Tyttebærvegen 2 2409 Elverum Norge

Adresse

Tyttebærvegen 2
2409 Elverum

Matrikkel

Gnr. 25 bnr. 595 i Elverum kommune

I forbindelse med kommune- og fylkessammenslåinger, vil denne eiendommen få nytt matrikkelnummer etter 01.01.2020.

Beliggenhet, adkomst

Fra Amfi Elverum kjør ut på Fv535 (Strandbygdvegen) og kjør ca. 2,5 km. Sving til høyre inn på Solbærvegen, kjør ca. 570 m, sving til høyre inn på Blåbærvegen. Kjør ca. 20 m før du svinger til venstre inn på Tyttebærvegen. Eiendommen er første huset på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Velkommen til Tyttebærvegen 2!
Denne eiendommen ligger i et attraktivt, rolig og familievennlig boligområde på Søbakken, med kort vei til nærmeste holdeplass for bybuss.
Umiddelbar nærhet til turterreng i Stavåsen, som er kjent for sine fine tur- og sykkelstier, lysløype og skiløyper. Turområdet Stavåsen er tilknyttet det store skiløypenettet i Elverum, så her kan man gå milevis i variert terreng.
Et yndet turmål er Stavåsdammen, hvor man kan bade, fiske, grille eller telte. Et annet fint turmål er Loka, som ligger en kort gåtur nord for boligområdet på Søbakken. Her kan man bade, fiske eller bare nyte det å være ute i nærområdet.

Nærmeste dagligvare ligger ca. 1,3 km unna eiendommen, dette er en nybygd Spar butikk med post i butikk.
Det er ca. 3,5 km til Elverum sentrum med alt av fasiliteter og servicetilbud. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma. I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning og i august Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene på Skogbruksmuseet for friluftsinteresserte.
Sykehuset Innlandet Elverum ligger i gangavstand fra boligen, ca. 4 km unna. Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar i Ringsaker ca. 40 minutter fra Elverum.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Terningen arena som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag samt folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen arena og er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turnhall, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ski, svømmehall mm.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 2 -3 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokartsenter, Motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet ligger en times kjøretur fra Elverum, og er et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser, 67 nedfarter. Sommerstid har Trysil sommer-ski skole, nylig åpnet den nye bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Rena er et lærested for høyere utdanning. Høyskole Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Forsvarets Rena leir utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena, med befalsskole for hæren.

Østerdalen skisenter ligger kun noen mil unna, hvor det er oppkjørte langrennsløyper og alpinanlegg med 5 nedfarter og to heistrekk. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå tur til fots eller på ski i fjellet. Sorknes golf ligger i nærheten. Det er en fullverdig og populær 18-hulls golfbane. Her er det også en driving range og en 6-hulls kortbane.

Avstand til barnehager og skoler:
Stavåsbakken barnehage, ca 400 m.
Søbakken barnehage, ca 500 m.
Ydalir barnehage, 3.3 km.
Søbakken skole (1 - 7 kl.), 1.7km.
Elverum ungdomsskole, 2.7 km.
Elverum videregående skole, 4.3 km.
Terningen Arena, 4.8 km.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1985, modernisert i 2019

Boligen er ombygd/pusset opp ihhv 1995, 2003 og i perioden 2017-2019.

Bygninger og byggemåte

Boligen er ihht tilstandsrapport oppført i bindingsverk kledd med utvendig beiset panel - sist overflatebehandlet i 2019, fundamentert på mulitmur. Tilbygd del som opprinnelig ble bygd som garasje, er fundamentert på støpt såle. To inngangspartier, hvorav den ene deles med hybel, og den andre ble etablert i 2019. Ytterdør i opprinnelig inngangsparti av malt heltre med glassfelt, og ny ytterdør i laminert utførelse i ny inngang. Vinduer med isolerglass fra byggeår og 1995. Saltak tekket med metallplater. Dels overbygd terrasse mot sørvest, med adkomst fra stue. Platting mot sørøst ved nytt inngangsparti fra 2019, og deler av platting/trapp fra opprinnelig inngangsparti fra 2019.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, og angir eventuelle byggtekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at:
TG2: Grunnmurskonstruksjoner med multimur kan være objekt for dels omfattende kondensskader, men det ble ved befaringsdagen ikke påvist tegn til fuktproblematikk relatert til dette. Utforede kjellervegger- og gulv kan være en riskokostruksjon vedrørende fuktpåkjenning. Takvann bør ledes vekk fra grunnmurer. Noe fuktskjolder og malingsavflassing på innvendig ramtre på noen vinduer, og noe svertesopp på utvendig ramtre på noen vinduer. Noe skjev montering på takplater, samt for stort omlegg mot renne. Mønepanner er ikke ført under isbord. Noen defekte takrennekroker, samt deformasjonsskade på renne mot nordvest - sannsynligvis pga snøras/ising. Terrasse mot sørvest har lavt rekkverk og noe skjevheter. Varmtvannsbereder er tilkoblet PEX-rør, cu-rør bør ettermonteres.
TG3: Rekkverksikring må monteres ved plattinger ved nytt inngangsparti. Råteskade i opprinnelig platting ved inngang mot sørøst.

Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Eiendommens historie

Oppført som enebolig med tilbygd garasje og bod i 1985. Godkjent til omdisponering av garasje-/bodareal til varig opphold i 1995.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 168 kvm, Bruttoareal: 185 kvm

Underetasje/halvsokkel: P-rom: 59 kvm, BRA: 68 kvm.
Inneholder:
P-rom: Kjellerstue/trapperom, gang, bad, vaskerom og to soverom.
S-rom: To boder.

1. etasje, hoveddel: P-rom: 76 kvm, BRA: 76 kvm.
Inneholder:
P-rom: Felles entré med hybel, stue, kjøkken/spisestue, toalettrom og soverom.

1. etasje, hybel: P-rom: 24 kvm, BRA: 24 kvm.
Inneholder:
P-rom: Stue, kjøkken og bad.

Arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.08.2020 utført av Byggtakst Elverum AS v/Knut Roger Furuseth. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, uavhengig av hva som er byggemeldt og godkjent av kommunen.

Møblering / utstyr

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Parabolantenne, tv-tuner og taklampe over spisebord medfølger ikke i handelen.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en pen, modernisert og trivelig enebolig i et veletablert boligfelt på Søbakken.
Eiendommen har barnevennlig beliggenhet og en pent opparbeidet tomt. Kort vei til barnehager og barneskole, samt marka i Stavåsen som er tilknyttet skiløype og det store løypenettet i Elverum.
Bybussforbindelse i umiddelbar nærhet.

Boligen består av en romslig entré i forbindelse med den nyetablerte inngangen, åpen stue/kjøkkenløsning, vaskerom, bad, toalettrom og tre soverom. I tillegg har boligen en hybel med en felles inngang, som er den opprinnelige inngangen til selve eneboligen. Hybelen består av et oppholdsrom, kjøkken og bad, og har blitt leid ut for kr 5.000,-/mnd inkl. strøm.
Stort sett hele boligen har gjennomgått vesentlig oppussing og oppgradering i perioden 2017-2019, og fremstår tidsriktig og moderne.

Stue & Kjøkken
Fra nyetablert inngang i halvsokkel, kommer du inn i en nyoppusset entré med romslig takhøyde i trapp.
Gulvet ble nylig flytesparklet og nytt vinylbelegg ble lagt. Åpen og luftig adkomst til stue/kjøkken-løsning.
Lys og luftig stue med overflater som ble behandlet i 2018, med utgang til dels overbygd terrasse.
Malt panel på vegger og i himling, og slipt og lakkert tregulv. Kjøkkenet ligger i tilknytning til stua, og ble ferdigstilt i 2019. Egen krok velegnet for spisestue. Flott kjøkkeninnredning av laminerte skrog og fronter, laminert benkeplate og oppvaskkum i porselen. Godt med skapplass og gode arbeidsflater. Integrert kjøleskap, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin i innredning. Integrert induksjonstopp i kjøkkenøy, og ventilator med kullfilter.

Stue/soverom i hybel med laminat på gulv, malt panel på vegger og tak-ess i himling. Kjøkkenet har gulvoverflater av vinylbelegg, vegger med malte plater og tak-ess i himling. Innredning av laminerte fronter og skrog, og laminert benkeplate. Oppvaskkum i stål, frittstående komfyr og ventilator.

Bad & Vaskerom
Hovedbadet ligger i underetasje/halvsokkel, og har flislagt gulv med varmekabler. Fliser på vegger og malt panel i himling. Badet har romslig innredning med godt med skapplass,og nedfelt servant i benkeskap. Innbygd badekar med forheng og frittstående toalett. Naturlig ventilasjon via takventil.

Separat og praktisk vaskerom i underetasje/halvsokkel. Gulvoverflater av fliser, veggoverflater av fliser, overflatebehandlet panel og tapet. Opplegg for vaskemaskin, vaskekum i innredning og vv-bereder.

Toalettrom i 1. etasje med flislagt gulv, vegger med brystningspanel og strietapet, og tak-ess i himling. Ny innredning og overflatebehandling på veggoverflater i 2018.

Bad i hybel med vinylbelegg på gulv, baderomsplater på vegger og tak-ess i himling. Frittstående toalett, innredning med nedfelt servant og dusjkabinett. Ventil i himling og oppvarming med panelovn.

El-anlegg & Vvs
Strøminntak via jordkabel. 3-fase, 230 volts-anlegg med 63A-hovedsikringer. Sikringsskapet er plassert i garderobeskap i gangen i underetasje/sokkeletasje. Digital strømmåler. 2 kurser med automatsikringer, øvrige er porselenssikringer. 5 kurser med jordfeilautomater. Hovedsaklig åpent ledningsnett av blandet alder.
Det foreligger samsvarserklæring for nytt el-anlegg i forbindelse med etablering av nytt kjøkken fra 2018, samt for montering av automatisk strømmåleravlesning datert 18.04.2018.

Det foreligger en "Sjekkliste service med samsvarserklæring" for utbedring av elverksrapport datert 11.03.2020. 

Vann og avløp er tilknyttet kommunalt ledningsnett iflg kommunen. 200L vv-bereder, stoppekran og vannmåler er plassert på vaskerom. Vannførende installasjoner består hovedsaklig av cu-rør fra byggeår, lokalt noen PEX-rør tilknyttet nytt kjøkken i 1. etasje. Synlige avløpsrør i PVC, kloakklufting er antatt ført over tak. Frostsikker utekran.

Oppvarming

Jøtul vedovn i entré i underetasje/halvsokkel, varmepumpe på stue over trapp og varmekabler i baderom i underetasje/halvsokkel. Forøvrig panelovner på alle soverom, toalettrom og i hybel.

Parkering

Parkering på gruset areal på gårdplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 860 kvm iflg kommunen. Eierform: Eiet tomt.

Arealet er beregnet og avvik kan forekomme.

Tomt og hage

Pent opparbeidet og sørvestvendt tomt med fin beliggenhet på Søbakken. Etablert plen og noe belantning.
Gruset innkjøring og gårdsplass, med flere biloppstillingsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet kommunalt vei, vann- og avløpssystem.

Reguleringsplan

Eiendommen er reguelert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Strandsletta - Strandmoen Øst, vedtatt 15.03.1985.

Kopi av gjeldende plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Eiendommen overdras fri for heftelser.

Følgende servitutt er tinglyst på eiendommen:
Dagboknr 1692, tinglyst 13.03.195: Forkjøpsrett for Elverum kommune ved avhendelse av tomta i ubebygd stand.

Servitutten antas å ikke ha noen betydning, da eiendommen er godkjent bebygd.

Ferdigattest

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse datert 2. november 1985. Denne er gitt på følgende betingelser:
1. Takstige
2. Montering av røkvarsler
3. Lufttilf. bad/wc
4. Noe utvendig planering
5. Forsenkning i terrenget foran kjøkken må ha frostsikkert avløp.

Selger opplyser at alle punkter er opplyst utført av forrige eier.

Det foreligger godkjente byggetegninger datert 8. juni 1995 for omdisponering av garasje- og bodareal mot sørøst til rom for varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak som er søkt om før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Prisantydning

3 150 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 19.08.2020
Formuesverdi : 810 719,-
Sekundær formuesverdi : 2 918 588,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 18 885 pr. år
Gjelder vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc.
Selger har hatt et strømforbruk på ca 16.000 kwh i året.
Alle utgifter på løpende kostnader vil variere ut fra abonnement, avtale og forbruk.

Eiendommen er ikke tilkoblet fiberbredbånd/tv-løsning, men det antas at dette er mulig da fiberkabel ikke ligger langt unna eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS v/Knut Roger Furuseth, datert 19.08.2020.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

- I forbindelse med kommune- og fylkessammenslåinger, vil denne eiendommen få nytt gårds- og bruksnummer fra 01.01.2020. Overtakelse kan derfor ikke gjennomføres mellom 13.12.2019 og 02.01.2020.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 150 000,-
 • Kommunale avgifter: 18 885,-
 • Ligningsverdi: 810 719,-
 • Primærrom: 159 m2
 • Bruksareal: 168 m2
 • Bruttoareal: 185 m2
 • Tomteareal: 860 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Offentlig vann/kloakk

Tyttebærvegen 2 2409 Elverum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Åste Christine Gjermunds
Mobil: +47 941 78 482

Annen info

Finnkode: 164430025

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.