Prestegårdsveien 16 2450 Rena Norge

Adresse

Prestegårdsveien 16
2450 Rena

Beliggenhet, adkomst

Når man kommer fra Elverum, svinger man av Rv3 mot Rena sentrum, men kjører til venstre ut på Fv215. Kjør deretter til høyre inn på Åsbygdsveien og følg den 706 m. Sving deretter til høyre inn på Skoleveien, og kjør 445 m. Sving til høyre inn på Prestegårdsveien, etter ca. 247 m får du boligen på venstre side.

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Innlandets visningsskilt ved fellesvisning.

Nærområdet

Rena sentrum med diverse butikker og fasiliteter ligger 2 km fra eiendommen, her har du alle de nødvendige butikker for dagligdagse gjøremål og et godt utvalg spisesteder. For et ytterliggere større servicetilbud er det ca. 30 minutter med bil til Elverum i retning sør, her vil du finne flere kjøpesentre med mange kjente kjeder, butikker og spisesteder med uteservering i sommerhalvåret. Skiløyper ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen vinterstid. Det er alpinbakke ca. 17 minutter nordover samt skiløyper, Østerdalen skisenter.

Rena har siden 1978 vært lærested for høyere utdanning, nåværende høyskole Campus Rena tilbyr mange studieretninger med både hel- og deltidsstudier med bachelorgrad og mastergrad. Høgskolen har vært en bidragsyter til vekst på tettstedet som ikke har mer enn litt over 2000 innbyggere. Det samme med Rena leir som utgjør den største virksomheten for lokalsamfunnet på Rena med befalsskole for hæren.

Med en fin beliggenhet midt i Østerdalen, mellom Femunden og Rondane beriker området seg med flott natur, og kan derfor gi deg mange flotte naturopplevelser, enten til fots, på sykkel eller med ski på beina. Hvert år arrangeres Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer, for deg som er en aktiv skiløper eller mosjonist, ta det som en tur i ditt eget tempo. Dersom du vil utfordre deg litt ekstra kan du ta turen til rikssenteret for fallskjermidrett på Østre æra flyplass, kort vei fra Rena. Her kan du fra Mai til September hoppe i fallskjerm med kyndig veiledning i regi av Oslo fallskjermklubb.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1970, modernisert i 2000

Bygninger og byggemåte

Grunn antas av morenmasser med innslag av sand. Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmur med Lecablokk, utvendig overflatebehandling med malt pussebehandling. Kjeller har risikokonstruksjoner med på fôrede vegger og oppforede gulv og dermed risiko for fukt- og råteskader avhengig av utførelse og fukttilgang. Trelast med direkte kontakt mot betonggulv og grunnmurer med tegn til fuktopptrekk, svertesopp og vannskjolder. Murpuss med noe saltutslag. Gulvkonstruksjon i sokkelkjeller med støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk hovedsakelig med utvendig stående kledning, liggende kledning ved øvre del av veggliv samt ved gesimskasser. Opplyst sist overflatebehandlet ca. 2016. Utvendig veggfasader med noe oppsprekking, endeoppsprekking, svertesopp og lokal slitasje. Vinduer med isolerglass, vinduer i 1. etasje påvist fra perioden 2005-2008, øvrige vinduer påvist fra 1991 og 1996.

Laminert ytterdør mot vest med glassfelt ved 1. etasje fra 2015. Flat takkonstruksjon på opprinnelig del, overbygget terrasse med sperrekonstruksjon. Opplyst tekket med takfolie, tekking fra ca. 1995. Renner og nedløp av metall. Malte vindskier og isbord. Innvendig 2-løps teglpipe. Varmlufts aggregat type Dantherm DV 20 montert i fyrrom, fyrrom med utvendig adkomst. Nedgravd oljetank ved gavlvegg nord med utvendig påfyllingsrør, antatt volumkapasitet ca. 3000 liter. Noe vedlikehold må påregnes.

Garasje i sokkeletasje med utvendig adkomst. Gulv med støpt plate på mark. Yttervegger pusset og malt Leca, innvendige vegger med malt murverk. Vegger verksted/hobbyrom med innvendige påforinger og kledd med panel. Malt leddport tilknyttet automatikk. Flat takkonstruksjon, ukjent vedrørende membransjikt mot overliggende terrasse. Innlagt strøm.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 211 kvm, Bruttoareal: 234 kvm

Sokkeletasje: P-rom: 35 kvm, Bra: 106 kvm, Brutto: 120 kvm, S-rom: 71 kvm
Inneholder: Gang/trapperom, vindfang, gang, soverom og toalettrom. Garasje, verksted/hobbyrom, kjølerom, 3 boder og fyrrom som sekundærrom.

1.Etasje: P-rom: 105 kvm, Bra: 105 kvm, Brutto: 114 kvm
Inneholder: Stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, vindfang, kontor, gang og 2 soverom.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Løsøre og tilbehør
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1.februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Standard

Her har vi gleden av å presentere en romslig enebolig på Kirkeberget.
Boligen har tre soverom, romslig stue, lyst kjøkken og eget kjølerom i sokkeletasjen. Det er to lyse soverom i 1. etasje med malt panel, og belegg på gulvene. Et soverom med ubehandlet panel på veggene, og belegg på gulvet i sokkeletasjen. Hovedsoverommet har integrert garderobeskap. Det er også et lyst kontor som man evt kan bruke som soverom om man skulle trenge det mer enn kontor.
Det er fire boder i huset, alle i sokkeletasjen, samt et kjølerom. Opplyst at kjølerommet dog ikke ha vært benyttet de siste 15 årene, så tilstand på kjøleaggregat er ukjent.


Stue & Kjøkken
Lys og romslig stue med åpen peis. Her har man plass til det man skulle ønske av møbler, og man har god utsikt over Renaelva fra stuevinduene som gir godt med lys inn. Fra stuen er det adkomst ut til overbygd og romslig terrasse. Det er også en egen lys spisestue på andre siden av gangen, hvor man kan sitte og nyte middagen med venner og familie.

Kjøkken med lys, laminert innredning, lyse vegger, belegg på gulvet og fliser på vegg over kjøkkenbenk. Her kan man stå og nyte utsikten over hagen mens man lager mat. Oppvaskkum i metall og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet har godt med skapplass og plass til kjøkkenbord. Ventilator med avkast til friluft via yttervegg.

Bad & Vaskerom
Flislagt bad i 1. etasje. Badet er innredet med servant i lys innredning med overskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk ført via yttervegg direkte til friluft, til luft via åpen dør.

Toalettrom i sokkeletasjen med vilmarkspanel på veggene og belegg på gulvet. Det er servant montert på vegg og gulvmontert wc. Synlig røropplegg på vegg, og montert panelovn på vegg som varmer opp rommet. Ikke montert avtrekk.

Vaskerommet er etablert i 1. etasje i 2000 med adkomst fra baderommet og gangen. Vaskerommet har panel på veggene og belegg på gulvet. Opplegg for vaskemaskin, og etablert sluk i gulv. Ventilasjon med naturlig avtrekk via himlingsventil, til luft via åpen dør.

VVS & El-anlegg
Tilkoblet kommunalt vannverk. Inntaksledning med PEL-plast. Stoppekran og vannmåler plassert i bod i sokkel. Vannførende installasjoner med cu-rør. Vannbereder med kapasitet på 300 liter fra 1984 plassert på bad/vaskerom. Tilkoblet kommunalt avløpssystem. Synlige avløpsrør med PVC/PP-plast. Soilsluk på bod i sokkel. Kloakk antatt luftet over tak. Vannførende installasjoner hovedsakelig fra byggeår.

Sikringsskap hovedsakelig med porselensikringer plassert i kjellerbod, 2 kurser med automatsikringer. Måler plassert i skap. En-fase 230V anlegg. Inntak via jordkabel. Bereder tilkoblet veggstikk. Deler av anlegget fremstår og blitt utført på egeninnsats. Flere el-førende installasjoner ført via delevegger uten trekkerør. Installasjoner hovedsakelig fra byggeåret.

Ukjent tilstand ved oljefyrt varmeluftsvaggregat. Ukjent tilstand og kontroll av nedgravd parafintank.

Annet
Pipe/Ildsted: Pålegg om å mure igjen åpen anborring i kjeller.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, olje og vedfyring. Øvrig strømfyring med panelovner.

Parkering

Parkering i garasje, i carport og på biloppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 165 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Østvendt skrående tomt med etablerte flate partier. Etablert hageanlegg med plen og beplantning. Terrengtrapp i treverk.Terrasse mot syd med adkomst fra stue 1. etasje og terreng. Deler av terrassen er overbygget og med vinduer mot Rena elva. Man kan derfor sitte ute uansett vær. Skinner sola kan man sitte ute på den ytterste delen av terrassen, regner det derimot kan man sitte i den overbygde delen og nyte utsikten over Rena elva igjennom vinduene.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet kommunalt veinett, vann og avløp.

Reguleringsplan

Reguleringsbestemmelser for Nordre Kirkeberget Rena - Åmot kommune.

Odel

Det foreligger ingen odel på eiendommen.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 23. oktober 1970.

Prisantydning

1 900 000,-

Takst / tilstandsrapport

Teknisk (byggmassens) verdi : 2 164 000,-
Markedsverdi : 1 900 000,-
Teknisk verdi : 2 164 000,-
Ligningsverdi : 338 175,-
Sekundær ligningsverdi : 1 217 428,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 17 924 pr. år
Gjelder eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon. NB! feiing / tilsyn er IKKE medregnet. (Vann og kloakk betales etter forbruk og kommer i tillegg til forskuddsbetaling hvis forbruket er høyere)

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følger av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.

Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 900,- til kr 11 100,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 900 000,-
 • Kommunale avgifter: 17 924,-
 • Ligningsverdi: 338 175,-
 • Primærrom: 140 m2
 • Bruksareal: 211 m2
 • Bruttoareal: 234 m2
 • Tomteareal: 1165 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Prestegårdsveien 16 2450 Rena Norge

Visning

 • Velkommen til visning!
 • Daglig leder/Megler MNEF

  Hans Petter Carlsson
  Telefon: +47 62 41 44 50
  Mobil: +47 911 25 518
  Faks: +47 62 21 05 60

  Annen info

  Finnkode: 142325161