Skip to content
Hovdevegen 4 2436 Våler i Solør Norge

Adresse

Hovdevegen 4
2436 Våler i Solør

Matrikkel

Gnr. 41 bnr. 277 i Våler (Innlandet) kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger sentralt, stille og usjenert i Våler, ca 600 meter fra sentrum. Bra solforhold og usjenert da eiendommen har en fin hekk som skjermer for innsyn. Våler stadion og lekeplass finner du like ved boligen. Kort vei til Glomma og nydelige Rivieraen med sin flotte, hvite sandstrand, butikker, skole, barnehage og buss. Langs Glomma finner du Kjærlighetsstien som er fint for trimming eller kos med grilling og turgåing. Området rundt boligen består hovedsakelig av småhusbebyggelse.

Fra Elverum kjører man ut på Rv2 mot Kongsvinger og følg vegen 30,3 km. Sving til høyre på Glesmyrvegen (mot Våler sentrum) og følg den 829 m, før du skal svinge til venstre inn på Vålgutua og kjører 121 m. Sving deretter til høyre inn på Hovdeveien og følg den 102 m og da får du boligen på venstre side. Fra Oslo, ca 2 timer: kjør til Våler sentrum og følg anvisningen over.
Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Våler kommune ligger i Innlandet fylke med omlag 3900 innbyggere, kommunen ligger lengst nord i distriktet Solør og blir kalt Våler i Solør. Våler er en del av Glomma-dalføret, og i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommerhalvåret. Elven er populær for fiskeinteresserte og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noen arter.

I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud, som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Innbyggerne i Våler kan fryde seg over en ny flott kirke, som i 2015 fikk prisen 'årets bygg'. Den tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Hvert år arrangeres Vålerdagene. Da er det liv i sentrum med servering i gatene, tilbud i butikkene og tivoli. Eiendommen har gangavstand til de aller fleste fasiliteter med kun ca. 600 meter til sentrum. I Våler sentrum er det også en nybygd skole og aktivitetshus med bibliotek. Elverum ligger en kjøretur på 30 minutter unna og har et ytterligere større handletilbud med sine to kjøpesentre og en rekke kjente kjeder, butikker og spisesteder.

Fritidsaktivitetene i nærområdet er mange. For den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Vålerstadioen har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som tilbyr arrangement flere steder i området på vinterhalvåret. Gjerdrumsbakken (hoppbakke) ligger sørvest for Braskereidfoss på vestsiden av Glomma. Bakken har to hoppsatser.

For de som elsker friluft, jakt og fiske er området et eldorado, med mange tjern, sjøer og elver er fiskelykken lett å finne samt muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysetra og Blåenga være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Spulsåstoppen er tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes i sammen med familie og venner. Trysilfjellet, et av Norges største alpinanlegg, ligger ca. 1 1/2 times kjøretur unna, med hele 66 nedfarter og snøgaranti til 1. mai.

For de som søker fart og spenning er Vålerbanen riktig arena. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF trafikksenter. Våler har ambisjoner om å bli Nordens beste trafikk og motorkommune. Vålerbanen kan by på 2,3 km lang racing bane, off-roadløype, go-kart, glattkjøringsbane og kyndig veiledning. Her kan du sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. Med et topp moderne konferansesenter, kurs og eventer er det rom for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. Gatebil arrangerer også en av sine årlige festivaler her, med mye fart, spenning og moro.

Du kan lese mer om Våler i nabolagsprofilen som er vedlagt denne salgsoppgaven eller på denne fine og informative linken her:
https://www.visitnorway.no/listings/rivieraen-og-kj%C3%A6rlighetsstien-i-v%C3%A5ler/176346/

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1967, modernisert i 1990
Senere med påbygginger og endringer, i 1971 og 1989.

Bygninger og byggemåte

Enebolig over et plan og kjeller. Garasje med utvendig adkomst, samt dobbelgarasje/verksted under bygget. (Stabbur følger ikke handelen.)
Grunnmur med betong. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning, enkelte partier med stående kledning ved vinduer. Etasjeskille med betongdekke og tilfarergulv i 1.etasje. Valmtakkonstruksjon med kaldtloft, tekking med taksteinlignende metallplater. Vinduer av varierende alder. Taktekking opplyst antatt fra slutten av 1990-tallet. Opplyst om jevnlig utvendig vedlikehold. Ingen tegn til sviktende drenering eller fuktskader. Opplyst at det er oppgravd rundt huset og lagt ny grunnmursplast etter at huset ble bygget. Byggegrunn antatt bestående av jordmasser med høy sandsortering. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Ukjent vedrørende frostisolasjon. Grunnmurer med sparesteinsbetong/betong.
Bygning generelt med normal god håndverksmessig utførelse og bra vedlikehold.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 9, Bad: 3, Ekstratoalett: 2, Antall rom: 12

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 407 kvm, Bruttoareal: 451 kvm
Enebolig over et plan, samt kjeller. Tilbygget hybeldel. Garasje. Dobbelgarasje/verksted under huset.
Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 407 kvm, Bruttoareal: 451 kvm. Total bta og bto er inkl. garasje.

1.Etasje hoveddel: P-rom: 131 kvm, Bra: 131 kvm, Brutto: 141 kvm, S-rom: 0 kvm
Inneholder: Entre, stue/spisestue, kjøkken, kjølerom, bade-/vaskerom, badstue, bad/wc, soveromsgang og 4 soverom.

Kjeller: P-rom: 50 kvm, Bra: 190 kvm, Brutto: 216 kvm, S-rom: 140 kvm
Inneholder: P-rom: Gang, bad og soverom. S-rom: Tidligere garasje, teknisk rom, gang og 7 boder. Tidligere vaskerom på 11 m2 og forrom til garasjen er betegnet som boder.
Kjellerstue og soverom kjeller uten tilfredsstillende dagslysareal er medtatt som primærareal (vindusareal <10% av gulvareal).
Adkomst med innvendig trapp fra stue og utvendig adkomst via støpt nedkjørsel til tidligere garasje.

1.Etasje, hybeldel: P-rom: 52 kvm, Bra: 52 kvm, Brutto: 57 kvm, S-rom: 0 kvm
Inneholder: Gang, fire hybelrom, kjøkkenkrok og bad/wc.

1.Etasje, salongdel: P-rom: 21 kvm, Bra: 21 kvm, Brutto: 23 kvm, S-rom: 0 kvm
Inneholder: Tidligere frisørsalong (interiør/løsøre kan kjøpes etter nærmere avtale) og toalettrom. Ikke lenger i drift, men er komplett utstyrt. Frisørrommet er ikke godkjent/omsøkt til næringsvirksomhet.
Kan omgjøres til hybel/soverom/hjemmekontor med egen, utvendig inngang og toalett.

1.Etasje, inntilbygget garasje: P-rom: 0 kvm Bra: 13kvm, Brutto: 14 kvm.
Enkelgarasje er integrert i tilbygget del.
4 hybler for utleie fremgår av tegninger vedlagt denne salgsoppgaven. Frisørsalongen kan også evt. ombygges til hybel eller hjemmekontor.

Eiendommen er registrert som en bruksenhet hos kommunen. Dersom man ønsker å bruke hybeldelen som egen, separat leilighet selv eller til utleie, må eiendommen omsøkes til 2 separate boenheter. Noe ombygging må da påregnes. Bla. foreligger det ingen opplysninger om brann-/lydtiltak mellom boenheter eller mot frisørsalong. Kontakt kommunen. Salongen er ikke omsøkt til næringsdel og er heller ikke lenger i drift.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Se www.norsktakst.no.

Innhold

1.etasje. Overbygget inngangsparti. Adkomst til boligen og hybeldelen på hver sin side. En annen, egen inngang til frisørsalong/separat kontordel.
Vindfang/entre/gang: En lys og hyggelig entre ønsker deg velkommen. Stor speilflate, integrerte garderobeskap og fliser på gulvet med varmekabler.

Stue: Lys og stor vinkelstue med store vinduer. Selv om den er stor innbyr den til koselige avdelinger og har en lun og varm stemning. Downlights i deler av stue. Heltre enstavs-eikeparkett. Peisovn med glassdør. Utgang til solrik, vestvendt terrasseplatting og hagen. Terrassen er meget romslig og favner rundt store deler av huset. Usjenert og svalt og uten innsyn, da huset er omkranset av en velstelt hekk. Adkomst til kjeller fra stue.

Spisestue: Dette rommet er en del av vinkelstuen, også med adkomst fra kjøkken.

Kjøkken: Velholdt kjøkkeninnredning fra ca. 2000, av god kvalitet. Pen innredning med heltre eikefronter, mye skap- og benkeplass. Minimalt med slitasje. Fliser over benk. Flyttbar kjøkkenøy. Integrert ovn, keramikktopp og microovn. Ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har to innganger og kjølehjørne med fliser på gulv. Det er også en hyggelig spiseplass ved vinduet i den ene enden.

4 soverom: 3 soverom og 1 masterbedroom. Sistnevnte og et soverom til har adkomst til terrasse.

Bad/WC: Delikat, romslig og flislagt bad med dusjnisje, servant med stor benkeflate og flere skapløsninger, vaskekum i metall, wc og badstue. Opplegg til vaske- og tørketrommel i skap. Varmekabler i gulvet.

Badstue: Adkomst fra hovedbad.

Huset har flere, store terrasser: Terrasse ved inngangsparti, ca. 21 m2. Påfølgende overbygget terrasse mot øst med en liten bod, ca. 25 m2. Dels overbygget terrasse på baksiden av huset mot syd, 33 m2. Terrasser ved 1.etasje med adkomst via stue, to soverom, inngangsparti og terreng.

Kjeller:
Innvendig og egen, utvendig adkomst.
Adkomst med innvendig trapp fra stue og utvendig adkomst via støpt nedkjørsel til tidligere garasje.

Entre/gang: Trapperom til hovedetasje, entre og gang.

Kjellerstue: Koselig, stor stue med tegelstenspeis.

Soverom: Soverom med adkomst til bad. I flg. kommunen er dette rommet godkjent til varig opphold.

Bad: Badekar, dusjnisje, wc, og servant med skap. Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Våtromsplater på vegger.

Diverse andre rom: Vaskerom, teknisk-rom, 4 boder.

Hobby/verkstedrom: Tidligere garasje med forrom (bod).

Separate deler: 1.etasje, med egne innganger.
Hybeldel: Gang, fire hybelrom, kjøkkenkrok med integrerte hvitevarer. Bad med dusjnisje, wc og servant. Vannbåren varme på badegulv.
Frisørsalong: Disponibelt rom /tidligere frisørsalong. Ikke i drift, men komplett utstyrt. Utstyr kan kjøpes etter nærmere avtale. Toalettrom med wc og servant. Varmekabler i hele gulvet.

Garasje.

NB! Frittstående stabbur følger ikke handelen..

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Bygning generelt med normal god håndverksmessig utførelse og bra vedlikehold. Innvendige overflater med normal bruksslitasje ut fra alder.
Se vedlagte tilstandsrapport:
TG - tilstandsgrad. Uttrykker tilstanden til objektet med utgangspunkt i et definert referansenivå. Rapporten angir byggetekniske tilstandsgrader som kategoriseres slik:
TG 0: Ingen symptomer.
TG 1: Svake symptomer.
TG 2: Middels kraftige symptomer.
TG 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt).

De bygningsdeler som har fått TG 2 i denne eiendommen er:
Grunnmur; Satt TG2 grunnet elde og noen mindre sprekker ved mur etter tele/-jordtrykk og fuktskjolder ved en kjellerbod. Dette anses uten større betydning.
Piper og ildsteder: TG2 grunnet alder og noen mindre mangler.
Rom under terreng: TG2 grunnet tilstand og konstruksjonsvalg med noe fare for fukt, til tross for lite fuktbelastning PT.
Disse fikk TG2 grunnet alder, noen mindre mangler og noe slitasje: Drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer og dører, bad 1.etg, bad kjeller, bad hybeldel, kjølerom og badstue, innvendige trapper, VVS.

Det er flere punkter som er merket med TG2, og det oppfordres til å lese tilstandsrapporten grundig. Ingen punkter har TG3.

Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport av dato 19.04.21, utført av takstmann.

Oppvarming

Boligens hovedoppvarming med nylig installert luft/vann-varmepumpe for vannbåren varme til radiatorer og delvis til gulv. Ildsted med elementpeis stue i 1.etasje og åpen peis i
kjellerstue. Elektrisk gulv-varme på bad 1.etasje, vindfang, karnapp, bad på hybeldel samt i frisørsalongen. I tillegg vannbåren gulvvarme på bad i kjeller.
Opplyst at tidligere fyrkjele er demontert og fjernet samt oljetank fylt med godkjente masser og plombert, opplyst utført ca. 2015. Loftet er etterisolert.

Inntak via jordkabel. 3-fase 230V anlegg. Kapasitet hovedsikring 40A. Sikringsskap plassert i inngangsparti. Skap med digital måler montert 2018. Skap med
automatsikringer, overspenningsvern, jordfeilbryter og merkede kurser. Eget skap på teknisk rom i kjeller.
I hovedsak åpent ledningsnett. Installasjoner av blandet alder. Downlights i deler av stuen.

Parkering

Parkering til en bil i garasje. Plass til flere biler på gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 583 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 1582,8 m2. Hovedsakelig flat tomt. Pent opparbeidet.

Tomt og hage

Vakker, parkmessig hage med plen, forskjellig beplantning og hekk som omkranser eiendommen. Hekken skjermer godt for innsyn og gjør eiendommen privat og sval.
Asfaltert adkomst fra kommunal vei. Brosteinsbelagt gårdsplass med kantstein. Oppstillingsplasser for flere biler. Impregnerte tretrapper opp til delvis overbygde terrasser og inngangspartiet. Gulv med skiferheller ved hovedinngangspartiet. Overbygget søppelskur ved innkjørsel. Det ligger kabelopplegg til robotgressklipper i haven. Redskapsbod i haven.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Regulert til boligområde. Reguleringsplan for Hemmefeltet fra 1965 og 1971, planid 19650002.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest da dette ikke var et krav på byggetid.

Prisantydning

3 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Byggtakst Elverum AS
Takstdato : 19.04.2021
Formuesverdi : 429 080,-
Sekundær formuesverdi : 1 544 688,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Forsikring

Fremtind
Polisenummer: 22781562

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 20 462 pr. år
Inkl. eiendomsskatt kr. 4558, feiing kr. 1260, renovasjon kr. 6688 og vann/avløp kr. 7956,-.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Leieinntekter

Eiendommen har ingen utleieforhold pt. men er et meget attraktivt utleieobjekt, særlig mht. hybeldelen. Kontakt megler.
Ved kartsider fra NGU angitt at eiendommen ligger i område med moderat til lav radonaktivitet. Det er ikke foretatt radonmålinger. Dette må foreligge ved utleie. Kontakt megler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Markiser ved vinduer mot vest, fra 2017.
Eiendommen er tilknyttet fibernett.
Sentralstøvsuger med uttak i 1.etasje og kjeller.
Nyere luft- til vann-varmepumpe.
Kabelopplegg for robotgressklipper.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 41
 • Bruksnr: 277
 • Kommunenr: 3419
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 500 000,-
 • Kommunale avgifter: 20 462,-
 • Ligningsverdi: 429 080,-
 • Primærrom: 254 m2
 • Bruksareal: 407 m2
 • Bruttoareal: 451 m2
 • Tomteareal: 1583 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 9

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Parkett
 • Ingen gjenboere
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Bredbåndstilknytning

Hovdevegen 4 2436 Våler i Solør Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF

Mona Bjerke
Mobil: +47 926 39 061

Annen info

Finnkode: 216913938

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.