Øvre Uthuslivegen 56 2410 Hernes Norge

Adresse

Øvre Uthuslivegen 56
2410 Hernes

Matrikkel

Gnr. 153 bnr. 124 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum kjør ut på Rv25 mot Trysil, kjør ca. 8,6 km. Sving til høyre inn på Sørskogbygdvegen og kjør ca. 3,9 km. Sving deretter til venstre inn på Øvre Uthuslivegen. Etter ca. 510 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Eiendommen ligger i Sørskogbygda, så er du glad i et rolig utemiljø, skog og mark er Sørskogbygda en fin plass å ferdes. Milevis med skogsterreng for fine fotturer, mange små tjern med muligheter for fisking og kanopadling samt bær og soppsanking. På Lisjøen er det meget flotte bade og fiskemuligheter i sommerhalvåret. Sørskogbygda har det man skulle trenge av fasiliteter, barnehage, skole, coop marked, kirke og samfunnshus. Det er ikke langt til Bergesjøen eller Lisjøen heller hvis man øsker å ta seg en svømmetur i sommervarmen eller pilke på vinteren.

Kommunen har gode tilbud til barn og unge som liker å utfolde seg innen idrett. Nærmeste lag og forening vil være Sørskogbygda IL med fotball, håndball i Herneshallen og langrenn på fine og belyste skiløyper og skiskytterstadio, omtrent 10 minutter med bil fra eiendommen. Starmoenfritidspark ligger i umiddelbarnærhet og har bilcrossbane, Nordens største utendørs go-kartbane og crossbane for de motorinteresserte. En fullverdig 18-hulls golfbane, småflyplass og travbane er noe av det Starmoen kan by på.Du har sentrum av Elverum med alle fasiliteter bare en kjøretur på ca. 15 km unna, her finner du et godt utvalg dagligvarebutikker, kjøpesentre med flere kjente kjeder og butikker. Et godt utvalg spisesteder og kafeer med uteserveringer i sommerhalvåret som byr på en matbit og en kopp kaffe i et hyggelig sentrum.

Elverum ligger i Østerdalen i Hedmark fylke, og er en kommune i stadig vekst med over 20.000 innbyggere. Folkeveksten skyldes i større grad økt offentlig tjenesteyting via forsvaret, sykehuset og høgskolen. Opprinnelsen til Elverum sentrums ("Leiret") beliggenhet, er Christianfjeld festning som ligger i Øver Leiret. Soldatene bosatte seg der, og etterhvert kom det flere, kremmere og salgsmenn. Dette dannet grunnlaget for befolkningsveksten den gang.

Kultur.
Terningen Arena huser en rekke kulturelle- og sportslige-opplevelser med et av Norges beste herrelag i håndball "Elverum håndball". Det arrangeres også konserter og teaterforestillinger.
Det finnes en rekke treningstilbud i Elverum, med flere treningssenter og idrettslag. Man har også Skog-museet og Glomdals-museet med flere spennende opplevelser, sommer og vinter.

Utdanning.
Høgskolen i Hedmark har avdeling på Campus Elverum, plassert i Terningen Arena. Der tilbys det forskjellige studier innenfor folkehelsefag (sykepleie, psykisk helse, idrett og friluftsliv).

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1957, modernisert i 1976

Bygninger og byggemåte

Grunnen fremstår som morenmasser med blandet jordsortering og fjell. Opplyst at deler av byggegropen består av fjellformasjoner. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Fundamentering fra 1957 og 1975. Grunnmurer med sparesteinsbetong. Ringmurer med paralellblokker eller tilsvarende. Deler av byggegrop opplyst med etablert drenering fra ca. 2017. Opplyst om uttrekk via internt overvannsnett/synkehull. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Vinduer 1. etasje og deler av kjeller med isolerglass. Deler av kjeller med varevinduer fra byggeåret. Enkelte kjellervinduer med glasskader. Saltakkonstruksjon tekket med profilerte metallplater, antatt fra 1985 evt noe nyere. Montert takstige og feieplattform til pipe. Renner og nedløp i metall. Innvendig ett-løps teglpipe med luftekanal.

Uthus/garasjebygg antatt fra ca. 1970. Garasjen er fundamentert på steinfyllinger/terreng. Ringmur med sparesteinsbetong. Gulv med støpt plate på grunn. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Vinduer med enkle glass. Vippeport og ytterdører i treverk. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater, uten undertak. Tilkoblet strømnett, deler av el-installasjoner med provosorisk utførelse.

Uthus antatt fra 1975. Uthuset er fundamentert antatt på steinpunker/terreng. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående klending. Gulvkonstruksjon med bjelkelag og trebord. Gulv i hønsehus dekket med eternittplater. Enkle tredører. Vinduer med enkle glass. Pulttakkonstruksjon tekket med metallplater.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 224 kvm

Kjeller: Bra: 77 kvm, Brutto: 85 kvm, S-rom: 77 kvm
Inneholder: Trapperom, fyrrom og 3 boder

1.Etasje: P-rom: 126 kvm, Bra: 128 kvm, Brutto: 139 kvm, S-rom: 2 kvm
Inneholder: Stue, kjøkken, baderom, vaskerom, entre, gang og 3 soverom. Trapperom til kjeller sekundærrom.

Garasje: Bra: 99 kvm, Brutto: 105 kvm, S-rom: 99 kvm
Inneholder: 2 garasjeløp og boder

Uthus: Bra: 45 kvm, Brutto: 49 kvm, S-rom: 45 kvm
Inneholder: Bod, utedo og hønsehus

Arealene er hentet ut ifra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum datert 27.08.2020

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi en landlig beliggende enebolig med tre soverom, romslig stue, baderom og vaskerom. Boligen med noe moderniseringsbehov.

Stue & kjøkken
Romslig stue med lysmalte vegger og lyst gulv. Store vinduer ut mot terrassen gir godt med dagslys inn og utsikt ut. Adkomst ut til terrasse fra stue, her kan man sitte og nyte kaffen på morgen og kveld.

Kjøkken med grønnmalte vegger og lyst gulv. Kjøkkeninnredning antatt fra 1976. Innredning med finerte fronter, laminerte skrog og laminerte benkeplater. Benkebeslag med oppvaskkum og utslagsvask i metall. Veggflater over kjøkkenbenker med mørke fliser, overgang uten fuge. Ventilator med avkast til friluft. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom
Det er tre soverom i boligen. Et soverom med grønnmalte vegger og lyst belegg på gulvet. Plassbygde garderobeskap etablert, her kan man gjemme unna klærne. Soverom nr to med lysmalte vegger og laminat på gulvet. Soverom nr tre med gulmalte vegger og lyst spraglete gulvbelegg. Rommet er romslig med god plass til det man skulle ønske. Garderobe/skuffeseksjon montert.

Baderom & vaskerom
Baderom med lysemalt tapet på vegger og grønnspraglete gulvbelegg. Badet er innredet med dusjkabinett, servant på vegg og gulvmontert wc. Oppvarming av badet med stråleovn. Ventilasjon med naturlig avtrekk via himlingsventil, avtrekk ført til luftepipe via eternitkanal på kaldtloft. Tilluft via åpen dør.

Vaskerom med grønnmalt tapet på vegger og belegg på gulvet. Rommet er innredet med vegghengt tappekran og avløp. Plassbygd høyskap av eldre dato. Gulvsluk er ikke etablert på rommet da det er et gammelt soverom. Ingen varmekilde etablert på rommet. Naturlig ventilasjon via spalte over vindu.

El-anlegg & vvs
Strøminntak via jordkabel. Utvendig koblingskap av nyere dato. Inntak med 63A automatsikringer. Sikringsskap med porselenspropper i gang i 1. etasje. En kurs med jordfeilautomater av nyere dato. Anlegget fremstår med felles jordfeilbryter. Installasjoner hovedsaklig ujordet. Hovedsaklig åpne innstallasjoner.

Privat vannkilde opplyst med borehull på egen eiendom. Hydroforanlegg med returpimpe og trykktank i kjellerbod. Inntak- og returslange med PE-plast. Stoppekran i kjellerbod. Vannfordeling med cu-rør, installasjoner hovedsaklig fra byggeår og 1975. Lokal pex med varerør mellom kjeller og vaskerom i 1. etasje. Bereder på ca. 200 liter, av nyere dato plassert på fyrrom. Frostsikker utekran ved langvegg mot øst. Armaturer fra ca. 1975 oog nyere.
Privat avløpsanlegg, antatt med sedimenteringskummer og overløp til spredegrøfter. Avløpsanlegg med ukjent alder og tilstand. Synlige avløpsrør med PP, PVC og jernsoil. Bunnledninger antatt med jernsoil og sementrør. Nyere PP-rør ført via kjeller og krypkjeller.

Sentralfyr fra byggeår plassert i fyrrom. Luftbåren varmefordeling med oljebrenner. Oljetank i metall plassert i åpen krybbe ved fyrrom. Fyringsanlegg er utkoblet. Opprinnelige tilluftsventiler i 1. etasje er hovedsak fjernet/forblendet.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med ved- og strømfyring. Luft/luft varmepumpe og strømfyring med panelovner. Ildsted med vedovn på kjøkken.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på oppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 6 116 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet flat tomt med enkelte kuperte partier. Hage med etablert plen og noe beplantning, øvrige som naturtomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet riks/fylkesveg. Ikke tilknyttet kommualt vann og avløp. Eiendommen ligger slik til at tilkobling til kommunalt ledningsnett er mulig og det må påregnes at pålegg om tilknytning vil bli gitt.

Reguleringsplan

Boligen ligger i et område med spredt boligbebyggelse. Kommuneplanens arealdel 2011 - 2022 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det er ikke utsendt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Prisantydning

1 390 000,-

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 506 115,-
Sekundær formuesverdi : 1 822 015,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 9 578 pr. år
De kommunale avgiftene gjelder eiendomsskatt, renovasjon og slamtømming.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 390 000,-
 • Kommunale avgifter: 9 578,-
 • Ligningsverdi: 506 115,-
 • Primærrom: 126 m2
 • Bruksareal: 205 m2
 • Bruttoareal: 224 m2
 • Tomteareal: 6116 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Ingen gjenboere
 • Rolig
 • Garasje/P-plass

Øvre Uthuslivegen 56 2410 Hernes Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 190913966

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.