 i Åsnes kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendom med beliggenhet i landlig område ved Velta i Åsnes kommune. Ca. 20 km til Flisa sentrum med de fleste fasiliteter. Ca. 5 km til dagligvare og ca. 1/2 time med bil til nærmeste butikk i Sverige. Normale solforhold og fin utsikt mot nærområder med friareal i umiddelbar nærhet. Eiendommen er beliggende skrånende og noe småkupert terreng, hovedsakelig flatt rundt boligen og jordet. Det er innkjøring fra privat felles vei tilknyttet fylkesvei, som er dels gruset opp til eiendommen med oppstillingsplasser for flere kjøretøyer.

Fra Solørvegen, sving inn på Knappumsvegen og kjør ca. 2,7 km Sving til høyre inn på Trangenvegen og kjør ca. 16,1 km Sving så til høyre inn på Finnskogsvegen og kjør ca. 101 m Sving til høyre inn på Østjordet og kjør ca. 10 m før du svinger inn på privat veg.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningskilt ved fellesvisninger fra tilknyttet fylkesvei.

Nærområdet

Selger med familie har benyttet eiendommen som fritidsbolig i mange år og har trivdes veldig godt. Her er noen av aktivitetene de har satt pris på:

Sommeraktiviteter:
Det er ca. 300 m til badeplass ved elva Flisa.
Fine fiskemuligheter i elva Flisa og i innsjøer i Finnskogen.
Det er en lokalt kjent badestrand ved Rotbergsjøen med sand og som er langgrunn 25 minutters biltur unna.
Både Rotbergsjøen og Vermundsjøen er ypperlige for padling, fisking og bading.
Det er populært med fotturer, bærplukking og ikke minst jakt.

Vinteraktiviteter:
Det er 500 m til lysløypa ved Raukmoen. Det finnes også snøskuter-trasse bare 200m unna, som fortsetter gjennom Finnskogen og helt til Sverige.
Det er 12 km til Vermundsjøen som har landingsplass for fly på isen.
Det tar ca. 45 min å kjøre til Branäs alpinparadis for store og små.

Eiendommen har flere bruksmuligheter, både pga. størrelsen og beliggenheten.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1910, modernisert i 1984

Bygninger og byggemåte

Enebolig med 1½ etasje og kjeller/krypkjeller, fra ca. 1910. Tilbygg med bad, gang, bod og kjellernedgang antatt fra ca. 1984. Innvendig trappeforbindelse til kjeller. Grunnmurer med gråsteinsmurer og Leca. Yttervegger eldste del antatt i bindingsverk isolert med sagflis, tilbygg i bindingsverk antatt isolert med mineralull. Etasjeskillere og stubbeloft antatt med trebjelkelag, antatt isolert med sagflis ved opprinnelig del og med mineralull ved tilbygg. Saltakskonstruksjon med kaldtloft, overbygget takterrasse over 1.etasje tilbygg. Taktekking over opprinnelig del med stålplater, opplyst tekking fra 2012. Taktekking ved takflater utenfor takterrasse med shingel, antatt fra 1984. Vinduer ved 1. og 2.etasje med isolerglass fra 1984, koblet vindu i kjeller. Dører av blandet alder. Boligoppvarming med strøm og ved. Bad antatt med elektrisk gulvvarme. Ildsteder med vedovner ved stue og kjøkken. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken, forøvrig naturlig ventilasjon. Kjeller uten etablerte risikokonstruksjoner ved gulv og vegger. Trapp og tresøyler som understøttelser plassert ned på betonggulv uten fuktsperre, forøvrig ingen risikokonstruksjoner etablert i kjelleren som forbindelse med innredede rom under terreng.

Eiendommens historie

Navnet på eiendommen (Østjordet 1) er Sagbakken. Stedet har utsikt til elva Flisa og Valbyfossen Bru.

Det var Kristoffer Velten som bodde der og var skogbruker og drev sagbruket på den andre siden av veien. Åsnes Finnskog Historielag planlegger å lage sagbruksmuseum ved sagbruket ved elva Flisa

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 122 kvm

1.Etasje: Stue, spisestue, kjøkken, bad, trappegang og entre. Trapperom og bod.
2.Etasje: Gang og 2 soverom. 2 stk raftekott.
Kjellerrom: Trapperom og teknisk rom/kjellerbod.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

- Markiser ved 2 vinduer.
- Det er en del verktøy, byggematerialer mv. som følger med i salget.

Standard

Innholdsrik og lun eldre enebolig beliggende i landlige- og idylliske omgivelser med fint utsyn til elva Flisa. Boligen har 1½ etasje, kjeller/krypkjeller og er tilbygget i 1984 med bad, gang, bod og kjellernedgang. Tomten er meget romslig på 12182 kvm. til dels med dyrket mark, slik at eiendommen har flere bruksmuligheter, så som småbruk, ferie og fritid m.m. Det er også et eldre uthus og en eldre låve på eiendommen.

Stuene:
Stuen er lys, trivelig og er i en åpen løsning mot spisestuedelen. Det er godt med naturlig lys fra vindusflatene, og her er det også en kamin men denne har ikke vært i bruk av nåværende eier. Stuen har inngang fra både gangen og kjøkkenet. Det er malt panel på vegger og i himling. Tre på gulv.

Kjøkkenet:
Kjøkkenet med innredninger med lakkerte heltre fronter og heltre skrog. Heltre benkeplate. Overflater over benker med malt panel, overgang uten fuging. Oppvaskkummer i metall. I tillegg montert utslagsvask på vegg. Ventilator over komfyrplass. Kjøkkenet har inngang fra gang og spisestuen. Et vindu med utsyn mot innkjørselen og et med utsyn mot gårdsplassen og elva Flisa.

Badet:
Badet er fra 1984. Gulv med belegg/oppbrett, vegger med våtromsplater. Installasjoner med servant, dusjkabinett og gulvmontert WC. Opplegg for vaskemaskin. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Mekanisk ventilasjon på yttervegg, tilluft med åpen dør. Avløp fra vaskemaskin med løs slange til kabinett. WC, dusjbatteri og dusjslange fra 2020. Sluk under dusjkabinett. Beleggsoppbrett mot dørterskel.

Soverommene:
Hovedsoverommet er er beliggende i enden av boligen og er romslig, lyst og har inngang til en romslig bod. Vinduet har et fint utsyn til Innkjørsel, åker og eng. Det er malt tregulv, malt panel på vegg og plater i himling.

Soverom 2 er beliggende i motsatt side av hovedsoverommet og er romslig, lyst og har vindu med et trivelig utsyn mot åker, eng og nabogården.

Gulv: Gulvflater med malte tregulv, laminat og vinylbelegg.
Vegg: Vegger med malt strie, malt panel og malte plater.
Himling: Himlinger med himlingsplater, malt panel og malte plater.

Det er et eldre uthus på eiendommen som er blitt benyttet som verksted o.l. og en eldre låve som det ikke er foretatt tilstandsrapport på. Og det er derfor ikke foretatt noen nærmere vurdering av beskaffenheten disse bygningene.

Det gjøres oppmerksom på at eneboligen i hovedsak er fra 1910 med tilbygg fra 1984, og har noen merknader med TG3 (Tilstandsgrad 3), som betyr at en må iverksette tiltak på utbedring. En del merknader med TG2 (Tilstandsgrad 2), som betyr elde og slitasje, slik at det vil komme behov for utbedringer på sikt. For ytterligere informasjon, se tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Oppvarming

Boligoppvarming med strøm og ved. Bad med elektrisk gulvvarme. Ildsteder med vedovner ved stue og kjøkken.

Parkering

Dels gruset vei til eiendommen med oppstillingsplasser for flere kjøretøyer.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 12 182 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Skrånende og noe småkupert terreng, hovedsakelig flatt rundt boligen. Innkjøring fra privat felles vei tilknyttet fylkesvei. Dyrket mark tilhørende eiendommen og som pr. i dag er leiet ut på årsbasis etter muntlig avtale.

Vei, vann og avløp

Privat vei, vann og septik.

Reguleringsplan

SEFRAK minne, ja, annet. Kulturminne, nei. 12 182 m. (Bygningar (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAKregisteret, men som ikkje er freda etter Kulturminnelova. I enkelte kommunar og fylke (t.d Finnmark) er grensa for registrering sett lenger inn på 1900-tallet.

Kommuneplanens arealdel. Åsnes kommune 2019-2030. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 23.09.2019. LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Nåværende. Id 2012001. For ytterligere informasjon, se kommunale opplysninger vedtatt i salgsoppgavens dokumentdel.

Ferdigattest

Eldre bygninger uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Avløpsanlegg er byggesøkt 05.12.1984.

Prisantydning

1 350 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 24.05.2021
Formuesverdi : 127 025,-
Sekundær formuesverdi : 423 415,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Sparebank1
Polisenummer: 12787213

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 5 395 pr. år
Kommunale gebyrer inneholder feiing, renovasjon, slam og eiendomsskatt og er prognose for 2021

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Alternativt så kan du fylle ut budskjemaet bak i salgsoppgaven og sende dette via pc eller telefonen til eiendomsmegler. Det gjøres oppmerksom på at bud må ha akseptfrist tidligst kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lykke til!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 26
 • Bruksnr: 8
 • Kommunenr: 3418
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 350 000,-
 • Kommunale avgifter: 5 395,-
 • Ligningsverdi: 127 025,-
 • Primærrom: 100 m2
 • Bruksareal: 113 m2
 • Bruttoareal: 122 m2
 • Tomteareal: 12182 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Turterreng

Østjordet 1 2283 Åsnes Finnskog Norge

Visning

01.07.2021, 1700 - 1800. For påmelding til visning, kontakt Eiendomsmegler Thomas Tangen på tlf. 938 26 660. Velkommen!

Kontaktperson

Thomas Tangen
Mobil: +47 938 26 660

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 220554785

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.