General Ruges veg 38 2414 Elverum Norge

Adresse

General Ruges veg 38
2414 Elverum

Matrikkel

Gnr. 31 bnr. 1329 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Denne innholdsrike familieboligen ligger på en høyde, vestvendt og solrikt i et etablert og barnevennlig boligområde. Fjeldsetlia har en meget populær og sentral beliggenhet i Elverum, i gangavstand fra sentrum.

Adkomst:
Med adkomst fra Elverum sentrum ved Kremmertorget. Kjør opp Kirkevegen og ta til venstre opp ved Kiwibutikken. 2 vei til venstre, og boligen ligger som nr to på høyre side. Eiendommen vil være merket med Meglerhuset AS "til salgs" plakat, og det vil være skiltet på oppsatte fellesvisninger.

Nærområdet

Eiendommen ligger sentralt i forhold til "alt". Det er ca. 250 meter til nærmeste Kiwi-dagligvare, 600 meter til barnehage og ca 1 kilometer til skole. En liten spasertur ned til sentrum, hvor du finner alt av tilbud. Det går også en bybuss i området. Kun et stenkast til det flotte turområdet Svartholtet, hvor du kan nyte lange turløyper både sommer og vinter. I vinterhalvåret finnes det oppkjørte skiløyper som går inn til bla. Svenkerudvollen, som har enkel servering i skisesongen. Det er også flere lysløyper i Elverum. Nydelig tursti også langs elven. Byen er et mekka for naturelskere!
Det er ellers også mange aktivitetstilbud; som fotballbaner, svømmehall, museene, kino, flere treningsentra og terningen arena som har forskjellige både kamper og eventer.

Det er gode bussforbindelser til sentrum rett ved boligen.

Elverum sentrum, med alt av fasiliteter, ligger ca. 900 meter fra eiendommen. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma. I mars arrangeres Grundsetmartn med tivoli, salgsboder og underholdning og i august Elverumsdagene og de kjente jakt og fiske dagene på Skogbruksmuseet for de frilufts interesserte. Sykehuset Innlandet Elverum ligger også i gangavstand fra boligen.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Campus Terningen arena som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag samt folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen arena og er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turnhall for de spretne, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ridning, ski, svømmehall mm.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 2 -3 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, gokart-senter, motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet naturens fornøyelsespark ligger en kjøretur på ca. 1 time fra Elverum med et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser, 67 nedfarter. Sommerstid har Trysil sommer-ski skole, nylig åpnet den nye bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Rena, som ligger kun 30 km fra Elverum, er også et lærested for høyere utdanning. Høyskole Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Østerdalen skisenter ligger kun noen mil unna, hvor det er oppkjørte langrennsløyper og alpinanlegg med 5 nedfarter og to heistrekk. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå tur til fots eller på ski i fjellet. Sorknes golf ligger i nærheten. Det er en fullverdig og populær 18-hulls golfbane. Her er det også en driving-range og en 6-hulls kortbane

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1972, modernisert i 2019

Bygninger og byggemåte

Enebolig over et plan, samt kjeller. Inntilbygget enkelgarasje.
Byggegrunn antas med stedet jordmasse og sandsortering. Noe kan bestå av fjell. Antatt fundamentering med støpte såler på fast grunn. Grunn- og ringmur i betong.
Oppført i bindingsverk, antatt isolasjon på 100 mm mineralull, kledt med utvendige stående kledning. Stor, inntrukket, vestvendt terrasse med adkomst fra stue, mangler rekkverk. Delvis overbygget inngangsparti med tretrapp. Saltak tekket med shingel, ukjent tilstand og alder. Radonmåling bør foretas, særlig med hensyn til evt. utleie.

TG - tilstandsgrad. Uttrykker tilstanden til objektet med utgangspunkt i et definert referansenivå. Rapporten angir byggetekniske tilstandsgrader som kategoriseres slik:
TG 0: Ingen symptomer. TG 1: Svake symptomer. TG 2: Middels kraftige symptomer. TG 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt).
De bygningsdeler som har fått TG 1 i denne eiendommen er: Grunn og fundamenter, vinduer og dører, etasjeskillere, kjøkken og innvendige overflater.
Resten av bygningsdelene har fått TG 2. Ingen bygningsdeler med TG 3. Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapport av 12.12.20 utført av Byggtakst Elverum A. Se vedlagt for utfyllende opplysninger.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 5, Bad: 2, Antall rom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 195 kvm, Bruttoareal: 218 kvm
Enebolig med 1 etasje og kjeller. Meget god planløsning, velegnet for storfamilien. Boligen har 4(5) soverom, 1 kjellerstue/(evt. soverom), stor stue med åpen kjøkkenløsning og 2 bad. Inntilbygget garasje for en bil.

1.etasje: Bra 112/P-rom 101. Entre, vinkelstue med åpen kjøkkenløsning, 3 soverom og bad/wc.
Kjeller: Bra 106/P-rom 64. Utvendig og innvendig adkomst. Hall, gang, kjellerstue/soverom, soverom, bad/wc/vaskerom, 2 boder, uinnredet rom for ev. kjøkken med vann og avløp (avløp må pigges opp og legges inn igjen).

Møblering / utstyr

Eiendommen selges umøblert, med unntak av integrerte hvitevarer på kjøkkenet, garderobeskap på et soverom samt garderobeskap i hovedsoverommets walk-in-closet.
Dersom hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos megler, samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Hele bygningsmassen er malt utvendig i 2020. Boligen er innvendig oppgradert med nye flater og installasjoner i perioden 2018-2020. Ny ytterdør. Terrasseskyvedøren og vinduer ble byttet til isolerglass i 2018 i hele huset bortsett i fra bodene i kjeller. Samtlige innerdører i 1 etg er byttet i 2019. 2 nye baderom. Renoverte overflater med generelt høy standard, bla. med nye plater, isolasjon og fliser. Nye gulv med tarkett i hele hovedplanet. Nytt sikringskap med jordfeilautomatikk. Montert varmepumpe. Tilknyttet app for varmestyring av huset.

1.etasje:
Entre/gang: med garderobeskap med speildører.
Stue: Lys og hyggelig vinkelstue med store lysflater. Downlights. Peisovn med glassdør. Utgang til solrik, vestvendt terrasseplatting og hagen. Fin utsikt.
Kjøkkendel: Lekker kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stue. Plass til stort spisebord mellom kjøkkenløsningen og stuen. Godt med både skap og skuffer samt meget god benkeplass på ny benkeplate. Nyere integrerte hvitevarer og ventilator.
Soverom: To soverom og et masterbedroom med walk-in-closet.
Bad/WC: Nytt flislagt, delikat bad med badekar, dusjhjørne, wc, dobbelservant med skap. Downlights med dimmer og varmekabler i gulvet.

Inntilbygget garasje med utvendig adkomst med elektrisk vippeport.

Kjeller:
Innvendig og egen, utvendig adkomst. Trappehals utvendig. Full kjeller hvor de fleste rom er innredet innredet. Dersom det er ønskelig med utleie må det prøves omsøkt til varig opphold. Kontakt kommunen.
Entre: Trapperom til hovedetasje og entre.
Gang: Adkomst til soverom, 2 boder og nytt bad/wc/vaskerom.
Soverom: Soverom med god plass til skap.
Stue/soverom: Stort, lyst og trivelig rom. Adkomst fra entre.
Disponibelt rom: mulighet for innsetting av kjøkken. Innlagt vann og mulighet for avløp.
Bad: Nytt, flislagt bad/vaskerom, dusjhjørne med glassdører, plass til vaskemaskin og tørketrommel, servant med skap og speil, wc. Downlights med dimmer og varmekabler i gulvet.

Oppvarming

Boligen oppvarmes elektrisitet og ved-fyring. Varmepumpe montert i stue i 2019. Peisovn i stue. Det er nytt sikringsskap med meget god kapasitet for en moderne husholdning samt appstyrt oppvarming.
Feiestige på taket må festes, ellers ingen pålegg vedr. pipe.

Det har tidligere vært parafin/oljefyring i denne boligen, men denne er frakoblet. Det er en nedgravd oljetank på eiendommen og i følge nye regler skal alle nedgravde oljetanker fjernes. I "Forskrift om tiltak for å motvirke fare for forurensning fra nedgravde oljetanker" er det fastsatt krav om kontroll av nedgravde oljetanker. Se www.enova.no for nye regler fra 2020. Selger har søkt dispensasjon fra kravet, slik at denne kun skal kunne rengjøres og fylles opp. Det foreligger ikke svar på dette pt. men kostnaden og ansvaret, uansett utfall, tilfaller kjøper.

Parkering

Garasje for en bil, samt flere oppstillingsplasser på gårdsplassen. Strømuttak utvendig og innvendig på garasje. Det er ikke lader for elbil.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 162 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 10228

Tomt og hage

Eiendommen har festet tomt. Pent opparbeidet med gressplen og annen beplantning. Gruset oppkjørsel.

Bortfester er Elverum tomteselskap AS. Festekontrakt for 99 år, gjeldende fra og med 1969.
Årlig festeavgift utgjør kr 10.228,-. Det blir en oppjustering av festeavgiften i 2021, utifra samlet indeks de siste 10 år. Kontakt megler.

Det er mulighet for innløsning av tomten. Kontakt megler. Bortfester har forkjøpsrett, men denne blir sjelden benyttet.
Etter etter tomtefestelovens § 33 kan bortfester, ved utløp eller forlengelse av festeforholdet, kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (engangsløft) slik at den svarer til
2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning festeren har tilført tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger under reguleringsplan 22 av 11.04.69 for Fjeldset og Fjeldsetlia. Se vedlegg til salgsoppgaven. Se forøvrig Byplan for Elverum 2030 av 30.05.2018. Kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. Området består hovedsakelig av eneboliger og småhusbebyggelse.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra megler eller se vedlegg i salgsoppgaven.
1971/301-2/15 22.01.1971 Festekontrakt - vilkår og
1972/901115-1/15 15.03.1972 Festekontrakt. Diverse påtegning

Ferdigattest

Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
I følge nye bestemmelser i plan- og bygningsloven vil ikke ferdigattest bli utstedt for bygde tiltak søkt før 01.01.1998.
I byggetegninger fra kommunen er stue, soverom og bad/vaskerom i kjeller definert som bod/disp.rom/hobbyrom (boligens tilleggsdel). Det er ikke søkt om bruksendring for nevnte areal og rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold av kommunen. Rommene er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport fra takstmann.

Prisantydning

4 850 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Formuesverdi : 788 024,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 1571772

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 18 962 pr. år
Kr 11259 for vann og avløp, kr 2712 renovasjon, kr 3768 eiendomsskatt og kr 1223 feiing,
Det kan være variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
Faste løpende kostnader:
Elektrisitet, ved, forsikringer, TV/internett etc. Disse utgiftene varierer ut i fra hvilke abonnement og avtaler man har.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Nei.

Leieinntekter


Generelt er det tillatt å leie ut egen bolig/fritidsbolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal.
Denne eiendommen er matrikkelregistrert som 1 bruksenhet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst/tilstandsrapport, utført etter takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Se vedlagte tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk. Det foreligger samsvarsrapport på nytt el-anlegg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 31
 • Bruksnr: 1329
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 4 850 000,-
 • Kommunale avgifter: 18 962,-
 • Ligningsverdi: 788 024,-
 • Primærrom: 165 m2
 • Bruksareal: 195 m2
 • Bruttoareal: 218 m2
 • Tomteareal: 1162 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 5

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Aircondition
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning

General Ruges veg 38 2414 Elverum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmegler MNEF

Mona Bjerke
Mobil: +47 926 39 061

Annen info

Finnkode: 202713820

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.