Skip to content
Almas veg 1 2412 Sørskogbygda Norge

Adresse

Almas veg 1
2412 Sørskogbygda

Matrikkel

Gnr. 158 bnr. 370, andelsnr. 6 i Nordtun borettslag med orgnr. 880037102 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra rundkjøringen riksvei 25/riksvei 2 i Elverum sentrum, følg riksvei 25/Trysilvegen i ca 8,6 km. Ta til høyre inn på Sørskogbygdvegen, og følg vegen i ca 6,6 km. Ta til høyre inn på Almas veg, og følg vegen i ca 50 m. Borettslaget ligger på høyre side, og leiligheten ligger vendt mot innkjøringsvegen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Velkommen til Almas veg 1 og Nordtun borettslag!

Denne leiligheten ligger fint til i et rolig og trivelig borettslag i bygdesentrum i Sørskogbygda.
Nærhet til fine tur- og friluftsområder - sommer som vinter.

Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Marked Sørskogbygda, som ligger ca 700 m fra leiligheten. Til Elverum sentrum hvor man finner det meste av fasiliteter og servicetilbud, er det ca 15 km.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskoleavdelingen på Terningen arena som huser ca 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag, samt folkehøgskolen som ligger på Søbakken med sine 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen Arena og er et godt forbilde for barn og unge. I Terningen arena er det også turnhall, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ski, svømmehall m.m.

Holdeplass for buss som tar deg bl.a. til Elverum sentrum, ligger like ved borettslaget.

Type, eierform og byggeår

Leilighet, borettslag. Oppført i 2000.

Bygninger og byggemåte

Bygningen er i henhold til tilstandsrapport oppført i bindingsverk kledd med liggende og utvendig beiset panel, fundamentert på støpt plate. Vinduer med isolerglass og utvendige, løse sprosser. Terrassedør med isolerglass. Ytterdør i malt mdf mot fellesareal, øvre speil med glassfelt. Innvendige dører i malt mdf, 2 skyvedører.
Saltak tekket med betongtakstein - opplyst at noe tekking er fra 2015. Møne med oppløft. Overbygd og felles inngangsparti som deles med resten av leilighetene, med adkomst til felles innergang med skråhimling med glasstekking.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport som følger vedlagt. Rapporten er en gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er noe falming og svertesopp på værutsatte plasser på utvendig kledning - nytt toppstrøk kan påregnes. Påvist noe fuktopptrekk ved hjørnekasse ved nedløp terrasse. Noen tettelister bør byttes ved åpningsbare vinduer. Påvist lokalt noe svelleskade på nedre utforing i stue.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1, Antall rom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

Primærrom:
Entré/gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

Sekundærrom: En innvendig bod i selve leiligheten på ca 3 kvm, samt en bod med utvendig adkomst i felles bodareal på ca 2 kvm.

I tillegg kan en felles dagligstue disponeres ved selskap eller mindre arrangementer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tidligere rapport datert 24.10.2020 utført av Byggtakst Elverum AS v/Knut Roger Furuseth.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer medfølger ikke.

Standard

Velkommen til Almas veg 1!

Dette er en pen, trivelig og lettstelt leilighet med to boder. Leiligheten har en enkel og trappefri adkomst, og ligger i 1. etasje. Boligen har en god standard og er HC-vennlig med gode rom, og brede og terskelfrie døråpninger. Leiligheten består av en entré/gang med plass til omkledning og oppbevaring av tøy, overflateoppusset og pen stue med utgang til terrasseplatting, soverom med godt med garderobeplass, og et fint og praktisk kjøkken.

Fra gangen kommer man inn i ei pen, trivelig og romslig stue med nyere overflatebehandling, og utgang til lun og skjermet terrasseplatting.

Romslig soverom med plass til romslig seng. Soverommet er innredet med godt med garderobeplass fordelt på to doble skap.

Fint og praktisk kjøkken, med innredning av laminerte fronter og skrog. Laminert benkeplate og underskap på hjul. Godt med skap- og benkeplass. Ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Romslig bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjhjørne med forheng, vegghengt servant, laminert høyskap og frittstående toalett.
Opplegg for vaskemaskin og ventilasjon via himlingsventil tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg.

Eksempler på materialvalg:
Gulvoverflater med belegg.
Veggoverflater med malt strietapet og tapet.
Himling med himlingsplater.

Leiligheten disponerer en egen bod i felles bodrom tilknyttet felles inngangsparti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad, panelovner på soverom og på stue.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass på felles parkeringsplass utenfor felles inngangsparti.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 761 kvm i følge kommunen. Eierform: Fellestomt.

Fellesareal og hage

Eiet tomt på 2 761 kvm som tilhører borettslaget.

Pen og tilnærmet flat tomt, opparbeidet med plen og noe beplantning. Asfaltert innkjøring og parkeringsplass.

Tilliggende fasiliteter

Eiendommen ligger fint til, sentralt i Sørskogbygda. Nærhet til fine tur- og friluftsområder, samt butikk og holdeplass for buss.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann, avløp og vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, i henhold til reguleringsplan for "området øst for Sørskogbygda skole" med tilhørende bestemmelser, vedtatt 1983.

Diverse opplysninger

Borettslag: Nordtun borettslag, Orgnr.: 880037102
Andelsnr.: 6
Andelsbeløp: 100
Andel fellesgjeld: 269 120,-. Andel fellesformue: 40 842,-. Total gjeld: 3 026 098,-. Oppdatert pr: 01.10.2020.
Forkjøpsrett: Ja
Forretningsfører er OBOS.
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Planlagte påkostninger: I henhold til mottatte dokumenter fra borettslaget, er det ikke noen planlagte påkostninger for inneværende år.

Retten til å være andelseier er forbeholdt personer som på grunn av alder, funksjonshemming, funksjonsnedsettelse eller sykdom har behov for en omsorgsbolig. Dette er regulert i følgende tinglyst servitutt:
Dagboknr 4920, tinglyst 26.09.2000: Urådighet - Boligene skal kun eies av personer med spesielle behov.
Det er kommunen som godkjenner kjøper basert på ovennevnte bestemmelse. Kjøper må selv besørge slik godkjenning fra kommunen, og bærer selv risiko for at slik godkjenning blir gitt.

I henhold til borettslagets vedtekter må ny eier godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelle medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned, og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart
Dersom kjøper ikke er OBOS-medlem fra før, tilkommer det i forbindelse med kjøp en innmeldingsavgift på kr 500,-.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

390 000,- / Felleskostnader: 6 984,- pr. mnd
Fordeler seg følgende: Avdrag og renter andel fellesgjeld, kabel-tv og internett.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 24.10.2020
Formusverdi: 546 000,-
Formuesverdi, sekundær: 1 965 598,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Forsikring

IF
Polisenummer: 560526

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert 24.10.2020 utført av Byggtakst Elverum AS v/Knut Roger Furuseth..

Andre opplysninger

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring fra Help
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen.
Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 158
 • Bruksnr: 370
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 390 000,-
 • Fellesutgifter: 6 984,-
 • Primærrom: 60 m2
 • Bruksareal: 63 m2
 • Bruttoareal: 68 m2
 • Tomteareal: 2761 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet
 • Soverom: 1

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Livsløpsstandard

Almas veg 1 2412 Sørskogbygda Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 215755792

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.