Manasovegen 105 2429 Tørberget Norge

Adresse

Manasovegen 105
2429 Tørberget

Matrikkel

Gnr. 74 bnr. 17 i Trysil kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra rv25 - Trysilvegen, ta til venstre inn på Vestre Tørbergsvegen og følg vegen i ca 550 m. Ta til høyre, og rett til venstre igjen - inn på Manasovegen. Følg vegen i ca 420 m. Eiendommen ligger på høyre side.

Nærområdet

Velkommen til Manasovegen 105, Tørberget og Trysil!

Denne eiendommen ligger åpent og fint til ca 528 moh, med ca en halvtimes kjøretur til Trysil, Elverum eller Långflon på andre siden av svenskegrensa.
Det er umiddelbar nærhet til fine tur - og rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter, og milevis med skiløyper.
Nærmeste skiløype starter ved rv25, ca 250 m fra eiendommen. Løypa kan følges for en kort tur, eller føre deg lengre avsted mot Munksjøen og videre mot Osen og Flishøgda. I selve Tørberget finnes det lysløype.
Nærområdet og kommunen forøvrig byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter året rundt. Trysil kommune er viden kjent for fantastiske naturopplevelser. Jakt, fiske, stivandring, fjellturer og skiturer er noen av de mange aktivitetene områdene rundt og kommunen forøvrig har å by på.

I Trysil kan du fiske i nesten alle vassdrag i kommunen på et fiskekort, og for den som er interessert i jakt kan det løses ut småviltkort i områdene rundt Tørberget dersom det er ledige kort.

Trysil betegnes som naturens fornøyelsespark. Trysilfjellet er et av Norges største alpinsentre med nypreppede bakker og snøgaranti til 1 mai. Anlegget består av 31 heiser og 67 nedfarter med ulik vanskelighetsgrad og barnebakker. Det er også et nytt og bredt tilbud for sykkelinteresserte med Trysil Bike Arena.

For mer info om severdigheter, friluftslivsopplevelser, jakt- og fiskekort etc, ta kontakt med Destinasjon Trysil eller se inatur.no.

Til Trysil sentrum hvor du finner det meste av fasiliteter og servicetilbud, er det ca 29 km.
Til Elverum sentrum er det ca 41 km.

Type, eierform og byggeår

Enebolig, selveier. Oppført i 1928, tilbygd i 1977, vedlikeholdt/modernisert fra 2017.

Bygninger og byggemåte

Boligen er ihht tilstandsrapport oppført dels i tømmer, og dels i bindingsverk kledd med utvendig beiset tømmermannspanel, fundamentert på morenemasser med kjellervegger av betong. Tilbygd del fra ca 1977. Formstøpt ytterdør, og innerdører med finerte- og trefyllingsdørblad.
Vinduer med isolerglass - flere nye i 2019. Saltak tekket med stålplater - opplyst sist tekket i 1950 på opprinnelig del.

Garasjen er oppført i uisolert bindingsverk kledd med stående panel, fundamentert på betongringmur.
Vindu med enkle glass. Enkle dører og porter. Provisorisk strøm via skjøteledning. Saltak tekket med stålplater. Antatt oppført ca. 1950.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, og angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at:
Det er påvist fukt ved kjellervegger og kjellergulv - opplyst om ny drenering og fuktsikring i senere tid i følge selger. Krypkjeller er en risikokonstruksjon som må påsees utluftet gjennom året. Slitasje på utsatte utvendige overflater, delvis umalt. På opprinnelige vinduer kan utettheter forekomme, disse vinduene er preget av elde og slitasje. Det er lagt ny taktekking over tilbygget, men det mangler avslutning mot vegg. Påvist skader fra snøras på taktekking over bad - utskiftninger må påregnes. Defekt takrenne ved inngangsparti, forkantbeslag mangler. Takrenner mangler på tilbygg og på baksiden av hovedbygget. Håndlist mangler på trapp. Topphatt mangler på pipe. Det er råte i deler av bjelkelag, himling i kjeller er preget av råte. Vanntilførsel til rom uten sluk og vanntette overflater er en risikokonstruksjon med tanke på skader ved eventuell vannutstrømming - gjelder kjøkken. Noen elementer av vannførende installasjoner kan ha lite gjenværende brukstid.

I tillegg opplyser selger i sitt egenerklæringskjema at det ble drenert rundt hele huset i 2017 pga. vann i kjeller hver vår. Har ikke hatt vann i kjelleren etter at det ble drenert. Det ble utbedret mangler etter el-kontroll i 2017, er godkjent av Eidsiva. Det er skjevheter i gulv på kjøkken og gang.
Selger opplyser også at det ved innflytting i 2012 ble observert mus i boligen. Det ble installert frekvensutsendere i stikkontakter samt satt opp musefeller, og det har ikke blitt observert mus siden i.la de 8 årene selger har bodd der.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

Enebolig:
Bruksareal, kjeller: Ikke målbart grunnet lav himlingshøyde.
Bruksareal, 1. etasje: 57 kvm.
Bruksareal, 2. etasje: 25 kvm.

Inneholder:
P-rom: Vindfang, gang/trapperom, kjøkken, stue, tre soverom og bad.

Garasje:
Bruksareal/S-rom: 56 kvm.
Inneholder: To garasjerom og et bodrom.

Arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.02.2020 utført av Trysiltakst v/Halvor Opseth.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, uavhengig av hva som er byggemeldt og godkjent av kommunen.

Møblering / utstyr

- Oppvaskmaskin og kjøleskap på kjøkken medfølger, men det gis ingen garanti på alder og tilstand på disse.
- Fire innkjøpte vinduer som ikke er montert enda medfølger.
- Hundegården mot sør samt utemøbler medfølger ikke - dette blir hentet av selger når det har tint frem.
- Eiendommen selges som besiktiget, uten ytterligere rydding og rengjøring.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en landlig, trivelig og romslig eiendom med fin beliggenhet i Tørberget, med umiddelbar nærhet til hva naturen har å by på uavhengig av om det er fiske, jakt, vandring eller skiturer som frister.
Boligen består av vindfang, gang/trapperom, stue, kjøkken, tre soverom og bad.

Kjøkken & Stue
Kjøkken med laminert benkeplate og skrog, samt profilerte fronter. Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger, men det gis ingen garanti på alder og tilstand på disse. Stålkum med et-greps blandebatteri. Ventilator.
I tilknytning til kjøkkenet ligger stua, med naturlig plass for både sittegruppe og spisegruppe. Nytt vindu mot sør.

Bad
Nyere, pent og moderne bad fra 2017 med belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Oppvarming med panelovn, og avtrekk via bryterstyrt el-vifte i vegg. Baderomsinstallasjoner består en servant nedfelt i benkeskap, dusjhjørne med innfellbare dører og et frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Boligen har tre romslige soverom, hvorav et ligger i første etasje og de to øvrige ligger i andre etasje. Soverommet i første etasje ble tilbygd i 1977, og har av selger blitt benyttet som et "vaskerom"/hunderom. Rommet er innredet flere skap, samt benkeløsning. Utgang mot øst via terrassedør.
Soverommene i andre etasje er i god størrelse, og er begge tilknytttet raftekott med lagringsmuligheter.
Nye vinduer på begge soverom i andre etasje.

El-anlegg & Vvs
3-fase, 230 volts-anlegg med 25A-hovedsikringer. Nytt sikringsskapet med automatsikringer er plassert på kott i andre etasje. Jordfeilbryter og automatisk måleravlesning. Åpent fordelingsnett av blandet alder.
Strøminntak via luftstrekk på gavlvegg.
Selger opplyser i sitt egenerklæring at det ble gjort noe utbedring i 2018 etter en el-kontroll.
Det foreligger samsvarserklæring for arbeider på el-anlegg i forbindelse med ovennevnte, kontakt megler for kopi av dokumenter.

Vann og avløp med private tilknytningsforhold. Ca 2 år gammel vv-bereder er plassert på kjøkken.
Vannpumpe fra 2017 er plassert i kjeller. Vannførende installasjoner av blandet type rør og alder.
Nytt utvendig avløpsrør i 2017.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe og vedovn på stue. Panelovn på bad.

Parkering

To mindre biloppstillingsplasser i garasje, forøvrig god plass til parkering på tunet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 15 587,5 kvm i følge kommunen. Eierform: Eiet tomt.

Åpen tomt med gode sol- og lysforhold. Tomten er skrånende mot øst med noe opparbeidet plen og beplantninger i tunet. Opprinnelig jordbruksareal som er delvis igjenvokst på resterende areal. Gruset innkjøring og gårdsplass.
Parkering i garasje eller på tunet.

I følge Nibio's gårdskart består eiendommen av ca 11,8 daa innmarksbeite, ca 1,8 daa skog og ca 2,0 daa bebygd areal.

Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.


Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann fra brønn med pumpe, pumpe ble i følge selger byttet i 2017.
Eiendommen er tilknyttet privat avløp med gråvann til kum og infiltrasjon. Nytt, utvendig avløpsrør i 2017 i følge selger.

Adkomst fra privat vei. Det har ikke vært gjort noen avtale i forhold til vedlikehold av vei, men fremtidig felles vedlikehold må påregnes.

Reguleringsplan

Eiendommen er uregulert, men er i Kommuneplanens arealdel for 2014 - 2025 med planID 20110200 avsatt til landbruk/fiske (LNF-område).

Plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.

Det foreligger godkjent byggetegning for tilbygg datert 14.07.1977.

Alle bygninger på eiendommen er i følge matrikkelbrev mottatt fra kommunen registrert tatt i bruk.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak som er søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Prisantydning

640 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Trysiltakst v/Halvor Opseth.
Formuesverdi 2018: 321 552,-
Sekundær formuesverdi, 2018: 1 157 586,-
Formuesverdi pr: 31.12.2018.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Forsikring

Sparebank1 forsikring
Polisenummer: 10312149

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter var i 2019 kr 4 865,- pr. år .
Gjelder slamtømming, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Faste, løpende kostnader:
- Selger hadde i 2019 et strømforbruk på ca 11.200 kwh.
- Eiendommen har vært tilknyttet fiber fra Eidsiva for leveranse av tv- og internett,
til en månedlig kostnad på ca kr 1 100,-.
- Årlig forsikringspremie er ca kr 6 000,-.
- Snøbrøyting har vært utført av en bekjent for ca kr 250,- pr gang.

Ovennevnte kostnader vil variere ut ifra forbruk og hvilke abonnement/løsninger man velger.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport utført av Trysiltakst v/Halvor Opseth, datert 21.02.2020.

Andre opplysninger

- Siste feiing var 10.07.2018, og siste tilsyn av pipe/ildsted var 25.02.2019. I følge Midt-Hedmark Brann. og Redningsvesen er det ikke anmerket avvik i forbinedelse med siste feiing og tilsyn.
- Fire innkjøpte vinduer som ikke er montert enda medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 640 000,-
 • Kommunale avgifter: 4 865,-
 • Ligningsverdi: 321 552,-
 • Primærrom: 82 m2
 • Bruksareal: 82 m2
 • Bruttoareal: 90 m2
 • Tomteareal: 15587 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Manasovegen 105 2429 Tørberget Norge

Visning

Visning på oppsatt dato ved påmelding til megler.

Kontaktperson

Åste Christine Gjermunds
Mobil: +47 941 78 482

Annen info

Finnkode: 172774158

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.