Veltavegen 160 2283 Åsnes Finnskog Norge

Adresse

Veltavegen 160
2283 Åsnes finnskog

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen er naboeiendommen til tidligere Dæsbekken Villmarkssenter som nå heter Skogen restaurant og ligger i et idyllisk landskap, ca 18 km fra kommunesenteret Flisa som kan by på alt av fasiliteter.

Dette er Finnskogen på sitt beste, som består stort sett av skog og storslått natur, og lever opp til begrepet de dype skoger . Flere hundre tjern, sjøer, elver, bekker og åer ligger som perler på en snor, og dette byr på svært gode friluftsopplevelser i tillegg til en spennende kultur i området. Dette er rake motsetningen av hva man finner på fjellet - her finner du de dype skoger .

På Finnskogene har man ett rikt dyreliv og de vanligste å treffe på er elg, skogfugl og hare, samt innslag av både ulv og bjørn, selv om bjørn er observert mer eller mindre tilfeldig. Vannene på Finnskogene inneholder vanligvis abbor, gjedde og mort, men også svært gode ørretvann er å finne i disse områdene.

Adkomst:
Fra rundkjøringen på Flisa, kjør østover langs Rv 206 i retning Åsnes Finnskog. Etter ca 17 km ta til høyre mot Svullrya og følg denne veien i ca 1,4 km. Eiendommen ligger da på venstre side etter å ha passert Skogen restaurant, tidligere Dæsbekken villmarkssenter

Nærområdet

Finnskogen er et stort sammenhengende skogområde som strekker seg langs begge sider av riksgrensen mellom Solør i Norge og Värmland i Sverige.
Et paradis på jorden for deg som vil vekk fra stress og mas. På Finnskogen finner du lokalsamfunn med sterke røtter til den finske innvandringen og som gjerne vil holde på gamle tradisjoner.

Stikkord for Finnskogen er stillhet, godt fiske, jakt og friluftsliv, trollskap og mystikk.
Det siste forbundet med akkurat finnene, som ble sett på som annerledes av bygdefolket nede i Glomma-dalføret.

Finnskogen er unik og må oppleves - velkommen til Veltavegen 160!

Ca 18 km unna ligger Flisa er kommunesenteret i Åsnes kommune og er et svært hyggelig handelssted med godt utvalg av forretninger, idretts- og svømmehall, bibliotek, kino, barnehager, barne-, ungdoms- og videregående skole.
Der er det også et eget ungdomshus, kulturskole, samt Åsnes Aktivitetssenter med fasiliteter for bowling, klatring, en mengde uteaktiviteter, treningssenter og fysioterapi. I tillegg en rekke frivillige lag og foreninger innenfor idrett og kultur.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1954, modernisert i 1975

Bygninger og byggemåte

Grunnen antas at er bestående av sandjord.
Antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmur oppført i sparesteinsbetong. Ringmur på tilbygg oppført med Lecablokk, utvendig slammet med malte overflater. Opprinnelig del med kjeller med betonggulv, tilbygg med krypkjeller med adkomst via utsparing i grunnmur under trapp. Ny drenering med drensplater, drenerende masser og drensledning må påregnes.
Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Etasjeskillere og stubbloft med trebjelkelag.
Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Renner og nedløp av metall samt malte vindskier med metallbeslag. Montert takstige til pipeløp.

Uthus og inntilbygget garasje.
Yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig stående kledniing. Saltak tekket med metallplater. Renner og nedløp mot øst i metall, øvrige takplater uten renner og nedløpssystem. Bygningsmasse med synlig skjevhet og skader og har rehabiliterinsbehov. Inntilbygget garasje vurderes som kondemnerbar.

I følge eier er frostproblematikk i kjeller utbedret.
Se ytterligere og mer beskrivende forklaring i takst datert 15.06.2018

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 173 kvm, Bruttoareal: 189 kvm

0.Kjeller: Diverse boder (sekundærrom: 52 kvm)
1.Etasje: Entre/gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken og bad
2.Etasje: Trappegang, 3 soverom samt bod.

Uthus
Sekundærrom: 49 kvm, Brukareal: 49 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Diverse lagerrom.

Møblering / utstyr

Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Boligen kan selges møbelert om ønskelig.

Standard

Enebolig over 1 1/2 etasje med kjeller samt inntilbygget garasje og uthus. Ligger landelig til med friarealer i umiddelbar nærhet.
Gulv med gulvbelegg, tregulv og teppe.
Vegger med malte plater, malte strietapet og tapet.
Himlinger med malte plater og tapet.

Stue - kjøkken
Koselig stue med åpen løsning mot spisestue. Her har man plass til det man skulle trenge av møbler i stuen og en koselig spisestue. Fra spisestuen kan man gå ut på en vestvendt terrassen og nyte sommersolen. Det er ferdig opplegg med parabol til Tv slik at her kan de regnfulle dagene nytes med tv.
Kjøkkeninnredning med laminert skrog og malte fronter. Laminat benkeplate og oppvaskkumer i metall. Fliser på veggflater over kjøkkenbenker, overgang med trelist.

Bad og vaskerom
Innredet med servant, gulvmontert wc og dusjkabinett. Synlig avløp fra dusj ført via gulv direkte til sluk.
Gulvbelegg og vegger med beleggsoppbrett og tapet. Naturlig ventilasjon via klaffventil på yttervegg samt himlingsventil. Opplegg for vaskemaskin.

El.anlegg og VVS
Sikringsskap med porselenssikringer, 3-fase 230V anlegg med 35A hovedsikring, plassert i bod i 2.etasje. Løs kontakt i 2.etasje.
Bereder på ca 100 liter plasssert i kjellerbod. Stoppekran og vannmåler montert i kjellerbod. Røropplegg og avløp med Cu- rør, soil og plast. Kloakklufting ført over tak (noe påvist irring ved kobling).
Opplyst om tidligere frostproblematikk i kjeller.

Generelt om ander bygninger
Uthus med diverse boder og inntilbygget garasje fra ca 1960. Uthus med enkel tredør og vindu med enkelt glass. Kledning på uthus mot vest med råte og generell slitasje. Intillbygget garasje vurderes som kondemnerbar.

Oppvarming

Oppvarming mes elektrisitet og ved. Opplyst mulighet for fyring med parafin. Dagtank plasser i trappegang i kjeller, opplyst at denne ikke er benyttet i senere år. Tilstand ukjent.

Parkering

Biloppstillingsplass for flere kjøretøy.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 2 766 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Grasbevokst innkjøring og gårdstun. Noe opparbeidet plen og diverse beplantning men det meste er naturtomt. Normalt gode solforhold. Utsikt over landbruksarealer og nærliggende områder.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig veg. Det er kommunalt vann, og privat avløp.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger ikke på boligen da dette ikke var et krav på denne tiden.
På tilbygg foreligger det en ferdigattest datert 1976.

Prisantydning

1 090 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Knut Roger Furuseth
Takstdato : 15.06.2018
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 510 000,-
Markedsverdi : 1 400 000,-
Teknisk verdi : 1 510 000,-
Ligningsverdi : 239 681,-
Sekundær ligningsverdi : 766 980,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 7 622 pr. år
Gjelder: Vann, renovasjon, septikk, eiendomskatt, skorsteinsavgift og administrasjonsavgift

FASTE LØPENDE KOSTNADER
Utover det som er nevnt under offentlige/kommunale avgifter, påløper kostnader til elektrisitet, evt. annen type oppvarming, forsikringer. kabel-TV/bredbånd etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra abonnement og avtale man har.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

BOLIGKJØPERFORSIKRING
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel.
Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 500,- til kr 8 250,- avhengig av boligtype.
Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

- Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for eiendomsmeglertjenester.

- Visningsprotokoll er et hjelpemiddel i budgivning og det gis ingen garanti at man blir kontaktet ved å skrive seg på listen. Dersom man vil være sikker på å bli holdt orientert om bud, bør man selv ta kontakt med megler.


Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes snarest på kontraktsmøte og koster fra kr 3 500,- til kr 12 000,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring på www.help.no.

Servitutter

Dagboknr: 1977/2128-1/14 datert 10.06.1977 erklæring/avtale om bestemmelse om felles vannverk/ledning

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 090 000,-
 • Kommunale avgifter: 7 622,-
 • Ligningsverdi: 239 681,-
 • Primærrom: 119 m2
 • Bruksareal: 173 m2
 • Bruttoareal: 189 m2
 • Tomteareal: 2766 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Veltavegen 160 2283 Åsnes Finnskog Norge

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • Daglig leder/Megler MNEF

  Hans Petter Carlsson
  Telefon: +47 62 41 44 50
  Mobil: +47 911 25 518
  Faks: +47 62 21 05 60

  Annen info

  Finnkode: 123553557