Melåsbergsvegen 195 2416 Jømna Norge

Adresse

Melåsbergsvegen 195
2416 Jømna

Matrikkel

Gnr.82 Bnr.2 i Elverum kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum kjør ut på Rv2 mot Flisa, kjør ca. 12,2 km. Sving til høyre inn på Kverndalsvegen (Fv530) og kjør ca. 840 m. Sving til venstre inn på Melåsbergsvegen, kjør 1,9 km. Sving til høyre inn på privat veg, etter ca. 460 m vil du komme til eiendommen.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Boligen ligger rolig og landlig til på Jømna syd i Elverum.
Coop prix er nærbutikken i Heradsbygda, denne ligger ca. 7 km unna eiendommen. Her får man handlet mat og man kan handle byggevarer på Coop byggmix.

Løkenstranda er en av Elverums populære strender. Her er det flott sandstrand med gode bademuligheter for store og små, samt det er langgrunt der. Vil man heller ta beina fatt, eller skiene om vinteren er det flott turterreng ikke langt unna eiendommen. Flotta og Agåsen er to områder som er populære turområder. Man kan gå på ski fra område og helt til Elverum, hvor man ender opp i Svartholtet eller på Løvbergsmoen. Lysløypa går ca. 300 m unna eiendommen, den starter nede ved skolen og går videre.

Det er ca. 16 km til Elverum sentrum med alt av fasiliteter. Her kan du handle på kjøpesentre med mange kjente kjeder og butikker, rusle en tur i byen, ta en matbit på et av sentrums spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Besøk to av byens museer som ligger på hver sin side av vakre Glomma. I mars arrangeres Grundsetmart'n med tivoli, salgsboder og underholdning og i august Elverumsdagene og de kjente jakt- og fiskedagene på Skogbruksmuseet for frilufts interesserte.
Sykehuset Innlandet Elverum ligger i sentrum av Elverum. Møbelgiganten IKEA ligger på Hamar i Ringsaker ca. 40 minutter fra Elverum.

Skole og idrettstilbudet i Elverum er godt, med høgskolen på Terningen arena som huser ca. 1300 studenter på studievalg som helse- og idrettsfag samt folkehøgskole med 9 linjevalg og 30 valgfag. Elverums håndballherrer i elitedivisjon har hjemmebane på Terningen arena og er et godt forbilde for barn og unge. På arenaen er det også turnhall, konsertsal for musikkelskere, bibliotek for leselystne og kantine. Ellers har Elverum et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger, fotball, håndball, ski, svømmehall mm.

På Starmoen fritidspark som ligger ca. 2-3 km øst for Elverum sentrum finner man bl.a. flyplass med rikssenter for seilflyvning, 18-hulls golfbane drevet av Elverum Golfklubb, Gokartsenter, Motorsenter, travbane m.m.

Trysilfjellet naturens fornøyelsespark ligger en kjøretur på ca. 1 time fra Elverum med et av Norges største alpinanlegg med velpreppede bakker og ikke mindre enn 31 heiser, 67 nedfarter. Sommerstid har Trysil sommer-ski skole, nylig åpnet den nye bike arenaen hvor du tar sykkelen fatt på kilometervis med naturlige og maskinbygde stier som passer for hele familien.

Rena er et lærested for høyere utdanning. Høyskole Campus Rena har flere studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelor- og mastergrad.
Forsvarets Rena leir utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena, med befalsskole for hæren.

Østerdalen skisenter ligger kun noen mil unna, hvor det er oppkjørte langrennsløyper og alpinanlegg med 5 nedfarter og to heistrekk. Du kan også reise til Skramstadsætra hvor du kan gå tur til fots eller på ski i fjellet. Sorknes golf ligger i nærheten. Det er en fullverdig og populær 18-hulls golfbane. Her er det også en driving range og en 6-hulls kortbane

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1969, modernisert i 2017

Bygninger og byggemåte

Grunn antatt av sand og blandet jordsortering. Antatt fundamentert med betongsåler til fast byggegrunn. Grunn- og ringmurer i betong, overflater uten malebehandling. Kjellergulv med stedlige masser. Adkomst til mindre kjellerrom via gulvlem plassert i stue, adkomst via eldre plassbygget trestige. Krypkjeller uten etablert adkomst. Byggegrop antatt uten etablert drenstiltak, ingen påviste tegn etter fuktinnsig ved befaring. Noe mangelfull ventilering av kjeller og krypkjeller. Etablert laminert himlingsplater i kjellerrom, forøvrig stubbloftskledninger.

Yttervegger med laftetømmer. Stubbloftskonstruksjon antatt isolert med 150 mm mineralull mot kryprom. Innvendige skråhimlinger med synlige tømmeråser, himling mot takkonstruksjon antatt isolert med 150 mm mineralull. Opplyst overflatebehandlinger fra 2009. Lufting av takkonstruksjon via spalter ved raft, insekts netting bør etableres.

Vinduer med isolerglass, påvist fra 2016. Nedre vannbrett med metallbeslag, øvrige med malte omrammingsbord. Malte heltre innerdører, opplyst 2 dører fra 2016. Malt heltre ytterdør fra opprinnelig byggeår. Terrassedør med isolerglass opplyst fra 2016. Dører og vinduer hovedsakelig fra 2016.

Saltak tekket med metallplater. Opplyst tekking fra 2002. Malte vindskier med vindskier beslag. Opplyst takstige montert til pipeløp 2014. Feieplattform er ikke montert, pålegg fra feier angående ettermontering må påregnes. Renner og nedløp av metall, opplyst fra 2002. Takvann ført til terreng.

Innvendig ett-løps teglpipe, skorstein fra opprinnelig byggeår. Helbeslått pipeløp over tak, pipeløp etablert med regnskjerm. Vanger og brannmurer i kjeller og malt pussbehandling. Sotluke i stue.

Uthus
Frittstående driftsbygning opplyst fra 2015.
Gulv med tilkjørte grusmasser murt opp sokkel av Leca under yttervegger. Yttervegger i bindingsverk med utvendige metallplater, øvre del med gavl med liggende kledning. Innervegger og himling med åpne konstruksjoner. Saltakkonstruksjon og tekking med metallplater. Uten renner og nedløp. Uten innlagt strøm. Noe gjenstående arbeid gjenstår, påkostninger må påregnes.

Se takst datert 31.08.2019 ang bygninger og byggemåte, råte, muse/flaggermus-aktivitet og radonmåling o.l.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm,Sekundærrom: o kvm

Enebolig
Kjeller: Kjeller uten beregningsmessig areal grunnet lav himlingshøyde, målt gulvareal 9 kvm.

1.Etasje: Gang, vindfang, stue, kjøkken, baderom og 2 soverom.

Uthus
1.Etasje: Uthus uten målbart areal grunnet manglende port. Målt gulvareal 42 kvm.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Eneboligen ligger rolig og landlig til i Melåsberget øst for Heradsbygd og Elverum. Boligen har vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Under stue er det en liten kjeller, adkomst via kjellerlem. <Øvrige kjeller er krypkjeller. Frittstående uthus uten port.

Stue/Kjøkken
Stue med hvitmalte laftevegger og lyst laminatgulv. God plass til det man skulle ønske av møbler, her kan man ha spisestue samt sofakrok. Peisovn i stuen montert på mørke fliser. Adkomst fra terrassen og ut til overbygget terrasse.

Koselig lyst kjøkken med hvitmalte laftevegger og laminat på gulvet. Lys kjøkkeninnredning fra Ikea med laminerte fronter, skrog og benkeplater. Nedfelt oppvaskkum i metall. Ventilator over koketopp, avkast ført via yttervegg direkte til friluft. Lekkasjevakt og komfyrvakt er ikke montert.

Bad/Vaskerom
Baderommet opplyst fra 2009. Veggene har beleggsoppbrett, malt laft, laminerte plater samt gulv med lyst belegg. Badet er innredet med gulvmontert wc, servant på vegg og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Tilluftsspalte via åpen dør, uten avtrekk. Oppvarming med elektrisk stråleovn montert på vegg. Kloakklufting avsluttet inne på baderommet med durgoventil, opplyst om noe luktbilde da utvendig tank tømmes.
El-anlegg/VVS
Inntak via jordkabel, inntakskabel opplyst fra 2016. 3-fase 230V anlegg med 40A hovedsikringer.
Opplyst installasjoner, sikringsskap og etablering med jordfeilautomater hovedsakelig fra 2016. Sikringsskap med jordfeilautomater plassert i vindfang. Kursoversikt montert i skap. Installasjoner med åpent ledningsnett. Påvist bereder fra 2007 montert uten fast tilkobling, krav fra 2004 for beredere med 2000W eller mer. Måleravleser montert i utvendig skap mot syd.

Vanninntak og stoppekran i kjeller, inntak med PEL. Vannfordeling med cu-rør. Bereder på 120 liter påvist fra 2007 plassert i et hjørne på baderommet. Armaturer og sanitetsutstyr hovedsakelig fra 2009 og 2016. Vannførende installasjoner i kjeller uten isolering, ingen opplysninger angående frostproblematikk. Opplyst rensing av privat brønn utført 03. august 2017.
Kloakklufting avsluttet inne på baderommet med durgoventil, opplyst om noe luktbilde da utvendig tank tømmes. Ukjent tilstand vedr utvendig vann-/avløpsanlegg.

Oppvarming

Elektrisitet og ved. Boligen har installert luft/luft varmepumpe i stuen fra 2016.

Parkering

Parkering på oppstillingsplasser for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 19 662 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Skrående sydvestvendt tomt. Opparbeidet plen ved bolig, øvrige tomteareal med stedbundet vegetasjon. Overbygget terrasse mot sydvest med adkomst fra stue og terreng, målt gulvareal med ca. 24 kvm. Gruset innkjøring og tun med oppstillingsplasser.

Vei, vann og avløp

Det er gitt veirett på hovedbøllet gnr. 82, bnr 2 mot vedlikeholdsplikt, Se tinglyst servitutt.
Det er opplyst om felles veiadkomst tilknyttet 5 brukere hvorav kostnadsnøkkel er fordelt på 3 brukere. Ukjent vedrørende fast avgift for veivedlikehold. Opplyst kostnads estimert på ca. kr 1200,- pr. vintersesong for brøyting.

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et LNF-område med spredt boligbebyggelse og er underlagt kommuneplanens arealdel av 22.06.2011.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1971/1294-1/15 - Bestemmelse om veg datert 23.03.1971
1978/4614-2/15 - Bestemmelse om veg datert 17.07.1978
1988/6046-1/15 - Erklæring/avtale datert 31.10.1988
2016/611527-1/200 - Bestemmelse om veg datert 05.07.2016

Ferdigattest

Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen grunnet boligens alder.

Prisantydning

1 430 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 31.08.2019
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 480 000,-
Markedsverdi : 1 450 000,-
Teknisk verdi : 1 480 000,-
Formuesverdi : 284 924,-
Sekundær formuesverdi : 1 025 727,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 6 963 pr. år
Gjelder eiendomsskatt, renovasjon, feiing/tilsyn og slamtømming.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.


Faste løpende kostnader

Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Opplyst om at det vil bli montert fiber i boligen i løpet av 2019.

Opplyst om at det har vært mus i kjelleren på boligen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 12 000,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 430 000,-
 • Kommunale avgifter: 6 963,-
 • Ligningsverdi: 284 924,-
 • Primærrom: 56 m2
 • Bruksareal: 56 m2
 • Bruttoareal: 61 m2
 • Tomteareal: 19662 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Melåsbergsvegen 195 2416 Jømna Norge

Visning

 • Velkommen til visning!
 • Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

  Hans Petter Carlsson
  Telefon:
  Mobil: +47 911 25 518
  Faks: +47 62 21 05 60

  Annen info

  Finnkode: 158097798