Bronkavegen 331 2435 Braskereidfoss Norge

Adresse

Bronkavegen 331
2435 Braskereidfoss

Matrikkel

Gnr. 1 bnr. 27 i Våler i Solør kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra både Elverum og Våler, følg RV2 til YX Braskereidfoss. Kjør inn på Braskereidsvegen, og følg vegen vestover i ca 2,3 km. Ta til høyre, og følg Vestsidevegen i ca 900 m. Ta til høyre inn på Bronkavegen, og følg vegen i ca 3,3 km.
Eiendommen ligger på høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset's "til salgs"-plakat, og visningsskilt ved annonserte visninger.

Nærområdet

Velkommen til Bronkavegen 331!

Denne eiendommen ligger fint, åpent og solrikt til i et område med spredt boligbebyggelse og landbruksområder.

Nærhet til flotte tur- og friluftsområder. For de som er glade i gå på ski, blir det kjørt opp fine skiløyper kun 100 m unna eiendommen i regi av idrettslaget. I tillegg kjøres det opp løyper ca 11 km fra eiendommen, som kan følges helt til Åsbygda i Stange i vest eller nesten til Brandval i sør.
Et yndet turmål i nærheten er Blåenga som ligger ca 633 moh. Til og fra Blåenga finnes det mange turstier sommerstid, og skiløyper vinterstid.

Nærmeste dagligvarebutikk er Joker Braskereidfoss, som ligger ca 7,8 km unna eiendommen. Butikken har også post i butikk.

Eiendommen ligger i kommunen Våler i Solør. Våler er en del av Glomma-dalføret, og i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommerhalvåret. For fiskeinteresserte egner elva seg godt og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noe. I Våler sentrum som ligger ca 15 km fra eiendommen, finner man servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Hvert år arrangeres Vålerdagene med mye liv i sentrum, tilbud i butikkene samt tivoli.

Til Elverum sentrum, hvor man finner det meste av fasiliteter og servicetilbud er det ca 22 km. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret, eller besøke to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma.

I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning, og i august Elverumsdagene samt de kjente jakt- og fiskedagene.

Skole og idrettstilbudet i regionen er godt, med Solør videregående skole sin avdeling på Braskereidfoss, og Elverum videregående skole i Elverum sentrum. I tillegg ligger en av Høgskolen i Innlandet's campus i Elverum, som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag, samt Elverum folkehøgskole som ligger på Søbakken med sine 9 linjevalg og 30 valgfag.

Ca 2 -3 km øst for Elverum sentrum finner man Starmoen fritidspark, med bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokartsenter, Motorsenter, travbane m.m.

Avstand til barnehager og skoler:
Nordhagen barnehage, ca 8 km.
Furunabben barnehage, ca 11,9 km.
Tøråsen private barnehage, ca 11,3 km.
Vålbyen skole (1 - 7 kl.), ca 12,8 km.
Våler ungdomsskole, ca 12,3 km.
Solør videregående skole, ca 8,4 km*
Elverum videregående skole, ca 22 km.
Terningen Arena, ca 23,2 km.

*Skolen består av flere avdelinger spredt rundt i kommunen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Type, eierform og byggeår

Enebolig selveier, oppført i 1956, modernisert i perioden 2010-2020.

Bygninger og byggemåte

Boligen er i følge eierskifterapport oppført i bindingsverk kledd med utvendig liggende beiset panel - sist overflatebehandlet i 2012, fundamentert på støpt grunnmur med faststøpt tresonitt på deler av grunnmur. Dels overbygd inngangsparti med stor terrasseplatting på ca 41 kvm. Isolert og formstabil ytterdør med glassfelt. Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2000 og 2002, med utvendig løse sprosser. Innerdører i heltre med speil. Terrassedør med 2-lags isolerglass fra 2005. Saltak tekket med stålpanner - taktekking fra 2007.

Låven er oppført i trekonstruksjoner, kledd med låvepanel - sist overflatebehandlet i 2013. Bygningen er fundamentert på betongpilarer og stein. Fjøsdel med støpte vegger og dekker, og møkkakjeller. Ombygd del til rideplass på ca 184 kvm, med nye limtredragere. Kjørebru av støpt betong, og tre til høylåve. Rom under kjørebru. Saltak tekket med stålplater - taktekking fra 2008.

Brakka er oppført i trekonstruksjoner, kledd med utvendig malt låvepanel. Bygningen er fundamentert på leca. Saltak tekket med stålplater.

Selger har fått utarbeidet en eierskifterapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, og angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at:
TG2: Det er registrert sprekk og utglidning av steinmasse i kjellervegg på boligen i øst mot krypkjeller, dette sees i sammenheng med etablering av tilbygg og krypkjeller i 2007. Det er registrert saltutslag på grunnmur.
Takvann bør føres vekk fra grunnmur. Det anbefales å etablere mer og større lufting på loft på opprinnelig del i boligen. Det er lokalisert riss og sprekkdannelser i pipevange. Det mangler rekkverk og håndløper i trapp til kjeller. Det mangler håndløper på en side på trapp opp til andre etasje. Kjelleren er normalt fuktig som følge av manglende fuktsikring mot terreng. Det er ikke tilstrekkelig tilluft på bad.

Generell TG2 er gitt pga alder på noen komponenter i bolig samt på tilleggsbebyggelse.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det kan forekomme innsig av vann under kjellerdør ved stor snøsmelting, at det er saltutslag på kjellervegg, at det er sprekk i pipe - men at det ikke er gitt noen pålegg fra Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen i forbindelse med dette. Det ble i 2010 observert hussopp i kjeller grunnet feilkonstruksjon i kledning - all kledning er fjernet og kjelleren er sanert to ganger av saneringsfirma.

Eierskifterapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Eiendommens historie

Eneboligen er oppført i 1956, og tilbygd soverom, bad og gang i første etasje i 2007.
I nåværende eiers eiertid, er følgende oppgraderinger utført:
2012: Kjelleren ble sanert. Etablert plassbygd garderobeskap i entré. Malt boligen utvendig.
2013: Etablert terrasse mot vest. Pusset opp hovedsoverom i andre etasje.
2015-2016: Modernisert og utvidet kjøkken i form av ny benkeplate, kum og nytt underskap i forbindelse med integrert stekeovn. Etablert kjøkkenøy samt skap med integrert kjøleskap.
2016: Oppussing av overflater i første etasje.
2015-2017: Oppussing av øvrige soverom i andre etasje.
2020: Malt stue og trapp opp til andre etasje. Ny baderomsinnredning. Ny varmepumpe på stue. Malt rekkverk og beiset gulv på terrasse.

Låven ble antatt oppført i 1955, og ombygd i 2007-2008.

Brakka ble oppført i 1999.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Enebolig
Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 283 kvm, P-rom: 152 kvm, S-rom: 57 kvm.
Bruksareal, 1. etasje: 107 kvm.
Bruksareal, 2. etasje: 45 kvm.

P-rom: 152 kvm.
Inneholder: Entré, kjøkken, stue, fire soverom, bad og toalettrom.
S-rom: 57 kvm.
Inneholder: Fire bodrom i uinnredet kjeller.

Låve
Bruksareal: 469 kvm, Bruttoareal: 504 kvm, S-rom: 469 kvm.
Inneholder: Stall, fjøs, salrom, kjørebru og høyloft, samt en møkkakjeller.

Brakke:
Bruksareal: 18 kvm, Bruttoareal: 20 kvm, S-rom: 18 kvm.
Inneholder: To sekundære rom.

Arealer er hentet fra eierskifterapport datert 11.06.2020 utført av Sletten Takst v/ Espen Sletten.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Løse og fastmonterte trådkurver, gardinoppheng/lamellgardiner/liftgardiner og lekestativ medfølger ikke i handelen.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en svært trivelig og innholdsrik eiendom med et romslig bolighus, beliggende i et landlig område på Braskereidfoss. Ikke langt fra eiendommen renner Glomma stille forbi. Eiendommen har barnevennlig beliggenhet og en pent opparbeidet tomt med plen og prydbusker.
Nærhet til fine tur- og friluftsområder, med stier og skiløyper som strekker seg til Stange i vest og Brandval i sør.

Boligen består av en romslig entré med adkomst til kjøkken og trapp opp til andre etasje, stort kjøkken med rikelig med oppbevaringsplass og arbeidsflater, stue med god plass til både sittegruppe og spisegruppe, fire soverom, romslig bad og separat toalettrom. Godt med lagringsplass i kjeller. Stort sett hele boligen har gjennomgått oppussing og oppgradering i perioden 2010-2020, og fremstår gjennomgående, godt vedlikeholdt og moderne. I tillegg opplyses det om oppgraderinger gjort før nåværende eiers eiertid: tilbygg, nytt sikringsskap og ny tekking på låvetak.

Fra dels overbygd inngangsparti kombinert med romslig terrasse, kommer du inn i en lys og romslig entré med god plass til omkledning og oppbevaring av tøy. Plassbygd garderobeskap ble satt opp i 2012.

Boligen har en stor og fin stue som er delt i to soner, med nyere peisovn og helt ny varmepumpe. Terrassedør mot øst, med trapp ned til terreng.
Malt panel på vegger - sist malt i 2020, malt panel i himling, og laminat på gulv. Kjøkkenet ligger i tilknytning til stua, og ble pusset opp og utvidet i 2015-2016. Pen og svært romslig kjøkkeninnredning fra Samtre AS, med heltre innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt kum av silgranitt. Kitchenboards mellom kjøkkenbenk og overskap. Etablert kjøkkenøy og integrerte hvitevarer. Svært romslig skapplass og gode arbeidsflater. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Kjøkkenet har gulvoverflater av laminat, malt pael på vegger og malt panel i himling.

Badet er fra 2007, og ligger i første etasje. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og folierte plater i himling. Badet er innredet med ny og moderne innredning med dobbel heldekkende servant nedfelt i innredning, belyst speil, frittstående toalett og dusjkabinett. Ventilasjon via mekanisk vifte i vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Separat og praktisk toalettrom i andre etasje, med frittstående toalett, enkel vask og speilskap.

Materialvalg:
Gulvoverflater av vinyl, laminat, fliser, lakkert tregulv og hvitlasert tregulv. Ubehandlet betonggulv og fliser i kjeller.
Veggoverflater av malt panel, fliser, malte plater og malte mdf-plater. Støpte vegger i kjeller.
Himlinger med malt panel og folierte himlingsplater. Ubehandlet panel i kjeller.

El-anlegg & Vvs
Inntak via luftstrekk til bolig, med 16 kurser. Nytt sikringsskap i fra ca 2007 med overbelastningsvern på 63 A,
digital strømmåler, jordfeilbryter og automatsikringer. Åpent og skjult anlegg. Underskap i låve via jordkabel med 32 A fra sikringsskap.

Flexit sentralstøvsuger plassert i kjeller med uttak i kjeller, første etasje og andre etasje.

Privat vann fra brønn med sandspiss, avløp til slamutskiller. Hovedstoppekran og 198L varmtvannsbereder plassert i bod i kjeller. Vannførende installasjoner består vanninntak i PE-ledning, vannrør i boligen av kobberrør og plastbelagte kobberrør. Avløpsrør i plast.

Oppvarming

Nyere, lukket peisovn i stue. Ny varmepumpe på stue. Panelovner på samtlige soverom og på toalettrom. Varmekabler i gulv på bad.

Parkering

God plass til parkering på tunet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 4 812,2 kvm, Eierform: Eiet tomt i følge kommunen.

Arealet er beregnet, og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.

Tomt og hage

Meget flott, solrik, åpen og tilnærmet flat tomt, pent opparbeidet med plen og prydbusker. Inngjerdet del for husdyr øst for låven samt rundt brakke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann fra brønn med sandspiss.
Eiendommen har privat avløp tilknyttet slamuskiller.

Eiendommen har adkomst fra kommunal veg.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til LNF-område.

Kontakt megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål, må det ved kjøp fylles ut og signeres egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eiendommen.
I følge dokumenter mottatt fra kommunen er ikke tilbygget omsøkt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Prisantydning

2 400 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Espen Sletten
Takstdato : 11.06.2020
Formuesverdi : 453 415,-
Sekundær formuesverdi : 1 632 295,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Forsikring

KLP
Polisenummer: 79650730

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2020, er på kr 9 109,- pr. år
Beløpet inkluderer septiktømming, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Faste, løpende kostnader:
Årlig forsikringspremie, bolig: kr 7 069,-.
Årlig forsikringspremie, låve og landbruksforskning: kr 5 438,-.
Boligen er tilknyttet Eidsiva som leverandør fiber (Altibox + internett), som har en månedlig kostnad på kr 1 199,-.
Årlig, estimert strømforbruk for 2020 er 18 697 kwh.

Ovennevnte kostnader vil variere ut ifra forbruk og hvilke abonnement/leverandører man velger.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst Eierskifterapport utført av Sletten Takst v/ Espen Sletten datert 11.06.2020.

Andre opplysninger

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring fra Help
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen.
Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 400 000,-
 • Kommunale avgifter: 9 109,-
 • Ligningsverdi: 453 415,-
 • Primærrom: 152 m2
 • Bruksareal: 209 m2
 • Bruttoareal: 283 m2
 • Tomteareal: 4812 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Turterreng
 • Bredbåndstilknytning

Bronkavegen 331 2435 Braskereidfoss Norge

Visning

Benytt egen knapp for påmelding, eller kontakt megler på tlf. 94178482 for påmelding til visning.

Kontaktperson

Åste Christine Gjermunds
Mobil: +47 941 78 482

Annen info

Finnkode: 182555698

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.