Austmarkavegen 637 2220 Åbogen Norge

Adresse

Austmarkavegen 637
2220 Åbogen

Matrikkel

Gnr. 37 bnr. 273 i Eidskog kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen er beliggende i landlige og idylliske omgivelser ved et mindre boligområde i Åbogen i Eidskog kommune, rett ved kommunegrensen til Kongsvinger (ca. 10 minutter til Kongsivnger sentrum med bil). Det er ca. 15 minutter til Skotterud sentrum, som er kommunesentrum i Eidskog kommune. Eidskog kommune er grensekommune til riksgrensen og Sverige, og det er ca. 1 time og 10 minutter til Gardermoen flyplass. Det er ca. 26 km fra Morokulien (grensen mot Sverige). Se forøvrig nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst til området, fra Kongsvinger - følg Rv2 fra Kongsvinger og ta mot Austmarka. Kjør ca. 5,7 km. Kjør rett frem inn på Fv1992 ca. 8 m. Kjør rett fram inn på Austmarkavegen, kjør ca. 667 m. Sving til høyre inn på privat vei mellom to hus/fritidsboliger, og du er fremme. Huset ligger på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningsskilt ved fellesvisninger.

Nærområdet

Fra eneboligen er det gangavstand til Holmtjennet som har både bade- og fiskemuligheter. Åbogen fotballbane (ca. 400 meter) og busstopp er like ved. Eiendommen har nærhet til Liermoen turstier og golfbane, og nærhet til flere badeplasser, som bl.a. Lierfløyta m.m. Åbogen er ei koselig bygd med godt samhold og her bor man tett på naturen med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er flere barnehager, barneskoler, ungdomskole, VGS og Norges Toppidretts Gymnas (Kongsvinger) i 15- 20 minutters avstand med bil.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1954

Bygninger og byggemåte

Eneboligen:
Betong kjellermur og gulv. Utvendig malt. En skillevegg i kjeller av leca. Ny drenering opplyst med drensrør og fuktsperre på mur opplyst utført 2016. Bindingsverksvegger som er etterisolert med 10+5 cm steinull med unntak av yttervegger ved trapperom/bad som er opplyst etterisolert med innblåst isolasjon (sammen med skråhimling). Ny utvendig kledning av liggende malt dobbelfalset panel. Sidehengslede vinduer og terrassedører med isolerglass og utenpåliggende sprosser. Kjellervinduer er antatt fra byggeår. Moderne malt ytterdør med isolerglass. Innerdører er formpressede speildører. Takkonstruksjon: Plassbygget taksperrekonstruksjon uten mønedrager. Taket etterisolert med ca. 25 cm mineralull. Undertak av bord. Sperretak over terrassene hvorav stueterrassen er med forenklet undertak og saltaket over entre har rupanel taktro. Utvendig taktekking av dobbeltkrum betongtakstein. Lakkerte metall blikk, renner, nedløp og isbordbeslag. Teglpipe som opplyses å være rehabilitert med stålpipe invendig. Utvendig over tak er det ny tegl og pipefotbeslag. Moderne peisovn med 3-sidig glass og glassplate under i stuen. Behandlet vinkel tretrapp i konstruksjonsvirke til kjeller. Alminnelige bjelkelagkonstruksjoner for byggeåret med bord/platekledning før gulvkledning. Store terrassearealer mot syd og vest. Impregnert spaltegulv fundamentert på betongpunkter samt en mindre platting på mark ved entre. Impregnert rekkverk av stående spiler. Totalt areal ca. 63 m2 hvorav 19 m2 overbygget del fra stue mot syd og 7 m2 er overbygget ifbm. entredør mot vest. Innvendige overflater: Nyere laminatgulv og noen oppussede/slipte/behandlede originale tregulv i soverom samt et soverom med nytt vegg til vegg teppe. Smartpanel og enkelte vegger i stue med walls 2 paint plater. Dekorative naturstein-fliser på brannmur stue med lyssettting. Malt vekselpanel i trapperom/gang. Behandlet trepanel i himling (slettpanel 1.etg. og skyggepanel 2.etg.). I hovedsak profilerte malte lister.

Garasjen/uthuset:
Garasje/uthus fundamentert på steinblokker og støpte fundamenter. Todelt konstruksjon med tømmer og enkel reisverkkonstruksjon. Uisolert og ikke kledd innvendig. Terrenggulv og
betonggulv. Ukantet tømmermannspanel og "weatherbord" utvendig. Enkel saltakkonstruksjon tekket med stålplater. Vippeport og enkel plankedør utenfra.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 157 kvm, Bruttoareal: 175 kvm

1.Etasje: Entré, trapperom, bad, kjøkken, stue med spisestuedel.
2.Etasje: Gang, trapperom, 3 soverom, bod/teknisk rom.
Kjelleretasje: Kjellerom, trappegang, kjellerrom/vaskekjeller, bod 1, bod 2.

Garasje/uthus: Garasje/lagerom, ca. 29 m2.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Alarm installert i boligen.
Fiber er bestilt for internett og kommer til våren 2021.
Rentbrennende peisovn.
Varmefolie i entré (på stikkontakt).
Luft-til-luft varmepumpe (ny for ca. 3 år siden).
Ny VV-bereder i 2016.
Noe møbler kan kjøpes etter nærmere avtale med selger.

Standard

Lys og moderne enebolig med god planløsning, stor overbygd terrasse og skjermet tomt med lettstelt hage, og godt med parkeingsplasser, beliggende i et trivelig boområde i Åbogen.
Eneboligen er gjennomgående pusset opp siden 2015, og er betydelig oppgradert med etterisolering, el-opplegg, overflater såvel utvendig som innvendig, bad og kjøkken. Det er også tilbygget en større overbygget terrasse. Eneboligen fremstår med en god standard med moderne utrykk og en god planløsning. Boligen er innredet med bl.a. 3 soverom og stue med spisestuedel, som er i en åpen løsning til kjøkkenet. Tomten er romslig, planert og opparbeidet med grus og plenarealer, beliggende i et etablert, rolig boområde i Åbogen. Eldre garasje/uthus i enkle konstruksjoner.

Denne eneboligen er et godt sted å bo i trivelige omgivelser, og passer veldig bra for de fleste mennesker, enten alene, i par eller om dere er en liten familie. Her kan dere flytte rett inn!

Stuen:
Stuen er lys og lun og har godt med vindusflater og egen utgang til en overbygget romslig og trivelig terrasse. Stuen har en moderne peisovn med 3-sidig glass, glassplate og dekorative naturstein-fliser på brannmur med lyssetting. Det er smartpanel og enkelte vegger med walls 2 paint plater. 1-stavs lys laminat på gulv og panel i himling. Stuen er romslig og har en egen spisestuedel, som er i en åpen løsning til kjøkkenet.

Kjøkkenet:
Delikat og moderne kjøkken i en åpen løsning til spisestuedelen, med vinklet kjøkkeninnredning bestående av profilerte sprøytelakkerte fronter og folierte skrog. 2 overskap med vitrinedører. Benkeplate i behandlet tre med nedfelt dobbel rustfri kum, med nytt etgreps blandebatteri. Fliser mellom over- og underskap. Integrert oppvaskmaskin, ellers frittstående komfyr, side-by-side kjøl/frys med is og vann (ikke koblet til pr. i dag). Ventilatorhette i lakkert stål. Komfyr og vifte er nytt i 2019. LED-lyslist under overskap. Fronter er sprøytelakkert og benkeplate slipt/behandlet og flisfelt i benkerygg, skiftet i 2019. Kjøkkenet er romslig, praktisk og delikat med vindu med et trivelig utsyn mot hagen og nærområdet.

Badet:
Badet har baderomsinnredning med heldekkende servant, skuffer, speilskap og lys. Dusjhjørne med dusjgarnityr og folde-glassvegger, og gulvmontert toalett. Avtrekk fra bad via fuktstyrt vifte og tilluft spalte under dør. Det er flis på vegg og flis på gulv med varmekalber (thermostatstyrt).

Soverommene:
Hovedsoverommet er lyst, lunt og trivelig med skråtak, dobbelt garderobeskap og teppe på gulv. Rommet er romslig og har vindu med et fint utsyn mot hage og gårdsplass.

Soverom 2 er beliggende i enden av gangen og kan fint benyttes som en loftstue. Det er panel på vegg, panel i himling og malt opprinnelig tregulv, og vindu med et fint utsyn mot bebyggelse og nærområdet. Rommet har inngang til soverom 3.

Soverom 3 er lunt og trivelig med skråtak og har fint plass til en dobbel seng. Det har panel på vegg, panel i himling og originalt tregulv, vindu med et fint utsyn mot bebyggelse og nærområdet. Rommet har inngang fra soverom 2

Kjeller:
Fin kjeller som har godt med lagringsplass og et vaskerom. Grovkjeller med overflater av betong/puss (hovedsakelig malt) og stubbloftshimling av bord. Betonggulv som er flislagt i trapperom og vaskekjeller. Vaskekjeller har nytt rustfritt vaskekar, opplegg for vaskemaskin samt 200L VV-bereder fra 2016. Det gjøres oppmerksom på at vaskekjeller ikke beskrives/vurderes som våtrom da det ikke har sluk.

Eneboligen er gjennomgående oppusset av tidligere eier i perioden 2015- 2019 og fremstår i lys moderne stil og en god boligstandard. Boligen er etterisolert med nye vinduer, fått tilbygget terrasse med 2 overbygg samt oppusset bad og kjøkken i tillegg til generell overflateoppgradering. El-anlegg er også modernisert. Sist er kjøkken overflatebehandlet, fått nytt flisfelt og noe utskiftede hvitevarer samt enkelte stuevegger overflatebehandlet og teppebelegg lagt i soverom etter 2019 (av nåværende eier).
Garasje/uthus er i mindre god tilstand, fortsatt fungerende til noe enkel lagring, men en begrenset verdi.

Følgende er anmerket av takstmann i tilstandsrapporten: Originale kjellervinduer hvor 2 er påvist med sprekk. Skråhimling m/isolering direkte mot taktro uten lufting. På befaringsdagen et fuktig klima på loft som sannsynlig har sammenheng med en begrenset ventilering. Badet har eldre varmekabler/sluk og utført som egeninnsats (udokumentert). Dusjhodet for takdusj har en liten lekkasje på overside ved bruk. Vann og avløpsledninger av kobber/plast av blandet alder. Pipe har røykrørsinnføring i kjeller som kun er provisorist tettet. Eldre uthus i enkle konstruksjoner. Opplyser om at ikke alle våtrom /trapper/rekkverk/isolasjon etc. tilfredsstiller dagens krav, men det som antas var vanlig på utførelsestidspunktet med senere moderniseringer jfr. dog forannevnte avvik. For ytterligere informasjon, se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe (ny for ca. 3 årsiden), rentbrennende peisovn, varmefolie i entregulv (på stikkontakt). og varme i gulv på bad. Øvrig oppvarming med panelovner.

Parkering

Det er godt med plass til flere biler på gårdsplassen og gode muligheter for oppføring av en større garasje.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 660 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor og fin gårdsplass med lettstelt plen og hage med rikelig plass til lekeapparater, evt. hundegård m.m. Jernbanen er adskilt med trær på nedre tomtegrense.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkyttet offentlig vann og avløp. Privat vei til boligen fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eldre reguleringsplan for Åbogen Sentrum. Eiendommens til boligformål. Ifølge digitalt kartverk er garasjen delvis utenfor tomtegrense, men eiendommen er markert med usikre grenser (stiplet/ikke målt inn). Eiendommen ligger innenfor rød og gul støysone fra jernbanen. Mesteparten av boligen er innenfor gul sone. For ytterligere informasjon, se kommunale opplysninger vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Prisantydning

2 100 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Larsk Oskar Melbye / Lars Oskar Melbye
Takstdato : 10.12.2020
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 420 000,-
Teknisk verdi : 2 420 000,-
Formuesverdi : 285 236,-
Sekundær formuesverdi : 1 026 849,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Forsikring

Fremtind

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 6 803 pr. år
Kommunale avgifter inneholder Renovasjon, feiing, eiendomsskatt, årlig abm. og målerleie. Forbruk pr. m3 kr 34,00 eks.mva. kommer i tillegg etter forbruk.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Ifølge digitalt kartverk er garasjen delvis utenfor tomtegrense, men eiendommen er markert med usikre grenser (stiplet/ikke målt inn).
Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Alternativt så kan du fylle ut budskjemaet bak i salgsoppgaven og sende dette via pc eller telefonen til eiendomsmegler. Det gjøres oppmerksom på at bud må ha akseptfrist tidligst kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lykke til!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 37
 • Bruksnr: 273
 • Kommunenr: 3416
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 100 000,-
 • Kommunale avgifter: 6 803,-
 • Ligningsverdi: 285 236,-
 • Primærrom: 104 m2
 • Bruksareal: 157 m2
 • Bruttoareal: 175 m2
 • Tomteareal: 1660 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Moderne
 • Garasje/P-plass
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Turterreng
 • Alarm

Austmarkavegen 637 2220 Åbogen Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Thomas Tangen
Mobil: +47 938 26 660

Annen info

Finnkode: 201828398

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.