Helge Væringsaasens veg 13 C 2408 Elverum Norge

Adresse

Helge Væringsaasens veg 13 C
2408 Elverum
Oppgang C, 1. etasje

Beliggenhet, adkomst

Kjør inn på Strandbygdsvegen og deretter inn Korsbakkvegen til høyre. Ta til venstre inn Helge Væringsaasens veg. Borettslaget ligger da på høyre side. Se også vedlagt kart. Det vil bli skiltet med Meglerhuset sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Nærområdet

Fagertun borettslag er beliggende i et attraktivt barne- og familievennlig boområde i Nordleiret, ca. 500 meter fra Elverum sentrum med alle fasiliteter. Det er kort gangavstand til barnehager, barne- og ungdomsskole, videregående skole, svømme- og idrettshall, flere fotballbaner og Fylken idrettsanlegg med skøytebaner om vinteren. Bade- og rekreasjonsområdet Sagtjernet, er like ved. Fagertun Borettslag har et flott uteområde med lekeplass, stor gressplen med flere sittegrupper, grillplasser og et eget forsamlingshus til bruk for beboerne.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1981, modernisert i 2019

Bygninger og byggemåte

Eiendommen består av 3 tomteteiger. Felles eiet tomt i borettslaget. Eiendommen er bebygd med boligblokker, garasjebygg, sportsboder, avfallsrom og forsamlingslokale til felles bruk.

Bygningen er fundamentert på støpte betongsåler under grunnmur. Grunnmur utført av betongkontruksjoner. Kjellergulv av støpt betong. Flatt tak antatt utført med betongdekke med overliggende isolasjonssjikt og tekking med helsveiset belegg eller membran. Taket er bygd opp med fall mot sluk. Innvendige taknedløp. Etablert drenssystem for håndtering av tak-/overvann. Bygningen er oppført i betong- og stålkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Utvendig fasade av malte plater i metall. Innvendige bærevegger og leilighetsskillevegger av betong. Etasjeskillere av betong. Innvendige lettvegger av trekontruksjoner. Trapperom av betong. Vinduer og balkongdør med 2-lags energiglass skiftet i regi av borettslaget. Glassenes produksjonsår er 2003. Entré/leilighetsdør av heltre/massivdør med brannklassifisering B30, samt lydisolerende egenskaper. Leiligheten har innglasset balkong med tilkomst fra stue. Balkong målt til ca 9kvm.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

1.Etasje: Gang/entré, stue, kjøkken, bad, soverom og innglasset balkong.

Standard

Attraktiv 2-roms leilighet på ett plan i høy 1. etasje med innglasset balkong. Leiligheten inngår i Fagertun Borettslag, bestående av i alt 72 andelsleiligheter fordelt på 2 boligblokker. Blokken har heis og trappefri adkomst.

Leiligheten er romslig og beliggende i 1. etasje med tilnærmet trappeløs adkomst. Fra stuen er det utgang til en koselig innglasset vestvendt balkong på ca 9 kvm. Balkongen har skyveglass som kan skyves til side for å få åpen balkong. Det er elektrisk terrassemarkise og rullegardiner på alle terrassens glassflater. Stuen og kjøkkenet har en delvis åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, laminerte skrog og benkeplater, som består av overskap, underskap og høyskap. Det er malt betong i benkerygg. Kjøkkenet har plass for frittstående komfyr og kjøleskap/kombiskap. Leiligheten har et romslig bad, hvor det er våtromstapet på vegger og belegg på gulv. Badet er innredet med vegghengt servantskap, speil med lysarmatur, nytt dusjkabinett, gulvmontert toalett og panelovn. Opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk sentralavtekk til kanal over tak og tilluft under dørblad. Soverommet er romslig med 2 doble garderobeskap og vindu med utsyn mot balkong. Leiligheten har fin og usjenert beliggenhet med lite innsyn.

Borettslaget har et eget flott forsamlingshus med platting, som kan lånes ut til borettslagets medlemmer. Borettslaget krever ingen leie av lokale, men det skal være rengjort og i samme stand som ved utlån.

Stue
Rett innenfor entreen er det inngang til bad, soverom før man kommer til stuen, som har store vindusflater og utgang til innglasset balkong. Stuen har 2 Kabel TV- og bredbånds uttak, og dette gir flere muligheter for plassering av stuemøblement og mediaseksjon. Stuen er nymalt og har flater av plater og strie på betong. Det er vinyl på gulv. Stuen er i en delvis åpen løsning mot spiseplass og kjøkken.

Kjøkken
Kjøkkenet er lyst, har en praktisk innredning fra Norema med plass til frittsåtående hvitevarer. Det er spiseplass med vindu ut mot beplantet fellesareal og naturtomt.

Bad
Badet er nymalt både på vegger og gulv. Det er satt inn nytt duskabinett med dører i glass. Gulvmontert toalett og servantskap. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Soverommet er romslig med vindu ut mot balkong og har 2 doble garderobeskap. Det er vinyl på gulv og nymalt betong på vegger og i himling.

Boder
Det er egen bod og matbod, fellesbod, og rom med plass til fryseskap i kjelleretasjen. Sykkelbod ved inngangen som deles av 3 leiligheter.

Gulv: Vinyl, malt vinyl, terrassefilt.
Vegger: Malt betong, malte plater/strie.
Himlinger: Malt betong.

Leilighetens rom, innredning og overflater er for det meste av en eldre standard og opprinnelse. Leiligheten fremstår for det meste med en normal bruksslitasje mht alder, men med naturlig preg av elde og utidsmessigheter. Det er pårgnelig med noe påkost og oppgraderinger dersom man ønsker å bringe boligen opp med en bygningsmessig bedre og mer tidmessig stand. For øvrig ingen vesentlige avvik registrert. For ytterligere informasjon, se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming med panelovner.

Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass etter venteliste i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering på anviste plasser på borettslagets eiendom.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 17 027 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesareal og hage

Tomt med hagemessig opparbeidelse med plen og belantning. For øvrig asfalterte parkeringsarealer, samt gang- og kjørearealer mellom bebyggelsen. På fellesarealet er det også lekeplass, fotballmål, paviljong, oppmurte grillplasser og parkbenker. Noe naturtomt på tomten mot vest.

Vei, vann og avløp

Det er offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan; "REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE MELLOM TRYSILVEGEN OG HELGE VÆRINGSAASENS VEG, NORD-LEIRET, ELVERUM KOMMUNE". PlanID 20 Dato for ikrafttredelse 22.11.1967 Overordnet gjelder "KOMMUNEPLANENS AREALDEL ELVERUM 2011-2022", vedtatt 22.06.2011 Arealformål: Boligbebyggelse
Dagens bruk er i henhold til planstatus. Det foreligger ingen bestemmelser i gjeldende plan som anses å ha negativ innvirkning for leiligheten. For nærmere informasjon, se kommunale opplysninger, vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Diverse opplysninger

Borettslag: Fagertun Borettslag, Orgnr.: 953883600
Leilighetsnr.: 26, Andelsnr.: 26
Forkjøpsrettgebyr: 7187
Andel fellesgjeld: 295618, Andel fellesformue: 36434, Total gjeld: 25010191, Oppdatert pr: 31.12.2018
Kommentar gjeld: For ytterligere informasjon om borettslagets- og andelsgjeld og formue, og fordeling felleskostander, se informasjon fra forretningsfører vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.
Forkjøpsrett: Ja
Ytterligere informasjon om fellesgjeld finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører, vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel. Borettslaget er innebefattet i borettslagenes sikringsfond fra OBOS, som er forretningsfører og har legalpant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Før du å legger inn bud, så oppfordres det til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer. Dette er vedlagt i salgsoppgavens dokumendel.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Det er utlyst forhåndsavklaring av forkjøpsrett for denne leiligheten.

Prisantydning

1 550 000,- / Felleskostnader: 3 805,- pr. mnd
Felleskostnader inkluderer avdrag på andel av fellesgjeld, Kabel-TV/internett, felles vedlikehold, forretningsfører, vaktmester, gangvask, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Strømforskudd på kr 780,- kommer i tillegg og vil variere etter forbruk. Det skal monteres nye strømmålere til leilighetene, så det kan ventes at fellesgjelden vil øke noe.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Christian Ryberg
Dato for tilstandsrapport : 07.06.2019
Ligningsverdi : 409 605,-
Sekundær ligningsverdi : 1 474 576,-
Ligningsverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Forsikring

IF Skadeforsikring
Polisenummer: 560533

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inklusive i felleskostnader.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er pliktig medlemskap i OBOS, og dette trekkes i felleskostnadene.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Det er 18 pipeløp i hver blokk. Styret har stengt alle skorsteinene pga sprekker. Dette er gjort i samsvar med eierne i 1995. Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 550 000,-
 • Totalpris: 1 845 618,-
 • Fellesgjeld: 295 618,-
 • Fellesutgifter: 3 805,-
 • Ligningsverdi: 409 605,-
 • Primærrom: 60 m2
 • Bruksareal: 69 m2
 • Bruttoareal: 75 m2
 • Tomteareal: 17027 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Helge Væringsaasens veg 13 C 2408 Elverum Norge

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • Kontaktperson

  Thomas Tangen
  Telefon:
  Mobil: +47 938 26 660
  Faks:

  Annen info

  Finnkode: 151160262