Gravbergsvegen 160 2435 Braskereidfoss Norge

Adresse

Gravbergsvegen 160
2435 Braskereidfoss

Matrikkel

Gnr. 51 bnr. 98 i Våler (Innlandet) kommune

Beliggenhet, adkomst

Gravbergsvegen 160 er beliggende i landlige omgivelser på Braskereidfoss med ca. 1,5 km fra dagligvare og bensinstasjon på "Fæssa". Til Våler sentrum med et større servicetilbud er det ca. 8 km. Det er gangavstand til nærmeste skole -og barnehage. Bussforbindelse til Elverum, Våler, Flisa og Kongsvinger fra RV2.

Adkomst med avkjøring fra RV2, følg FV2094 i ca. 176 meter, sving til venstre inn på Braskereidsvegen, kjør ca. 119 meter og kjør rett frem inn i Gravbergsvegen, kjør ca. 1,5 km. eneboligen ligger på venstre side av veien og har direkte avkjøring fra Gravbergsvegen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Braskereidfoss er et tettsted i Våler kommune, i Hedmark fylke med sine ca. 250 innbyggere. Det er kort vei til bussforbindelse som tar deg både i retning Våler og Elverum. Nærmeste sentralpunkt vil være Våler, her er det større dagligvare forretninger, småbutikker og servicetilbud som bank, apotek og frisør. Våler er en del av glomma-dalføret, i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommer halvåret. Sørsåssjøen og Tørråssjøen er fine plasser å besøke dersom det skulle friste med en dukkert, prøve fiskestanga eller kanskje padle. Området består generelt av et godt tur og frilufts miljø med mange fine turmuligheter sommer som vinter.

Ved Nordhagen skole har Braskereidfoss IL hjemmebane, her sparkes det fotball i 4. divisjon. Kommunen har et bredt tilbud til barn og unge innen idrett. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Vålerstadioen har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som arrangeres flere steder i området på vinterhalvåret.

Fritidsaktiviteter:
Braskereidfoss byr på en rekke aktiviteter. Her kan du ta turen til Søråssjøen, hvor fiske, pilking og bading er ypperlig. Rundt sjøen er det også muligheter for å fine turer. Idrettsplassen på Braskereidfoss gir muligheter for ballspill. Dersom man ønsker en tur på bensinstasjonen er det muligheter for det. Ved bensinstasjonen er det også en dagligvarehandel, Joker. Det ligger også et serveringssted på Braskereidfoss, Bokken, her er det mulighet for å sette seg ned med venner en fredagskveld. Lenger ned ligger Glomma med alle aktiviteter denne herlige elven byr på.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1959

Bygninger og byggemåte

Byggegrunnen antatt med stedbunden jordmasser. Antatt jordmasser med sand- leire- og siltsortering. Antatt fundamentert med støpte såler på fast byggegrunn. Grunnmurer oppført med parallellblokk. Utvendig grunnmur med pussbehandling. Innvendige grunnmurer hovedsakelig med pussede, malte overflater. Byggegrop opplyst utført med drensplater og drensledninger ved ca. halve bygget fra 2020. Forøvrig grunnmurer antatt uten fuktsikring, ukjent vedr. Goudron tjærebehandling. Lokalt noe synlige tegn etter fuktpåvirkning ved gulv og vegger. Yttervegger i Siporex, murverk dels med innvendig kledning/tapet og dels pusset og malt. Utvendig med malt puss. Opplyst overflatebehandling på utside fra 2019. Vinduer med varevindu, heltre ytterdør og innerdører med finerte dørblad. Saltakkonstruksjon med kaldtloft, antatt plassbygget sperretak. Taket er tekket med stålplater fra ca. 1995. Opplyst papptekket bordtak under stålplater. Renner og nedløp av metall. Innvendig ett-løps teglpipe fra byggeåret, pipe med luftekanal.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 177 kvm

Enebolig
Kjeller: Bra: 55 kvm, Brutto: 61 kvm, S-rom: 55 kvm
Inneholder: Trapperom, lagerrom og teknisk rom som sekundærrom.

1.Etasje: P-rom: 64 kvm, Bra: 66 kvm, Brutto: 72 kvm, S-rom: 2 kvm
Inneholder: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang, entre og spiskammers. Spiskammers som sekundærrom.

2.Etasje: P-rom: 42 kvm, Bra: 42 kvm, Brutto: 44 kvm
Inneholder: Gang og 2 soverom. Raftekott. Raftekott uten målverdige arealer grunnet lave himlingshøyder.

Uthus
1.Etasje: Bra: 20 kvm, Brutto: 22 kvm, S-rom: 20 kvm
Inneholder: 2 boder.

Arealene er hentet ut fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum datert 27.01.2021

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. TV på bildet blir byttet med en noe eldre flatskjerm.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

La oss presentere en romslig, eldre enebolig i landlig beliggenhet i Våler.
Eneboligen med tre soverom, romslig stue, heltre kjøkken og retro bad har noe oppussingsbehov, men mange muligheter!

Stuen:
Stue med lysblå malte vegger og parkett på gulvet. Rommet er romslig, med god plass til det møblementet man skulle ønske å ha i stuen.

Kjøkkenet:
Grønnmalt, romslig kjøkken med parkett på gulvet. Kjøkkeninnredning med heltre fronter, skrog og benkeplater. Stålbenk med oppvaskkum og utslagsvask. Veggflatene over kjøkkenbenkene med hvite og mønstrete fliser. Åpen løsning for hvitevarer. Ventilator over kokeplass med avkast ført via yttervegg. Kjøkkenet har ikke montert lekkasje og komfyrvakt.

Badet:
Retro baderom med blomstrete tapet og mørkt belegg på gulvet. Baderommet er innredet med servant, oransje gulvmontert wc, dusj med forheng og opplegg for vaskemaskin. Oppvarmingen av baderommet skjer med panelovn. Naturlig avtrekk via veggventil, tilluft via åpen dør.

Soverommene:
Det er tre soverom i boligen, ett i 1. etasje og to i 2. etasje. Soverommet i 1. etasje med adkomst fra kjøkkenet, lysmalte vegger og laminat på gulvet. Et enkelt plassbygd garderobeskap på rommet.
Tar man trappen opp i 2. etasje blir man møtt av en hvitmalt, lys gang hvor man har adkomst til to soverom. Et soverom med lysmalte vegger, og kott til oppbevaring av småting. Det andre soverommet med sennepsgule vegger og laminat på gulvet. Rommet har en vedovn montert midt i rommet.

El-anlegg og vvs:
Strømtavle med porselenssikringer plassert i gangen i 1. etasje. Strøminntak via luftstrekk, inntakssikringer montert i raftekott. En-fase 230V anlegg med 20A hovedsikringer. Måler og kursoversikt montert ved strømtavle. Åpent ledningsnett av blandet alder.

Boligen er tilkoblet privat vann og kommunalt avløpsnett. Vann fra egen brønn med pumpe/trykktank i kjeller. Opplyst klargjort for tilkobling av kommunalt vann, plugget vannledning ført inn i kjeller. Inntaksledning, stoppekran og pumpe/trykktank samt vannbereder montert i kjellerrom uten sluk. Innvendig røropplegg med kobberrør.
Avløpsrør av PVC-plast. Opplyst at lufting av kloakk med vakuumventil i kjeller.

Uthuset:
Uthuset er fundamentert på steinpunkter og direkte terreng. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Tregulv og jordgulv. Pulttak tekket med bølgeblikk, uten renner og nedløp. Uthuset har ikke strømtilførsel.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og vedovner.

Parkering

Det er godt med parkering på gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 012 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor tomt beplantet med gressplen, noen frukttrær og busker.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vei, vann og avløpsnett.

Reguleringsplan

Eiendommen er beliggende i et LNF område med tillatt spredt bebyggelse, og er underlagt kommuneplanens arealdel. I flg. Våler kommune så finnes det ingen erklæringer i kommunens arkiver vedrørende eiendommen 3419/51/098/0/0. Overordnet gjelder kommuneplanens arealdel. Arealformål: LNF (Landbruks-, natur- og friluftsområder). Det foreligger ingen kjente bestemmelser eller planer av betydning for eneboligen.
For ytterligere informasjon se kommunale opplysninger, ta kontakt med megler.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Iflg. Våler kommune vedrørende brukstillatelse/ferdigattest på eiendommen 3419/51/098/0/0, så finnes ikke brukstillatelse/ferdigattest i kommunens arkiver. Eneboligen og garasjebygg har status
Tatt i bruk
, i flg. kommunale opplysninger, som er vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Prisantydning

1 050 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 326 000,-
Markedsverdi : 1 250 000,-
Teknisk verdi : 1 326 000,-
Formuesverdi : 210 000,-
Sekundær formuesverdi : 700 001,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 2 856 pr. år
Kom. avg. er kun for eiendomskatt og avløp. Renovasjon og vann kommer i tillegg. Boligen har ikke vært i bruk i 2020. Se info fra Komtek i kom. opplysninger i salgsoppgavens dokumentdel.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 500,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Alternativt så kan du fylle ut budskjemaet bak i salgsoppgaven og sende dette via pc eller telefonen til eiendomsmegler. Det gjøres oppmerksom på at bud må ha akseptfrist tidligst kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lykke til!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 51
 • Bruksnr: 98
 • Kommunenr: 3419
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 050 000,-
 • Kommunale avgifter: 2 856,-
 • Ligningsverdi: 210 000,-
 • Primærrom: 106 m2
 • Bruksareal: 163 m2
 • Bruttoareal: 177 m2
 • Tomteareal: 2012 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk

Gravbergsvegen 160 2435 Braskereidfoss Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 210773395

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.