Nedre Storskjæret 30 2436 Våler i Solør Norge

Adresse

Nedre Storskjæret 30
2436 Våler i Solør

Matrikkel

Gnr. 38 bnr. 126 i Våler (Innlandet) kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum kjører man ut på Rv2 mot Kongsvinger, kjør 33,1 km. Sving til høyre inn på Nedre Storskjæret, kjør ca. 26 m før du igjen svinger til venstre. Fortsett ca. 214 m og du vil få boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Våler kommune ligger i Hedmark fylke med omlag 3700 innbyggere, kommunen ligger lengst nord i distriktet Solør og blir ofte kalt Våler i Solør. Våler er endel av Glomma-dalføret, i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommer halvåret. For fiskeinteresserte egner elva seg godt og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noe. Eiendommen ligger ca. 3,5 km sør for Våler sentrum. I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Innbyggerne i Våler kan fryde seg over en ny flott kirke som i 2015 fikk prisen for 'Årets bygg', som tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Flisa ligger ca. 10 min unna med det man trenger av fasiliteter. Elverum ligger en kjøretur på 30 minutter unna og har et ytterliggere større handletilbud med sine to kjøpesentre og en rekke kjente kjeder, butikker og spisesteder.

Fritidsaktivitetene i nærområdet er mange, for den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Vålerstadioen har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som arrangeres flere steder i området på vinterhalvåret.

For de som elsker friluft, jakt og fiske er området et eldorado, med mange tjern, sjøer og elver er fiskelykken lett å finne samt muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. For å nevne noe kan Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysetra og Blåenga være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Spulsåstoppen er tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes i samhold med familie og venner. Trysilfjellet, et av Norges største alpinanlegg er ca. en times kjøretur unna med hele 66 nedfarter og snøgaranti til 1. Mai.

For de som søker fart og spenning er Vålerbanen riktig arena. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF trafikksenter og Våler har ambisjoner om å bli Nordens beste trafikk og motorkommune. Med kyndig veiledning kan Vålerbanen by på 2,3 km lang racingbane, off-roadløype, go-kart og glattkjøringsbane. Her kan du sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. Med et topp moderne konferansesenter, kurs og eventer er det rom for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. GATEBIL arrangerer også en av sine årlige festivaler her, med mye fart, spenning og moro.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1975, modernisert i 1985

Bygninger og byggemåte

Byggegrunn antas med sandmasser. Fundamentering antatt med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer med Lecablokk. Utvendig grunnmur med malt pussbehandling. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående klending. Vinduer med isolerglass og utvendige løse sprosser fra byggeår.

Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Utvendig elementpipe fra 1981, pussbehandlet. Renner og nedløp i metall. Takvann ført direkte til terreng.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 5, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 8

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 232 kvm, Bruksareal: 393 kvm, Bruttoareal: 436 kvm

Kjeller: P-rom: 56 kvm, Bra: 195 kvm, Brutto: 217 kvm, S-rom: 139 kvm
Innholder: Vaskerom, 2 ganger, gang/trapperom og kjellerstue. Verksted, lagerrom, hobbyrom, gang, garasje, fyrrom, kott, matbod, vindfang og bod som sekundærrom.

1.Etasje: P-rom: 176 kvm, Bra: 198 kvm, Brutto: 219, S-rom: 22 kvm
Innholder: Stue, spiseestue, kjøkken, 2 soverom, gang, vindfang, oppholdsrom og syrom. Vedbod og bod som sekundærrom.

Arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum, datert 07.05.2020

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi en familievennlig enebolig med 2 soverom, romslig stue, kjøkken med heltre fronter og diverse oppholdsrom og hobbyrom. Boligen ligger fint til på Nedre Storskjæret i Våler kommune.

Stue & kjøkken
Romslig, åpen stue med rødmalte trefiberpalter og trefiberpaneler på veggene og laminat på gulvet. Stuen har store vinduer ut mot terrassen, disse gir godt med dagslys inn. Liten spisestuedel med blåmalt strietapet og brystningspanel på veggene. Vedovn montert i et hjørne ved spisestuen. Adkomst ut til terrassen fra spisestuedelen.
Kjellerstue med ubehandlet panel på veggene og lyse fliser på gulvet. Åpen, murt peis som gir godt med varme i kjellerstuen.

Kjøkken med grønnmalte vegger og laminat på gulvet. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, heltre fronter og benkeplater. Benkebeslag i metall med oppvaskkum og utslagsvask. Åpen løsning for hvitevarer, samt opplegg for oppvaskmaskin. Lyse fliser, noen med mønster på veggflatene over kjøkkenbenker. Ventilator med avkast til friluft.

Soverom
Det er 3 soverom i boligen, alle i 1. etasje. To av soverommene har brystningspanel og strietapet på veggene og belegg på gulvene. To rom med plassbygde garderobeskap. Et soverom og et oppholdsrom med ubehandlet panel på veggene og laminat på gulvet. Det er et oppholdsrom som fint kan benyttes som soverom, dermed kan det bli 4 soverom. Alle fire rommene er romslige og har plass til det man skulle ønske av møblement.

Bad & vaskerom
Baderom i 1. etasje med mønstrete belegg på gulvet og mønstrete fliser og vinyltapet på veggene. Badet er innredet med servant i innredning og dusj med forheng. Ventilasjon med naturlig avtrekk ført via himlingsventil. Tilluft via åpen dør. Oppvarming av badet med radiator.
Toalettrom i 1. etasje med laminat på gulvet og fliser og panel på veggene.

Toalettrommet er innredet med gulvmontert wc og servant på skap. Det er ingen varmekilde på toalettrommet. Naturlig avtrekk via himlingsventil, tilluft via åpen dør.
Vaskerom i kjeller med flislagt gulv og malt pussbehandling og fliser på veggene. Vaskerommet er innredet med utslagsvask og dusj med forheng. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Naturlig ventilasjon med veggventil. Oppvarming med radiator.

El-anlegg & vvs
Sikringsskap med porselensikringer plassert i hobbyrom. Måler i eget skap. 3-fase 230V anlegg med 35A hovedsikringer. Inntak med jordkabel. Kursoversikt i skapet. Åpent og skjult ledningsnett. Jordfeilbryter for en kurs. Inntakssikring med 63A i verksted, sikringsskap i verksted med porselensikringer.

Vanninntak med PEL-plast, samt stoppekran plassert i kjeller. Anlegg med vannmåler. Vannfordeling med cu-rør hovedsaklig fra byggeår. Åpne rørfordelinger ved kjeller. Varmtvann fra fyrkjele. 3 utekraner med innvendig stengefunksjon i kjeller. Armaturer og sanitærutstyr med blandet alder og slitasjegrad.
Synlige avløpsrør med PVC-plast. Bunnledning antatt med jernsoil og sementrør. Kloakk antatt luftet over tak.

Oljefyringsanlegg med nedgravd tank må fjernes eller saneres, anlegget er ikke frakoblet, men ikke lenger i bruk. Påkostninger om fjerning/sanering av nedgravd tank må påregnes.

Oppvarming

Boligoppvarming med ved -og strømfyring. Luft/luft varmepumpe i stue. Vannbåren varme fra vegghengte radiatorer tilknyttet fyrkjele. Fyrkjele driftet med ved eller el-kasett. Olje ikke lenger benyttet.

Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplassen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 074 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet flat tomt med noe skrå partier. Uteområde er opparbeidet med plen og noe beplantning.

Vei, vann og avløp

Adkomst til eiendommen via privat veg fra offentlig veg. Tilkoblet kommunalt vannett og privat avløpsnett.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et regulert område. Plan id:3419 2016002 - Rv. 2 Åsnes gr. - Elverum gr. (25.6.2018) Reguleringsformål er: annen veggrunn - grøntareal

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

 

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1982/2531-1/14 - Bestemmelse om veg datert 12.08.1982

Ferdigattest

Det foreligger en ferdigattest datert 05.04.1976 på boligen.

Prisantydning

2 050 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 2 474 000,-
Markedsverdi : 2 150 000,-
Teknisk verdi : 2 474 000,-
Formuesverdi : 301 054,-
Sekundær formuesverdi : 1 083 794,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 13 482 pr. år

De kommunale avgiftene gjelder renovasjon, eiendomsskatt, vann, septikrenovasjon, målerleie for 2019 og feiing/tilsyn for 2019.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.


- Det er en nedgravd oljetank på eiendommen som må fjernes.


- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.


- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.


Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 050 000,-
 • Kommunale avgifter: 13 482,-
 • Ligningsverdi: 301 054,-
 • Primærrom: 232 m2
 • Bruksareal: 393 m2
 • Bruttoareal: 436 m2
 • Tomteareal: 2074 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Nedre Storskjæret 30 2436 Våler i Solør Norge

Visning

Velkommen til visning!

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 185658388

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.