Brukrovegen 254 2372 Brøttum Norge

Adresse

Brukrovegen 254
2372 Brøttum

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen er beliggende ca. 6,5 km sør-øst for Brøttum i idylliske og landlige omgivelser i Ringsaker kommune. Eiendommen har adkomst via en ca. 500 meter lang privat grusvei, og oppe ved tunet er det inngangsportal i tradisjonell utførelse med klokketårn. Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningskilt ved fellesvisninger.

Nærområdet

Eiendommen er beliggende i et idyllisk og landlig område på Brøttum i Ringsaker kommune. Området er fredelig og stille, omkranset med åker, eng og skog, i usjenerte omgivelser med utsikt til kulturlandskapet, og turområdene som er rett utenfor stuedøren. Vinterstid er det skiløyper i nærområdet, og sommertid er det mulighet for en dukkert i Næra, som er i gangavstand til eiendommen, eller man kan dra på den populære badestranden Steinshullet, ca. 10 minutter kjøretur unna. Sør-Mesna og Nord-Mesna har begge fiskebestand av gjedde og abbor. Det er en kort kjøretur til Mesna opplevelsessenter med ridesenter, og her kan en ta en ridetur i det som av mange omtales som Nord-Europas flotteste rideterreng. Likeså Sjusjøen, som er et kjent eldorado for frilufts- og skientusiaster, et snøsikkert sted vinterstid med ca. 300 km preparert skiløyper. Sjusjøen Skisenter har 3 heiser, 7 nedfarter, 6 seters ekspress-stolheis, gratis barnebakke og parkområde for snowboard- og twintip-kjørere. Fra eiendommen er det ca. 6 km til Brøttum sentrum med butikk med post og barne- og ungdomsskole. Det er ca. 20 km til Lillehammer med alt av bymessige fasiliteter, kjøpesenter, spisesteder og uteliv. Det er forøvrig omtrent samme avstand til Moelv, hvor det er planlagt at Sykehuset Innlandet skal bygges.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1920, modernisert i 1993

Bygninger og byggemåte

Villa i 1 og 1/2 etasje oppført på ringmur med kjeller og krypkjeller. Oppsatt i tømmer og tilbygget med bindingsverk med sadeltak konstruksjon. Det finnes også en stor låve, portnerbolig, bolig 2 og en eldre garasje på eiendommen.

Villa/hovedbygning:
Tilbygget rundt hele den opprinnelige tømmerkassen er i bindingsverk med tårnbygning. Grunn og fundamenter, generelt: Trolig morene og fjell i grunn. Bygningen er opprinnelig oppført med gråsteinsmur. Stedvis forsterket. Resten på søyler. Stedvis ny drenering og fuktsikring av grunnmur i følge opplysning fra selger. Yttervegger: Opprinnelig en tømmerkasse som er tilbygget rundt i bindingsverk. Oppført i bindingsverk over grunnmur med stående kledning. Mineralull som isolasjon i alle nye vegger, gulv og tak. Tømmerkassen er nå innvendige vegger. Etasjeskiller mot grunn og loft i trebjelkelag med stubbloft. Utvendig stående panel på hele bygningen. Overflater på innvendige vegger er preget av tømmervegger, panel og malte overflater. Vinduer i dobbelt utførelse. Noen med isolerglass. Ytterdøren er i malt utførelse med glassfelt og bakdør i lakkert utførelse. Terrassedør i 1. etasje er i hvit utførelse med glass. Terrassedør i 2. etasje er i lakkert utførelse med glass. Innvendige dører er fra forskjellige tidsepoker. Det er to innvendige trapper i malt utførelse og 3 plassbygde peiser og 2 vedovner i bygningen. Takkonstruksjonen er delt, med sadeltakkonstruksjon, pulttak og tårnkonstruksjonen med åttekantet takløsning. Loftene er etterisolert med mineralull. Stor terrasse med flott utsikt på hele siden av bygningen mot hagen. Utført på støpte fundamenter med impregnert trevirke. Stor balkong med utsikt og utgang fra 2. etasje. Det er to teglpiper på denne bygningen. Forblendet over tak med teglstein. Stålrenner med nedløp og forkantbeslag.

Anneks 1:
Fundamentet er ringmur med innvendig såle av støpt betong. I følge selger er drenering med PVC rør og platon som fuktsikring fra byggeåret. Yttervegger er oppført i bindingsverk over grunnmur, er i følge selger isolert med mineralull i hele boligen. Vinduer med isolerglass. Bygningen har sadeltak tekket med takstein. Det er to innvendige trapper i bygningen, en til kjeller og en opp til loft. Det er en lecapipe i bygningen med feieluke i kjeller.

Anneks 2:
Annekset er oppført i 1992 og er oppført over grunnmur i bindingsverk med oppløftet sadeltak, tekket med takstein. Enkle innvendige tak-konstruksjoner. Takoverbygg på terrasse og inngangsparti. Utvendig stående panel og innvendig panel på vegger, er i følge selger, isolert med mineralull. Innlagt strøm og lys.

Låve:
Stor gammeldags låve på ca 635 kvm. med innlagt vann og strøm. Låven inneholder blant annet kjøring med høygulv, isolerte rom, verksted med flis og varmekabler i gulv, og en del andre rom med lav takhøyde og utedo.

Eldre garasje fra ca. 1920:
Garasje med sadeltak og utvendig stående panel.

Eiendommens historie

Villa/hovedhuset var en opprinnelig tømmerstue som er påbygd med blant annet tårnbygg. Mye av original sjarm er godt bevart. Ved porten ligger en portnerbolig/trimhus på ca. 41 kvm. På motsatt side av veien ligger et låvebygg fra 1920 på ca. 635 kvm. De øvrige bygningene består av et koselig anneks fra 1996, tilbygd i 2004. Annekset er på ca. 75 kvm og oppført over to etasjer. Bygningene på eiendommen er rødmalte med hvit staffasje, sjarmerende og med et stilig særpreg.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 6, Bad: 5, Ekstratoalett: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 514 kvm, Bruksareal: 514 kvm, Bruttoareal: 572 kvm
Villa/Hovedbygning inneholder:
1.Etasje: Entré, omkledningsrom, spisestue, hagestue, kontor, gang, vaskerom, bad, grovkjøkken, kjøkken med spiserom, resepsjon/hall, stue , storstue, 2 toalett.
2.Etasje: Gang/trapperom, hall, 3 soverom, bad 1, bad 2, bad, 2 rom med sovealkove, 2 toalett.
Kjeller etasje: 2 kryperom, 3 kjellerrom.

Anneks 1:
1.Etasje: Stue, kjøkken, soverom.
Underetasje: Trapperom, bad/vaskerom/våtrom.

Anneks 2:
1.Etasje: Trimrom.

Låve:
Inneholder et lite verkstedsrom, isolert rom m.m. Totale arealer for låven er, BTA ca. 635, BRA ca. 530, S-rom ca. 530. Målene er hentet i fra tilstandsrapport.

For ytterligere opplysninger om bygninger og tilstand, se tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Møblering / utstyr

Det meste av møbler og innventar i Villa/hovedbygning kan følge med i salget, etter avtale med selger. Diverse annet utstyr, verktøy og traktorer kan overtaes etter nærmere avtale med selger. Det er sentralstøvsuger i Villa/hovedbygningen og nylig innlagt fiber for data.

Standard

Opprinnelig hovedbygning er oppført i tømmer som er tilbygget rundt med bindingsverk. Villaen er sist tilbygget i 1993 og har en normal standard med en spesiell formgivning.
Villaen har et pent overbygd inngangsparti, og entreen på innsiden er tilknyttet et omkledningsrom og et gjestetoalett. Fra entreen er det ellers inngang til grovkjøkkenet og til en stor hall/resepsjon med peis, som er tilknyttet stuene og kjøkkenet. Det er også direkte inngang via grovkjøkkenet, hagestuen og solstuen. Villaen har en stor terrasse i forkant, med trapp ned til hage med pergola. Fra terrassen er utsikten flott og vidstrakt. Det er også en markterrasse, stor balkong med utsikt, en mindre balkong, og en pergolaoverbygd uteplass bak villaen.

Stuene:
Villaen har hall/resepsjon/gammelstue, spisestue, hagestue, storstue, solstue og tårnstue. Tårnstuen ligger i tårnrommet og har balkong på utsiden. Fra tårnstuen er det trapp ned til en lys og trivelig solstue med utgang til terrasse. Denne stuen og to av de andre stuene har lyst gulvteppe, hvitmalte panelvegger og godt med sprossevinduer. Det er peis i to av rommene. Gammelstuen har panelvegger, tregulv og plass for et større langbord. I hjørnet av dette rommet er det en murt hjørnepeis med glassdører. Alle disse stuene gir fine mulighet for et sosialt liv og har en rekke andre bruksområder.

Kjøkkenet med grovkjøkken:
Kjøkkenet er stort og funksjonelt med rikelig skap- og benkeplass. Det er godt egnet for matlaging til mange, siden det har både komfyrnisje og gasstopp i en stor kjøkkenøy med ventilator over. Et grovkjøkken i direkte tilknytning gir også ekstra arbeidsplass. Innredningen består av hvite, profilerte fronter og i hovedsak hvite benkeplater. Det er flere vaskekummer, åpne hyller og bardisk. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin, og på grovkjøkkenet er det nisjer for flere kjøleskap og plass til et frokostbord. Hovedkjøkkenet vender ut mot trappegang og har en italiensk vedkomfyr for ekstra sjarm.

Badene, toalettene og vaskerommet:
Villa/hovedbygningen har fire bad, fire separate toalettrom og et vaskerom. Toalettrommene er plassert med to i henholdsvis første og andre etasje. Vaskerommet og ett bad ligger i første etasje. Dette badet har brune fliser på gulv, hvite veggfliser med dekorbord og et stort vindu med dekorglass. Rommet har servant, speilskap, toalett og dusj med dusjvegg. Bidé på toalettet.

Bad 2 og 3:
De to neste badene som ligger i andre etasje, fremstår som moderne og er delikat innredet. Det er sandgrå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og vindu som gir godt med naturlig lys. Det ene badet har regnfallsdusj og det andre har nostalgisk badekar med løveføtter. Badene har hvit servantinnredning og speilskap.

Bad 4:
Det fjerde badet har benkeplate med to servanter og to servantspeil. Rommet har ellers åpen dusjnisje, gulv med vinylbelegg og vegger med baderomstapet. Dette badet har naturlig avtrekk.

Soverommene og garderobene:
Villa/hovedbygning har tre soverom, to sovealkover og et kontor. Alle soverommene og begge sovealkovene ligger i andre etasje, mens kontoret ligger i første. Sovealkovene har plassbygde senger og skap. Det er gode garderobeløsninger på flere rom. Det er godt med lagringsplass i kjeller og i de andre bygningene på gården.

Anneksene:
Anneks 1 er fra 1996 og ble påbygd i 2004. Boligen har et areal på ca. 75 kvm og er innredet med stue, kjøkken, bad, ett soverom og trapp opp til en isolert hems. Kjøkkenet er funksjonelt med benkeplate i eik. Stuen har hvitmalte vegger i liggende panel og det er pipeløp i boligen. Badet i underetasjen har dusj, toalett, servant og opplegg for vaskemaskin. Det er flis på vegger og gulv. I tillegg er det også et stort våtrom med varmekabler i gulv, på bakkeplan i underetasjen, med dør ut til en terrasse.

Anneks 2 brukes pr. i dag som et treningsrom med diverse trenings-apparater og utstyr. Dette kan gjøres om til et fullverdig anneks i og med at annekset har innlagt strøm og opplegg for vann og avløp.

For ytterligere beskrivelse og informasjon, se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Oppvarming

Hovedbygningen oppvarmes av ovn i kjøkken, 3 peiser i stuene, varmekabler i gulv på badene og varme i gulv i påbygget. Anneksene har elektrisk oppvarming.

Parkering

Det er garasjebygg fra 1920 på eiendommen og god plass for parkering på gårdsplassen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 8 284 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Flat og skrånet tomt, opparbeidet med hage med plenarealer, naturtomt, bærbusker og mange skjermende trær. Det er også ca. 1 mål økologisk dyrket mark. Innkjøring og gårdsplass er gruset. Det er planert ut et større område bak anneks 1, som var ment å bli en tennisbane og dette området har flere bruksmuligheter. I bakkant av tomten finnes også et bygg fra ca. 1920 som benyttes som garasje.

Tilliggende fasiliteter

Eiendommen er på ca 8,3 mål og ligger landlig til, nær skog, vann og fantastiske turområder. Stedet er rolig, stille og fredelig, med natur som nærmeste nabo, og utsikten mot kulturlandskapet byr på ro i sjelen.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei, med stikkvei på ca 500 meter opp til eiendommen. Privat vann fra borehull. Privat avløp med septikkummer og spredegrøfter.

Reguleringsplan

Det er spredt bolig og landbruksbebyggelse i området. Det foreligger ingen spesiell reguleringsplan og reguleringsbestemmelser fra kommunen. Se kommunale opplysninger vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midelrtidig brukstillatelse men igangsettingstillatelser, rammetillatelser og brukstillatelser for alle bygningene på eiendommen. For nærmere informasjon, se kommunale opplysninger vedlagt i salgsoppgavens dokument del.

Prisantydning

8 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Vidar Tangen TEGoVA Residential Valuer
Takstdato : 05.08.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 30898990
Premie: 35310

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 28 653 pr. år
Kommunale avgifter betales kvartalsvis og inneholder renovasjon, slamtømming wc, feiing og eiendomsskatt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Strøm og vann er ført frem til alle hus og garasje. 4 utvendige vannpunkter. Det gjøres oppmerksom på at noen av varmeelmentene i gulv i påbygg er ute av funksjon.
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 458
 • Bruksnr: 7
 • Kommunenr: 3411
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 8 500 000,-
 • Kommunale avgifter: 28 653,-
 • Primærrom: 514 m2
 • Bruksareal: 514 m2
 • Bruttoareal: 572 m2
 • Tomteareal: 8284 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
 • Soverom: 6

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning

Brukrovegen 254 2372 Brøttum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Kontaktperson

Thomas Tangen
Mobil: +47 938 26 660

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 154698709

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.