Skip to content
Østre Åbuveien 566 2450 Rena Norge

Adresse

Østre Åbuveien 566
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 54, bnr. 40, 43, 52, 64, 97 i Åmot kommune.

Beliggenhet, adkomst

Fra Rena sentrum, kjør inn på Haugedalsveien og følg vegen i ca 950 m. Ta til høyre inn på Ilsåsbakken, og følg vegen i ca 1,6 km. Fortsett rett frem på Østre Åbuveien, og følg vegen i ca 5,7 km.
Ta til venstre inn på grusvegen, og følg denne i ca 170 m.

Fra Elverum, kjør inn på Strandbygdvegen, og følg vegen i ca 19 km. Fortsett rett frem på Østre Åbuveien, og følg vegen i ca 5,8 km. Ta til høyre inn på grusvegen, og følg denne i ca 170 m.
Eiendommen ligger på venstre side.

Nærområdet

Velkommen til Østerdalen, vakre Åmot og Østre Åbuveien 566!

Et flott småbruk på 88,8 daa bestående av bolighus, låvebygning, stabbur, bryggerhus og skjul/bod.
Denne eiendommen har gjennomgått vesentlige oppgraderinger, og har en fin beliggenhet: Solrikt og åpent i et lett vesthellende terreng. Fint utsyn mot åpent terreng og skogkledde åser. Eiendommen ligger ca 222 moh, og ikke langt unna renner Glomma stille forbi. Utløpet til elva Åsta er ikke langt unna eiendommen, og i denne elva er det svært gode fiskemuligheter. Området og kommunen forøvrig byr på mange fine tur- og rekreasjonsmuligheter året rundt, både for den som liker turer og mosjon, og for de som helst vil bedrive jakt og fiske.

Ca 17,5 km unna eiendommen ligger Rena Alpin og Skisenter, som er et anlegg med 5 nedfarter og 2 heiser. Anlegget har kafé, og egen skiutleie hvis noen ønsker å leie ski eller snowboard. For de som ikke ønsker å ha ski på beina er det egen akebakke i anlegget. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå turer til fots eller på ski i fjellet.

Sorknes Golfsenter ligger ca 13,5 km fra eiendommen, og her finner du en flott 18-hulls golfbane. Her er det også en driving range og en 6-hulls kortbane.

For mer info om severdigheter, friluftslivsopplevelser, muligheter for å løse jakt- og fiskekort etc, ta kontakt med aktuelle fjellstyrer, eller se bl.a. visit-hedmark.no eller inatur.no.

Nærmeste dagligvare som er Kiwi Rena, ligger i Rena sentrum - ca 8,5 km fra eiendommen. På Rena finner man det meste man måtte behøve av fasiliteter og servicetilbud.

Rena er et lærested for høyere utdanning. Høgskolen i Innlandet's Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Forsvarets Rena leir utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena, med befalsskole for hæren.

Avstand til barnehager og skoler:
Birkebeineren barnehage, 8,5 km.
Skyssveien barnehage - 10,1 km.
Trollhaugen barnehage - 10,4 km.
Rena skole (1.-7. kl) - 10 km.
Åmot ungdomsskole - 10 km.
Elverum videregående skole - 26,1 km.
Høgskolen i Innlandet, avd. Rena - 8,9 km.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Type, eierform og byggeår

Småbruk, selveier.
Enebolig: Oppført i 1927.
Låvebygning: Oppført ca 1929.
Stabbur: Oppført på eiendommen i 1953. Opprinnelig byggeår er ukjent.
Bryggerhus: Oppført ca 1900/1902.
Skjul/bod: Ukjent byggeår.

Bygninger og byggemåte

Bolighuset er ihht tilstandsrapport oppført i isolert bindingsverk kledd med liggende panel - sist overflatebehandlet i 2014, fundamentert på grunnmur av støpt betong med sparestein. Overbygd inngangsparti i forbindelse med tilbygd carport - oppført i 2005/2006. Isolert ytterdør fra 2005, og terrassedør med 2-lags isolerglass og utvendige, løse sprosser fra 2005. Vinduer hovedsaklig med 2-lags isolerglass fra 2005, forøvrig noen eldre vinduer i trapperom og korer. Saltak med plassbygde takstoler og sperrekonstruksjon, tekket med stålplater. Vestvendt terrasse på ca 20kvm, med adkomst fra stue, etablert i 2005/2007.

Låvebygningen er oppført i tømmer og bindingsverk. Del av bindingsverk er kledd med utvendig malt panel, noe kledning har blitt skiftet ut. Låven ble sist malt i 2017. Bygningen er fundamentert på pilarer og stein. Saltak med plassbygde takstoler, tekket med stålplater.

Stabburet er oppført i tømmer og trekonstruksjoner, dels kledd med panel. Bygningen er fundamentert på betongpilarer. Saltak med plassbygde takstoler, tekket med betongtakstein.

Bryggerhuset er oppført i bindingsverk, kledd med malt panel. Bygningen er fundamentert på støpte betongvanger på to sider, og punktfundamentering med stein og betongheller. Saltak med sperrekonstruksjon, tekket med stålplater.

Skjul/bod: Oppført i uisolert bindingsverk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av eiendommen, som angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, herunder at:
TG2: Det er registrert fukt og sprekkdannelser i grunnmur. Saltutslag på grunnmur i kjeller. Takflater på bolig er uten renner og nedløp. Noen eldre vinduer har TG2 pga alder. Noe fukt og råteskade på isbord og på lekt ved takfot, alder på tekking. Noe vedlikeholds- og overflatebehandlingsbehov på terrasse. Rekkverkshøyde på terrasse, og manglende rekkverk på trapp fra terrasse til terreng. Trapp opp til 2. etasje mangler håndløper på en side. Tretrapp i kjeller er uten etablert rekkverk. Gulv på bad er uten sluk, manglende avtrekk på bad. Forøvrig er TG2 satt som generell vurdering på øvrig bebyggelse grunnet alder.
TG3: Det er påvist fukt- og råteskader i stubbloftskonstruksjon og på underbord på grunn av fuktig kjeller. Sviktende undergulv med registrert muggdannelser. Fukt- og råteskade på bunnsvill på målt plass.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det forekommer innsig av vann i kjeller ved rørene.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis

Eiendommens historie

Vesentlige endringer og oppgraderinger:
1993: Etablert tilknytning til privat vann fra felles anlegg. Etablert avløp med slamutskiller, gråvannskum og spredegrøfter.

Oppgraderinger etter nåværende eiers ervervelse:
2005: Samtlige vinduer skiftet, med unntak av vinduer i korer og trapperom.
2005: Nytt sikringsskap.
2005/2006: Bolig lektet ut med 48mm, isolert, vindsperre av asfaltplater og ny, utvendig kledning.
2005/2006: Etablert carport tilknyttet inngangsparti, og etablert terrasse mot vest.
2007: Overflatebehandling av utvendig kledning.
2007/2008: Tidligere stort soverom revet, og videre omgjort til mindre soverom, gang og bad.
2014: Overflatebehandling av utvendig kledning.
2019: Nytt gulv i entré, laminatgulv.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Totalt areal, enebolig: Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 163 kvm.
Enebolig
Kjeller: BRA: 18 kvm: Bodareal.

1.Etasje: P-rom: 58 kvm, BRA: 58 kvm.
P- rom: Entré, kjøkken, stue, soverom, bad og toalettrom.

2. etasje: P-rom: 32 kvm, BRA: 32 kvm.
P-rom: To soverom.

Kommentar areal, enebolig: Deler av kjeller og deler av 2. etasje er uten måleverdig areal.

Låvebygning
Total BRA: 146 kvm.
1. etasje: 88 kvm.
2. etasje: 58 kvm.

Stabbur
Total BRA: 36 kvm.
1. etasje: 17 kvm.
2. etasje: 19 kvm.

Bryggerhus
Total BRA: 34 kvm.
1. etasje: 34 kvm.

Arealer er hentet fra eierskifterapport datert 08.06.2020 utført av Sletten Takst v/ Espen Sletten.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Noe møbler og inventar kan medfølge etter nærmere avtale. Boligen selges uten ytterligere rengjøring.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en meget idyllisk og flott eiendom med fin og solrik beliggenhet på Åsta øst!

Eiendommen ligger vestvendt,åpent og solrikt til i svakt hellende terreng.

Bolighuset består av en entré med plass til omkledning og oppbevaring av tøy og trapp opp til 2. etasje, romslig kjøkken, stue med adkomst til solrik terrasse, tre soverom, bad og separat toalettrom. Svært god takhøyde i de fleste rom.

Fra gangen er det adkomst til trapp opp til 2. etasje, toalettrom og kjøkken. Kjøkkenet er romslig, og er innredet med underskap og overskap i to soner. Kjøkkenet har laminerte benkeplater, stålkum, ventilator og vedovn. Hvitevarer på kjøkken medfølger. God plass til spisegruppe.

I tilknytning til kjøkkenet ligger stua, som har en flott vedovn, plass til sittegruppe og adkomst ut til vestvendt terrasse.

Boligen har et soverom i første etasje, og to soverom i andre etasje.

Badet har adkomst fra gangen innenfor kjøkkenet, og er innredet med dusjkabinett, servant nedfelt i benkeskap og overskap med speil. Oppvarming med panelovn.

Materialvalg:
Gulvoverflater av laminat, vinylbelegg, lakkerte tregulv og malte tregulv. Støpt betong i kjeller.
Veggoverflater av malt panel. Støpt betong i kjeller.
Himlinger med malt panel. Ubehandlet panel/stubbloftskonstruksjon i kjeller.

El-anlegg & Vvs
Strøminntak via jordkabel. Inntaksboks med hovedsikringer på 3 x 25A er plassert i kor mot gavl i øst. 230 volts-anlegg med 63A-hovedbryter. Overspenningsvern og automatsikringer med jordfeilbryter. Sikringsskapet er plassert i entré. Åpent elektrisk anlegg av blandet alder.

Privat vann tilkoblet fellesanlegg. 115L varmtvannsbereder plassert i benk tilknyttet kjøkkenkum. Avløp med slamutskiller, gråvannskum og spredegrøfter.

Oppvarming

Panelovner i entré, kjøkken, stue, alle soverom, på bad og toalettrom. Vedovn på kjøkken og i stue.

Parkering

En biloppstillingsplass i tilbygd carport, forøvrig god plass til parkering på tunet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eiet tomt, areal på 88 812,5 kvm i følge kommunen.
Arealet er beregnet, og avvik kan forekomme ved senere oppmåling.

Eiendommen er fordelt på to teiger, hvorav arealet rundt bebyggelsen er på 19 885,5 kvm, og den andre delen som ligger ca 350m sørøst for eiendommen i luftlinje, er på 68 927 kvm.

I følge Nibio's gårdskart består teigen rundt bebyggelsen (gnr. 54, bnr. 40, 43) av 13,7 daa fulldyrka mark, 0,2 daa innmarksbeite, 1,8 daa skog av middels bonitet, 0,7 daa jorddekt fastmark og 3,4 daa bebygd areal.
Den andre teigen (gnr. 54, bnr. 52, 64, 97) består av 15 daa fulldyrka mark, 18,3 daa skog av høy bonitet, 35,4 daa skog av middels bonitet og 0,3 daa bebygd areal.

Den dyrka marka er forpaktet bort for 10 år, avtalen ble inngått i 2019. Avtalen kan sies opp.

Selger opplyser at skogen ble hogd i 2002 og i 2008, og deretter plantet opp igjen. Noe vedskog står igjen.

Tomt og hage

Området rundt bebyggelsen og selve tunet er pent opparbeidet med plen, beplantning, bærbusker, prydbusker og trær.
 

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann fra fellesanlegg.
Eiendommen har privat avløp med slamutskiller, gråvannskum og spredegrøfter.

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar i form av en årlig avgift på kr 3 000,-, som dekker snøbrøyting og vedlikehold av vei frem til innkjøringen til eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel for 2016 - 2030 avsatt til LNFR-område.

Eiendommen ligger i følge kommunen i en faresone for flom.

I følge offentlige registre ligger det to fredede kulturminner - kullfremstillingsanlegg ved - og på teigen 350 m sørøst for eiendommen i luftlinje.

Ta kontakt med megler for mer infomasjon eller kopi av dokumenter.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål, må det ved kjøp fylles ut og signeres en egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Dagboknr. 900169, tinglyst 15.06.1928: Bestemmelse om veg
Dagboknr. 900285, tinglyst 04.11.1935: Bestemmelse om veg. Rettighetshaver er Gravbergskogens aktieselskap.
Dagboknr. 613, tinglyst 11.03.1942: Bestemmelse om veg. Rettighetshaver er gnr. 54, bnr. 65.
Dagboknr. 3478, tinglyst 15.12.1954: Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver er Eidsiva Nett AS/Sør-Østerdal Kraftlag Al.
Dagboknr. 901631, tinglyst 30.12.1955: Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver er Eidsiva Nett AS/Sør-Østerdal Kraftlag Al.
Dagboknr. 3798, tinglyst 02.10.1967: Bestemmelse om vannrett, bestemmelse om vannledning med flere bestemmelser. Rettighetshaver er gnr. 54, bnr. 25.
Dagboknr. 999290, tinglyst 17.11.2014: Jordskiftesak, Østre Åbu Utmarkslag. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dagboknr. 1096067, tinglyst 24.11.2015: Jordskiftesak, RØG grensebeskrivelse. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dagboknr. 1038, tinglyst 04.01.2016: Transport av rettighetshaver. Fra: Sør-Østerdal Kraftlag til Eidsiva Nett AS.

I tillegg har gnr. 54, bnr. 40 (denne eiendommen) følgende rettighet:
Dagboknr. 900197, tinglyst 01.07.1925: Beiterett.
Rettigheten er tinglyst på gnr. 54, bnr. 16.

Kjøpers bank vil få prioritet etter ovennevnte servitutter. Ta kontakt med megler for mer informasjon eller kopi av dokumenter.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.


 

Prisantydning

2 100 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Espen Sletten
Takstdato : 02.06.2020
Formuesverdi : 118 365,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 80194416

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr 3 421,25,- pr. år. Gjelder eiendomsskatt, renovasjon, septiktømming og feiing/tilsyn for 2020.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen har vært benyttet som fritidsbolig, og det er derfor sannsynlig at noen av de kommunale avgiftene vil være noe høyere ved bruk som bolig.

Faste, løpende kostnader:
Privat vann fra vannverk: kr 2 500,- / år.
Snøbrøyting og vedlikehold av vei frem til innkjøringen til eiendommen: kr 3 000,- / år.
Årlig forsikringspremie: kr 2 906,-.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra eierskifterapport utført av Sletten Takst v/ Espen Sletten, datert 08.06.2020.

Andre opplysninger

- Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring fra Help
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen.
Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 54
 • Bruksnr: 40
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 100 000,-
 • Kommunale avgifter: 3 421,-
 • Ligningsverdi: 118 365,-
 • Primærrom: 91 m2
 • Bruksareal: 109 m2
 • Bruttoareal: 163 m2
 • Tomteareal: 88812 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Garasje/P-plass
 • Utsikt

Østre Åbuveien 566 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Åste Christine Gjermunds
Mobil: +47 941 78 482

Annen info

Finnkode: 182021180

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.