Brattegga 1 2485 Rendalen Norge

Adresse

Brattegga 1
2485 Rendalen

Matrikkel

Gnr. 16 bnr. 44 i Rendalen kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Åkrestrømmen kjør vestover på Engerdalsveien, kjør ca. 670 m. Sving til høyre inn på Gamle Kongevei, kjør ca. 7,8 km. Sving til venstre inn på Brattegga, kjør ca. 22 m. Du får da boligen på høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Eiendommen ligger i Rendalen kommune, ca. 8,5 km fra Åkrestrømmen. Åkrestrømmen har det man trenger av fasiliteter. Der er det sportsbutikk, veterinær, matbutikk, barnehage og hotell for den som skulle trenge det. Det er også treningssenter på Åkrestrømmen og på Otnes. Hvert år er det en Grendefestival på Åkrestrømmen. Da er det tivoli for de små, levende musikk, boder og salg i butikkene. Det er også fiskefestival, veidemannsfestivalen og flere konserter og arrangement i kulturparken på Åkrestrømmen. Masse aktiviteter for store og små man ikke kan gå glipp av. Lomnessjøen ligger ikke langt unna eiendommen, her kan man bade, fiske og ro seg en tur i båt.

Nærområdet beriker seg av flott Rendalsnatur med et vennlig turterreng i skog og fjell. Renåfjellet er ellers et eldorado for deg som er jakt, fiske- og friluftinteressert.
I store deler av Rendalen kommune er det merkede turløyper og skispor. Mulighetene i dette flotte området er mange. Du kan sanke bær og bare finne roen i naturen, sykle på milevis med grusveier, fiske i en av mange elver, åer eller små sjøer og tjern.
Med et rikt dyreliv kan du også kjøpe jaktkort for mange arter. Pakke sekken og komme deg ut på jakt.
Et fint turmål er Sandbu der Sølenfjellene speiler seg i Sandtjønna. Derfra kan man følge stien videre opp mot midtre Sølen 1750 moh. En flott topptur for de som ønsker det. Det er også et lite alpinanlegg ved Sølenstua, mot Drevsjø.
Jutulhogget er Nord-Europas lengste canyon, med sine 2,4 km. Den breier seg ut i Alvdal og Rendalen. Fiskevollen er et av Norges største og eldste innlandsfiskevær. Den ligger ved Sølensjøen i Rendalen. Disse to stedene er virkelig verdt et besøk.

På Renåfjellet er det et familievennlig alpinsenter med tre traseér hvorav en er belyst som gir deg muligheten til kveldskjøring. Bakken byr på vanlige nedfarter, hopp og rails. I bakken finner du også flere grillplasser og benker hvor du kan ta en pust i bakken. Kafeteria/varmestue med et godt utvalg mat og drikke samt egen pub med afterski og alle rettigheter. Mulighet for å leie skiutstyr.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1954

Bygninger og byggemåte

Enebolig med støpt gulv på grunn i kjeller. Et bodrom med jordgulv. Kjellervegger med vegger av murte lettklinkerblokker. Ukjent dreneringsforhold. Yttervegger i bindingsverk med liggende panel. Mønet tak tekket med Icopal Decraplater. Trevinduer med enkle glass, varevinduer i kjeller. Inngangsdør i malt tre med glass. Takrenner og nedløp til terreng. Ett-løps teglsteinspipe med lufteløp.

Garasje med støpt gulv med ringmur av lettklinkerblokker. Vegger av bindingsverk og utvendig villmarkspanel. Saltak av sperrer og tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp til terreng. Garasjen har innlagt strøm. Leddheisport med motor. Overbygget uteplass.

Frittstående uthus/hagebod sannsynligvis fundamentert på pilarpunkter/sviller på terreng. Vegger av bindingsverk med utvendig malt panel. Mønet tak av sperrer, bordtak og tekking av asfalttakshingel. Inngangsdør i malt tre. 2 vinduer.

Garasje/verksted som opprinnelig er to moelvenbrakker fra 1992. Flyttet i 2016-17 og tilbygget midtre del med støpt plate på mark. Brakkene er sannsynligvis fundamentert på pilarer. Brakkedelene er innredet med innredninger og overflater med oppholdsrom med bla. kjøkkeninnredning med malte glatte fronter. Belegg på gulvet, malte plater på veggene og i himling. 2 ytterdører i malt tre og vinduer med isolerglass. Innlagt strøm via jordkabel fra boligen. Sikringssakp med 4 kurser med automatsikringer.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2, Antall rom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 210 kvm, Bruttoareal: 236 kvm

Enebolig
Kjeller: Bra: 75 kvm, Brutto: 86 kvm, S-rom: 75 kvm
Inneholder: gang/trapperom, fyrrom, bod 1, bod 2, matbod og uinnredet bod

1.Etasje: P-rom: 85 kvm, Bra: 87 kvm, Brutto: 99 kvm, S-rom: 2 kvm
Inneholder: entre/gang/trapperom, gang/garderobe, kontor, bad, stue/spisestue, kjøkken, soverom. Kjellernedgang som sekundærrom

2.Etasje: P-rom: 48 kvm, Bra: 48 kvm, Brutto: 51 kvm
Inneholder: gang/trapperom, bad/vaskerom og 3 soverom

Garasje
1.Etasje: Bra: 36 kvm, Brutto: 41 kvm, S-rom: 36 kvm
Inneholder: garasjerom og bod

Uthus/hagebod
1.Etasje: Bra: 7 kvm, Brutto: 9 kvm, S-rom: 7 kvm
Inneholder: redskapsbod

Garasje/verksted
1.Etasje: Bra: 97 kvm, Brutto: 107 kvm, S-rom: 97 kvm
Inneholder: to bod, garasje/verksted

Arealene er hentet fra verdi- og lånetakst utført av Harald Juliussen datert 22.02.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presenter en koselig, familievennlig enebolig med mye historie i veggene. Dette er nemlig det gamle postkontoret i Ottnes.
Boligen med fire soverom, stue, kjøkken, kontor, baderom og vaskerom strekker seg over 1 ½ etasje med kjeller.

Stue & kjøkken
Lys, romslig og åpen stue/spisestue. Her kan man nyte gode måltider rundt spisestuen eller kaste beina i sofaen og kose seg med film. Vedovn montert i stuen, denne gir godt med varme rundt om. Store vinduer gir godt med vårsol inn i stuen.

Kjøkken med malte vegger og parkett på gulvet. Kjøkkeninnredning med mørke laminerte fronter, og laminert benkeplate. Det er godt med skap og benkeplass på kjøkkenet. Dels keramiske fliser mellom benk og overskap. Ventilator montert over kokeplass.

Soverom & kontor
Det er fire soverom i boligen, ett i 1. etasje og tre oppe i 2. etasje.
Soverommet i 1. etasje med lysmalte vegger og laminat på gulvet. Hovedsoverommet i 2. etasje med malte vegger og lakkert tregulv. Rommet er romslig og har plassbygd skyvedørsgarderobe.
Et soverom med lysmalte vegger og en kontrastvegg i blå/grønt, samt malt tregulv. Et plassbygd skap på rommet. Det tredje soverommet med brunmalte vegger og malt tregulv. Adkomst fra soverommet og ut til balkong.

Kontor med lysmalte vegger og laminat på gulvet. For alle som har hjemmekontor er et eget kontorrom fint å ha, eller kanskje trenger man et hobbyrom eller ekstra soverom? Rommet kan brukes til det meste.

Baderom & vaskerom
Baderom i 1. etasje med lysmalte vegger og spraglete belegg på gulvet. Badet er innredet med servant i skapinnredning, gulvmontert wc og dusjkabinettvegger montert på gulv. El-vifte montert i vegg.
Baderommet i 2. etasje med malte vegger, flislagte vegger og flislagt gulv. Badet er innredet med vaskekum, uttak for vaskmaskin og tørketrommel. Blandebatteri for dusj/badekar montert.

El-anlegg & vvs
3-fase el-inntak med 63 amp. overbelastningsvern. 16 kurser med automatsikringer. Jordfeilbryter.

Vannpumpe og trykktank, varmekabel på vanninntak, sluk og 120 l varmtvannsbereder. Vannrør i kobber og pvc avløpsrør. Rør-i-rør vannrør fra kjeller, via kjøkken og opp til bad/vaskerom.

Tidligere oljefyr er utkoblet. Nedgravd oljetank i stål antatt på ca. 2000 liter. Luft til vann varmepumpe med vannbåren varme til radiatorer. Dette er ikke i bruk da pumpen er defekt, resterende anlegg er dog i inntakt ifølge eier.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med strøm -og vedfyring. Luft/luft varmepumpe montert i stue.

Parkering

Parkering i garasje og på oppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 755 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er opparbeidet med plen og beplantning, noe naturtomt. Tomten er flat og solrik.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vei og avløp. Privat vannett.

Reguleringsplan

Bestemmelser til reguleringsplan til Otnes i Rendalen gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest på boligen grunnet alder. Det foreligger dog en ferdigattest på garasjen datert 18.01.2018

Prisantydning

1 480 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 3 550 000,-
Markedsverdi : 1 650 000,-
Teknisk verdi : 3 550 000,-
Formuesverdi : 210 434,-
Sekundær formuesverdi : 757 562,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 9 936 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder avløp, renovasjon og eiendomsskatt.Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 16
 • Bruksnr: 44
 • Kommunenr: 3424
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 480 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 566,-
 • Ligningsverdi: 210 434,-
 • Primærrom: 133 m2
 • Bruksareal: 210 m2
 • Bruttoareal: 236 m2
 • Tomteareal: 1755 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Brattegga 1 2485 Rendalen Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 210786701

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.