Skip to content
Nyveien 252 2450 Rena Norge

Adresse

Nyveien 252
2450 Rena

Matrikkel

Gnr. 9 bnr. 67 i Åmot kommune

Beliggenhet, adkomst

Fra Elverum kjør ut på Rv3 nordover mot Tynset, kjør 29,7 km. Sving til venstre inn på Brufallveien, kjør 16 m. Sving til venstre og fortsett på Brufallveien, kjør ca. 750 m. Sving deretter til venstre inn på Nyveien, etter ca. 710 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger ca. 3 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke og golfbane ca. 20 minutter nord for eiendommen samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1959, modernisert i 1995

Bygninger og byggemåte

Grunnen antas bestående av kvabb siltholdige jordmasser. Antatt fundamentert med betongsåler til fast byggegrunn. Grunnmur eldste del med parallelblokk, tilbygg med Lecablokk. Opplyst tilbygg med drenering fra byggeåret. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Opplyst utvendig behandlet ca. 2013. Noe behov for vedlikehold. Vinduer hovedsakelig med isolerglass. Saltakkonstruksjon tekket med taksteinlignende metallplater. Opplyst tekking fra ca. 1994. Renner og nedløp av metall, utkast til terreng. Eldste del ett-løps teglsteinspipe fra byggeår. Ved tilbygg elementpipe fra 1995.

Frittstående garasje opplyst fra 2018. Støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning, innvendig kledd med OSB-plater. Mekanisk rulleport med fjernkontroll. Vinduer med isolerglass. Saltak tekket med metallplater. Renner og nedløp i metall. Innlagt strøm. Kledning utvendig grunnet.

Anneks opplyst tilflyttet og oppført i 2009. Opplyst fundamentert med betongsåler. Ringmur i Leca. Yttervegger i laftet tømmer, lettvegger i bindingsverk med stående malt panel. Saltak tekket med torv. Uten renner og nedløp. Opplyst sist utvendig behandlet i ca. 2013.

Uthus opplyst oppført i ca. 2007. Støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning, innvendig åpent bindingsverk. Saltak tekket med torv, vindskier og isbord. Uten renner og nedløp. Opplyst lagt trekkrør for strøm til uthuset. Opplyst sist utvendig behandlet i ca. 2013.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 4, Soverom: 5, Bad: 2, Ekstratoalett: 3, Antall rom: 9

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 272 kvm, Bruksareal: 303 kvm, Bruttoareal: 332 kvm

Sokkeletasje: P-rom: 91 kvm, Bra: 115 kvm, Brutto: 127 kvm, S-rom: 24 kvm
Inneholder: Bad, 3 soverom, gang, vaskerom, toalett og trapperom. Fyrrom og 2 boder som sekundærrom.

1.Etasje: P-rom: 142 kvm, Bra: 149 kvm, Brutto: 163 kvm, S-rom: 7 kvm
Inneholder: 2 kjøkken, 2 stuer, spisestue, bad, vaskerom, toalett, kontor, kjellernedgang, entre og vindfang. Bod som sekundærrom.

2.Etasje: P-rom: 39 kvm, Bra: 39 kvm, Brutto: 42 kvm
Inneholder: 2 soverom, toalett og stue

Garasje: Bra: 30 kvm, Brutto: 33 kvm, S-rom: 30 kvm
Inneholder: Garasje

Anneks: P-rom: 58 kvm, Bra: 58 kvm, Brutto: 63 kvm
Inneholder: Stue, kjøkken, bad, soverom og hall.

Uthus: Bra: 22 kvm, Brutto: 24 kvm, S-rom: 22 kvm
Inneholder: Bod

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi en stor enebolig over 1½ plan samt sokkeletasje. Boligen har fem soverom, to stuer og to bad samt tre toalettrom.
Dette er den perfekte boligen for deg som ønsker godt med plass! Boligen har flere utleiemuligheter!

Stue & Kjøkken
Lys romslig stue med plass til det man skulle ønske av møbler. Store vinduer som slipper godt med lys inn i stuen. For å komme til denne stuedelen må man gå igjennom spisestuen og kontoret.
Fra stuen kan man gå ut på den overbygde terrassen.
Mellom spisestuen og kjøkkenet er det åpent. Spisestuedelen har rødmalte vegger og laminat på gulvet. Her kan man innrede med en stor spisestue hvis man skulle ønske det. Montert element peisovn mot spisestuen, samt trapp opp i 2. etasje og ned i kjelleren. Adkomst fra spisestuen til kontoret også videre til stuen.
Lys stue i 2. etasje med god plass sofagruppe og det man ellers skulle ønske å møblere med. Det er godt med vinduer i stuen som gir godt med lys inn. Det er laget en bar i ene delen av stuen, denne har barbenk, hyller med forheng i oppvaskkum i metall. Det er også montert lampe på veggen over vasken og under barbenken som lyser opp miksebenken.

Lyst kjøkken i 1. etasje opplys fra ca. 2015. Lys Ikea innredning med laminerte fronter, skrog og benkeplater. Veggene over benkene med Kitchen-boards og malte plater. Integrerte hvitevarer som koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Oppvaskkum i metall, og ventilator med avkast til friluft.

Blått kjøkken i eldste del opplyst fra ca. 1983. Kjøkkenet er innredet med eikefronter, laminerte fronter og benkeplater. Veggene over kjøkkenbenkene har hvite fliser. Integrerte hvitevarer som koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Oppvaskkum i metall og ventilator med avkast til friluft.

Soverom
Det er fem soverom i boligen fordelt på to etasjer. Tre soverom i sokkelkjeller og to soverom oppe i 2. etasje. Ett hovedsoverom i sokkelkjeller med flislagt gulv og lyse vegger med brystningspanel. Her har man god plass til dobbeltseng og det man skulle ønske av kommoder etc.
Soverom nr to med fliser på gulv og blåmalt panel på veggene. Også dette soverommet har man romslig med plass. Soverom nr tre i sokkelkjelleren har lyst tregulv og gråmalt panel på veggene. Ett garderobeskap er montert i rommet. Begge soverommene oppe i 2. etasje har hvitmalt panel på veggene og tregulv. Ett soverom har adkomst ut til balkong, mens det andre soverommet har bare store vinduer ut mot balkongen. Begge rommene er romslige og plass til det man skulle ønske av møbler.

Bad & Vaskerom
Badet i sokkelkjeller opplyst fra 1995. Gulvet har lyse fliser på gulv og vegger samt brystningsfliser på veggene, og noe lysmalt panel på veggene. Badet er innredet med gulvmontert wc, servant i hvit innredning med hyller, hjørnebadekar og dusjhjørne med skyvedører på tett sokkel. Mekanisk ventilasjon via ventil i himling, tilluft med åpen dør. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Plastsluk i dusjsone.

Baderom i 1. etasje opplyst oppusset i 2006. Lyse fliser på gulv og vegger. Veggene har brystningsfliser og lysmalt panel på veggene, flislagt ved dusjhjørne. Baderommet er innredet med gulvmontert wc, servant i hvit innredning og dusjhjørne med skyvedører på tett sokkel. Naturlig ventilasjon via ventil i himling, tilluft med åpen dør. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Sluk med støpejern.

Toalettrommet i sokkelkjeller med flislagt gulv og rødmalt panel på veggene. Toaletter er innredet med gulvmontert wc og servant på vegg. Mekanisk ventilasjon med tilluft under dørblad ved flat terskel.


Toaletter i 1. etasje har laminat på gulvet og hvitmalte tynnpanel på veggene. Lyse fliser på veggen over vasken. Toalettet er innredet med gulvmontert wc og servant på vegg. Ventilasjon med ventil i vegg, tilluft via åpen dør.

Toalettrommet i 2. etasje opplyst fra 1995. Rommet har gul tapet på veggene og tregulv. Det er innredet med veggmontert wc med sisterne og servant på vegg. Rom uten ventilasjon.

Vaskerom i sokkelkjeller opplyst oppusset i 2019. Flislagt nedsenket gulv i våtsone, resterende med gråmalt tregulv og lysmalte vegger, lyse fliser under benk ved våtsona. Rommet er innredet med laminert benkeplate med skyllekum i metall, vegghengt skap og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk ventilasjon via ventil i vegg, tilluft via åpen dør.

Vaskerommet i 1. etasje, eldre del opplyst oppusset i 2016. Lyse fliser på gulvet og lysmalt panel på veggene. Vaskerommet er innredet med innredning med nedfelt vaskekum. Delvis tilrettelagt for vaskemaskin. Lav terskel uten fuge mot kontor. Naturlig ventilasjon.

El-anlegg & VVS
Strøminntak via jordkabel. 3-fase 230V anlegg med 50A hovedsikringer. Sikringsskap i trappegang kjeller eldre del, skap med automatsikringer, jordfeilrele og overspenningsvern. Egen strømmåler. Stiger til sikringsskap i soverom sokkelkjeller med automatsikringer. Merkede kurser i skapene. Åpent anlegg av blandet alder. Downlights på enkelte rom. Elektrisk gulvvarme på bad i 1. etasje eldste del.

Vann fra privat vannverk med 22 brukere. Stoppekran og bereder plassert i fyrrom med gulvs sluk. Dobbeltmantlet bereder på 300 liter, seriekoblet med bereder på 200 liter. Bereder på 300 liter opplyst fra 1995 og bereder på 200 liter fra 2009. Inntak med PEL-rør, opplegg med cu-rør og armaturer av blandet alder.
Avløpsrør med PVC. Kloakklufting over tak. 2 utekraner med frostsikring. Utekran med varmtvann ved hovedinngangen. Opplyst privat avløp med sedimenteringskummer og overløp til spredegrøfter.

Sentralvarmeanlegg med vannbåren varme til vegghengte radiatorer i eldste del og til gulvvarme i tilbygg i 1. og 2. etasje. Trådløs styring av varmekurser med termostater plassert i de enkelte rom. Sentralvarme fra luft/vann varmepumpe, opplyst fra 2016.

Oljefyringsanlegg er ikke lenger i bruk. Nedgravd oljetank, opplyst glassfiber. Anlegget bør fjernes i sin helhet, kommunale retningslinjer vedr nedgravet oljetank.

Anneks
Lysmalt stue med malte tømmervegger og tregulv. Stuen er romslig og har plass til det man skulle ønske av møbler. Åpen peisovn og eldre vedovn etablert i stuen. Kjøkken med lysmalte tømmervegger og tregulv. Lys innredning med malte fronter, laminerte skrog og benkeplater. Metall vaskekum og ventilasjon med utkast i vegg. Soverommet har lysmalte tømmervegger samt panel og tregulv. Rommet er romslig med plass til det man skulle ønske av seng, kommoder, skap etc. Lysmalt bad med svarte fliser på gulvet. Veggen bak dusjhjørnet har lyse fliser. Badet er innredet med gulvmontert wc, servant i lys innredning og dusjkabinett.

Stigeskap fra bolighus. 3-fase anlegg med 40A hovedsikringer. Merkede kurser. Skapet er plassert i gangen mellom kjøkken og bad.
Vann og avløp koblet til husets vann -og avløpssystem. Bereder på ca. 120 liter, opplyst fra ca. 2013 plassert i gang mellom kjøkken og bad, rom uten sluk i gulv.

Oppvarming

Oppvarming med vedfyring og vannbåren varme. Vannbåren varme til vegghengte radiatorer eldste del, opplyst tilbygg med vannrør i gulv i 1. og 2. etasje og separerte romtermostater. Fyrkjele i kjeller ikke lenger tilkoblet anlegget. Luft/vann varmpumpe i huset, og opplyst luft/luft varmepumpe i anneks.

Parkering

Parkering i garasje og på gruset oppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 068 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Hovedsakelig flat tomt, noe skrående mot øst. Etablert plen med noe beplantning. Tretrapp med overbygget skråtak ved terrasse ved inngangsparti. Åpne og overbygde terrasser/plattinger rundt store deler av huset, gulvareal ved 1. etasje ca. 80 m². Vest på tomt hobbydrivhus med treplatting rundt. Øst på tomt støpt plate på mark med saltak på stolper over, beregnet for utendørs boblebad.

Vei, vann og avløp

Adkomst via kommunal veg. Tilknyttet privat vann og avløp.

Reguleringsplan

Kommuneplanens arealdel 2016-2030 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1960/1891-2/15 - Bestemmelse om gjerde datert 24.08.1960

Ferdigattest

Det foreligger en ferdigattest for boligen datert 10.12.1984 og en for tilbygg datert 19.03.1996

Prisantydning

3 290 000,- / Fellesutgifter: 4 000,- pr. år
Opplyt årlige fellesutgifter med felles vannverk.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Byggtakst Elverum AS
Teknisk (byggmassens) verdi : 4 853 000,-
Markedsverdi : 4 150 000,-
Teknisk verdi : 4 853 000,-
Formuesverdi : 518 311,-
Sekundær formuesverdi : 1 865 921,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 11 279 pr. år
Gjelder renovasjon, eiendomsskatt, feiing og septikrenovasjon.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Det ble utført tilsyn på piper og ildsted 04.11.2008 hvor følgene feil ble registrert: Jøtul 602 står for nære trevegg.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 9
 • Bruksnr: 67
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 290 000,-
 • Fellesutgifter: 333,-
 • Kommunale avgifter: 11 279,-
 • Ligningsverdi: 518 311,-
 • Primærrom: 272 m2
 • Bruksareal: 303 m2
 • Bruttoareal: 332 m2
 • Tomteareal: 2068 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 5

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Sentralt
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Nyveien 252 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Carlsson
Telefon: (+47) 91125518

Annen info

Finnkode: 150469232

  Ønsker du å komme på visning? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for å avtale visningstidspunkt.