Vingersjøvegen 112 2211 Kongsvinger Norge

Adresse

Vingersjøvegen 112
2211 Kongsvinger

Matrikkel

Gnr. 26 bnr. 235 i Kongsvinger kommune

Beliggenhet, adkomst

Boligen ligger barne- og dyrevennlig til, innerst i blindveien Vingersjøvegen på Norsenga. Usjenert og grenser til skogen, med fine turmuligheterbåde for sykkel, ski og til fots. Du kan bade og fiske i Vingersjøen som ligger en kort tur unna. Det er heller ikke lang vei til Glomma og byen. Nærmeste nabo til eiendommen er et lite bilverksted som, i flg eier, skal avvikles og har kun hobbydrift i dag.

Adkomst: Fra jernbanestasjonen i Kongsvinger sentrum: Sving til venstre ut på "Glommengata". Ta andre avkjørsel i rundkjøringen inn på E16.
Ta så første avkjøring i neste rundkjøring og deretter første vei inn til venstre som er "Vingersjøvegen". Følg veien i ca. 1 km til den endes.
Eiendommen ligger da på din høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Kongsvinger har det meste av offentlige tilbud og butikker. Bredt tilbud innen både idrett og kultur. Godt skole- og idrettsmiljø.
Ca 1,8 km til nærmeste nærbutikk, 2 km til barnehage og ca. 3 km til skole. Kongsvinger sentrum ligger ca. 3 km fra eiendommen, med de aller fleste tilbud og fasiliteter, fine gallerier, festningen, gode spisesteder, Kvinnemuseet og den hyggelige gamlebyen. Gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Det er ca. 10 mil til Oslo og ca. 7 mil til Oslo Lufthavn Gardermoen. I tillegg ligger Kongsvinger bare 4 mil fra Charlottenberg i Sverige, med sitt store kjøpesenter og mange shoppingmuligheter.

Den historiske festningsbyen Kongsvinger er omgitt av dype skoger som mystiske Finnskogen. Glomma renner gjennom byen og er koblet med Storsjøen som er Odalens "skjærgård". Det er mye kultur og aktiviteter for alle aldre. For friluftsinteresserte er det mange turløyper både vinter og sommer. Løyper finnes på følgende steder: Speismark, skistadion på Sæter, Ringshella og over til Odalen, Liermoen, Granli, Roverud, Hokåsen, Lundersæter, Lia - Kongsvinger, Vardåsen og Tråstad lysløyper. Eksempler på ti toppturer er: Sjutorpsrunden, Galtebu og Kjensmo, Dronningens utsikt, Strandpromenaden, Bæreia rundt, Steinbitberget, Vardåsen, Arons hule, Liermoen og Rafjellet. Det er også jakt- og fiskemuligheter i nærheten, som i Finnskogen. Sør for bykjernen ligger vakre Kongsvinger Golfklubb.

Se vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon, og https://www.visit-hedmark.no/no/kongsvingerregionen/

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1991

Bygninger og byggemåte

Enebolig over to plan (sokkel og hovedetasje) i trekonstruksjon og mur. Etaskjeskiller i tre. Pusset og malt leca-grunnmur. Innvendige kjellervegger mot grunn, påforet med isolering(opplyst 10 cm) og kledd. Slike konstruksjoner betegnes på generelt grunnlag som en "risikokonstruksjon" da de vanskeliggjør tilsyn. Yttervegger i bindingsverk isolert med antatt 15 cm mineralull. Utvendig kledd med malt liggende og stående panel.

Valmet saltak i trekonstruksjoner.Takkonstruksjon av W-takstoler. Undertak av sutak tekket med dobbeltkrum betongtakstein fra byggeår. Blikk, renner, nedløp og beslag i lakkert metall. Himling er isolert med 20 cm mineralull. Sutakplater har falt ned på ene siden og flere steder på loft slik at underside takstein er synlig fra loft, samt påvist fuktmerke rundt pipe. Utbedring må påregnes.

Overbygget og innbygget terrasse på ca. 7 kvm i 2018 med nyere plastvinduer med 2-lags isolerglass og løst vinylbelegg over spongulv. Nordvestvendt terrasse langs vegg i hovedetasje på 24 kvm. Utkragt soveromsbalkong på ca. 10 kvm mot nordøst.

Inntillbygget dobbeltgarasje i 2015, i mur og trekonstruksjoner med pult-tak, delvis EI60 (brannkonstruksjon) mot grense i sydøst (grunnet nær plassering mot grense). Elektrisk port. Det er bygget et hemsrom over garasjen med adkomst via trapp på siden. Rommet har lav takhøyde og skråvegger.

Garasje er det noe sverte/skjolder på kledningen og noen fuktmerker under gulvlist innerst. Gulvkonstruksjon/himling i garasje av trebjelkelag og drager med synlig svanke (merkbar helning i himling). Umontert vindu i garasje som er tettet med en plate. Laminatgulv i loftetasjen har svulmet noe pga fukt. Selger opplyser at dette skyldes en tidligere lekkasje fra kjøkken.

Badet i andre etasje oppfyller ikke dagens krav til våtrom. Det er ikke benyttet bunnlist på veggplater og har ikke
tilfredsstillende fall. Vannsprut er imidlertid varetatt med dusjkabinett. Badet i første etasje har ukjent utførelse,men innredning er skiftet av selger selv. Selger opplyser at sluk ikke er skiftet. Vaskekjeller ansees ikke som fullverdig våtrom. Laminatgulv på soverom og trimrom har noe oppsprekk i ender. Parkett har noe bruksmerker og noe knirk.
MDF har glidd ut av not i et soverom i kjelleretasje. På hovedsoverom er det påvist et takess som buler ned ved takventil. Selger opplyser at dette er grunnet nedtramp ovenifra på loft.

Se vedlagte tilstandsrapport:
TG - tilstandsgrad. Uttrykker tilstanden til objektet med utgangspunkt i et definert referansenivå. Rapporten angir byggetekniske tilstandsgrader som kategoriseres slik:
TG 0: Ingen symtomer.
TG 1: Svake symptomer.
TG 2: Middels kraftige symptomer.
TG 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt).
De bygningsdeler som har fått TG 3 i denne eiendommen er:
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport av dato utført av takstmann.

Det er flere punkter som er merket med TG2, og det oppfordres til å lese tilstandsrapporten grundig, se særlig på disse som er merket med TG3: Garasje: fuktmerker mm., vinduer (grunnet alder), takkonstruksjon - utettheter rundt pipe bl.a., bad i 2.etg. merker i himling og slitt baderomsinnredning, VVS: rør fra byggeår. Luftbehandling.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 2, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 245 kvm, Bruttoareal: 277 kvm
Innholdsrik enebolig over 2 etasjer. Inneholder: stor stue, vinterhage, 4 soverom, 2 bad, bod/(tidligere trimrom med badstu), vaskerom, bod og kjøkken. Dobbelgarasje med hemsrom/kontor. God planløsning som er egnet for storfamilien eller kan ombygges til utleie i sokkel. (Må omsøkes).

1. etasje:
Hovedinngang med vindfang, gang/trapperom, bad/wc, 2 soverom, bod/uinnredet rom med vann/avløpsmuligheter, og bod/vaskekjeller. Vedbod på ca. 5 kvm og bod på 13 kvm for renseanlegget.

2. etasje:
Gang, stue, 2 soverom, kjøkken, bad/wc. Innglasset veranda/vinterhage med utgang fra stue. Utgang til balkong og adkomst til hemsrom fra hovedsoverom.

Dobbelgarasje med bod. Over er det bygget en loftetasje, innredet som kontor med noe kjøkkeninnredning og toalettrom. Loftetasjen er ikke måleverdig på grunn av lav og skrå takhøyde, grunnflate 57 kvm. Velegnet som hobbyrom/lekerom. Adkomst med trapp fra terreng og fra soveromsbalkong.

P-rom inneholder: Alle rom i boligen er beregnet som p-rom med unntak av bod/vaskekjeller, bod for
renseanlegg, innglasset veranda og garasjerom/bod.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges,
selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eiendommen selges umøblert, med unntak av,
Dersom hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Listen er vedlegg til salgsoppgaven, samt kan finnes på www.nef.no.

Standard

Boligen har normal standard med noe overflate-/bruksslitasje. Noe vedlikehold er gjort de senere år som maling av innvendige overflater, skifte av benkeplate på kjøkken og det er bygget loftsetasje over garasje og utvidelse av terrassen samt innglassing av del av terrasse i tilknytning til stuen. Noe vedlikehold og oppgradering må påregnes.

1.etg/sokkel:
Vindfang.
Entre/gang/trapperom: God plass til yttertøy og sko.
Soverom 1: Stort rom med plassbygd skyvedørsgarderobe.
Soverom 2: Rom med plassbygd skyvedørsgarderobe.
Bad/wc: Lekkert, flislagt baderom med skap med servant, wc og nytt dusjkabinett. Varmekabler i gulv.
Bod/vaskerom: Romslig vaskerom med varmtvannsbereder, plass til tørketrommel og opplegg for vaskemaskin. Vaskekar. Hyller.
Disponibelt rom: Uinnredet rom med vann/avløpsmulighet. Tidligere trimrom med badstue.
Boder: Vedbod på ca. 5 kvm og bod på 13 kvm for renseanlegget.

2.etg/hovedplan:
Stue: Omfangsrik, lys stue med store vinduer. God plass til spisebord. Peis. Utgang til vinterhage og terrasse på ca 24 kvm med trapp til hagen. Solrikt og lunt.
Kjøkken: Arealeffektivt og lyst rom med mye skap- og benkeplass. Nylig påkostet benkeplater av stein. Flislagt over benken. Ventilator.
Integrerte hvitevarer; stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap.
Hovedsoverom: Hyggelig rom med plassbygde skap og utgang til veranda med morgensol. Adkomst til "hemsrommet" fra denne verandaen, og med trapp fra terreng.
Soverom: Rom med skap.
Bad/wc: Stort, delikat bad med wc, skap med servant, vindu og nytt dusjkabinett. Varmekabler. Våtromsbelegg på gulv og flismønstret baderomspaneler på vegg. MDF-panel i himling med downlights.

Loft/hemsrom: Laminat benkeplate, vaskekum, komfyr, oppvaskmaskin og ventilator. Laminat på gulv. Laminatplater/MDFpanel på vegg.

Oppvarming

Boligen varmes opp av 2 varmepumper. En i gangen i første etasje og en i stuen. Varmekabler på bad og vindfang. Peis med innsats i stuen.
Fastmonterte varmekilder i boligen på visning medfølger i handelen. Interessenter oppfordres selv til å undersøke hvor det finnes varmekilder.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass eller i dobbeltgarasje med elektrisk portåpner.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 888 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiet tomt på 888 kvm og oppgitt areal er 846,1 kvm. Oppgitte arealer er omtrentlige. Nordøstvendt. Pent opparbeidet med plen, prydbusker, bed og hekker. Området utenfor garasjen er gruset. Fin, skjermet og inngjerdet uteplatting foran inngangspartiet med belegningstein. Gjerde og noe pusset og malt mur og lakkerte metallspiler og grind mot veien. tilsvarende beskyttelsesgitter i samme stil på vinduer. Bakre del av hagen er helt uten innsyn, og grenser til skogen. Hele tomten er inngjerdet med flettverksgjerde.

I følge kommunen ligger tomten innenfor gul sone i støyutsatt område. Dette er en vurderingssone hvor kommunen bør vise varsomhet med å tillate etablering av nye boliger, og der det ved bygging kan stilles krav til avbøtende tiltak som gir tilfredstillende støyforhold (skjerming, isolering etc).

Tilliggende fasiliteter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/ rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Tinglyst. 22.01.1988, dbnr. 383 - Erklæring/avtale
Tillatelse til at avløpsvann fra minirenseanlegg "Biovac" føres frem til og igjennom N.S.B stikkrenne ihhtbetingelser. Se vedlagte dokument.

Tgl. 15.03.2000, dbnr. 1247 - Bestemmelse om adkomstrett. Eiendommen har tinglyst veirett over gnr. 26, bnr. 13 og 24.

Tgl. 05.10.1987, dbnr. 5672 - Erklæring/avtale.Tillatelse til at avløpsledning graves ned og krysser eiendom gnr. 26, bnr. 13 og 24.
Eier av avløpsledning koster vedlikehold og er ansvarlig for alle utbedringer som måtte være nødvendig. Alle gravearbeid må varsles på forhånd.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Veiretten er tinglyst. Selger har ikke hatt kostnader i forbindelse med vedlikehold eller brøyting av veien.
Privat vann, brønn. Selger opplyser at det er god vannkvalitet og at brønnen aldri har gått tom.
Privat avløp med Biovac minirenseanlegg.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan (vedtatt 01.10.2009) er avsatt til nåværende LNF-område. Planen kan fås ved henvendelse til kommunen eller megler.
Det er i følge kommunen ikke igangsatt planleggingsarbeid som vil berøre denne eiendommen.Kommunens kartverk viser at eiendommen befinner seg i et område hvor mulighet for marin leire er stor.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internettsalgsoppgaven eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Denne eiendommen har utstedt midlertidig brukstillatelse datert 02.10.1990. Tilbygget på eneboligen (garasje), tilbygg terrasse og innglassing av terrasse har ferdigattest datert 28.04.2019.

Prisantydning

2 600 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Lars Oskar Melbye
Formuesverdi : 614 829,-
Sekundær formuesverdi : 2 213 384,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 2425718

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 10 436 pr. år
Komm. avg. inkl. renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Leieinntekter

15 000 pr. mnd
Nåværende utleiekontrakt utløper 01.07.2021
Leien inkluderer strøm. Objektet er et godt utleieobjekt.
15.000 pr. mnd, inklusiv strøm. Nåværende utleiekontrakt utløper 01.07.2021.

Generelt er det tillatt å leie ut egen bolig/fritidsbolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal.
Eiendommen har vært utleid over en tid og eier har ikke lenger førstehåndskunnskap om boligen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst og tilstandsrapport, utført etter takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Hva som defineres som primærrom (P-rom) eller sekundærrom (S-rom) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Se vedlagte tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 26
 • Bruksnr: 235
 • Kommunenr: 3401
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 600 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 436,-
 • Ligningsverdi: 614 829,-
 • Primærrom: 146 m2
 • Bruksareal: 245 m2
 • Bruttoareal: 277 m2
 • Tomteareal: 888 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Parkett
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Aircondition
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Turterreng
 • Bredbåndstilknytning

Vingersjøvegen 112 2211 Kongsvinger Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF

Mona Bjerke
Mobil: +47 926 39 061

Annen info

Finnkode: 210769182

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.