Børsemakervegen 2 2436 Våler i Solør Norge

Adresse

Børsemakervegen 2
2436 Våler i solør

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum sentrum: Kjør ut på Solørvegen/Rv2 og følg den ca. 29 km. Fortsett på Fv96 til du ankommer Børsemakervegen. Etter ca. 1,2 km får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Våler kommune ligger i Hedmark fylke med omlag 3900 innbyggere, kommunen ligger lengst nord i distriktet Solør og blir ofte kalt Våler i Solør. Våler er endel av Glomma-dalføret, i 17 km renner Glomma gjennom Våler og byr på fosser, stryk og fine badeplasser i sommer halvåret. For fiskeinteresserte egner elva seg godt og beriker seg med både ørret, abbor og sik for å nevne noe. I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Innbyggerne i Våler kan fryde seg over en ny flott kirke som i 2015 fikk prisen for 'Årets bygg', som tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Hvert år arrangeres Vålerdagene, da er det liv i sentrum, tilbud i butikkene og tivoli. Eiendommen ligger ca. 400-500 meter fra sentrum og har gangavstand til de aller fleste fasiliteter. Elverum ligger en kjøretur på 30 minutter unna og har et ytterliggere større handletilbud med sine to kjøpesentre og en rekke kjente kjeder, butikker og spisesteder.

Fritidsaktivitetene i nærområdet er mange, for den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Vålerhallen huser de håndballinteresserte, Vålerstadioen har friidrettsbane, gressbane og tennisbane. Svømmebasseng i tilknytning til ungdomsskolen og skitilbud i regi av skigruppa og Vaaler IF, som arrangeres flere steder i området på vinterhalvåret. Gjerdrumsbakken (hoppbakke) ligger sørvest for Braskereidfoss på vestsiden av Glomma. Bakken har to hoppsatser.

For de som elsker friluft, jakt og fiske er området et eldorado, med mange tjern, sjøer og elver er fiskelykken lett å finne samt muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. For å nevne noe kan Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysetra og Blåenga være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Spulsåstoppen er tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes i samhold med familie og venner. Trysilfjellet, et av Norges største alpinanlegg er ca. en times kjøretur unna med hele 66 nedfarter og snø garanti til 1. Mai.

For de som søker fart og spenning er Vålerbanen riktig arena. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF trafikksenter og Våler har ambisjoner om å bli Nordens beste trafikk og motorkommune. Med kyndig veiledning kan Vålerbanen by på 2,3 km lang racing bane, off-roadløype, go-kart og glattkjøringsbane. Her kan du sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. Med et topp moderne konferansesenter, kurs og eventer er det rom for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. GATEBIL arrangerer også en av sine årlige festivaler her, med mye fart, spenning og moro.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1974, modernisert i 2017

Bygninger og byggemåte

Boligen er antatt fundamentert på betongsåler til fast byggegrunn. Grunnmur av lecablokker. Kjellergulv av støpt betong. Opplyst av eier at kjellergulvet ble skiftet ut i 2016 i forbindelse med vanninnsig i kjelleren, grunnet brudd på kommunal vannledning i vei. Opplyst ny drenering rundt hele boligen fra 2003. Enkelte drenslister mangler og det er noe løs innfestning.
Yttervegger i bindingsverk. Utvendig stående kledningsbord, liggende kledning i gavlspisser. Opplyst overflatebehandlet med 2-toppstrøk i 2012. Noe mangelfull ventilering, flere veggventiler bør monteres. Etasjeskille utført i trebjelkelag. Vinduer i 1. etasje samt ved etablert kjellerstue med isolerglass opplyst fra 2012. Øvrige kjellervinduer fra byggeåret. Malt ytterdør med glassfelt opplyst fra 2006. Terrassedør med isolerglass, opplyst fra 2016. Innvendige dører fra byggeåret.
Saltakkonstruksjon utført med metallplater, tekking opplyst fra 2002. Kaldloft med lufting via raft og gavler. Loftsluke i gang. Isolert med mineralull. Undertak av rupanel og trebord. Renner og nedløp av metall. Takstige montert til pipeløp. Innvendig 1-løps elementpipe. Montert snøfanger ved en takside på inngangssiden. Snøfangere bør ettermonteres på andre siden for å unngå skjevbelastning.

Inntilbygget garasje fra 1974 med støpt plate på mark. Uisolerte yttervegger med utvendig stående kledning. Vippeport. Tekking med stålplater. Innlagt strøm.

Frittstående dobbelgarasje fra 2013 med støpt plate på mark. Murt sokkel. Yttervegger med utvendig stående kledning og liggende kledning i gavlene. Automatisk leddport. Tekking med betongtakstein, renner og nedløp av metall. Bygningen har innlagt strøm. Opplyst utvendig overflatebehandlet i 2014.

Lysthus fra 2003 med støpt betonggulv under tremmegulv. Saltakkonstruksjon tekket med stålplater. Renner og nedløp i metall. Innlagt strøm.

Se verditakst datert 15.08.2019.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 206 kvm, Bruttoareal: 225 kvm

0. kjeller: P-rom: 0 kvm, Bra: 92 kvm, Brutto: 102 kvm.
Inneholder: Trappegang, kjellerstue, soverom, gang, teknisk rom og 2 boder.

1.Etasje: P-rom: 96, Bra: 96 kvm, Brutto: 104 kvm.
Inneholder: Gang, vindfang, stue, kjøkken, baderom, toalettrom og 3 soverom.

Dobbelgarasje: Bra: 35 kvm, Brutto: 38 kvm, S-rom: 35 kvm.
Inneholder: Dobbelgarasje.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en godt vedlikeholdt enebolig i Våler. Boligen har stue, kjøkken, bad, og 3 soverom, samt kjeller med kjellerstue, soverom, teknisk rom og 2 boder. Boligen har også inntillbygget garasje og frittstående garasje, samt lysthus.

Stue & Kjøkken
Lys og romslig stue i 1. etasje med gode innredningsmuligheter. Stuen har adkomst til stor terrasseplatting, samt lysthus i tilknytning til terrassen. Peisovn. Opplyst overflatebehandling av himling og vegger i stue i 2018.
Stue også i kjelleretasjen.

Kjøkken i 1. etasje fra Samtre opplyst å være fra 2007. Innredet med sprøytemalte, profilerte fronter og skrog. Laminerte benkeplater. Fliser på veggflatene over kjøkkenbenken. Ventilator med avkast til luke over tak. Opplegg for oppvaskmaskin.

Bad & Toalettrom
Flislagt bad i 1. etasje fra 2013. Badet er innredet med vegghengt wc, dobbelservant på innredning og dusjnisje med skyvedører. Ventilasjon med mekanisk avtrekk via yttervegg med tilluft via åpen dør. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

Toalettrom i 1. etasje, innredet med wc og servant på vegg. Gulv med belegg og vekker med malte plater. Naturlig ventilasjon.

Det er montert dusjkabinett i teknisk rom i kjelleren.

Soverom
Oppusset i 2007. Fastmonterte garderobeskap på soverommene. 3 soverom i 1. etasje og 1 soverom i kjelleren.

El-anlegg & VVS
Sikringsskap med porselenssikringer og jordfeilautomater, plassert i kjeller. En-fase 230V med 63A hovedsikringer. Installasjoner hovedsakelig fra 2007 eller nyere.

Stoppekran og vannmåler plassert i kjeller. Vannfordeling tilknyttet 1. etasje med rør-i-rørsystem. Øvrige rørinstallasjoner med Cu-rør antatt fra byggeår. Bereder på 200 liter fra 2013 plasert i kjeller. Avløpsrør med PVC-plast. Antatt kloakklufting til over tak. Utekran med innvendig stenge/tappefunksjon plassert i kjellerbod.

Se verditakst datert 15.08.2019.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm. Elektrisk gulvvarme på baderom og i entreen i 1. etasje. Luft-til-luft varmepumpe i stuen i 1. etasje.

Parkering

Parkering i inntilbygget garasje, samt frittstående dobbelgarasje. Biloppstillingsplass til 3-4 kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 110 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet flat tomt, opparbeidet hageanlegg med plen og noe beplantning. Hekk mot naboer.
Gruset innkjøring til eiendommen. Delvis overbygget terrasseplatting mot vest.

Vei, vann og avløp

Direkte avkjøring fra kommunal vei. Tilknyttett offentlig vann- og avløpssystem.

Reguleringsplan

Eiendommen er underlagt kommundelplanen for Hemmefeltet av 19.06.1965, samt vedtekter for Hoelsjordet.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1959/724-94/14 Bestemmelse om vannledning.
31.03.1959 Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 05.09.1973 og på dobbelgarasjen datert 21.02.2017.

Prisantydning

2 250 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 15.08.2019
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 401 000,-
Markedsverdi : 2 250 000,-
Teknisk verdi : 2 401 000,-
Formuesverdi : 321 966,-
Sekundær formuesverdi : 1 159 079,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Forsikring

Nemi Forsikring ASA

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 17 312 pr. år
Kommunale avgifter inkl. vann- og avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra verditakst og er ikke kontrollmålt av megler.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 12 000,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 250 000,-
 • Kommunale avgifter: 17 312,-
 • Ligningsverdi: 321 966,-
 • Primærrom: 96 m2
 • Bruksareal: 206 m2
 • Bruttoareal: 225 m2
 • Tomteareal: 1110 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Garasje/P-plass
 • Aircondition
 • Offentlig vann/kloakk

Børsemakervegen 2 2436 Våler i Solør Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 155698119

Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.