Dammenvegen 20 2406 Elverum Norge

BRA/PROM

233 / 193 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Garasje / Parkering

Ja.

Tomt

Tomten er meget pent opparbeidet med belegningsstein over hele gårdsplassen, steinlagte kanter og støttemurer. Hagen er pent opparbeidet med plen og beplantning. Hyggelig uteplass med utepeis. Gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.

Beskrivelse

Dammenvegen 20 er en representabel enebolig beliggende i Øverleiret i Elverum kommune. Herfra har du kort vei til alle sentrumsfasiliteter, skole, barnehage og ikke minst de fine turområdene i Øverleiret/Bryggeriberget. Et godt etablert boligområde med lite støy og mas. Velkommen til visning!

Innhold

Innholdsrik og representabel enebolig over en etasje med sokkeletasje. Egen 3-roms utleidel med egen inngang i sokkel. Inntilbygget garasje med parkering for en bil.

Hoveddelen av boligen byr i 1.etasje på et plassrikt og moderne kjøkken med god skap og benkeplass. En praktisk kjøkkenøy og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet er i åpen løsning mot dagligstue og spisestue med plass til ei romslig spisegruppe som kan samle familie, venner og kjente til alle måltider. De store vindusflatene mot sør gir denne delen av huset rikelig med innlys og gode lysforhold. Videre innover finner vi en meget hyggelig stue tilrettelagt for tv- og filopplevelser. Plass til en god sofakrok mens du kan fyre i den åpne peisen og se en god film!

Etasjen rommer også 3 lyse soverom av god størrelse. Rommene har plass til sengeløsning, garderobe og eventuelt andre ønskede møblementer. Bad med dusjhjørne, WC og servant i innredning har adkomst fra samme gang som to av soverommene.

I sokkeletasjen har hoveddelen inngang, entré og garderoberom. Samt et praktisk vaskerom. Ved inngangspartiet er det etablert terrasse med plass til hagemøbler samt ei hyggelig og innglassert vinterstue.

Utleiedel
Utleieleilighet i sokkeletasjen med egen inngang fra vestsiden av boligen. Utleiedelen er en lys leilighet med stue, kjøkken, 2 soverom av god størrelse og bad.

Ellers har eiendommen et pent og hyggelig uteområde med blant annet grillhytte med utepeis. Her kan man kose seg ute til alle årstider med noe godt på grillen.

Standard

Bolig med god og gjennomført standard, flere oppgraderinger og moderniseringer de senere år.

Kjøkken
Nyere kjøkken med god standard. Malte fronter og laminerte skrog. Laminert benkeplate med innslag av glassfelt. Benkeskap og enkelte underskap med glassfelt. Fronter og skuffer har demping, oppvaskkum i metall. Benkerygg med fliser og forblendingsstein. Det er integrerte hvitevareløsninger for induskjsonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøl/frys, mikro og kaffemaskin.

Bad/Vaskerom
Bad opplyses å være fra 2013 med flislagte gulv og vegger. Installasjoner med gulvmontert WC, servant i innredning med skap- og hylleplass samt dusjhjørne med innfellbare glassdører. Oppvarming med elektrisk gulvvarme.

Vaskerom i sokkel med belegg på gul, vegger med beleggsoppbrett og panel. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Installasjoner som oppvaskkum og varmtvannsbereder.

El-anlegg/VVS
Sikringsskap hovedsaklig med porselensikringer plassert i gang i 1-etasje. En kurs med jordfeilautomat og en automatsikring. Måler i skap. En-fase 230V anlegg med 60A hovedsikringer. Røropplegg hovedsaklig med kobberrør av blandet alder. Stoppekran i gang, bereder på ca. 200 liter på vaskerom antatt fra 1996.

Utleiedel
Utleiedel i sokkel med normal standard. Kjøkkeninnredning med malte fronter og laminerte skrog. Laminert benkeplate med oppvaskkum i metall. Benkerygg med fliser. Opplegg for vaskemaskin og frittstående plass til hvitevarer.

Bad med belegg på gulv, vegger med beleggsoppbrett og malt panel. Installasjoner med gulvmontert og servant i innredning samt dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.

For ytterliggere informasjon, se tilstandsrapport datert 29.09.2017.

Beliggenhet

Eiendommer ligger sentralt til i et eldre og godt etablert boligområde i Øverleiret med gangavstand til det aller meste Elverum sentrum har å by på. Et steinkast fra gådsplassen ligger Frydenlund barneskole med 1-7 klasse, kort vei til flere barnehager i området. Rett bak boligen ligger Christianfjeld festning med et nytt og pupulært discogolf anlegg. Gangavstand til fine langrennsløyper og turmuligheter i Øverleiret/Bryggeriberget.

Ellers har Elverum et rikt utdanningstilbud med høgskole- og folkehøgskole i tillegg til et godt idrettstilbud til barn og unge. Med både Elverum fotball- og håndball i høyere divisjon har barn og unge flere gode forbilder, i samsvar med et rikt tilbud fra flere lag og foreninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 631 661 pr. 30.10.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 768 652 pr. 30.10.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dette var heller ikke et krav under byggeåret.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 233 kvm, Bruttoareal: 259 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, trappegang, gang, garderoberom, entre, 2 soverom, kjøkken og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken med spiseplass, bad og 4 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt til kommunen for selvstendig boenhet. Vi er ikke kjent med at selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under kommunale avgifter/felleskostnader påløper det kostnader til forsikring, strøm, TV, internett, annen type oppvarming, vedlikehold, snøbrøyting etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners i samarbeid med Meglerhuset visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Og er underlagt reguleringsplan for Elverum leir fra 1924, PlanID 2.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hp@megler-huset.no eller SMS: 91 12 55 18 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det er registrert avvik/merknader på Skorstein og ildsteder.Opplysningsbrev feiervesenet kan fås av megler.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 5 130 000,-
 • Kommunale avgifter: 16 644,-
 • Ligningsverdi: 631 661,-
 • Primærrom: 193 m2
 • Bruksareal: 233 m2
 • Bruttoareal: 259 m2
 • Tomteareal: 885 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Dammenvegen 20 2406 Elverum Norge

Visning

 • Velkommen til visning!
 • For visning utover de annonserte tidene, kontakt megler Hans Petter Carlsson.
 • Daglig leder/Megler MNEF

  Hans Petter Carlsson
  Telefon: +47 62 41 44 50
  Mobil: +47 911 25 518
  Faks:

  Annen info

  Finnkode: 118513773