Gammelveien 13 2450 Rena Norge

Adresse

Gammelveien 13
2450 Rena

Beliggenhet, adkomst

Når man kommer fra Elverum, svinger man av Rv 3 mot Rena sentrum, men kjører til venstre ut på Fv 215. Kjør deretter til høyre inn på Åsbygdsveien og følg den ca. 780 m. Sving til høyre inn på Vingårdsveien og kjør ca. 140 m og sving deretter til venstre inn på Gammelveien. Etter ca. 53 m får du boligen på høyre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger ca. 2 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen på vinterstid, birkebeinerløypa. Det er alpinbakke ca. 20 minutter nordover samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1850, modernisert i 2017

Bygninger og byggemåte

Gammelveien 13:
Grunn antas bestående av steinrike jordmasser. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer med sparesteinsbetong. Noen yttervegger med faststøpt innvendig isopor. Noen yttervegger utforet, ukjent vedrørende isolering. Kjellergulv med betong, noe plater på betong. Tilbygget kjellerrom med stpt gulv. Støpte vegger med upusset Leca på innsiden, malt på yttersiden. Opplyst lokal sprekk utvendig på muren. Antatt uten drenering. Kjeller med tegn til noe fuktbelastning som er noralt ut fra konstruksjon og alder. Garasjeplass/lagerplass i sokkel ikke inspisert grunnet manglende tilkomst. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Eldste del antatt i tømmerlaft, utlektet og kledd på begge sider. Opplyst noen utvendig kledningsbord må skiftes. Saltakkonstruksjon tekket med matallplater, tekking av ukjent alder. Renner og nedløp av metall, malte vindskier og isbord med metallbord.

Kirkeberggata 39B:
Grunn antas bestående av steinrike jordmasser. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnurer med sparesteinsbetong. Noen yttervegger antatt med innvendi faststøpte tresonittplater. Noen påforede yttervegger, ukjent vedrørende isolering. Hovedsaklig betonggulv, noe tregulv eller grus/sand. Antatt uten drenering. Kjeller med tegn til noe fuktbelastning som er noralt ut fra konstruksjon og alder. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Eldste del antatt i tømmerlaft, utlektet og kledd på begge sider. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater, tekking av ukjent alder. Opplyst noen løse plater som må festes, ikke observert lekkasje. Monntert snøfangere og takstige.

Uthus med 1. etasje og sokkel inntilbygget til bolighus Kirkeberggata 39B. Uthusdel i en etasje inntilbygget gavl på uthus. Uthus av eldre dato. Inngang 1. etasje via støpt trapp uten rekkverk. Inngang sokkeldel fra terreng. Oppført på antatt støpte såler og ringmur av sparesteinsbetong og naturstein. Yttervegger i bindinsverk med utvendig stående kledning. Innervegger for det meste med åpent bindingsverk. Åpen himling opp til bølgeblikktak. Vindu med enkelt glass. Sal-/pulttak tekket med bølgeblikk. Dels renner og nedløp. Ikke innlagt strøm. Bygning med preg av elde og slitasje.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 188 kvm, Bruttoareal: 210 kvm

Gammelveien 13
Kjeller: Bra: 55 kvm, Brutto: 63 kvm, S-rom: 55 kvm
Inneholder: Trapperom, teknisk rom og boder

Sokkeletasje: Bra: 32 kvm, Brutto: 36 kvm, S-rom: 32 kvm
Inneholder: Garasjeplass/lagerplass

1.etasje: P-rom: 94 kvm, Bra: 101 kvm, Brutto: 111 kvm, S-rom: 7 kvm
Inneholder: Stue, kjøkken, bad, toalett, 3 soverom, soveromsgang, gang og trapperom. Bod som sekundærrom.

Kirkeberggata 39B
Kjeller/U-et: Bra: 56 kvm, Brutto: 63 kvm, S-rom: 56 kvm
Inneholder:Åpent rom ved adkomst til sokkel og uthus, mangler dør/port. Sokkel med boder/lagerrom.

Kjeller: Bra: 7 kvm, Brutto: 8 kvm, S-rom: 7 kvm
Inneholder: Bod og WC. Adkomst via lem i gulv i vindfang og bratt trapp.

1.etasje: P-rom: 67 kvm, Bra: 67 kvm, Brutto: 73 kvm
Inneholder: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og vindfang

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere to boliger på Kirkeberget. Husene har to forskjellige adresser men selges samlet da de ligger på samme tomt.
Gammelveien 13 og Kirkeberggata 39 B har begge 1. etasje og kjeller.

Gammelveien 13
Det er tre lyse soverom i boligen, alle med laminat på gulvet. Plass til det man skulle ønske av møbler.

Stue & Kjøkken
Lys romslig stue med plass til det man skulle ønske av møbler. Åpen peis i hjørnet som gir godt med varme rundt i boligen.
Kjøkkenet har svarte fliser på gulvet, og grå/hvite vegger. Hvit kjøkkeninnredning med mørke fronter fra 2016, med laminerte fronter, skrog og benkeplater. Malte veggflater over kjøkkenbenker, malt mur bak komfyr, og oppvaskkum i metall. Ventilator over komfyr, antatt avkast over tak via luftepipe. Kjøkkenet har plass til det man skulle ønske av møbler.

Bad & Vaskerom
Lyst bad med gråtonet fliser på gulvet og hvitmalte plater på veggene samt våtromsplater i dusjhjørnet. Badet er opplyst oppgradert i 2018. Soverom/bod gjort om til bad/wc. Innredet med servant i hvit innredning, gulvmontert wc og dusjhjørne med forheng. Ventilasjon med naturlig avtrekk i himling, tilluft via ventil i vegg. Antatt oppvarming med elektrisk gulvvarme. Mørtelfuge i overgang gulvfliser/sokkelfliser, bør skiftes til mykfuge.

Toalettrommet av eldre dato. Gulv med beleggsfliser, vegger med hvitmalte plater. Toalettrommet er innredet med servant på vegg og gulvmontert wc. Tappekran montert på vegg for varm og kaldt vann. Ventilasjon med naturlig avtrekk i himling, tilluft via huller i dørblad. Ingen varmekilde.

VVS & El-anlegg
Tilkoblet kommunalt vannverk, inntaksledning med PEL-plast. Stoppekran, vannmåler og bereder plassert i kjellerrom uten gulvsluk. Forøvrig 3 støpejernsluk i kjelleren. Bereder med kapasitet på 150 liter, ukjent alder. Røøropplegg av blandet alder og type. Tilkoblet kommunalt avløpssystem. Synlige avløpsrør med PVC. Kloakk antatt luftet over tak. Bunnledninger og utvendige avløpsrør antatt av jernsoil.

Inntak med jordkabel. 3-fase 230V anlegg med 63A hovedsikringer. Hovedinntak i kjeller. Sikringskap plassert i gang i 1. etasje. Skap med jordfeilsautomater og digital strømmåler. Åpent ledningsnett og innstallasjoner med blandet alder. Opplyst om at automatisk strømmåler er montert i 2018. Avkappet ledning på bad må utbedres.

Generelle materialvalg
Gulv med laminat og belegg. Vegger med panel og malte plater. Himlinger med plater og malt panel. Flere vegg- og himlingsoverflater med behandlinger fra 2016. Overgangslister ved laminatgulv på kjøkken mangler.

Feielister mangler ved flere dørterskler. Himlinger med varierende høyder. Noen med skråhimlinger mot langvegger, noen med falske dragere.

Kirkeberggata 39B
Det er to soverom i denne boligen. Ett med laminat på gulvet og hvitmalte vegger. Det andre soverommet har belegg på gulvet og tapet på veggene. Godt med plassbygde skap på dette rommet samt montert en vedovn.

Stue & Kjøkken
Lys romslig stue med belegg på gulvet og hvitmalt panel på veggene.
Lyst kjøkken med belegg på gulvet. Lys kjøkkeninnredning antatt fra 1980-tallet. Innredninger med laminerte skrog, fronter og benkeplater. Malte vegger over kjøkkenbenker, og oppvaskkum i metall. Ventilator over komfyr, avkast antatt over tak.

Bad & Vaskerom
Bad av eldre dato. Gulvet har belegg med oppbrett på vegg og høy dørterskel, vegger med hvite plater, opplyst malt i nyere tid. Våtromsplater i dusjhjørne. Innredet med servant over innredning, gulvmontert wc og dusjhjørne med forheng. Montert vaskekum i metall, og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon med naturlig avtrekk i vegg, tilluft via ventiler nede på dørblad. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Opplyst våtromsplater i dusjhjørne m/dusjbatteri og wc av nyere tid utført med egeninnsats.

VVS & El-anlegg
Tlkoblet kommunalt vannverk. Inntaksledning med PEL-plast. Stoppekran og vannmåler i kjeller med sluk i gulv. Bereder med kapasitet på 150 liter, ukjent alder. Bereder plassert i rom i kjeller uten sluk. Røropplegg av blandet alder. Tilkoblet kommunalt avløpssystem. Synlige avløpsrør med PVC. Kloakk luftet over tak.
Glassfiberoljetank på 1200 liter plassert i sokkeletasje. Det er plassert i murt krybbe. Oljetanken anbefales fjernet.

Inntak med jordkabel. Hovedinntak og sikringsskap plassert i vindfang. 3-fase 230V anlegg med 63A hovedsikringer. Skap med automatsikringer, jordfeilsbryter og digital strømmåler. Noen nye innstallasjoner, opplyst utført på dugnad. Forøvrig åpent ledningsnett og innstallasjoner med blandet alder. Opplyst om at automatisk strømmåler er montert i 2018.

Generelle matrialvalg
Gulv med belegg, laminat og tepper. Vegger med panel, malte plater og tapet. Himlinger med sponplater, huntonittplater og panel. Alle overflater er malt. Vegg- og himlingsoverflater med behnadling fra 2016.

Oppvarming

Oppvarming i boligene er med strøm og ved.

Parkering

Parkering for flere biler på egen gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 385 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Slakt hellende tomt mot øst med etablerte flatepartier. Opparbeidet hageanlegg med plen og beplantning, noe naturtomt. Delvis gjerde rundt eiendommen.
Betongtrapp uten rekkverk til overbygget inngangsparti 1. etasje Gammelveien 13. Adgang til kjeller og sokkel rett fra terreng. Metalltrapp med rekkverk ved hovedinngang ved Kirkeberggata 39B. Adgang til sokkel rett fra terreng. Adgang inntilbygget uthus ved 1. etasje fra støpt trapp uten rekkverk. Adgang underetasje til uthus og inntilbygget uthus fra terreng.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann -og avløpsnett.

Reguleringsplan

Reguleringsbestemmelser for Nordre Kirkeberget, Rena planid 76 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Prisantydning

2 490 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Byggtakst Elverum AS
Teknisk (byggmassens) verdi : 2 346 000,-
Markedsverdi : 2 500 000,-
Teknisk verdi : 2 346 000,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 10 802 pr. år
Gjelder vann, avløp og eiendomsskatt. Pga. ubebodd så er den pr i dag fritatt for renovasjon. Renovasjon vil da tilkomme på kr 2657,- pr år.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Selger har aldri bodd på eiendommen og har ikke førstehånds informasjon om denne. Opplyst at det ikke vil bli rengjort noe ytterligere før salg og evt overtagelse.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 8
 • Bruksnr: 45
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 490 000,-
 • Kommunale avgifter: 10 802,-
 • Primærrom: 94 m2
 • Bruksareal: 188 m2
 • Bruttoareal: 210 m2
 • Tomteareal: 2385 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Fasiliteter

 • Peis/Ildsted
 • Ingen gjenboere
 • Barnevennlig
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Utsikt

Gammelveien 13 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Mobil: +47 911 25 518
Faks: +47 62 21 05 60

Annen info

Finnkode: 151458935

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.