Ektenbergvegen 85 2450 Rena Norge

Adresse

Ektenbergvegen 85
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 36 bnr. 55 i Åmot kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Rena sentrum kjør ut på Haugedalsveien (Fv215) mot Osen, kjør 11,2 km. Kjøre videre/rett frem inn på Desetvegen (Fv237) og kjør 11,7 km. Sving til høyre inn på Ektenbergveien, kjør ca. 527 m, ved kirka svinge du til høyre og kjører ca. 330 m før du igjen svinge til høyre inn på privat veg. Etter ca. 240 m kommer du frem til boligen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Eiendommen ligger fint til i Deset i Åmot kommune i Østerdalen. Deset er ei grend som ligger ca 24 km nord for Rena i Åmot. Gjennom grenda renner Renaelva, som er viden kjent som fiskeelv.
Mange har erklært Renaelva som et fiskeeldorado, og en av Norges beste ørretelver.
Det er dette driften av eiendommen har hatt sitt grunnlag i - å hovedsaklig huse fiskeglade gjester fra inn- og utland.
Området byr på flotte naturopplevelser for den som er glad i det. Eksempelvis fiske, jakt eller tur i skog og på fjell. Et fint turmål i nærområdet er Deifjellet med sine 876 moh. Herfra har man utsikt til Osensjøen, Storsjøen og Trysilfjellet.

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger ca. 25 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke og golfbane ca. 20 minutter nord for eiendommen samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1991

Bygninger og byggemåte

Opprinnelig byggegrunn bestående av breelvavsetning, sand, stein og jordmasser. Bolig fundamentert på tre langsgående vanger av murte lettklinkerblokker. Bad med antatt støpt plate på mark, det er murte lettklinkerblokker mellom langsgående vanger tilknyttet bad/vaskerom. Punktfundamentering med betongpilarer tilknyttet terrasse. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Kledning sist overflatebehandlet i 2014. Koblet vinduer med 1 + 1 glass og ramme av tre med lufteventil fra byggeår. Ytre glass med faste sprosser. Ytterdører av tre med glassfelt, 2-lags isolerglass. Takkonstruksjon med saltak tekket med torv. Takrenner og nedløp fra 2014. Ett-løps elementpipe, skorstein fra byggeår.

Uthus med ringmur og punktfundamentering av betong. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående kledning. Saltak i trekonstruksjon, tak tekket med bølgeblikk/korrugerte stålplater. Renner og nedløp av sink, renner og nedløp kun fra en takflate. Uthus med innlagt strøm.

Låve med punktfundamentering med trepilarer. Yttervegger av trekonstruksjon med utvendig stående kledning. Saltak i trekonstruksjon, tak tekket med bølgeblikk/korrugerte stålplater.
Uthus og låve med vedlikeholdsbehov, utskifting og oppgradering.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Enebolig
1.Etasje: P-rom: 54 kvm, Bra: 56 kvm, Brutto: 61 kvm, S-rom: 2 kvm
Inneholder: Vindfang, gang, bad, stue/kjøkken og to soverom. Bod som sekundærrom

Uthus
1.Etasje: Bra: 32 kvm, Brutto: 35 kvm, S-rom: 32 kvm

Låve
1.Etasje: Bra: 58 kvm, Brutto: 60 kvm, S-rom: 58 kvm

Arealene er hentet fra Eierskifterapport utført av Espen Sletten datert 15.10.2020

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Alt av møbler og innventar følger salget. Traktorklipper kan kjøpes mot tillegg i pris.

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Velkommen inn i Ektenbergveien 85 på Deset! Her har vi en enebolig man kan bruke som fritidsbolig om man heller ønsker dette.

Her kommer man inn i en lys, koselig gang hvor man kan sette ifra seg skoene, henge ifra seg jakken før man vandrer videre inn.
Åpen stue/kjøkkenløsning med panel på veggene og lakkert tregulv. I stuedelen har man plass til det man skulle ønske av møblement, kanskje vil man ha spisestue i en ende og sofakrok i andre.
Hvit elementpeis som gir godt med varme på kjølige høstdager er montert i stuen. Her kan man fyre opp, og sette seg foran med en god bok og en kopp kakao.
Heltre kjøkkeninnredning med profilerte fronter på over- og underskap. Laminerte benkeplater og med rustfri oppvaskkum. Frittstående plass for komfyr og kjøleskap. Ventilator over kokeplass med mekanisk vifte, avtrekk ført ut av vegg mot fri.
Det er to soverom i boligen, begge soverommene med panel på veggene og lakkert tregulv. Rommene er romslige med god plass til dobbelseng og det man ellers skulle ønske av møbler. Kanskje ønsker man å ha en kommode til klærne. Soverommene er plassert i hver sin ende av stuen/kjøkkenet.

Baderom med ubehandlet panel og blå fliser på veggene og blå fliser på gulvet. Badet er innredet med servant i lys innredning, servantskap med lys, dusjkabinett, gulvmontert wc, vaskekasse montert på vegg og opplegg for vaskemaskin. Mekansik vifte med snorbryter plassert på vegg, avtrekk ført ut av vegg mot fri. Tilluft via åpen dør, dør med tett terskel. Det er registrert sviktende fundamentering tilknyttet badet, synlige sprekker og skjevheter i gulv.

El-anlegg & vvs
Strøminntak via jordkabel til boligen. 3-fase 230V anlegg. Sikringsskap plassert i bod. Sikringsskap med elektronisk måler, hovedsikring 35A og automatsikringer. 7 utgående kurser i henhold til oversikt. Åpent elektrisk anlegg fra byggeåret.

Privat vann og avløpsanlegg. Vanninntak med PE-rør med varmekabel, hovedstoppekran og vannforsyningspumpe plassert under kum på kjøkken. OSO veggehengt varmtvannsbereder plassert på bad, ukjent vedr. størrelse og type. Vanntilførsel med åpne og skjulte rørføringer av kobber og plastbelagte kobberrør.
Avløp med åpne og skjulte føringer av plast. Spillvannslufting med durgoventil plassert under kum på kjøkkenet. Sluk av plast.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med strøm og vedfyring. Panelovn i gang, stue/kjøkken og et soverom. Elektriske varmekabler på badet, varmekabel antatt defekt. Elementpeis i stuen.

Parkering

Parkering på oppstillingsplasser for flere kjøretøy på eiendommen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 5 047 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Skrånet sørvendt tomt med interne fallforhold. Normale solfohold. Opparbeidet hage med plen rundt boligen og øvrige som naturtomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og avløpsnett.

Reguleringsplan

Boligen antas å ligge i et LNF-område med spredt boligbebyggelse. Kommuneplanens arealdel 2016-2030 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

2014/825493-1/200 - Jordskifte datert 29.09.2014

Ferdigattest

Det foreligger en ferdigattest datert 14.06.1991

Prisantydning

690 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Espen Sletten
Takstdato : 15.10.2020
Formuesverdi : 177 995,-
Sekundær formuesverdi : 640 782,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Forsikring

Tryg
Polisenummer: 7485770

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 4 299 pr. år
I kommunale avgifter inngår eiendomsskatt, renovasjon, slam/septik og feiing.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Alternativt så kan du fylle ut budskjemaet bak i salgsoppgaven og sende dette via pc eller telefonen til eiendomsmegler. Det gjøres oppmerksom på at bud må ha akseptfrist tidligst kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lykke til!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 690 000,-
 • Kommunale avgifter: 4 299,-
 • Ligningsverdi: 177 995,-
 • Primærrom: 54 m2
 • Bruksareal: 56 m2
 • Bruttoareal: 61 m2
 • Tomteareal: 5047 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Turterreng
 • Bilvei frem

Ektenbergvegen 85 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 195823535

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.