Tingstadgutua 76 2450 Rena Norge

Adresse

Tingstadgutua 76
2450 Rena

Beliggenhet, adkomst

Fra Rv3 sving av mot Rena, for deretter ta til venstre ut på Fv215. Kjør 65 m og sving til høyre inn på Åsbygdsveien, kjør 2,7 km. Sving til høyre inn på Tingstadgutua. Etter ca. 770 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhusets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger 4 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper og birkebeinerløypa ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke ca. 15 minutter nordover samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1957, modernisert i 2018

Bygninger og byggemåte

Antatt grunn med sand og blandet jordsortering. Antatt fundamentert med betongsåler til fast byggegrunn. Kjeller med innvendig adkomst via eldre plassbygget tretrapp. Krypkjeller med adkomst fra kjeller. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledningsbord. Kledning antatt fra ca. 1981. Vinduer i 1. og 2. etasje med isolerglass, vinduer av blandet alder. Saltak tekket med metallplater, opplyst tekking fra 2014 på opprinnelig del. Tekking på tilbygg mot nord fra 1981. Renner og nedløp av metall. Innvendig ett-løps teglpipe med luftekanal, skorstein fra opprinnelig byggeår.

Frittstående dobbelgarasje fra 2009 med inntilbygget carport/vedskur. Gulv med støpt plate på mark, murt opp sokkel av Leca under yttervegger. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Innvendige vegger og himlinger med malte plater. 2 stk alu leddport tilkoblet automatikk. Vinduer med isolerglass. Saltakkonstruksjon, tekking med metallplater. Renner og nedløp i metall. Tilbygg med carport/vedskur mot vest med sperretak tekket med metallplater.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 181 kvm, Bruttoareal: 199 kvm

Kjeller: Bra: 56 kvm, Brutto: 64 kvm, S-rom: 56 kvm
Inneholder: Diverse boder

1.Etasje: P-rom: 75 kvm, Bra: 75 kvm, Brutto: 81 kvm
Inneholder: Stue, spisestue, kjøkken, baderom, soverom, gang og entre

2.Etasje: P-rom: 47 kvm, Bra: 50 kvm, Brutto: 54 kvm, S-rom: 3 kvm
Inneholder: Vaskerom, 3 soverom og trappegang. Raftekott som sekundærrom

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en modernisert enebolig på Rena.
Boligen har fire soverom, romslig stue og kjøkken, alt fordelt på to etasjer.
Ett hovedsoverom i 1. etasje med malte plater på veggene og laminat på gulvet. De tre andre soverommene er oppe i 2. etasje. Disse har malte panel på veggene og laminat på gulvet.

Stue & Kjøkken
Lys åpen stue/spisestue med malte plater på veggene og laminat på gulvet. Peisovn plassert i ett hjørne i stuen med steinfiner på veggene bak. Her i stuen har man plass til det man skulle ønske av møbler, ønsker man en sofakrok ved peisovn og en spisestue i andre delen så er dette mulig. Adkomst fra stuen og ut til overbygget terrasse, her kan man sitte ute selv om været ikke er helt på ens side. Luft/luft varmepumpe etablert på en stuevegg.

Lyst kjøkken med lyse malte plater på veggene og mørk laminat på gulvet. Hvit innredning fra Ikea med laminerte fronter, skrog og benkeplater. 3- overskap med glassfronter etablert på den ene veggen. Fliser på veggene over benkeplatene, overgang med mykfuge, og nedfelt oppvaskkum i metall. Integrerte hvitevarer for oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og microbølgeovn. Ventilator over koketopp, avkast antatt ført over tak.

Bad & Vaskerom
Baderom i 1. etasje, opplyst fra 2018. Mørke fliser på gulvet, og lysere fliser på vegger. Badet er innredet med veggmontert wc, servant i hvit innredning og dusjnisje. Mekanisk avtrekk ført via himlingsventil, tilluftsspalte under dørblad (flat terskel). Elektrisk gulvvarme som oppvarming.
Vaskerom i 2. etasje opplyst fra 2012. Gulv med gråtonet fliser, vegger med sokkelflis og lyse malte plater. Vaskerommet er innredet med servant i hvit innredning, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin.
Ventilasjon med naturlig avtrekk via klaffventil montert på yttervegg, tilluft via spalte under dørblad.


El-anlegg & VVS
Strøminntak via luftstrekk. 3-fase 230V anlegg med 50A hovedsikringer. Inntakssikringer plassert på kaldtloft. Opplyst installasjoner, sikringsskap og etablering med jordfeilsautomater fra 2017. Sikringsskap med jordfeilautomater plassert i trappegang mellom 1. og 2. etasje. Montert overspenningsvern. Kursoversikt og digital AMS måler er montert i skap. Installasjoner hovedsakelig med åpent ledningsnett. Installasjoner i kjeller med eldre opplegg. Elektrisk gulvvarme på bad , vaskerom og i entre/gang. Downlights- installasjoner montert ved enkelte himlinger. Påvist bereder fra 2009 montert uten fast tilkobling, krav fra 2004 for beredere med 2000 W eller mer.


Vanninntak og stoppekran i kjeller, inntak med PEL. Vannfordeling med PEX-rør, åpne fordelerstokker i kjellerhimling. Fordelerstokker uten fast montering. Bereder på 200 liter påvist fra 2009 plassert i kjellerrom, rom med soilsluk. Armaturer og sanitetsutstyr fra 2010 og 2018. Vannførende til dusjarmatur og til servant armatur montert på yttervegg, ingen opplysninger angående frostproblematikk.
Avløpsrør med PVC og noe soil. Soilsluk i kjeller fra opprinnelig byggeår, sluk med rustdannelse. Kloakklufting antatt til ført over tak. Vannførende installasjoner av nyere dato, ingen påviste lekkasjer.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strømfyring.

Parkering

Parkering i garasje og på oppstillingsplasser for flere biler.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 226 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet flat tomt. Opparbeidet hage med plen. Trappekonstruksjon ved overbygget inngangsparti mot nord i malt treverk. Overbygget terrasse mot sydøst med adkomst fra stue og terreng.

Vei, vann og avløp

Adkomst via privat veg. Ikke tilkoblet kommunalt vann -og avløpssystem.

Reguleringsplan

Kommuneplanens arealdel 2016-2030 gjelder.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1957/1507-1/15 - Bestemmelse om gjerde datert 21.06.1957
2012/71593-2/200 - Bestemmelse om vannledning datert 25.01.2012

Ferdigattest

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse datert 18.08.1982

Prisantydning

1 890 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 1 994 000,-
Markedsverdi : 1 950 000,-
Teknisk verdi : 1 994 000,-
Ligningsverdi : 313 136,-
Sekundær ligningsverdi : 1 127 290,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 4 126 pr. år
Gjelder renovasjon, septikktømming og feiing/tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.


Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti for at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 890 000,-
 • Kommunale avgifter: 4 126,-
 • Ligningsverdi: 313 136,-
 • Primærrom: 122 m2
 • Bruksareal: 181 m2
 • Bruttoareal: 199 m2
 • Tomteareal: 1226 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Tingstadgutua 76 2450 Rena Norge

Visning

 • 28.05.2019, 1800 - 1830. Velkommen til visning!
 • Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

  Hans Petter Carlsson
  Telefon: +47 62 41 44 50
  Mobil: +47 911 25 518
  Faks: +47 62 21 05 60

  Annen info

  Finnkode: 147596634