Øvre Tverrveg 8 2230 Skotterud Norge

Adresse

Øvre Tverrveg 8
2230 Skotterud

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen er beliggende i Hagebyen boområde på Skotterud (kommunesenter i Eidskog). Følg riksveg 2 og ta av til Skotterud sentrum. I sentrum, kjør inn på Matrandvegen frem til rundkjøringen og ta av mot Eidskoghallen/Skotterud Skole (346 Ilangsvegen), og og følg veien noen hundre meter, ta videre av til Nystuvegen, og følg veien til Øvre Tverrveg.
Se forøvrig vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven, og kart i Finn-annonsen. Det vil bli skiltet med Meglerhuset visningsskilt ved fellesvisninger

Nærområdet

Denne trivelige eiendommen er beliggende i Hagebyen, et sentralt, populært, barne- og familievennlig boområde på Skotterud. Boligområdet er for det meste bestående av frittliggende småhus- og villabebyggelse, beliggende i et åpent, lett skrånende landskap med gode solforhold det meste av dagen. Det er lekeplass like i nærheten, trygg gangavstand til barnhage, barne- og ungdomskole og til de fleste fasiliteter som forretninger, bank, legesenter, apotek m.m. Bussholdeplass like i nærheten. Distriktet er kjent for sine skoger, elver og sjøer, med mange muligheter for allsidige tur- og fritidsaktiviter året rundt. Det er ca 15 km til Charlottenberg i Sverige, som er kjent for sine store shopingsentre og andre aktivitetstilbud. Det er ca. 25 km til Kongsvinger, en by i utvikling, med ytterligere private- og offentlige tjenestetilbud, og ca. 100 km til Oslo.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1959, modernisert i 2018

Bygninger og byggemåte

Enebolig
Byggegrunn av faste masser. Boligen er antatt fundamentert med støpte betongsåler under grunnmur og ringmur. For øvrig antatte punktfundamenter under terrasse/plattingdel og utvendig søylelast. Kjellerdel med grunnmur av plasstøpt betong. Tilbygd del med ringmur av leca. Drenssystem opplyst oppgradert rundt kjellerdel i 2016 med nye drensrør, og grunnmursplast. Trolig enkelte masseutskiftninger med drenerende masser. Yttervegger av trekonstruksjoner fra byggeåret og tilbyggingsår (antatt 80-tallet). Innvendige vegger av trekonstruksjoner med unntak av bærende/avstivende vegger i kjeller som er av støpte/murte kontruksjoner. Vinduene og balkongdør med 2-lags isolerglass. Glassenes produksjonsår er 1984, 2017, 2018 og ukjent. Koblede vinduer med doble enkeltglass fra byggeåret. For øvig kjellervinduer med varevindu fra byggeåret. Massiv ytterdør av eldre opprinnelse. Saltakkonstruksjon av plassbygde sperretakkonstruksjoner fra bygge- og tilbyggingsåret. Isolerte skråtak og skråhimling på loftplan. Kaldloft/kryploft i øvre del av takkontruksjonen, med tilkomst fra innvendig luke. Kryploft isolert med mineralull. Taktekking med takpanner av stålplater på hovedtak. Tekking er iflg tidligere salgsoppgave lagt i 1988. For øvrig takstein fra byggeåret på tak over inngangsparti. Vindskier av treverk med dekkbord med og uten beslag. Gesims og raft av treverk. Stigetrinn, pipebeslag og lufte-/pipehatt av metall. Takfotbeslag, renner og nedløp av metall. Terrasse med tilkomst fra stue og trapp på terreng. Dels takvoverbygd. Utført med bjelkelag på punktfundamenter. Spaltegulv av terrassebord. Oppført levegg av trekonstruksjoner. Elementpipe i tilbygde del. Rentbrennende klebersten peisovn i stue av noe nyere opprinnele. Ildsted plassert på ubrennbart underlag. Oppmurt brannmur i bakkant av ildsted. Etasjeskillere av trebjelkelag med tilfarer i tilbygd del. For øvrig støpt dekke over kjellerdel. Kjeller under det meste av boligen. Etasjehøyde målt til ca 2 meter. For øvrig krypkjeller under tilbygd del. Trappevanger og trinn av malt heltre. Returgelender med spiler av malt heltre. Trapp til kjeller av metall, antatt fra byggeåret. Vanninntak, hovedstoppekran og måler lokalisert i kjellerrom. Installert bergvarme med varmepumpe i 2015. Varmepumpe produserer varmtvann for forbruk og oppvarming til radiatorer. For øvrig tilkoblet kenvektor for oppvarming av kjeller. 230 volt elektrisk anlegg. Anlegget er oppgradert etter kjøpsåret, bla.a med nuytt sikringsskap og innmat. Sikringsskap plassert på loftsrom. Åpent anlegg/spredenett.

Garasje med tilliggende bod.
Fundamentert på antatt katnforsterket plate av betong. Ringmur av leca. Vegger og takkontruksjon av uisolerte trekontruksjoner. Lagring på loft. Kledning og yttertak som på boligdel. Garasjeport av treverk med manuell betjening. For øvrig tilkomst fra dør til hhv garasjedel og bod. Innlagt strøm og belysning.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 216 kvm, Bruttoareal: 242 kvm

1.Etasje: Gang/entré, Trapperom, Kjøkken, Bad/vask, Stue, Spisestue, bod.
2.Etasje: Loftstue, 3 soverom, Kott (ikke måleverdig areal).
Kjelleretasje: Bad, Boder.

Møblering / utstyr

Bergvarmesystem.

Standard

Boligen er oppført i 1959 og senere tilbygd med stue- og soveromsdel (antatt ila 80-tallet). Boligen har en bygningsmessig utførelse typisk for byggeår/tilbyggingsår, med påregnelige avvik fra vår tids byggtekniske forskrifter/anvisninger, blant annet mht isolering, vindtetthet, kontruksjonsmessig oppbygning, helningsavvik m.m.

Av kjente oppgraderinger utført før og etter kjøpsåret kan bl.a. nevnes:
- Installering av bergvarmesystem.
- Oppgradering/utskifting av deler av boligens drenssystem inkl. fuktsikiring (2016).
- Rehabilitering av hovedbad (2018).
- Oppgradert til rør-i-rør i hele boligen (2019).
- Utskiftning av flere vinduer og balkongdør.
- Oppgradering av el-anlegg.
- Noe generell fornying av enkelte rom/overflater.

Dette er en lys, lun og innholdsrik enebolig med stor hage, en lun og fin terrasse, garasje med hems og bod. I den store hagen er det godt med plass til flere forskjellige aktiviteter, så dette er et godt sted å bo, både for store og små! Eneboligen er beliggende i et barne- og familievennlig boområde med gangavstand til barnehager, skoler, idretts- og fritidsanlegg, butikker og Skotterud sentrum. Det er busstopp like ved.

Eneboligen er på 1 og 1/2 plan + kjeller, og inneholder:

Stuene
Først kommer en inn i en lys og hyggelig spisestue med god plass til spisemøblement og vindu ut mot hagen. Det er origianalt lakkert tregulv, hvitmalte vegger og mattet panel i himling. Spisestuen er i en delvis åpne løsning til hovedstuen, som har utgang til terrassen. Hovedstuen er romslig med plass til både en TV-, mediaavdeling på den ene siden, og romslig plass sofagruppe foran en nydelig klebersten peisovn, på den andre siden. Stuen har 1-stavs lys grå vinyl-laminat på gulv, lyse vegger, hvitmalt panel i himling og fremstår som lys, lun og romslig.

Loftstuen er lys og lun, med både flat og skrå hvitmalt panel i himling, lysgrå panel på vegger og originalt mattet tregulv. Det er vindu mot hage og inngang til soverommene. Her er det flere muligheter for bruk og koselige innredninger. Alt fra lekeplass, media- og leserom, kontor, eller en liten sofagruppe med bibliotek. Det er også tilgang til flere kott fra loftstuen.

Kjøkkenet
Kjøkkenet er praktisk med god plass, og er delvis fornyet i senere tid. Kjøkkeninnredning består av blant annet laminerte skrog og fronter, laminerte benkeplater, nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps kjøkkenarmatur. Belysning og kontaktpunkt over kjøkkenbenk. Flislagt benkerygg. Ventialtor over komfyrplass med avkast på yttervegg og opplegg til oppvaskmaskin. Det er for øvrig avsatt plass for hvitevarer. Det er vinyl på gulv. Plater på vegger og panel i himling.

Badene
Badet i 1. etasje ble rehabilitert (nytt) i 2018, og har epkosybelegg på gulv, baderomsplater på vegger og Mdf-panel i himling. Oppvarming via varmekabler i gulv med termostat. Baderomsinnredning med laminerte skrog og fronter, helstøpt servant med ett-greps armatur, speilskap og lysarmatur med kontaktpunkt over servant. Badet har dusjkabinett med integrert armatur og dusjgarnityr. Sluk under kabinett og avrenning fra dusjkabinett via rør til sluk. Det er gulvmontert klosett og opplegg til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk via vifte på yttervegg.

Badet i kjelleren er av eldre standard og opprinnelse og har flislagte overflater, eldre (retro) baderomsinnredning, eldre sanitærutstyr med servant og badekar. Rom med sluk.

Soverommene
Soverom 1 er rektangulært og langt med skrånende tak og vindu over terrassen. Det er 1-stavs lyst vinyl-laminat på gulv, hvitmalt panel i himling og hvitmalte vegger med noe tapet som gir et lunt kontrastmotiv.

Soverom 2 som er beliggende vegg-i-vegg, er også rektangulært og langt med skrånende tak og vindu over terrassen. Det er 1-stavs lyst vinyl-laminat på gulv, mattet panel i himling og lys blå tappet på vegg.
Soverom 1 og 2 er like i konstruksjon og er delt med en lettvegg. Dette gir flere muligheter for en variert bruk og innredning.

Soverom 3 er beliggende på den andre siden av loftstuen med vindu mot inngang og hage. Det er hvitmalt panel og tapet på vegg, hvitmalt panel i himling og har originalt tregulv. I den ene ende av rommet er det en alkove som går litt lengre en rommet. Dette kan bli til mye rart i et barnesinn.

Kjeller
Kelleren har et eldre flislagt bad med badekar som har vært noe i bruk og kan godt kalles for
retro
, men trenger nok en rehabilitering i fremtiden. Det er også et vaskerom med sluk, men dette har ikke vært i bruk av nåværende eier. Romslig kald bod/matbod, og 2 ubenyttede kjellerrom med muligheter for utvikling.

Innvendige overflater
Gulv: Originalt tregulv, Vinyl-Laminat, Vinyl, Epoksy, Betong, Fliser
Vegger: Trepanel, Plater, Fliser, Puss/betong
Himling: Trepanel, Plater

Av tilleggsbygg er det oppført en tilbygd romslig garasjedel på ca. 40 kvm med hems, egen bod i bakkant med dør til terrassen og inn til garasjedelen.

Innvendig fremstår boligen med en noe varieriende stand, men for det meste med en normalt påregnelige bruksslitasje mht alder. Kjeller med vesentlig preg av elde. Utvendig fremstår boligen med enkelte vedlikeholdsmangler. Enkelte bygningsdeler med preg av slitasje og elde. Det er påregnelig med stedvise utskiftninger og utbedringer av enkelte avvik på kort og mellomlang sikt. Av bygningsmessige avvik og merknader på boligen er følgende utdrag anført: Påvist symptomer på nedsatt/manglende fuktsikring mot grunn,
registrert knirk og skjevheter i gulv/bjelkelag på loftplan, fasader og utvendige bygningsdeler med stedvise vedlikeholdsmangler, yttertak med avlassing og slitasje, manglende rekkverk/sikring av trappeløp, terrasse med preg av slitasje og elde, bad i kjeller med avvik og utdatert teknisk stand, enkelte bygningsdeler nærmer seg passert sin tekniske levetid. Listen er ikke nødvendigvis uttømmende. Komplett oversikt og nærmere beskrivelser av forholdene fremgår av tilstandsrapport, vedlagt i salgsoppgavens dokumentdel.

Oppvarming

Eneboligen har Bergvarmesystem, peisovn i klebersten, gulvarme på bad.

Parkering

Det er parkering i garasje og på gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 338 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er tilnærmet plan. For det meste med en hagemessig opparbeidelse med plen, frukttrær, bærbusker og beplantning. Gruset innkjøring/gårdsplass. Tomten er dels innhegnet hekk/beplantning. Eiendommen har gode sol- og lysforhold.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp og adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eiendommen omfattes av "Reguleringsplan for Skotterud Hageby", sist endret 14.01.1976 Området og eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Overordnet gjelder "KOMMUNEPLANENS AREALDEL EIDSKOG 2004-2015", vedtatt 18.03.2004 Området er i planen avsatt til boligformål. Eidskog kommune har satt i gang arbeidet med ny arealdel (2019-2025) Denne vil trolig tre i kraft ila 2019. Det foreligger for øvrig ingen kjente bestemmelser eller planer som anses å være av negativ betydning for eiendommen. For ytterligere informasjon, se kommunale opplysninger i salgsoppgavens dokumentdel.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver, pga. bygningens alder.

Prisantydning

2 650 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Christian Ryberg
Takstdato : 31.05.2019
Formuesverdi : 413 415,-
Sekundær formuesverdi : 1 378 049,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Forsikring

LO Favør husforsikring
Polisenummer: 12049886

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 9 837 pr. år
Det tilkommer avgift på vann, siden boligen har vannmåler, så kommunale avgifter vil variere etter forbruk, foruten fast avgift. Eidskog kommune - Årlig abm. kr 1 900 forbruk pr. m3 kr 32,30 eks.mva. Målerleie er kr 200,-. eks.mva.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.

Andre opplysninger

Alt av vannrør ble skiftet fra vannmåler i 2019. Det ble forøvrig utført el. tilsyn 14.02.2019 etter oppgradering av el. anlegg, i følge selger. Lavtbrennende peisovn i klebersten satt inn i stuen i 2018. Drenssystem oppgradert rundt kjellerdel i 2016 med nye drensrør, og grunnmursplast.

Det er en nedgravd oljetank på 1400 liter fra boligens byggeår, iinmurt og beliggende under tilbygd stue. Det er usikkert når denne sist var i bruk, da tidligere eier benyttet seg av midlertidig oljetankt, plassert i garasjen. Denne ble fjernet, da nåverende eier installerte vannbåren bergvarme. Eier har vært i kontakt med kommunen vedrørende prosessen rundt borring etter bergvarme og således gitt info om at oljefyren er blitt tatt ut av bruk og fjernet. I følge forurensningsfor- skriftens § 1-8 skal tanker over 3.200 liter som permanent
tas ut av bruk, tømmes og graves opp. Kommunen kan vedta at bestemmelsen også gjelder oljetanker under 3.200 liter.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning, eller etter avtale med selger.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 2 650 000,-
 • Kommunale avgifter: 9 837,-
 • Ligningsverdi: 413 415,-
 • Primærrom: 163 m2
 • Bruksareal: 216 m2
 • Bruttoareal: 242 m2
 • Tomteareal: 1338 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Øvre Tverrveg 8 2230 Skotterud Norge

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • Kontaktperson

  Thomas Tangen
  Telefon:
  Mobil: +47 938 26 660
  Faks:

  Annen info

  Finnkode: 149774461