Skip to content
Mobergvegen 157 2410 Hernes Norge

Adresse

Mobergvegen 157
2410 Hernes

Matrikkel

Gnr. 132 bnr. 12 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum kjør ut på Rv25 mot Trysil, kjør ca. 8,6 km. Sving til venstre inn på Finstadvegen, kjør ca. 500 m før du svinger til høyre inn på Hernesvegen. Kjør ca. 2,6 km sving til venstre inn på Nordskogbygdvegen, kjør ca. 5,6 km. Sving til venstre inn på Mobergvegen, kjør ca. 1,6 km før du svinger til høyre inn på privat veg. Etter ca. 300 m kommer du frem til eiendommen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Nærområdet beriker seg med store skogarealer. Her er turmulighetene ubegrenset enten du vil ferdes til fots, på sykkel eller med ski på beina i vinterhalvåret. Ryssjøen ligger i Hernes, her er det mulig å bade samt å fiske. Bergesjøen ligger også i Hernes og har en fin og populær badeplass.

Det er ca. 20 km til Elverum sentrum med alt av fasiliteter. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma. I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning og i august Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene på Skogbruksmuseet for friluftsinteresserte.
Sykehuset Innlandet Elverum ligger i ca. 22 km unna. Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar i Ringsaker ca. 40 minutter fra Elverum.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Terningen arena som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag samt folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen arena og er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turnhall, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ski, svømmehall mm.
Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene på Skogmuseet for friluftsintresserte.
På Starmoen fritidspark som ligger ca. 8 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokartsenter, Motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet naturens fornøyelsespark ligger en kjøretur på ca. 1 time fra Elverum med et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser, 67 nedfarter. Sommerstid har Trysil sommer-ski skole, nylig åpnet den nye bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1885, modernisert i 2010

Bygninger og byggemåte

Byggegrunn antas bestående av jordmasser med høy sand- og siltsortering og innslag av stein. Antatt opprinnelig del med gråsteinsmurer på avrettet underlag. Tilbygg opplyst fundamentert med såleblokk eller støpte grunnmurer til fast byggegrunn. Grunnmurer med gråsteinsmurer, betongmurer eller lecablokk, dels utvendig pusset over terreng. Byggegrop antatt utført uten fullstendig etablert drenering. Takvann ført direkte til terreng, opplyst et nedløp tilknyttet nedgravd rør ført ut fra bygget. Yttervegger i eldre bygningsdel oppført med tømmerlaft, og nyere tilbygg antatt oppført i bindingsverk med stående kledningsbord. Opplyst sist utvendig overflatebehandlet fra 2014. Vinduer med isolerglass påvist fra 1982, 2006 og 2010. Kjeller med koblede vinduer. Saltakkonstruksjon med kaldtloft og sperretak. Taket er tekket med bølgeblikksplater av blandet alder, opplyst sist tekking fra 2010. Etablert takstige og feieplatting til pipeløp. Renner og nedløp av metall. Innvendig ett-løps steinpipe, skorstein av ukjent alder.

Uthus med verksted, bod og to carporter fra 2000. Støpte gulv i verksted og bod, grusgulv i carport. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Panelkledning på vegger i verksted, øvrige åpent bindingsverk. Malte tredører, og vinduer i verksted med isolerglass. Pulttak tekket med bølgeblikkplater. Uthuset har innlagt strøm. Montert vedovner tilknyttet røykrør ved verksted og bod.

Eiendommen har også en eldre låve, et vedskjul og en gjennværende såle etter et gammel fjøs. På øversiden av boligen er det en brakke med 4-5 sengeplasser. Her er det også etablert en vedovn som varmekilde.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 152 kvm

Enebolig
Kjeller: P-rom: 15 kvm, Bra: 15 kvm, Brutto: 16 kvm
Inneholder: trapperom og vaskerom. Kjellerbod, kjellerom uten måleverdig areal grunnet himlingshøyder lavere enn 1,9 m, gulvareal ca. 12 m²

1.Etasje:P-rom: 125 kvm, Bra: 125 kvm, Brutto: 136 kvm
Inneholder: 2 stuer, kjøkken, bad, gang, 2 soverom og entre. Bod som sekundærrom.

Uthus
1.Etasje: Bra: 40 kvm, Brutto: 44 kvm, S-rom: 40 kvm
Inneholder: verksted, bod og carport. Carport uten målverdig areal, gulvareal ca. 39m²

Arealene er hentet ut fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS datert 12.04.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer følger med i salget.

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

La oss presentere en eldre enebolig på et plan med kjeller. Boligen med tre soverom, stue, kjøkken og kjeller ligger landlig til i Hernes.

Stue & kjøkken
Stuen med lakkert tregulv og panel på veggene. Stuen har god plass til sofakrok og spisestue. Adkomst fra spisestuedelen og ut til terreng.
Tv-stue kombinert med soverom i andre enden av huset. Rommet med laminat på gulvet og panel på veggene. Rommet er romslig med plass til sofakrok og seng. Her er det trapp ned til rommet, et forheng henger øverst i trappen så man kan trekke for rommet.

Kjøkken av blandet alder. Kjøkkeninnredning med rød og grønnmalte fronter og skrog, samt laminerte benkeplater. Overflater over kjøkkenbenker med laminerte plater, overgang uten fuging. Oppvaskkum i metall. Kjøkkenet har ikke montert ventilator. Åpen løsning for hvitevarer. Det er montert en vedkomfyr på kjøkkenet.

Soverom
Det er tre soverom i boligen.
Et soverom kombinert med tv-stue. Rommet har laminat på gulvet og panel på veggene. Ett soverom med grått belegg på gulvet og panel på veggene. Rommet har en vedovn montert som varmekilde. Det tredje soverommet med grønt belegg på gulvet, panel og laft på veggene. Rommet har plassbygde garderobeskap.

Baderom & vaskerom
Baderom med blåmalte våtromsplater på veggene og brunt belegg på gulvet. Badet er innredet med servant i innredning, dusjkabinett og gulvmontert wc. Oppvarming av badet med stråleovn. Mekanisk brukerstyrt ventilasjon, tilluftsspalte i dørterskel.

Vaskerom opplyst fra 1977. Vaskerommet har betonggulv og pussede murvegger. Rommet er innredet med varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin, avløp til avløpsstamme. Vaskerom uten gulvsluk. Manglende ventilering. Ingen varmekilde på vaskerommet.

El-anlegg & vvs
Strøminntak med luftstrekk og inntakssikringer ved loft. Sikringsskap med automater plassert i gang, eget skap for måler. 3-fase 230V anlegg med 40A hovedsikringer. Jordfeilbrytere på 2 kurser. Åpent spredenett. Installasjoner med blandet alder. Entre med elektrisk gulvvarme.

Opplyst tilknyttet privat vann fra brønn på egen eiendom, vannpumpe og trykktank i kjeller. Vannpumpe/trykktank fra 2016. Montert filter på vanninntak. Bereder fra 2011 på 200 liter plassert i kjellerrom. Vannfordeling med kobberrør. Røropplegg, sanitærutstyr og armaturer med blnadet alder.
Opplyst privat avløp med kum og spredegrøfter. Opplyst avløp til seprat kum fra kjøkken, antatt synkekum. Bunnledninger antatt med PVC eller soil, antatt sementrør ut til kum. Avløpsrør med PVC og soil. Durgoventil montert under servant.

Oppvarming

Bolig oppvarming med ved -og strømfyring. Elektrisk gulvvarme i entre. Luft/luft varmepumpe i stue.

Parkering

Parkering i to carporter og på oppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 13 765 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Skrående og noe småkupert terreng rundt bygningsmassene. Opparbeidet med plen rundt boligen, øvrige naturtomt. Utsikt mot syd og vest. Overbygget inngangsparti.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra kommunal til privat veg. Privat avløpsanlegg med slamavskiller som tømmes hvert annet år. Sist tømt 01.10.2020. I tillegg er det en privat gråvannskum som tømmes hvert fjerde år. Det er privat/felles brønn for vann.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et LNF-område med spredt boligbebyggelse. Kommuneplanes arealdel 2011-2022 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 19.06.2002

Prisantydning

1 490 000,-

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 398 703,-
Sekundær formuesverdi : 1 435 331,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 9 203 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder renovasjon, eiendomsskatt og slamtømming.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 132
 • Bruksnr: 12
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 490 000,-
 • Kommunale avgifter: 9 203,-
 • Ligningsverdi: 398 703,-
 • Primærrom: 140 m2
 • Bruksareal: 140 m2
 • Bruttoareal: 152 m2
 • Tomteareal: 13765 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Mobergvegen 157 2410 Hernes Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 215669124

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.