Gistivegen 268 2436 Våler i Solør Norge

Adresse

Gistivegen 268
2436 Våler i Solør

Matrikkel

Gnr. 53 bnr. 58 i Våler (Innlandet) kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum, kjør ut på Solørvegen/Rv2 og følg den ca. 24 km. Sving så til venstre inn på GIstivegen og følg den i ca. 120 meter før du svinger til høyre og fortsett på Gistivegen i rundt 2,6 km. Eiendommen ligger så på venstre side.

Nærområdet

Våler kommune ligger i Hedmark fylke med omlag 3900 innbyggere, kommunen ligger lengst nord i distriktet Solør og blir ofte kalt Våler i Solør. Våler er endel av Glomma-dalføret, i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommer halvåret. For fiskeinteresserte egner elva seg godt og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noe. I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Innbyggerne i Våler kan fryde seg over en ny flott kirke som i 2015 fikk prisen for 'Årets bygg', som tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Hvert år arrangeres Vålerdagene, da er det liv i sentrum, tilbud i butikkene og tivoli. Nærmeste dagligvare ligger ca. 3 km fra eiendommen. Eiendommen ligger ca. 9 km fra Våler sentrum. Elverum ligger en kjøretur på 30 minutter unna og har et ytterliggere større handletilbud med sine to kjøpesentre og en rekke kjente kjeder, butikker og spisesteder.

Fritidsaktivitetene i nærområdet er mange, for den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Vålerstadioen har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som arrangeres flere steder i området på vinterhalvåret. Gjerdrumsbakken (hoppbakke) ligger sørvest for Braskereidfoss på vestsiden av Glomma. Bakken har to hoppsatser.

For de som elsker friluft, jakt og fiske er området et eldorado, med mange tjern, sjøer og elver er fiskelykken lett å finne samt muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. For å nevne noe kan Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysetra og Blåenga være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Spulsåstoppen er tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes i samhold med familie og venner. Trysilfjellet, et av Norges største alpinanlegg er ca. en times kjøretur unna med hele 66 nedfarter og snø garanti til 1. Mai.

For de som søker fart og spenning er Vålerbanen riktig arena. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF trafikksenter og Våler har ambisjoner om å bli Nordens beste trafikk og motorkommune. Med kyndig veiledning kan Vålerbanen by på 2,3 km lang racing bane, off-roadløype, go-kart og glattkjøringsbane. Her kan du sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. Med et topp moderne konferansesenter, kurs og eventer er det rom for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. GATEBIL arrangerer også en av sine årlige festivaler her, med mye fart, spenning og moro.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningsskilt ved fellesvisning.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1964

Bygninger og byggemåte

Boligen er antatt fundamentert på støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmur med parallellblokk på boligens opprinnelige del, støpte ringmurer på tilbygget. Kjellergulv av støpt betong. Noe påbegynt mosedannelse på grunnmuren, dette bør fjernes. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledningsbord. Utbedringer anbefales på de partier hvor kledningen ligger noe nært terrengnivå. Påvist noe råteskade lokalt på flere kledningsbord og dette må skiftes ut. Vedlikehold, påkostninger og lokale utskiftninger på påregnes grunnet elde, slitasje og påviste forhold.
Etasjeskille utført i trebjelkelag, antatt isolert med sagflis. Vinduer i 1. etasje og kjeller med isolerglass. Vinduene er av blandet alder, fra 1974 til 2002. Enkelte varevinduer fra byggeår. Ytterdør i lakkert heltre med glassfelt. Malt terrassedør med isolerglass. Noe vedlikehold og påkostninger må påregnes på både vinduer og dører grunnet elde og generell slitasje.
Saltakkonstruksjon antatt utført med umerket skurlast med kaldloft. Tekket med tegltakstein antatt fra byggeår. Kaldloftet fremstår uten etablert lufting. Loftsluke i nordgavl. Himling mot kaldloft antatt isolert med sagflis. Undertak av rupanel og trebord fra byggeår. Påvist noe lokal råte på undertak og taksperre mot øst. Dette settes i sammenheng med lekkasje ved tekkematerialet, og vedlikehold og lokale utskiftninger må påregnes. Takoverflater med påbegynt mosedannelse som bør fjernes i sin helhet. Renner og nedløp i metall. Takstige ført til pipeløp. Innvendig 1-løps teglpipe.


Inntilbygget carport antatt fundamentert på lecapunkter. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledningsbord. Pulttak tekket med tegltakstein. Innlagt strøm.


Frittstående uthus antatt fra 1964, ukjent vedrørende fundamentering. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledningsbord. Saltak tekket med metallplater. Ikke montert på renner og nedløp.


Se tilstandsrapport datert 15.08.19

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 1, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 168 kvm, Bruttoareal: 185 kvm

0.Kjeller: P-rom: 58 kvm, Bra: 58 kvm, Bruttoareal: 66 kvm.
Inneholder: Trappenedgang, 2 kjellerstuer og trapperom.

1.Etasje: P-rom: 99 kvm, Bra: 110 kvm, Bruttoareal: 119 kvm, S-rom: 11 kvm.
Inneholder: Entre, trappegang, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom. S-rom består av innglasset terrasse/inngangsparti.

Uthus: P-rom: 0 kvm, Bra: 20 kvm, Bruttoareal: 22 kvm, S-rom: 20 kvm.
Inneholder: Bod og vedbod.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en enebolig med noe vedlikeholdsbehov i Våler. Boligen har stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom samt kjeller med 2 kjellerstuer. Boligen har også inntilbygget carport og frittstående uthus.

Stue & Kjøkken
Lys og romslig stue med gode innredningsmuligheter. Åpen løsning mot kjøkken. Spisestue med god plass. Peisovn og luft-til-luft varmepumpe. 2 kjellerstuer i kjelleren.

Kjøkken i 1. etasje fra Ikea fra ca. 1995. Innredet med laminerte fronter, skrog og benkeplater. Malte plater på vegg over kjøkkenbenker. Ventilator over komfyr med avkast ført via yttervegg og inn i innglasset terrasse/inngangsparti. Opplegg for oppvaskmaskin av smalere type. Anbefalt at avkast fra ventilator føres over tak.

Bad & Toalettrom
Bad i 1. etasje opplyst å være fra rundt 2009. Gulv med belegg og vegger med beleggsoppbrett og laminerte plater. Badet er innredet med servant på innredning, gulvmontert wc og dusjhjørne med skyvedører. Naturlig avtrekk med klaffeventil montert på yttervegg med tilluft via åpen dør. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin. Påvist noe lokale svelleskader på nedre del av de laminerte platene i dusjssonen, dog ikke påvist noe restfukt. Det gjøres oppmerksom på at badet ikke har vært benyttet den i den senere tid.

Soverom
Boligen har ett soverom i 1.etasje. Innebygd garderobeskap.

El-anlegg & VVS
Sikringsskap plassert i øvre del av trappenedgang til kjeller, hovedsakelig med jordfeilautomater, 2 kurser med automatsikringer. Kursoversikt og digital måleravleser montert i skap. 1-fase 230V anlegg med hovedsikring av ukjent kapasitet. Åpne installasjoner av blandet alder. Elektrisk gulvvarme på badet.

Stoppekran plassert i plassbygget skap i kjeller. Inntaksledning med jernrør og inntak med vannmåler. Vannfordeling med Cu-rør, vannførende installasjoner fra byggeår. Bereder på 116 liter fra 1987 plassert i trappegang i kjeller. Avløpsrør med PP-plast og PVC-plast. Utekran plassert mot nordvest. Armaturer og sanitærutstyr hovedsakelig med blandet alder. Påvist noe irring ved enkelte Cu-rør samt noe kondensvann på vannførende installasjoner i kjelleren, som kan settes i sammenheng med mangelfull ventilasjon. Mekanisk avtrekk i grunnmurer bør ettermonteres. Det bør påregnes noe lokale utskiftninger på vannførende installasjoner og avløpssystem grunnet elde.

Nedgravd parafintank med utvendig påfyllingsrør i hagen mot øst. Parafinløfter og innvendig dagtank plassert i trappenedgang med utvendig adkomst. Anlegget fremstår som utkoblet og det er opplyst av selger at anlegget ikke har vært brukt på lengre tid. Anlegget bør vurderes fjernet og kommunens retningslinjer for rengjøring og deportering må følges.

Se tilstandsrapport datert 15.08.2019.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm. Luft-til-luft varmepumpe i stuen i 1.etasje. Elektrisk gulvvarme på badet. Ildsted i kjellerstuen av type Trolla 530.

Parkering

Parkering i inntilbygget carport, samt på innkjøringsplass med plass til 3-4 kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 978 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet flat tomt. Opparbeidet hageanlegg med plen og noe beplantning. Gruset og gresslagt innkjøring til eiendommen. Innglasset inngangsparti tilknyttet terrasse mot nordvest.

Vei, vann og avløp

Direkte adkomst fra kommunal veg. Antatt tilkoblet kommunalt vann. Antatt privat avløpsanlegg med slamavskiller og spredegrøfter.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i LNF-område med tillatt spredt bebyggelse, underlagt kommuneplan for Våler.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1984/7-1/14 Jordskifte
03.01.1984 Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/2991-3/14 ** Prioritetsbestemmelse
27.09.1994 PRIORITET ETTER OPPTAGENDE LÅN

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest på eiendommen grunnet eiendommens alder.

Prisantydning

980 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 15.08.2019
Formuesverdi : 230 354,-
Sekundær formuesverdi : 829 274,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 10 855 pr. år
Kommunale avgifter inkl. renovasjon, eiendomsskatt, feiing- og tilsyn og vann- og avløp.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader

Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Siste feiing ble gjennomført 17.08.2018, ingen avvik anmerket. Siste tilsyn utført 13.02.2018, ingen avvik. Eiendommen er utstyrt med 1 røykvarsler og et pulverapparat.
Nedgravd oljetank på eiendommen. Ukjent vedrørende innhold. I "forskrift om tiltak for å motvirke fare for forurensing fra nedgravde oljetanker" er det fastsatt krav om kontroll av nedgravde oljetanker. Se www.enova.no for mer informasjon.


- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 12 000,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 980 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 855,-
 • Ligningsverdi: 230 354,-
 • Primærrom: 157 m2
 • Bruksareal: 168 m2
 • Bruttoareal: 185 m2
 • Tomteareal: 978 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 1

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Ingen gjenboere
 • Rolig
 • Garasje/P-plass

Gistivegen 268 2436 Våler i Solør Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 156219504

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.