Øvre Skurubergsveg 511 2410 Hernes Norge

Adresse

Øvre Skurubergsveg 511
2410 Hernes

Matrikkel

Gnr. 151 bnr. 45 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Boligen ligger solrikt, landlig og usjenert i Sørskogbygda. Flotte turmuligheter rett utenfor stuedøren. Egnet for hest- og hundehold.
Bergesjøen ligger ikke langt fra eiendommen og byr på en flott badeplass i sommerhalvåret, et populært og godt besøkt sted på varme sommerdager. I tillegg til fisking for de fiskeinteresserte. Ryssjøen ligger i Hernes, her er det også mulig å bade og fiske.
Ca 7 km til skole og nærbutikk i Sørskogbygda.

Nærområdet

Det er ca.16 km til Elverum sentrum med alt av fasiliteter. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma. I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning og i august Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene på Skogbruksmuseet for friluftsinteresserte. Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar i Ringsaker ca. 40 minutter fra Elverum.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Campus Terningen arena som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag samt folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen arena og er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turnhall for de spretne, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ridning, ski, svømmehall mm.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 2 -3 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, gokart-senter, motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet naturens fornøyelsespark ligger en kjøretur på ca. 1 time fra Elverum med et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser, 67 nedfarter. Sommerstid har Trysil sommer-ski skole, nylig åpnet den nye bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Rena, som ligger kun 30 km fra Elverum, er et lærested for høyere utdanning. Høyskole Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Østerdalen skisenter ligger kun noen mil unna, hvor det er oppkjørte langrennsløyper og alpinanlegg med 5 nedfarter og to heistrekk. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå tur til fots eller på ski i fjellet. Sorknes golf ligger i nærheten. Det er en fullverdig og populær 18-hulls golfbane. Her er det også en driving-range og en 6-hulls kortbane

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1962, modernisert i 1997

Bygninger og byggemåte

Enebolig over et plan og delvis kjeller og krypkjeller.
Grunn- og ringmurer oppført med sparesteinsbetong, innvendig isolert med tresonit øvre del. Veggkonstruksjoner med Siporex, innvendig med påforinger. Utvendige veggflater med puss- og malebehandling. Vinduer med isolerglass, påvist fra 1997-1998. Saltak med kaldtloft, taktekking med
metallplater. Sikringskap med automater fra ca 1997, hovedsaklig åpent ledningsnett med blandet alder.

Kjeller delvis innredet med organiske materialer. Utførelsen vurderes på generelt grunnlag som risikokonstruksjoner forbundet med rom under terreng. Kjeller
med tradisjonelle tegn til fuktpåvirkning over tid. Saltutslag med påfølgende malingsflass på murvegger må påregnes. Krypkjeller under deler av boligen, adkomst via vegguke i kjeller.

Innvendige overflater med generelt liten brukslitasje, overflater hovedsaklig fra 1997 og nyere. Utvendige fasader med normalt vedlikehold.
For utfyllende opplysninger, samt øvrige merknader vises til rapporten.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 99 kvm

Kjeller: Kjellerbod og trappenedgang. Uten beregningsmessig areal, himlingshøyde lavere enn 1,9 m.

1.Etasje: P-rom: 74 kvm, Bra: 90 kvm, Brutto: 99 kvm, S-rom: 16 kvm
Inneholder: stue, spisestue, kjøkken, bad, gang og 2 soverom. 2 boder som sekundærrom.

Dobbelgarasje: Bra: 41 kvm, Brutto: 44 kvm, S-rom: 41 kvm

Garasje: Bra: 18 kvm, Brutto: 19 kvm, S-rom: 18 kvm

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Godt vedlikeholdt og familievennlig enebolig i landlige omgivelser i Hernes.
Boligen med romslig stue, kjøkken, to soverom og baderom. Romslig tomt med dobbelgarasje og garasje.

Stue & kjøkken
Romslig stue med malt panel på veggene og laminat på gulvet. Vedovn som gir godt med varme på kjølige kvelder er montert sentralt i stuen. Skyvedør i stuen med adkomst ut til terrassen.

Kjøkkeninnredning antatt fra 1997 med 2 underskap med benkeplate opplyst fra 2018. Heltre malte fronter og laminerte skrog og benkeplater. Benkebeslag i metall med utslags- og oppvaskkum. Veggflatene over benker med keramiske fliser. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator med avkast ført til friluft via yttervegg.

Soverom
Det er to soverom i boligen. Et hovedsoverom med gråmalte vegger og laminat på gulvet. Rommet med god plass til det man skulle ønske av møblement på soverommet. Det andre soverommet med lysmalte vegger og laminat på gulvet. Rommet egner seg fint som barnerom eller kanskje trenger du et gjesterom.

Baderom
Baderom antatt fra 1997, med lys våtromstapet på veggene og belegg på guvlet. Badet er innredet med servant i hvit innredning, gulvmontert wc og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Panelovn montert på veggen sørger for den gode temperaturen på badet. Mekanisk punktavtrekk via himling, tilluft via åpen dør.

El-anlegg & vvs
Strøminntak via luftspenn, inntakssikringer antatt plassert på kaldtloft. En-fase 230V anlegg, inntakssikringer med ukjent kapasitet. Overspenningsvern, jordfeilbryter og automatsikringer plassert i sikringsskap. Sikringsskapet med merkede kurser er plassert ved kjellertrapp. Hovedsaklig åpent anlegg, innstallasjoner av blandet alder.

Privat vann fra borrehull, inntakslange med PE-plast. Pressostat og trykktank plassert i kjeller. Ukjent vannkvalitet, antatt noe høy konsentrasjon av kalsium. Inntak med termostyrt varmekabel fra 2018. Innvendig vannfordeling med cu-rør. Frostsikker utekran. Vannbereder fra 2013 med kapasitet på 200 liter plassert i kjeller.
Privat avløpsanlegg, antatt med sedimenteringskummer og overløp ført via spredegrøfter. Nyere avløpsanlegg fremstår å være etablert i ca. 1997. Avløpsrør ført via krypkjeller med passiv forsikring. Plassert vaskemaskin og tørketrommel i kjeller. Gulvsluk i kjeller og gråvann fra vaskemaskin ført til gråvannsnett.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved. Det har Ikke vært tilsyn fra feier på flere år. Sprekk i sideplate, ikke i bruk ved siste tilsyn. Oppvarming med strøm- og vedfyring. Ildsteder i stue og gang med vedfyring. Luft/luft varmepumpe i spisestue. Øvrig strømfyring med panelovner.

Parkering

Frittstående dobbelgarasje på 41 kvm og enkelgarasje på 18 kvm.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 5 600 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Gruset innkjøring og gårdsplass, oppstillingsplasser for flere kjøretøy. Tomt i hovedsak med etablerte flate parter. Etablert hage med
plen og noe beplantning, øvrig som naturtomt. Store deler av tomten er i senere tid gravd opp i forbindelse med skifte av gråvannsnett, fylt opp med masser og
planert. Opplyst tilsådd i sommer.

Vei, vann og avløp

Kommunal vei. Privat innkjøring fra FV540.
Privat vannforsyning og avløpsanlegg med slamavskiller og infiltrasjon i grunnen. Slamavskilleren tømmes hvert annet år og ble sist tømt 19.6.2020. Det er ikke funnet dokumentasjon i kommunens byggesaksarkiv vedrørende vannforsyningen

Privat vann fra borehull med dykkpumpe. Privat avløp med sedimenteringskummer, overløp antatt til spredegrøfter. Eget nytt avløpssystem for gråvann med
synkekum og videre avløp til steinsatt område.

Reguleringsplan

LNF-område hvor landbruk dominerer - Nåværende Kommuneplanens arealdel (22.6.2011)

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.

Prisantydning

1 690 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Formuesverdi : 324 828,-
Sekundær formuesverdi : 1 169 379,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Tryg forsikring

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 6 575 pr. år
Dekker renovasjon kr 3547,-, slamtømming kr 1309,-, eiendomsskatt kr 1719,-.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 1 690 000,-
 • Kommunale avgifter: 6 575,-
 • Ligningsverdi: 324 828,-
 • Primærrom: 74 m2
 • Bruksareal: 90 m2
 • Bruttoareal: 99 m2
 • Tomteareal: 5600 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 2

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Ingen gjenboere
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Øvre Skurubergsveg 511 2410 Hernes Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 187991018

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.