Rostadmoen 76 2450 Rena Norge

Adresse

Rostadmoen 76
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 12 bnr. 43 i Åmot kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Rena sentrum og krysset FV215/Åsbygdsveien, ta til høyre inn på Åsbygdveien og følg vegen i ca 3,2 km. Ta til venstre inn på Rostadmoen, og følg vegen i ca 790 m. Eiendommen ligger på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset's "til salgs"-plakat, og visningsskilt ved annonserte visninger.

Nærområdet

Velkommen til birkebeinerens rike, Rena og Rostadmoen 76!

Denne eiendommen ligger fint til i enden av en veg, i et mindre og bebygd område i utkanten av Rena sentrum, ca 280 moh. I nærområdet venter flotte friluftsopplevelser - sommer som vinter. Rena og Åmot kommune forøvrig, er viden kjent for sine flotte tur-, fritids- og friluftsmuligheter hele året. Området er spesielt godt kjent pga Birkebeinerrittet- og rennet. Ikke langt fra eiendommen passerer de flotte trikkeskinnene av noen skiløyper som kan følges opp til Skramstadsætra, og videre vestover mot Sjusjøen eller sørover Hedmarksvidda.

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger ca 3,3 km fra eiendommen. Her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. I Rena sentrum finner man også Prestsjøen, som er en fin og svært ettertraktet badeplass.

Digeråsen som ligger ca 13 km fra eiendommen, er kjent for sitt alpinsenter med 5 nedfarter og 2 heiser, flotte områder med muligheter for vandring, skiløyper, fiske- og jaktområder.

Sorknes Golf ligger ved RV3, ca 9 km nord for eiendommen. Her er det en bane på 18-hull, en driving range og en kort 6- hulls bane.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina.

For mer info om severdigheter, friluftslivsopplevelser, muligheter for å løse jakt- og fiskekort etc, ta kontakt med aktuelt fjellstyre, eller se bl.a. kommunens hjemmesider eller inatur.no.

Til Elverum sentrum hvor du finner ytterligere servicetilbud og fasiliteter, er det ca 35 km.

Type, eierform og byggeår

Enebolig selveier, antatt oppført i 1955.

Bygninger og byggemåte

Fritidsboligen er ihht tilstandsrapport oppført i bindingsverk i både opprinnelig og tilbygd del, kledd med tømmermannspanel og utvendig, liggende panel. Bygningen er fundamentert på støpte kjelleryttervegger av sparesteinsmur og blindkjeller med støpt ringmur i opprinnelig del, og murte lettklinkerblokker i tilbygd del. Malt ytterdør med glassfelt og terrassedør med 2-lags glassfelt. Vinduer med 2-lags isolerglass fra hhv 1975, 1993, 1995 og 2006. Saltak tekket med bølgeblikk på opprinnelig del, og tekking av takpanner på tilbygd del.

Uthuset er oppført i bindingsverk kledd med tømmermannspanel, fundamentert på grunnmur av sparesteinsbetong. Saltak tekket med bølgeblikkplater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, som angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, herunder at:
TG2: Det er målt fuktvariasjoner og påvist saltutslag i kjeller. Det er registrert sprekker/riss i kjelleryttervegg. Det er påvist noe fuktmerker, avskalinger og sprekker i kjellergulv. Ikke etablert drenering i opprinnelig del. Grunnmursplast er dels ikke festet i topplist - gjelder tilbygd del. Noe sprekker/forvitring i utvendige panelender. Noen steder med noe fuktopptrekk og råteskader i utvendige panelender og på vannbrett vinduer. Det må påregnes skader i innvendig veggkonstruksjon pga utvendige skader/symptomer. Forvitringskade på kjellertrapp grunnet kontakt med teglstein i kjeller. Trapp til andre etasje mangler håndløper på en side. Observert fuktskjolder i laminatgulv (skjøt) i andre etasje. Forhøyede fuktverdier i etasjeskille over kjeller. Det er observert muggsopp i himling over kjeller i tilbygd del. Noe skjevheter i gulv. Det er vindu og panel i våtsone på bad. Noe riss/avskallinger i flisfuge på bad, observert sprekk i fliser på bad, noe bom i enkelte fliser i dusjsone.
TG3: Råteskadet bunnsvill på fasade mot nord. Enkelte løse panelbord ved kjøkkenvindu. Det mangler renner og nedløp. Kjellertrapp mangler rekkverk. Defekt varmepumpe.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det er fukt i kjeller og at det er observert mus på loftet.

For takstmannens vurderinger av tilleggsbygning henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Eiendommens historie

Matrikkelenheten ble etablert 01.12.1916. Det er derfor sannsynlig at det har stått eldre hus på stedet, enn det byggeår det refereres til idag.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 124 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
Inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad, trapperom og tre soverom.
S-rom: Kjellerrom under tilbygd del og kott i første etasje. (Det andre kjellerrommet under tilbygd del er ikke måleverdig, rommet har et gulvareal på ca 13 kvm. Kjellerrom under kjøkken er ikke måleverdig, rommet har et gulvareal på ca 20 kvm).

Det er i tillegg uinnredede arealer i boligens andre etasje, samt en mellomgang/alkove i andre etasje uten måleverdig areal med et gulvareal på ca 12 kvm.

Uthus
BRA/S-rom: 54 kvm.
Inneholder: Vedskåle, to lagerrom, dyrerom og garasjerom.


Lekestue
BRA/S-rom: Ikke målbart areal. Gulvareal på ca 2 kvm.

Arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.12.2020 utført av Sørlie Takst AS v/ Erik Sørlie.
Takstmannen kommenterer at soverom i andre etasje ikke har godkjent rømningsvindu.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Noe møbler og inventar som står i huset kan medfølge etter nærmere avtale, med unntak av spisestue, fryser og skatoll. Boligen selges uten ytterligere rengjøring.

Standard

Velkommen til Rostadmoen 76!

Her har vi gleden av å presentere et opprinnelig småbruk på dryge 13 mål, med flott beliggenhet og mye potensiale for den nevenyttige. Selve bolighuset har gjennomgått flere vesentlig oppgraderinger i senere tid, med bl.a. oppussing og noe etterisolering samt nytt bjelkelag i entré, ny åpning i delevegg til stue og kledd igjen døråpning til kjøkken, påsett av utvendige sprosser, overflatebehandling av vegger i stue og entré, og lagt høytrykkslaminat i stue og fliser i entré i perioden 2006 - 2007. Lagt teppefliser i soverom fra 2020. I tillegg er det montert nyere sikringsskap og nyere varmtvannsbereder.

Boligen består av en romslig entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad samt uinnredede arealer i andre etasje. I tillegg er det godt med lagringsplass i uthus.

Fra inngangspartiet kommer man inn i entréen som har videre adkomst til romslig stue og kjøkken. Stua har plass til både sittegruppe og spisegruppe, og har vinduer på flere sider som gir godt med dagslys inn. Nyere peis med innsats og utgang til sørvendt terrasse. Kjøkkenet har innredning med glatte og malte fronter, laminert benkeplate og ventilator. Jøtul vedovn og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger ikke. Boligen har tre gode soverom, hvorav to soverom er i første etasje og et soverom er i andre etasje. Badet ligger i første etasje, og er innredet med heldekkende servant nedfelt i romslig benkeskap, overskap, belyst speil, dusjhjørne og frittstående toalett. Ventilasjon via el-vifte.

Eksempler på materialvalg:
Gulvoverflater av fliser, laminat, vinyl, teppefliser og høytrykkslaminat.
Veggoverflater av panel, brystning, malt strie, malt panel og tapet.
Himlinger med malt panel, folierte takessplater og plater.

El-anlegg & Vvs
Tre-faset anlegg. Sikringsskap med automatsikringer montert på vegg i kott.
Vann fra privat vannverk, avløp til septiktank. Plast vannledning i inntak og stoppekran i kjellerrom under kjøkken. Vann- og avløpsledninger av kobber og PVC. Varmtvannsbereder fra ca 2017, plassert i kjeller.

Oppvarming

Nyere, lukket peisovn i stue. Jøtul vedovn på kjøkken. Varmepumpe (defekt) på stue. Varmekabler i baderomsgulv.

Parkering

God plass til parkering i innkjøring og på tunet.


 

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 13 306,8 kvm i følge kommunen. Eierform: Eiet tomt

I følge Nibio's gårdskart består eiendommen av 9,6 daa dyrka mark, 2,3 daa skog, 0,2 daa annet markslag og 1,2 daa bebygd areal.
Den dyrka marka er leid bort, og denne avtalen kan løpe videre med nåværende driver av jorda etter kjøp.

Arealet er beregnet, og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.

Tomt og hage

Åpen, usjenert og solrik eiendom, beliggende i enden av vegen. Forøvrig noe opparbeidet med plen rundt boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig veg.

Eiendommen er tilknyttet privat vann fra vannverk i området, og har privat avløp til kum med infiltrasjonsgrøft.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Gjeldende kommuneplan er "Kommuneplan for 2016 - 2030", og gjeldende kommunedelplan er "Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljø 2016 - 2030." Området er i følge kommuneplan avsatt til LNFR og spredt boligbebyggelse.

Kommunen viser til at delareal på 2 kvm er underlagt reguleringsplan for Grinihagen, vedtatt 24.06.2009.

Kommunen opplyser at en liten del av eiendommen ligger innenfor en hensynssone ift flom.
Kontakt megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.

Det foreligger SEFRAK-registreringer på eiendommen. Disse gjelder bygninger som ikke lenger eksisterer. I følge kart fra Miljøstatus gjelder dette et fjøs og en låve fra før 1900 som tidligere sto på eiendommen.

Ta kontakt med megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål, må det ved kjøp fylles ut og signeres en egenerklæring om konsesjonsfrihet.
Megler bistår med dette ved signering av kjøpekontrakt.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Eiendommen selges fri for heftelser, med unntak av:
Dagboknummer 4615, tinglyst 17.07.1978: Erklæring/avtale - Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv. Gjelder denne registerenheten med flere.

Kontakt megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.


Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, men det foreligger godkjente byggetegninger av tilbygg mot vest (gang), tilbygg mot øst (soverom og bad) og uthus, datert hhv 19.10.1975, 20.05.1977 og 13.06.1995.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Kontakt megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.

Prisantydning

1 250 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Sørlie Takst AS / Erik Sørlie
Formuesverdi : 306 618,-
Sekundær formuesverdi : 1 103 823,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Sparebank1 forsikring
Premie: 5 556,-

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er kr 7 542,- for 2020. Beløpet gjelder eiendomsskatt, feiing, slam og renovasjon.

Faste, løpende kostnader:
Årlig forsikringspremie er kr 5 556,-.
Årlig strømforbruk har i følge selger vært ca 18 500 kwh pr år.
Eiendommen er tilknyttet Eidsiva som leverandør av TV og nett via fiber, til kr 1 199,- pr mnd. Dekoder og ruter kan medfølge, og abonnement kan overdras til kjøper.
Årlig andel for kostnad til snøbrøyting frem til eiendommen er pr 2020 kr 2 000,-.
Årlig avgift til Rostadmoen vannverk er pr 2020 kr 2 000,- pr halvår.

Ovennevnte kostnader kan variere, eksempelvis ut ifra forbruk eller hvilken leverandør av forsikring, strøm etc man velger.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS v/ Erik Sørlie, datert 22.12.2020.

Andre opplysninger

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring fra Help
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen.
Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 12
 • Bruksnr: 43
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 250 000,-
 • Kommunale avgifter: 7 542,-
 • Ligningsverdi: 306 618,-
 • Primærrom: 111 m2
 • Bruksareal: 124 m2
 • Bruttoareal: 137 m2
 • Tomteareal: 13306 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning

Rostadmoen 76 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Åste Christine Gjermunds
Mobil: +47 941 78 482

Annen info

Finnkode: 202909021

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.